dsd σημα απο την έξοδο HDMI του laptop

klong58

New member
3 May 2010
15
Γεια σας εχω ενα ερωτημα.
ειναι δυνατον, και αν ναι πως γινεται απο την εξοδο hdmi του Iaptop να εχω dsd σήμα?
ο προενυσχιτής μου δεχεται dsd στις hdmi εισοδους του ειναι ο onkyo pr sc5507.

Απ' όσο γνωρίζω το πρωτόκολλα του HDMI υποστηρίζει τη μεταφορά DSD σήματος.
Τι θα συμβεί όμως στην πραγματικότητα εξαρτάται από τις συσκευές και λογισμικό που είναι διασυνδεδεμένες. Μπορεί να περάσει αυτούσιο, μπορεί να το μετατρέψουν πρώτα σε PCM, μπορεί και καθόλου.
Αν έχεις κάποιο DVD/CD/SACD π.χ. μπορείς να το συνδέσεις για να δεις τι γίνεται.
Από υπολογιστή (αρχεία DFF, ISO) μάλλον απίθανο.

Μιχάλη δεν περνάει αυτούσιο ...Το όλο παιχνίδι το ελέγχει η sony .

Θα πρέπει να έχεις προενισχυτή sony με το αντιστοιχο player...όλα αυτά για hdmi.

To καλώδιο και τα βύσματα ειναι ίδια, το πρωτόκολλο δεν πρέπει να εχει σχέση.

To HDMI περνάει (bitstream) DSD απο παλιά (εκδοςη 1.2)

Οι ενισχυτές με hdmi 1,2 και πανω θεωρητικά υποστηρίζουν dsd bitstream. Αλλα πρακτικά καλό ειναι να τσεκάρεις ακριβώς τι παιζει με το κάθε μοντέλο (σε κάθε περιπτωση δεν παίζουν μονο οι Sony)

Απο εκει και πέρα, το θέμα ειναι η πηγή.

DSD bitstream απο HDMI PC δεν παιζει λόγω driver.

Παιζει όμως DSD -> PCM (τώρα αν αυτο κανει διαφορά στην ποιότητα ειναι μαλλον ατελείωτη κουβέντα...)

Προγράμματα υπάρχουν (Jriver, foobar (plugin))

Η άλλη (διαδεδομενη τελευταία) λύση ειναι μέσω USB (που και εκει θέλει προσοχή φυςικα στην υποστήριξη απο τον pro).

Συνήθως παίζουμε πλέον απο usb με ξεχωριστό dac.

To καλώδιο και τα βύσματα ειναι ίδια, το πρωτόκολλο δεν πρέπει να εχει σχέση.
Έχει, η υποστήριξη DSD Bitstream ήλθε μετά την έκδοση 1.2, σωστά το γράφει πιο πάνω ο spcav.
Τι γίνεται στην πραγματικότητα όμως είναι άλλη ιστορία.
Για παράδειγμα το παλιό μου Universal Player (Denon 1930) αναπαράγει τα δισκάκια SACD στις τηλεοράσεις που είναι συνδεδεμένο από την έξοδο HDMI. Να υποθέσω λοιπόν ότι οι τηλεοράσεις που το έχω συνδέσει κατά καιρούς αποκωδικοποιούν αυτούσιο (native) DSD Bitstream? Αυτό που μάλλον συμβαίνει είναι ότι το Player το μετατρέπει πρώτα σε PCM.
Για να γίνει αυτούσιο (native) αποκωδικοποίηση θα πρέπει όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας να το κάνουν.
Τόσο η πηγή, όσο και η αποκωδικοποίηση (στην περίπτωση μας ένας AV ενισχυτής).

O Klong58 μιλαει για το Laptop του και οχι γενικά και αόριστα. Εχει κάποιο laptop πρωτόκολλο με το οποίο βγαζει DSD μεσω HDMI ???? γιατι ή εσεις ξέρετε κατι που εγώ δεν ξερω (οπότε θα το αγοράσω..) ή δεν εχετε δώσει βαση στο τι ζητάει ο φιλος.

Επί του συγκεκριμένου έχω απαντήσει από την αρχή γιατρέ μου.

Από υπολογιστή (αρχεία DFF, ISO) μάλλον απίθανο.

Οπότε συμφωνούμε και λέμε τα ίδια πράγματα. :smile:

Laptop να στέλνει DSD σήμα από την HDMI ούτε εγώ ξέρω.
Θεωρητικά δεν αποκλείεται, οι κατασκευαστές δεν το κάνουν για τους γνωστούς και χιλιοειπωμένους λόγους.
Απλά το επεκτείναμε λιγάκι και το είδαμε και πιο γενικά... -bye-

Αν αρχειο iso το καψω σε dvd οποτε γινει sacdr και το παιξω στο sony blue ray τοτε το dsd σημα περναει αυτουσιο στο προενυσχυτη και χρησιμοποιει τους μετατροπεις του onkyo.
Αν το παιξω αποτο foobar απλα δεν ξεω τι κανει γιαυτο ρωτησα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τα dsf αρχεια ο προενυσχυτής μου σιγουρα δεν τα καταλαβαινει αρα η πιστευω οτι η οποια μετατροπη γινεται στο foobar και αναλογικα πηγαινουν στο προενισχυτη. Ή κανω λαθος

Αν αρχειο iso το καψω σε dvd οποτε γινει sacdr και το παιξω στο sony blue ray τοτε το dsd σημα περναει αυτουσιο στο προενυσχυτη και χρησιμοποιει τους μετατροπεις του onkyo.
Αν το παιξω αποτο foobar απλα δεν ξεω τι κανει γιαυτο ρωτησα
Το έχεις κάνει αυτό; Έχει λειτουργήσει;
Δεν είναι όλες οι συσκευές Players κατάλληλες.
Δες εδώ: Players συμβατά με αντίγραφα ασφαλείας SACD

Και σ' αυτή την περίπτωση πάλι το πιθανότερο είναι να στείλει PCM από τη HDMI έξοδο του.
Τσέκαρε τα manuals και των δύο συσκευών, Player και AV Ενισχυτή, για να δεις πως χειρίζονται το DSD σήμα από τη HDMI.
Αν δε βρεις κάτι απευθύνσου στα αντίστοιχα support των εταιρειών, για να σου απαντήσουν.

Τα dsf αρχεια ο προενυσχυτής μου σιγουρα δεν τα καταλαβαινει αρα η πιστευω οτι η οποια μετατροπη γινεται στο foobar και αναλογικα πηγαινουν στο προενισχυτη. Ή κανω λαθος
Το Foobar τα στέλνει μετατρέποντας τα σε PCM. Υποθέτουμε εν τω μεταξύ ότι το έχεις ρυθμίσει σωστά.

Οσον αφορα το sacd η το sacdr το blue ray που εχω εχει τη δυνατοτητα (ειναι της sony) να το ρυθμισεις να στελνει dsd μεσω hdmi. Ο δε προενυσχυτης δεχεται dsd στις εισοδους hdmi
Το foobar δουλευει οπως ειπες οπότε μάλλον pcm στελνει
ευχαριστώ πάντως όλους

Ποιό μοντέλο Player έχεις;

το μοντελο είναι το bdp 580
και απο sacd, sacr στέλνει native dsd στο προενισχυτή
ο προενισχυτής αναφέρει οτι δεχεται dsd σημα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

το μοντελο είναι το bdp 580
και απο sacd, sacr στέλνει native dsd στο προενισχυτή
ο προενισχυτής αναφέρει οτι δεχεται dsd σημα

απλά είναι σπαστικό γιατι θέλει όταν παιζει και την τηλεόραση ανοιχτή και επειδη η tv είναι πλασμα δεν θελω να την εχω ανοιχτή όταν παιζω μουσική

Ψάξε το μενού της τηλεόρασης, κάπου μπορεί να έχει "σβύσιμο οθόνης". Η Panasonic τουλάχιστον έχει.

Και γενικότερα: πέρα από ελάχιστα μοντέλα Sony Vaio, κανένα άλλο laptop δεν βγάζει DSD από την HDMI.

Ψάξε το μενού της τηλεόρασης, κάπου μπορεί να έχει "σβύσιμο οθόνης". Η Panasonic τουλάχιστον έχει.

Και γενικότερα: πέρα από ελάχιστα μοντέλα Sony Vaio, κανένα άλλο laptop δεν βγάζει DSD από την HDMI.

εγινε!
σας ευχαριστώ όλους!