Drivers for DM8000 & DM800

Γιατρέ μου, αυτά τα drivers εγκαθίστανται ξεχωριστά απο την Ιmage ? Για παράδειγμα πως συνδιάζοται με Nabilo 0.12 η Gemini 4.40 η Barry Allen 5.015 κτλ. ;

Επίσης τι διαφορά έχουν με το 2nd Stage Loader?

Thankz
Ο Αθανάσης

Οι drivers είναι κοινοί για όλα τα Images και συνδυάζονται πάντα με τον τελευταίο loader.
Παράδειγμα. Για το Gemini 4.40 που είναι παλιό, αρκεί να περάσει κανείς τον τελευταίο second stage loader #75 και τους τελευταίους drivers.

Re: Απάντηση: Drivers for DM8000 & DM800

Μέχρι τώρα ήξερα ότι υπάρχει το image και τα plugins. Οι drivers σε τι χρειάζονται; Αφού μια χαρά δουλεύει.

Ένα enigma2 image για dreambox χαρακτηρίζεται από τέσσερα πράγματα:

1. secondstage loader. Είναι ας πούμε το BIOS του dreambox. Αρχικοποιεί το hardware και το TPM chip (security chip)
2. linux kernel + drivers. Το λειτουργικό σύστημα του dreambox. Οι drivers κάνουν το hardware να λειτουργεί. Έχουν πάντα σχέση με το αντίστοιχο secondstage loader, που σημαίνει πως νεότεροι οδηγοί απαιτούν νεότερο secondstage loader.
3. enigma2: Είναι το "κέλυφος" του dreambox, το πρόγραμμα που αλληλεπιδρά με το χρήστη.
4. enigma2-plugins: Είναι όλες αυτές οι προσθήκες στο enigma2 σε python γλώσσα, που κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη.

Νεότεροι drivers συνήθως διορθώνουν μικροπροβλήματα στο hardware, ή προσθέτουν νέες δυνατότητες χειρισμού του hardware που πρέπει να τύχουν χρήσης από νεότερο enigma2 ή plugins (πχ πρόσφατες ανανεώσεις στους drivers δίνουν τη δυνατότητα χειρισμού ρυθμίσεων του scaler κτλ - και αντίστοιχα βγήκε το plugin που τα χρησιμοποιεί).

Re: Απάντηση: Drivers for DM8000 & DM800

Ένα enigma2 image για dreambox χαρακτηρίζεται από τέσσερα πράγματα:

1. secondstage loader. Είναι ας πούμε το BIOS του dreambox. Αρχικοποιεί το hardware και το TPM chip (security chip)
2. linux kernel + drivers. Το λειτουργικό σύστημα του dreambox. Οι drivers κάνουν το hardware να λειτουργεί. Έχουν πάντα σχέση με το αντίστοιχο secondstage loader, που σημαίνει πως νεότεροι οδηγοί απαιτούν νεότερο secondstage loader.
3. enigma2: Είναι το "κέλυφος" του dreambox, το πρόγραμμα που αλληλεπιδρά με το χρήστη.
4. enigma2-plugins: Είναι όλες αυτές οι προσθήκες στο enigma2 σε python γλώσσα, που κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη.

Νεότεροι drivers συνήθως διορθώνουν μικροπροβλήματα στο hardware, ή προσθέτουν νέες δυνατότητες χειρισμού του hardware που πρέπει να τύχουν χρήσης από νεότερο enigma2 ή plugins (πχ πρόσφατες ανανεώσεις στους drivers δίνουν τη δυνατότητα χειρισμού ρυθμίσεων του scaler κτλ - και αντίστοιχα βγήκε το plugin που τα χρησιμοποιεί).

Ευχαριτύμε για της πληρ.

πσ (σήμερα βγήκανε new drivers for 800 & 8000 "dreambox-dvb-modules_2.6.12-5.1-brcmstb-dm8000-20091029-r0_dm8000")

Alex Thanks. to Gemini 4.40 είναι παλιό αλλά για Dreambox 800HD δεν υπάρχει νεότερη έκδοση.

malakudi, στα 4 σου στοιχεία δεν αναφέρθηκες σε Images. Η μάλλον τα 4 στοιχεία αφορούν ένα Image. Ok το πήρα !

