DSD DAC χωρίς DAC..

Δημήτρη είμαι σίγουρος ότι το πείραμα το έχεις αφήσει σε αναμονή...

Σήμερα το απόγευμα διάβαζα το νήμα του diyaudio για να ξαναθυμηθώ λιγάκι το τι είχε γίνει, γιατί θέλω να ασχοληθώ.

Φρεσκάρισέ με εάν η μνήμη σου σε καλύπτει. Έφτιαξε δύο πλακέτες μία για SE και μία Balanced.
Είχε βάλει ένα κύκλωμα για mute, αμέσως μετά μπαφέριαζε το σήμα με το 74HC74 και τέλος έθετε ένα LPF νομίζω 1ης τάξης;
Θα με βοηθούσε εάν έχεις κρατήσει στην άκρη το σχηματικό, γιατί στο diaydio τα σχήματα δίνουν και παίρνουν και χάθηκα.

Η πλακέτα S03 που έχω στην άκρη του Acko, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εδώ αφενός γιατί απομονώνει το σήμα από την αμανέρο, μπορείς να τη λειτουργήσεις και slave δίνοντας εξωτερικό master clock και στο τέλος μπαφεριάζει και το σήμα και το βγάζει σε DSD_L και DSD_R. Επίσης ως φίλτρο μετά από αυτό μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα συνδυασμό 2ης τάξης με παθητικό και μετασχηματιστές ή και μετασχηματιστές μόνο.

Σωστά, έχει μπει σε παύση μαζί με πολλά άλλα..

Όντως έφτιαξε 2 πλακέτες, η SE έχει πάνω μόνο το mute και ένα φίλτρο πρώτης τάξης. Η balanced χρησιμοποιεί ένα flip-flop ώστε να κάνει reclock το σήμα (με βάση το BCLK) και να δώσει έξοδο balanced (ουσιαστικά μια έξοδο "κανονική" και μια inverted).

Ορίστε τα BOM και τα σχηματικά..

Balanced DSD filter & mute.jpg

SE DSD filter & mute.jpg

Balanced DSD filter & mute.jpg

SE DSD filter & mute.jpg

Attachments

• SE DSD filter & mute BoM.jpg
    SE DSD filter & mute BoM.jpg
    131.9 KB · Views: 99
  • Balanced DSD filter & mute BoM.jpg
    Balanced DSD filter & mute BoM.jpg
    146 KB · Views: 98
Μου έδωσες συνοπτικά ότι χρειαζόμουν, ευχαριστώ.

Χθες το βράδυ έβαλα εάν δοκιμαστικό fw στην amanero που είναι αποκλειστικά για DSD και τη σύνδεσα πάνω στην πλακέτα του Acko.
Στην έξοδο L/R του dsd σήματος, βλέπω ότι δίνει γύρω στα 0,61Vrms έξοδο με σήμα εισόδου 0dB, αλλά έχω dc περίπου στο 1.6V.
Οπότε για τους πρώτους πειραματισμούς θα χρειαστώ σίγουρα έναν πυκνωτή εν σειρά για να κόψει το dc και μετά να εφαρμόσω ένα LPF.

Θα ενημερώσω για το πως πήγε το πρότζεκτ.