DSE σε Panasonic TX-P50G30E

ThugKing

Established Member
10 August 2011
151
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα σε όλους.
Δυστυχώς είμαι και εγώ ένας από αυτούς που το πάνελ εμφάνισε dse.
Στην δεξιά μεριά του πάνελ έχει 3-4 κάθετες γραμμές.
Το φαινόμενο κλασσικά εμφανίζεται καθαρά σε γκρι και ανοιχτόχρωμα slides.
Σε κανονική θέαση φαίνεται σε γρήγορες σκηνές με panning της κάμερας όπως και σε ποδοσφαιρικά παιχνίδια(κλασσικά!!!).
Επικοινώνησα με την "Service One" που είναι υπεύθυνοι για τις Panasonic τηλεοράσεις στην Θεσσαλονίκη.
Πριν από 2 ώρες ήρθαν και την πήραν.
Αναμένω να δω τι θα μου πούνε....

Έχω διαβάσει το thread των προβλημάτων της σειράς 30 της Panasonic όπως και κάποια ξένα forums και έχω μια ιδέα στο τι πρέπει να κάνω...
Σημείωσα το serial number της tv όπως επίσης και τις ώρες λειτουργίας της.
Είμαι εντός εγγύησης και αναμένω νέα.
Όποιος φίλος γνωρίζει κάτι παραπάνω είμαι όλος αυτιά.
Ειδικά αν έχει εμπειρία από το service της Θεσ/νίκης....

Last edited by a moderator:
Καλή τύχη. Θα τη χρειαστείς. Κι επέμεινε χωρίς να συγχύζεσαι γιατί και αυτό είναι στο πρόγραμμα.

Καλή τύχη. Θα τη χρειαστείς. Κι επέμεινε χωρίς να συγχύζεσαι γιατί και αυτό είναι στο πρόγραμμα.

Γεια σου φίλε μου vertical !
Εννοείται πως θα επιμείνω αν τυχόν ακούσω μ......ς τύπου "image retention".
Την τηλεόραση την είχα full περιποίηση.(στρώσιμο κτλ).
Προς το παρόν αναμένω νέα τους...
Η δικιά σου πως πάει από τότε ? Στην επισκεύασαν ή στην αλλάξανε ?

Αλλαγή panel. Το οποίο έχει και αυτό DSE, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό του πρώτου που ήταν για τα μπάζα. Αυτό χωνεύεται κάπως. Σε ποδόσφαιρο ψιλοφαίνεται ενώ το χειρότερο για να το δεις είναι σε κρεμ χρώμα με έναν τόνο κίτρινο παραπάνω. Επειδή δεν είχα όρεξη να στέλνω TV πίσω (είναι και θηρίο και βαριά) κάνω τα στραβά μάτια. Αν το προηγούμενο είχε πρόβλημα σε βαθμό 11 (με χειρότερο το 10 και λιγότερο κακό το 1) αυτό είναι στο 3.

Αλλαγή panel. Το οποίο έχει και αυτό DSE, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό του πρώτου που ήταν για τα μπάζα. Αυτό χωνεύεται κάπως. Σε ποδόσφαιρο ψιλοφαίνεται ενώ το χειρότερο για να το δεις είναι σε κρεμ χρώμα με έναν τόνο κίτρινο παραπάνω. Επειδή δεν είχα όρεξη να στέλνω TV πίσω (είναι και θηρίο και βαριά) κάνω τα στραβά μάτια. Αν το προηγούμενο είχε πρόβλημα σε βαθμό 11 (με χειρότερο το 10 και λιγότερο κακό το 1) αυτό είναι στο 3.

Μια χαρά...
Το φαινόμενο αυτό είναι ορατό από την αρχή ή μπορεί να είναι μια χαρά στις πρώτες ώρες και μετά να εμφανιστεί ?
Εννοείται πάντως πως όταν μου την αλλάξουν θα την ξεψαχνίσω από την αρχή....

Εγώ σίγουρα επειδή την προηγούμενη την είχα ξεψαχνίσει, δεν το είχε τόσο έντονο. Στην πορεία έγινε αρκετά. Και λέω στην πορεία καθώς η προηγούμενη είχε 'φάει' αρκετά μονόχρωμα slides από το break in DVD. Στο νέο panel αποφάσισα να μην κάνω στρώσιμο και δεν υπάρχει χειροτέρευση. Όσο ήταν είναι ή τουλάχιστο δεν βλέπω κάτι αισθητά χειρότερο.

Εγώ σίγουρα επειδή την προηγούμενη την είχα ξεψαχνίσει, δεν το είχε τόσο έντονο. Στην πορεία έγινε αρκετά. Και λέω στην πορεία καθώς η προηγούμενη είχε 'φάει' αρκετά μονόχρωμα slides από το break in DVD. Στο νέο panel αποφάσισα να μην κάνω στρώσιμο και δεν υπάρχει χειροτέρευση. Όσο ήταν είναι ή τουλάχιστο δεν βλέπω κάτι αισθητά χειρότερο.

Συμφωνώ...Το καλύτερο στρώσιμο είναι υλικό σε πλήρη οθόνη χωρίς κάτι στατικό.Απλά πράγματα !
Έχω 10-15 παιδικές ταινίες(mkv) αποθηκευμένες στον σκληρό μου.Ότι πρέπει για στρώσιμο...

