Drive

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    77
Απάντηση: Drive (2011)

Μου άρεσε πάρα πολύ.....

Η αισθητική των 80s ασύλληπτα όμορφη...O Gosling εξαίρετος και διαφωνώ με τον Superfly....Εξαιρετικές ματιές, έκφραση και δυναμισμό....Δεν είναι μάτσο αλλά δεν χρειαζόταν...ήταν μηχανικός αυτοκινήτων....

Η "ομορφια" μου ήταν εκεί με αυτό το βλέμμα.....Αυτή την λάμψη που γεμίζει τα πλάνα με ομορφιά.....(Stelios P....knows what i mean)....

Εξαιρετικό το κομμάτι της αρχής......Δεν τρελάθηκα στα υπόλοιπα μουσικά κομμάτια....Η βία σε μεγάλες δόσεις αλλα και Must για τέτοιου είδους ταινίες(φόρος τιμής).....

Re: Drive (2011)

Eπιτελους βρηκα χρονο να την δω.
ΕΞΕΡΕΤΙΚΗ.Η ατμοσφαιρα nouar τα βραδυνα πλανα εκπληκτικα τα κοντινα στον πρωταγωνιστη σε καθηλωνουν και
ειδικα η σκηνη πριν το τελος που περιμενεις οτι ειναι νεκρος αλλα με το παιξιμο των ματιων μετα απο ενα λεπτο καταλαβαινεις οτι κανεις λαθος.
Δεν μπορω να σκεφτω καταλληλοτερο για τον πρωταγωνιστικο ρολο παρα μονο τον λατρεμενο Steeve Mac Queen.......ΔΕΙΤΕ ΤΗ!

Last edited by a moderator:

Ναι ρε Χρηστο εχεις δικιο καλα εκανες και το φτιαξες , να ξερα να βαζω και spoiler καλα θα τανε....!

Ναι ρε Χρηστο εχεις δικιο καλα εκανες και το φτιαξες , να ξερα να βαζω και spoiler καλα θα τανε....!

ο Πάνος το έφτιαξε :p !

To "Spoiler" μπαίνει με το κουμπάκι [
81041116.png
]

73424310.png

-bye-

Εξαιρετικη ταινια με εντυπωσιακη σκηνοθεσια και αισθητικη απο αλλες εποχες. Ιδιαιτερα στο σινεμα ο συνδυασμος των ληψεων ,της υποκρουσης και των ερμηνειων αφηνει στο θεατη μια εντονη εμπειρια

Όντως, εξαιρετική ταινία. Πραγματική απόλαυση. Μεγάλη έκπληξη. Με είχαν προϊδεάσει για Αγγελοπουλικές καταστάσεις, αλλά καμία σχέση.

Επίσης ευχάριστα πρωτότυπο soundtrack (για σύγχρονη ταινία :p). Του πήγαινε κουτί.

Αλλά θέλει όντως μεγάλη οθόνη.

Πολύ καλή ταινία, σκηνοθεσία στυλ Μάικλ Μαν και ένας εξαιρετικός Γκόσλινγκ.

Δείτε το! :worshippy:

Σαν σύνολο θα έλεγα και εγώ πολύ καλή... Η μουσική και οι βραδυνές περιπλανήσεις πραγματικό ταξίδι... Το μόνο που δεν με έπεισε εντελώς, ο ίδιος ο Γκόσλινγκ στον ρόλο του: με αυτό το baby face δεν μπορούσα να τον πάρω στα σοβαρά όταν απειλούσε...

Πολύ καλή η ταινία.
Εμένα μου άρεσε περισσότερο το πρώτο μισό της ταινίας, σε σχέση με το υπόλοιπο.

εξαιρετική ταινία. Σκηνοθεσία, ερμηνείες, σενάριο, φωτογραφία, όλα πρώτης τάξεως. Με χαρά βλέπω ότι επανέρχονται στη μόδα οι ρεαλιστικές αστυνομικές ταινίες που βασίζονται στο σενάριο και όχι στα εφέ, όπως καλή ώρα αυτή και το (πολύ κατώτερο) Killer Elite. Διαφωνώ με τον φίλο που έγραψε ότι ο Gosling δεν γίνεται πιστευτός λόγω του babyface του. Ακριβώς αυτό κάνει τις εκρήξεις βίας του απρόσμενες και τον ίδιο πιό απειλητικό.

