Dry vs SKY RAY KING Black

Georgesod

AVClub Enthusiast
10 March 2012
1,087
Λοιπόν θέλω να αποκτήσω ένα τέρας :operator: σε λογική όμως τιμή και αυτοί οι 2 είναι οι υποψήφιοι. Περιμένω γνώμες ευχαριστώ

Τερας με κινεζικα λουμενς η με αληθινα λουμενς?
Αν θες περιμενε καμμια βδομαδα να σου πω εντυπωσεις απο ενα φακο τυπου skyrayking/fandyfire που παρηγγειλα για να εχω αποψη για τα πολλα "κινεζικα" λουμενς :)

Aυτο ειναι ενα δειγμα τερατος βασισμενο σε κινεζικα λουμενς!
http://www.linkdelight.com/015851-5000LM-SKY-RAY-CREE-T6-3-LED-Flashlight-Waterproof-SOS-Light.html

Εχουν πλακα αυτοι οι φακοι αλλα ειναι κριμα να παρουμε κατι νομιζοντας οτι ειναι 'τερας' και αποδειχθει 'γατακι' και προβληματικο μαλιστα :))

Φανταζομαι ομως να εχεις υποψη σου περι των ιδιαιτερων μπαταριων που χρειαζονται.

Aν εννοείς το είδος των μπαταριών (18650) ήδη περιμένω κάποιες panasonic 3100 protected και ι4 v2. Όσο για το "τέρας" το 'γραψα με βάση κάτι review (http://budgetlightforum.com/node/8435) και video που είδα. H αγορά θα γίνει από cnqualitygoods SKY RAY KING Black και dry γιατί οι κινέζοι αντιγράφουν μέχρι και τον θεό :BDGBGDB55: και μετά τα πουλάνε στο ebay (ο φακός κλώνος στο, λινκ που αναφέρεις είναι ένα καλό παράδειγμα). Τώρα για τα lumens στα specs του KING λέει για 2500 που πιστεύω είναι εφικτά από 3 Τ6 και 4 18650

Το μαγαζι που λες ειναι αξιοπιστο και τα λουμενς του SRKing, ναι ειναι εφικτα με U2 led, οπως γραφει.

Η μεγαλη διαφορα στα 2 μοντελα ειναι ο διακοπτης και τα U2 led στον SRK.
Προσωπικα πιστευω οτι ο διακοπτης στο σωμα ειναι πολυ πιο βολικος απ'οτι στην ουρα οπου κρινω οτι ειναι πολυ δυσχρηστος λογω του ογκου του φακου.
Η μικρη διαφορα ειναι οτι ο Dry εχει λεει τουρμπο στα 3500(?) για 2 λεπτα και μετα πεφτει. Πιστευω σε λιγοτερα απο 2000 λουμενς. Προσωπικα, μεταξυ των 2, θα πηγαινα στον SRK.

Να ξερεις οτι ρουφανε τις μπαταριες σα νερακι ομως. Η μια ωρα που δινουν στο high δεν παιζει με τιποτα...κανα 20λεπτο και πολυ ειναι. Το βλεπω με τον δικο μου FandyFire.. Ο,τι πληρωνουμε παιρνουμε :))

Kαι γω προς τα κει με κόβω. Έχει 2 εκδόσεις cool white με U2 1B και neutral με t6 3C. Ποιο από τα 2?

Εξαρταται το τι χρωμα φως σου αρεσει.
Συνηθως και κυριως λογω αποχρωσης το coolwhite U2 led φαινεται, και ισως να ειναι λιγακι φωτεινοτερο ~7% λενε, του NW Τ6. To δευτερο αποδιδει τα αντικειμενα στο πραγματικο τους χρωμα ενω το CW οχι.
Επειδη ειναι φακος με μεγαλη φωτεινοτητα και κυριως θα χρησιμοποιειται εκτος σπιτιου, ισως να χρειαζεται το ΝW. Yπαρχουν ανθρωποι που σιχαινονται το καπως κιτρινωπο ασπρο του NW. Oποτε περι ορεξεως προκειται.

Ο Thrunite ΤΝ30 (3000lumens) που εχω εχει ενα θαυμασιο NW led. Oυτε πολυ ζεστο ουτε πολυ κρυο. Εκ των υστερων (ευτυχως) καταλαβαινω οτι αυτος ο ισχυρος φακος δεν θα μου αρεσε σε cool white.