Σημερινό update.....
Με πήραν τηλ και μου είπαν ότι ο τεχνικός τους δεν βλέπει κάτι το επιλήψιμο(λογικό γιατί σε κανονική θέαση φαίνεται σε συγκεκριμένα πλάνα και πρέπει να ξέρεις που να κοιτάξεις).
Anyway, μου λέει αν μπορώ να πάω από εκεί με υλικό για να τους δείξω το πρόβλημα.Παίρνω τον σκληρό με τον media player κ πηγαίνω..
Tου βάζω το περιβόητο γκρι slide κ του το δείχνω συν κάποιες σκηνές από έργα που φαίνεται. Παραδέχτηκε όντως ότι δεν είναι normal αυτό.
Γενικώς δεν ήταν πολύ fan των plasma ο τεχνικός και ούτε θα έλεγα και πολύ γνώστης των τεχνολογιών(π.χ του είπα ότι ένα από τα προτερήματα των plasma είναι η ομοιομορφία των panel τους και μου είπε πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο !!).
Όπως επίσης όταν έφτασα εκεί η tv έπαιζε ΣΚΑΙ σε dynamic mode !!! (για καλό την πήγα , με burn-in θα την πάρω). :violent-smiley-030:
Με τα πολλά το παλικάρι έβγαλε φωτογραφίες και μου είπε ότι θα το προωθήσει το θέμα για να προχωρήσουμε σε αλλαγή panel.
Επειδή είναι 50" το νέο panel λέει θα έρθει από Γερμανία.Το θέμα είναι να έχουνε....
Για πιο μεγάλες(55,60,65) έρχονται από Ιαπωνία(καθυστερεί πιο πολύ).
Τάδε έφη ο τεχνικός.Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν ή όχι.
Οπότε πρέπει να εγκρίνουν την αλλαγή και να προχωρήσουμε.Μου είπανε ότι λογικά θα γίνει.
Θα τραβήξει καμιά βδομάδα(ελπίζω όχι παραπάνω) και αναμένω ενημέρωση τους.
Να σημειώσω πως ο τεχνικός και 2 συνάδελφοι του ήταν ευγενικότατοι,συνεργάσιμοι και μου είπανε ότι θα το επισπεύσουν όσο γίνεται.
Αυτά....

Τα slides που έχουν αυτοί από το κρυφό menu, είναι όλα σε dynamic. Σημειωτέον, ότι σε dynamic η ανομοιομορφία (DSE ή VBI ή όπως αλλιώς θέλετε την λέτε) δεν είναι τόσο έντονη οπότε εμένα με κάνει να πονηρεύομαι ότι έπαιζε σε dynamic. Το καλό είναι να την βάλεις σε Cinema με τις default-εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Ορθώς σου είπε ότι το panel έρχεται από Γερμανία και ναι τα μεγαλύτερα έρχονται από Ιαπωνία. Συνήθως βγάζουν φωτό, τις στέλνουν έξω και παίρνουν έγκριση για αλλαγή. Η διαδικασία μπορεί να πάρει γύρω στις 3 εβδομάδες (εμένα αν θυμάμαι καλά γύρω στις 20 ημερολογιακές ημέρες). Ελπίζω να πάνε όλα καλά, να εγκριθεί η αλλαγή και το νέο panel να είναι απροβλημάτιστο. Ενημέρωσε μας πως θα πάει.

Τα slides που έχουν αυτοί από το κρυφό menu, είναι όλα σε dynamic. Σημειωτέον, ότι σε dynamic η ανομοιομορφία (DSE ή VBI ή όπως αλλιώς θέλετε την λέτε) δεν είναι τόσο έντονη οπότε εμένα με κάνει να πονηρεύομαι ότι έπαιζε σε dynamic. Το καλό είναι να την βάλεις σε Cinema με τις default-εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Ορθώς σου είπε ότι το panel έρχεται από Γερμανία και ναι τα μεγαλύτερα έρχονται από Ιαπωνία. Συνήθως βγάζουν φωτό, τις στέλνουν έξω και παίρνουν έγκριση για αλλαγή. Η διαδικασία μπορεί να πάρει γύρω στις 3 εβδομάδες (εμένα αν θυμάμαι καλά γύρω στις 20 ημερολογιακές ημέρες). Ελπίζω να πάνε όλα καλά, να εγκριθεί η αλλαγή και το νέο panel να είναι απροβλημάτιστο. Ενημέρωσε μας πως θα πάει.

Οπότε καλά μου τα είπε το παλικάρι.Θέλω να ελπίζω πως θα εγκριθεί και ας καθυστερήσει και λίγο....

Καλησπέρα....
Πριν από λίγο με πήρανε από το service και μου είπαν πως η Intertech δεν εγκρίνει την αλλαγή(θεωρεί τέτοιου είδους ανομοιομορφίες φυσιολογικές !!).
Μου πρότειναν να μιλήσω απευθείας με τους ίδιους γιατί τον πελάτη λέει τον βλέπουν διαφορετικά...
Πριν τους πάρω καμιά συμβουλή ???