Αθανά

Last edited:
Έχω έναν DM8000 ο οποίος έχει Kernel 2.6.12-r10 (όπως αγοράστηκε). Στη Flash έχω Nabilo PFM, σε CF MeoBoot και τέσσερα άλλα images.

Στο επίσημο site της Dream έχει διαθέσιμο Firmware release 2.8.0.

Ερώτημα:
1)Εάν κάνω Flash στο δέκτη με Web Intrface, (όπως έκανα και με το Flash Nabilo PFM), ώστε να περάσω το τελευταίο firmware της Dream, υπάρχει κίνδυνος να χάσω κάτι από τα υπόλοιπα και να απαιτείται να το ξαναστήσω εξαρχής?

2) Πρέπει για κάποιο λόγω να προτιμήσω το Null Modem καλώδιο για τη δουλειά αυτή?

2. Οχι, θα περάσεις την αναβάθμιση μέσω δικτύου.

1. Προτίμησε από εδώ:
http://dreamboxupdate.com/opendreambox/1.5/dm8000/images/
την τελευταία έκδοση του experimental π.χ. για σήμερα την "experimental-dm8000_20100418.nfi"

Το πλεονέκτημα είναι ότι με τη χρήση του online update θα έχεις πάντα ενημερωμένο Image στην flash.

Σχετικά με το multiboot. Με meoboot δεν έχω πειραματιστεί ιδιαίτερα. Το χρησιμοποιώ στον Vu+ με Dream Elite στην flash, αλλά φαντάζομαι ότι θα εγκαθίσταται μέσω telnet και σε άλλα. Σε κάθε περίπτωση δεν χάνεις τα Images που έχεις στην CF.

Δοκιμασμένη λύση είναι αυτή του Barry Allen. Στήνεται εύκολα και λειτουργεί παντού.

Πάλεψα αρκετά τον ΒΑ, τον κατάφερα σε USB stick, όμως επιδή εξείχε περίεργα στα μάτια μου και έπρεπε να έχω τη θύρα ανοικτή, (από πίσω με τα διάφορα καλώδια που κρέμονται δεν ήθελα USB) προτίμησα να βάλω CF . Λοιπόν ΒΑ στη CF δεν τα κατάφερνα με τίποτε (είναι ο πρώτος Dreambox που έχω, οπότε μηδαμινή είναι και η αντίστοιχη εμπειρία).
Με το MeoBoot όμως μου φάνηκαν όλα απλά, σύν ότι είναι ¨ελαφρύτερο¨.
Παρεπιπτόντως:
1) Μάλλον το πρόβλημα που είχα στον ΒΑ, ήταν ότι δεν είχα κάνει Format σε Linux την CF, κάτι που ο MeoBoot μου το επισήμανε και το έκανα μέσω των DM - MeoBoot.
2) Με telnet όταν προσπαθούσα μου ζήταγε password, δεν ήξερα τι να βάλω καθότι δεν έχω βάλει password, ενώ σε 60 δευτερόλεπτα μου έλεγε τέλος χρόνου και έπρεπε να ξαναδοκιμάσω από την αρχή ξανά.

Eχω εγκαταστήσει το Nabilosat Enigma2 Black Hole v0.12.
Μόλις βάζω το καλώδιο dvi(hd) με την τηλεόραση ο δεκτης ζβηνει.Εδώ διάβαζα ότι χρειάζονται και driver στο dm800.
Γιατί να γίνετε αυτό? Ξέρει κανεις..?

Απάντηση: Re: Drivers for DM8000 & DM800

2) Με telnet όταν προσπαθούσα μου ζήταγε password, δεν ήξερα τι να βάλω καθότι δεν έχω βάλει password, ενώ σε 60 δευτερόλεπτα μου έλεγε τέλος χρόνου και έπρεπε να ξαναδοκιμάσω από την αρχή ξανά.

Δεν χρειάζεται να δώσεις password
Απλά πάτα enter και είσαι ΟΚ.