Drivers για το XM-L

kospap

Supreme Member
31 July 2009
8,516
Χθες ολοκλήρωσα την αξιολόγηση μου κάποιων driver για το XM-L.
Αυτοί είναι
Ultrafire XM-L P60 module 5-mode
webigp7284.jpg

Kaidomain P7 Li-Ion driver – S005025
webigp7281.jpg

Kaidomain XM-L Li-Ion driver - S010105
webigp7273.jpg

Μετρήσεις
xmldriverschart.jpg

Kaidomain XM-L Li-Ion driver
webxmlu2runtime.jpg

* Ταυτοχρονα αλλαξε και η θερμοκρασια του φακου, πεφτοντας αρκετα στο χερι
** Εκοψε αποτομα η πλακετα κατεβαινοντας στο Low πριν κοψει η μπαταρια

Συμπεράσματα
Απογοήτευση
Και ο παλιός καλός κλασσικός μπλε driver δεν δίνει την ίδια ισχύ πια, και ο νέος είναι το ίδιος χαμηλός.
Εκτός και αν αγοραστεί μια κόκκινη του έκδοση από το eBay (με αντιστασεις 0,200 & 0,250 ohm παραλληλα). (μια τέτοια που παρέλαβα από το KD πάλι χαμηλή ήτανε)
Η λύση που βλέπω είναι να βρεθούν οι sense resistors και αν αλλαχτούν/τροποποιηθούν.
Στην περίπτωση του Μπλέ αυτές είναι 2 αντιστάσεις των 0,250 ohm παράλληλα συνδεδεμένες. Στη αγορά της Θεσσαλονίκης δεν έχει μικρότερες από το 1 ohm, οπότε τζίφος.

Last edited:
παίδες χτες μέτρησα τον 2.8Α (8x7135) της kaidomain, που έβαλα σε έναν UF 2180 με 26650, σεταρισμένο σε high/mid/low και είχα στο taicap 2.78/0.85/0.11, πράγμα που κρίνω ως σούπερ...
πολλαπλούς 7135 λοιπόν...

νια μεν αλλα αν θες να πας παραπανω? εχω ηδη ετοιμες μετρησεις για τον 8x7135, κια σκεφτομαι πραγματικα να του κοτσαρω εξτρα τσιπακι.

αλλα και οι αλλοι εχουν κai αλλα καλα....δεν εχουν εκτεθειμενα ηλεκτρονικα (η εφαρμογη που ετοιμαζω ισως μου δημιουργησεις προβλημα). επισης οιθ 8x7135 εχουν εκει το κοντο ελατηριο στον θετικο πολο.....βαλετε τον σε ενα σωμα solarforce Που ειναι ηδη μακρυ κια χρηαζεσαι spacer τουλαχιστον 1 εκατοστο μακρυ. επισης μια που το ελατηριο ειανι τοσο σκληρο στα χτυπηματα χανεται η επαφη και ο φακος αλλαζει Modes

Για σώματα με μια 18650 πραγματικά δεν αξίζει όχι τα 2,8 αλλά στη χειρότερη τα 2,45. Για να κρατά και λίγο σταθερά την απόδοση, να μην είναι στυλ πυροτέχνημα, ανάβει πολύ και μετά χαμηλώνει... Άσε που τα περισσότερα pcb από όσο μέτρησα, δε κάνουν για πάνω από 2+ αμπέρ, μόνο τα χάλκινα και τα 20mm+.
Ωστόσο αν θες πάνω από 2,8αμπέρ, μπορείς να κοτσάρεις πάνω από ένα 7135 τσιπ άλλο ένα και πάει λέγοντας(κολλώντας τα παράλληλα) και έτσι ανεβάζεις το ρεύμα εύκολα όσο θες.

Last edited: