dsl συνδέσεις...οι γκουρού ας βοηθήσουν

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,609
ελπίζοντας ότι το έβαλα στην κατάλληλη κατηγορία...
θα ήθελα να ρωτήσω το εξής...
έχω στο σπίτι τη γνωστή γραμμή dsl του οτε με το sagem.

Ενσύρματη φυσικά, διότι δεν θέλω ασύρματες.
Από το μοντεμάκι βγαίνει η γραμμή του internet που πάει στο φίλτρο και μετα στο δωμάτιο με ένα καλώδιο.
Την έξοδο προς τα τηλέφωνα του φίλτρου την έχω δρομολογήσει στο δίκτυο των πριζών και έτσι όλα τα δωμάτια έχουν γραμμή οτε μετά το φίλτρο και μπορούν να δουλέψουν ντούμπλεξ.

Το ερώτημα είναι:
Γιά να βάλω internet σε άλλο δωμάτιο, αν βάλω άλλο ένα μοντεμάκι και ένα άλλο φιλτράκι (μετά δηλαδή από το ήδη ένα μοντεμ φίλτρο) γίνεται ?

βεβαίως και ...οχι!

αν δεν θες να χρησιμοποιήσεις wifi ,τότε μπορείς να προμηθευτείς 2 home-plug ώστε να μεταφέρεις δίκτυο μέσω τις ηλεκτρικής εγκατάστασης. Θα τα βρεις σε ποικιλία ταχυτήτων και τιμών. Ανάλογα με τις ανάγκες σου σε ταχύτητα διαλέγεις!

http://www.skroutz.gr/c/128/wifi_cards.html?keyphrase=homeplug

δεν θέλω να μεταφέρω δίκτυο, θέλω να μεταφέρω ιντερνετ.

το ιντερνετ στο καλώδιο utp δυό γραμμές δεν χρησιμοποιεί ?
αν στείλω μέσω του δικτύου των τοίχων (που έχουν δυό ακόμα γραμμές περίσσιες) από το πρώτο μόντεμ ?

αλλά δεν καταλαβαίνω το όχι.
υποθέτω ότι μετά το φίλτρο η γραμμή επανέρχεται στην προηγούμενη κατάσταση πριν μπεί στο μόντεμ (?)
οπότε λέω αν ξαναβάλω το μόντεμ μετά θα δουλέψει
δεν είναι έτσι ?

θες απλά δηλαδή να μεταφέρεις το modem σε άλλο δωμάτιο?

και 2 modem μπορείς να βάλεις απλα να ξέρεις οτι οπωσδήποτε το 1 μόνο να μπορεί να είναι ανοικτό.

το ένα μόντεμ θα παίζει υποτίθεται στο ένα δωμάτιο, το άλλο μετά τη γραμμή του φίλτρου του πρώτου δηλαδή από καθαρισμένη γραμμή θα ξαναδίνει σε λάπτοπ και με άλλο φίλτρο θα ξανακαθαρίζει τη γραμμή γιά τηλ.

Δεν ξέρω εμένα μου φαίνονται απλά.

οχι οχι δεν γίνεται αυτό που λές... η επικοινωνία των modem είναι αποκλειστικά 1:1 με το dslam.

Δύο modem στην ίδια γραμμή δεν μπορούν να συγχρονίσουν με το dslam.

Μπαρμπά Μήτσο να βάλουμε μια σειρά

1. Φιλτράκια: Διαχωρίζουν τη συχνότητα που δουλεύουν τα τηλέφωνα με τη συχνότητα του modem για το adsl για να μην υπάρχει θόρυβος στο ακουστικό από το Internet (κοινώς παράσιτα, χχχχχχ) η χρήση του φίλτρου είναι από προαιρετική εως εντελώς άχρηστη αναλόγως την εγκατάσταση. Ξέρω πολλές περιπτώσεις που χωρίς φίλτρο όλα δουλεύουν άψογα.

2. modem : Συσκευή που χρησιμοποιείται για να φέρει το Internet στον Η/Υ, λειτουργεί μόνο όταν είναι ανοικτός ο Η/Υ και αν χρησιμοποιήσεις παραπάνω από ένα, μπορείς να χρησιμοποιείς ένα τη φορά, επειδή και ο λογαριασμός σου είναι μόνο ένας. Δηλαδή κλίνεις το Internet από τον ένα Η/Υ και το ανοίγεις στον άλλο

3. Δίκτυα : Μέσω δικτύου μπορείς να μοιράσεις μεταξύ Η/Υ πολλά πράγματα όπως αρχεία, εκτυπωτές και φυσικά Internet, στη δική σου περίπτωση δίκτυο μπορείς να κάνεις ασύρματα, ενσύρματα, και μέσω δικτύου ΔΕΗ (θα χρειαστείς δυο μικρούς μετατροπείς από 20-100 € ανάλογα την ταχύτητα) Πάλι όμως θα πρέπει να είναι ανοιχτός ο πρώτος Η/Υ που έχει το modem για να έχεις Internet.