Re: Απάντηση: Drive (2011)

Σαν σύνολο θα έλεγα και εγώ πολύ καλή... Η μουσική και οι βραδυνές περιπλανήσεις πραγματικό ταξίδι... Το μόνο που δεν με έπεισε εντελώς, ο ίδιος ο Γκόσλινγκ στον ρόλο του: με αυτό το baby face δεν μπορούσα να τον πάρω στα σοβαρά όταν απειλούσε...

Διαφωνώ με τον φίλο που έγραψε ότι ο Gosling δεν γίνεται πιστευτός λόγω του babyface του. Ακριβώς αυτό κάνει τις εκρήξεις βίας του απρόσμενες και τον ίδιο πιό απειλητικό.

φιλε μου Λυκουργο, δυστυχως οπως τα ειπαμε και διπλα σε αυτο το σχολιο του Κωστα Ζαγγογιαννη θα συμφωνησω +11111

Κατα τα αλλα ψηφισα πολυ καλη ταινια... εμενα ο κος Gosling μια χαρα με πειθει... :-)

H αληθεια ειναι οτι με αυτη τη φατσα ο Gosling θα μπορουσε ανετα να τραγουδαει
με τους Backstreet Boys παρα να παιζει σε αστυνομικες ταινιες.
Και ασχετα αν διεκπεραιωσε ικανοποιητικα το ρολο
στη ταινια, δεν με εχει πεισει ακομη για τις υποκριτικες του ικανοτητες.
Υπαρχουν σιγουρα υποκριτικα φαλτσα, (over , αλλα και under active) που ειναι πολυ
δυσκολο να διακρινει ο θαετης, αφου ως συνηθως καλειται να παιξει ρολους
ανεκφραστων χαρακτηρων.

Την ειδα κι εγω την ταινια πριν κανα 10ημερο περιπου, υστερα απο τις καλες κριτικες που εχει παρει και σχεδον την εχω ξεχασει:
Υποθεση: ενας τυπος, με βλεμμα χαζοχαρουμενου, σπαει στο ξυλο κατι τυπους για τα ομορφα ματια μιας γειτονισας που ουτε καν την εχει...αγγιξει :)
Μιλαμε για μια απιστευτη πατατα, που απορω τι του βρισκετε, σε οσους αρεσει φυσικα. Ο ρυθμος της ταινιας ειναι τοσο αργος που καποια στιγμη το εβαλα στο γρηγορο και παλι αργη μου φαινοταν. Ο...πρωταγωνιστης εχει αυτο το ηλιθιο αφελες βλεμμα που πιο πολυ βλαμμενο θυμιζει παρα καποιον που θα σου κεντρισει εστω και λιγο το ενδιαφερον. Οι σκηνες δρασεις περιοριζονται σε hard core καταστασεις, ανευ λογου και αιτιας. Την ειδα γιατι ηλπιζα οτι καποια στιγμη μπορει να φτιαξει, αλλα δυστηχως μεχρι το τελος παει στον ιδιο χαζο ρυθμο που εχει απο την αρχη. ΚΑι η φιλη μου που την ειδε, μου ελεγε μα καλα τι χαζομαρα ειναι αυτη...

Last edited by a moderator:

Τελικα εν μερει ο ντορος που εγινε δεν ηταν αδικος.Μια καθαρα σινεφιλικη ταινια που υπηρετει το σκοπο της στο μεγαλυτερο μερος της.Γεματη αναφορες σε παλιοτερες ταινιες,ειναι φτιαγμενη απο ενα σκηνοθετη που αγαπαει αυτο το ειδος του σινεμα που δεν ειναι αλλο απο το αστικο θριλλερ.Οι αναφορες βασικα ειναι τρεις.Οσον αφορα τον χαρακτηρα του πρωταγωνιστη εδω δεσποζει το Bullitt του Peter Yates και το The Driver του Walter Hill.Τα υπολοιπα απο την ατμοσφαιρα,το σεναριο και τη σκηνοθεσια ανηκουν στον κοσμο του Michael Mann.Η ταινια αποτελει ενα φορο τιμης στον πολυ μεγαλο αυτο δημιουργο.Ο σκηνοθετης του Drive τον εχει κατακλεψει με την καλη εννοια.Απο την ατμοσφαιρα,τα χρωματα,τη νυχτα,το αστικο τοπιο,το soundtack,ολα ειναι εδω.Μεχρι και ο τροπος αφηγησης και οι ληψεις της καμερας ειναι σε πολλα σημεια ιδια.Ο σκηνοθετης διαβασε καλα το μαθημα του και ηξερε ακριβως τι να κανει και πως να το κανει και το αποτελεσμα δικαιωνει τον σκοπο του (το αφιερωμα στον Μανν) στο επακρο.Θα ελεγα μαλιστα πως εμπνευστηκε απο τον πρωιμο Μανν του The Thief με τον Τζειμς Κααν και του Miami Vice .Η 80'ς αισθητικη απο την αφισα της ταινιας μεχρι και τη μουσικη υπαρχει και εδω.Bεβαια εκει υπηρχαν οι Tangerine Dream αλλα και το σαουντρακ του The Drive ειναι πολυ καλο και ταιριαστο με την ατμοσφαιρα της ταινιας.Aκομα και το στορυ σε μερικα σημεια θυμιζει το The Thief.
Παμε τωρα στα στραβα.Παρ'ολο που προσπαθει ο σκηνοθετης δεν καταφερνει να βγαλει απο τους ηθοποιους τα συναισθηματα που πετυχαινει ο μεντορας του σε αντιστοιχες περιπτωσεις.Η βουβη ερμηνεια του Gossling σαφως παραπεμπει στο Μπουλιτ,αλλα ορισμενες φορες χανει το μετρο και το παραξηλωνει και δειχνει και ο ιδιος να υποφερει.Αυτο βεβαια ειναι θεμα σεναριου,αλλα και σκηνοθεσιας,αφου η προσπαθεια να φτιαξουν ενα χαρακτηρα που να μοιαζει σε εκεινον παραειναι επιτηδευμενη και ξινιζει ασχημα,ιδιως σε αυτους που εχουν δει την ταινια.Το λαθος ξεκιναει βεβαια απο το οτι ο Μπουλιτ ηταν χαρακτηρας που γραφτηκε πανω στον Στηβ Μακουιν.Εδω προσπαθουν να φορεσουν στον Γκοσλινγκ το "κουστουμι" του Στιβ,πραγμα που ειναι αδυνατον.Παρ'ολο που ειναι καλος,θεωρω οτι του λειπει το παραπανω "ματσο" που ηθελε αυτος ο ρολος .Ενας μεγαλυτερος σε ηλικια ηθοποιος και πιο εμπειρος θα εβγαζε περισσοτερο μυστηριο,ωστε να "ντυσει" καλυτερα αυτες τις σιωπες.Για τους υπολοιπους ρολους,οι ερμηνειες ειναι καλες αλλα αφηνει λιγο επιφανειακους τους χαρακτηρες προσπαθωντας ο σκηνοθετης να μιλησει περισσοτερο με τις σιωπες και τις εφρασεις τους,και εδω του λειπει η εμπειρια μαλλον για να καταφερει αυτο που καταφερνει σχεδον παντα ο μεντορας του.
Τελος απο μια ταινια με τιτλο Drive περιμενα πολυ περισσοτερες και καλυτερες σκηνες καταδιωξης.Ισως να φταινε και οι προσδοκιες που ειχα.Το κυνηγητο στη μεση της ταινιας με μονο τον ηχο απο την 8κυλινδρη βρισκεται σε απευθειας συνδεση με το Μπουλιτ αλλα μεχρι εκει ειναι οι ομοιοτητες του.Πιο ωραιες ηταν οι βολτες στην πολη,αλλα ηθελα γενικα παραπανω πραγματα.

Γενικα παντως βλεπεται πολυ ευχαριστα,μακαρι να βλεπουμε πιο συχνα τετοιες ταινιες,ειναι επισης ελπιδοφορο οτι ενας νεος σκηνοθετης εμπνεεται επιτελους απο τον κινηματογραφο του Mann,αλλα απο την αλλη για μενα ειναι κατωτερη απο τις κριτικες που πηρε.

Άψογη ανάλυση! Τα είπες όλα!

Re: Απάντηση: Drive (2011)

Το μόνο που δεν με έπεισε εντελώς, ο ίδιος ο Γκόσλινγκ στον ρόλο του: με αυτό το baby face ...

Και τωρα που τον ξαναπροσεχω, εκτος απο baby face, και λιγο στραβοχυμενη χωριατοφατσα θα ελεγα...........