4. H σωστή συνδεσμολογία είναι να πάρεις ένα router (εκτός και αν το sagem είναι router και δεν το ξέρεις) έτσι ώστε το router θα είναι μόνιμα στο Internet και μετά σου μένει να συνδέσεις επάνω στο router τους Η/Υ ενσύρματα ή ασύρματα και θα έχεις σε όποιον ανοίξεις Internet αυτόματα χωρίς πολλές σκοτούρες

Λοιπόν όλα γίνονται...
Εγώ μπορώ ανά πάσα στιγμή να συνδέσω τον adsl router ή το όποιο τηλέφωνο σε κάθε στιγμή, σε κάθε πρίζα στο σπίτι μου.
Φυσικά αυτό μετά από λίγη πατέντα. Να γίνω πιο κατανοητός.
Αυτό που θα περιγράψω προϋποθέτει:
1. Ότι το καλώδιο που έχουμε στους τοίχους του σπιτιού μας είναι 4σύρματο
2. Ότι οι τηλεφωνικές πρίζες που έχουμε στο σπίτι μας είναι αμερικάνικου τύπου και έχουν συνδεδεμένα και τα 4 συρματάκια
jiaju_20074138551971.jpg

Λοιπόν στην πρώτη πρίζα του σπιτιού μας κανονίζουμε το σήμα που έρχεται απέξω χωρίς φίλτρο να πηγαίνει στα 2 έξω συρματάκια της κάθε πρίζας. Τα 2 μέσα συρματάκια τα αφήνουμε γεφυρωμένα μόνο εντός του σπιτιού.
Μετά πρέπει να φτιάξουμε ένα custom καλώδιο όπου στην μια πλευρά τα συρματάκια θα έχουν την κανονική σειρά, ενώ στην άλλη πλευρά θα τα έχουμε βάλει 2 φυσάκια, ένα για τα 2 εσωτερικά συρματάκια (συνδεδεμένα στις 2 μεσαίες θέσεις) και 1 φυσάκι για τα 2 εξωτερικά συρματάκια (συνδεδεμένα στις 2 μεσαίες θέσεις του βύσματος).
Με αυτό τον τρόπο βάζουμε σε όποια πρίζα του σπιτιού θέλουμε αυτό το καλώδιο από την πλευρά που έχει ένα βύσμα, και μετά το βύσμα που φέρει τα εξωτερικά καλώδια στο φίλτρο σαν είσοδος σήματος και το άλλο βύσμα που φέρει τα εσωτερικά στην έξοδο του τηλεφώνου. Προφανώς συνδέοντας στην τρίτη θέση του φίλτρου το router μας. Έτσι σε κάθε στιγμή μπορούμε να βάλουμε το router σε όποια πρίζα του σπιτιού θέλουμε και να έχουμε και τηλέφωνο στο υπόλοιπο...

Ξέχασα να γράψω ότι ισχύει αυτό που είπε ο sfortis. Μπορούμε να έχουμε όσα router θέλουμε, αλλά να είναι ανοικτό μόνο το 1 σε κάθε περίπτωση, αλλιώς δεν θα μπορεί να συνδεθεί κανένα από τα 2...

1. η λύση του Γιώργου θέλει ...λίγη επεξεργασία μέχρι να την χωνέψουμε.
2. Βασικά διαπιστώνω ότι δεν τα περιγράφω καλά. ή το έχετε καταλάβει και δεν γίνεται τίποτα, ή κάτι δεν είπα σωστά και υπάρχει ελπίδα.

Λοιπόν πρώτα πρώτα κάνω λάθος στην σειρά.
έρχεται η γραμμή του οτε, πάει στο φίλτρο και από εκεί πάει γιά τηλέφωνα σε όλες τις πρίζες και φεύγει και η γραμμή ιντερνετ, που πάει σε ένα άλλο δωμάτιο έρποντας και στο άλλο δωμάτιο υπάρχει το μόντεμ, το πισί κλπ κλπ.

Σε ένα άλλο δωμάτιο τώρα στην πρίζα που έρχεται η γραμμή φιλτραρισμένη, ΑΝ μπεί ένα άλλο μόντεμ και ΑΝ το πρώτο μόντεμ δεν δουλεύει θα έχω ίντερνετ στο άλλο δωμάτιο ? (γιατί υποθέτω ότι αν δουλεύει το πρώτο σίγουρα δεν θα έχω...)

για πείτε...

ρούτερ ξέρω τι είναι (εν ασύρματο) και δεν θέλω...

Πάντως, σκέψου και την ασύρματη δικτύωση. Κι εγώ δεν είμαι και πολύ υπέρ του ασύρματου, αλλά όλος ο κόσμος γύρω μας πια εκπέμεπει ακτινοβολία. Λίγη παραπάνω, δεν βαριέσαι... Θα κάνεις την δουλειά χωρίς καθόλου κόπο. Ένα ασυρματο router, στο οποίο θα συνδέσεις το pc ενσύρματα και το λάπτοπ ασύρματα. Αν δεν χρησιμοποιείς πολύ συχνά το λάπτοπ, μπορείς να απενεργοποιείς την ασύρματη εκπομπή του router.

κοινώς μπορώ να πηγαίνω σε κάθε δωμάτιο όπου έρχεται γραμμή μετά το φίλτρο και να κοτσάρω το μόντεμ?

και κατ επέκταση στη σοφίτα να έχω ένα δεύτερο που να το κοτσάρω αν κάποιος άλλος δεν χρησιμοποιεί αλλού μόντεμ ?

ας πούμε ότι ψιλοχώνεψα τη λύση του Γιώργου.
Αν ανεβάσω στη σοφίτα την καθαρή γραμμή προ του φίλτρου και βάλω το φίλτρο μετά και το δεύτερο μόντεμ θα μπορώ να δουλεύω λες, με την προϋπόθεση ότι δεν δουλεύει άλλος.

(οι μπρίζες έχουν 6 καλώδια γιά χρήση)...

απλά αυτό πρϋποθέτει ξανά άνοιγμα των πριζών κλπ...
γι αυτό έλεγα, αν στο σήμα οτε που έχει ήδη φιλτραριστεί και είναι καθαρό, να ξαναβάλω φίλτρο...

χμμμ τότε όμως θα βρωμίσω όλες τις τηλεφωνικές γραμμές ξανά ε ?

Πρώτα από όλα το sagem είναι modem ή router

1. modem παίρνει τηλεφωνικό καλώδιο και βγάζει usb
2. router παίρνει παίρνει τηλεφωνικό καλώδιο και τροφοδοσία ρεύμα και βγάζει καλώδιο δικτύου

Κατι δεν μου πάει καλά στην συνδεσμολογία σου, αν τα θυμάμαι καλά, το μόντεμ / ρούτερ δεν πάει μετά το φίλτρο, αλλά συνδέεται χωρίς φίλτρο. Και φίλτρο χρησιμοποιείς πριν από κάθε τηλέφωνο, έτσι εξασφαλίζεις ότι σε όλες τις μπρίζες που δεν έχεις βάλει φίλτρο, θα έχεις ίντερνετ. Μήπως το αρχικό που λες είναι σπλίτερ και όχι φίλτρο?
(υποθέτω ότι έχεις pstn γραμμή και απλό ίντερνετ -όχι double play με voip κλπ, αφού λες για ΟΤΕ, φαντάζομαι απλό conn-x- )

edit: καλά φαίνεται να θυμάμαι τις παλιές εποχές προ double play / voip, ορίστε οι συνδεσμολογίες: http://www.adslgr.com/features/ADSLgr_info/faqnew.php#4

Last edited:
Πρώτα από όλα το sagem είναι modem ή router

1. modem παίρνει τηλεφωνικό καλώδιο και βγάζει usb
2. router παίρνει παίρνει τηλεφωνικό καλώδιο και τροφοδοσία ρεύμα και βγάζει καλώδιο δικτύου

είναι μόντεμ.
παίρνει τηλεφωνικό και βγάζει usb.

Re: Απάντηση: dsl συνδέσεις...οι γκουρού ας βοηθήσουν

Κατι δεν μου πάει καλά στην συνδεσμολογία σου, αν τα θυμάμαι καλά, το μόντεμ / ρούτερ δεν πάει μετά το φίλτρο, αλλά συνδέεται χωρίς φίλτρο. Και φίλτρο χρησιμοποιείς πριν από κάθε τηλέφωνο, έτσι εξασφαλίζεις ότι σε όλες τις μπρίζες που δεν έχεις βάλει φίλτρο, θα έχεις ίντερνετ. Μήπως το αρχικό που λες είναι σπλίτερ και όχι φίλτρο?
(υποθέτω ότι έχεις pstn γραμμή και απλό ίντερνετ -όχι double play με voip κλπ, αφού λες για ΟΤΕ, φαντάζομαι απλό conn-x- )

edit: καλά φαίνεται να θυμάμαι τις παλιές εποχές προ double play / voip, ορίστε οι συνδεσμολογίες: http://www.adslgr.com/features/ADSLgr_info/faqnew.php#4

έχω γραμμή isdn απλό κοννεξ

και το φιλτράκι (αυτό το πράμα τέλος πάντων, φίλτρο μου το είπαν) γράφει επάνω splitter :BDGBGDB55:

τώρα τι κάνουμε ?
πάντως lykman ενδιαφέρον το λινκ και το μελετώ μπας και βγάλω άκρη.
Στο μεταξύ, με τα νέα δεδομένα που σας έδωσα γιά πείτε ξανά....:operator: