DSLR για αρχάριους

davinci

AVClub Addicted Member
21 November 2007
2,233
αλιμος
Καλημέρα σε όλους,τελευταία διακατέχομαι απο καλλιτεχνικές ανησυχίες και θα ήθελα τη συμβουλή σας.Ενδιαφέρομαι για αγορά μιας DSLR μηχανής για να αποθανατίζω οικογενειακές στιγμές(τον μικρό μας) και ότι άλλο μου κεντρίσει το ενδιαφέρον.Δεν είχα ποτέ τέτοιου είδους μηχανή και είμαι εντελώς άσχετος αφού μέχρι τώρα φωτογράφιζα με απλές ψηφιακές.Θα ήθελα να μήν ξεπεράσω το budget των 450 ευρώ.
Σε επίσκεψη που έκανα στο πλαίσιο μου πρότειναν τις

1.Canon DSLR EOS 1000D Kit 429 ευρώ
2.Nikon DSLR D3000 (18-55mm VR 10.2 MP) 425 ευρώ.

Για κάποια μου είπαν ότι έχει κάτι σαν stabilizer(Canon νομίζω) το οποίο είνα ιδιαίτερα χρήσιμο,ενώ η άλλη (Νιkon εχει guide προγράμματα για αρχάριους)
Τι λέτε ?Τι να προτιήσω?Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση σε αυτά τα χρήματα?

Ευχαριστώ πολύ

Νίκος

θα σου προτεινα με σιγουρια την canon 1000d με κανα καλο φακουδακι οχι το απλο 18-55 ιs θα την ευχαριστιθεις ! η nikon 3000 δεν τα παει καθολου καλα σε χαμηλο φωτισμο εκ πειρας στο λεω , θα πρεπει να πας σε πιο ακριβη για να παρεις καλο αποτελεσμα .

Η 450 ειναι ανωτερη.
Μπορεις να τη βρεις μεταχειρισμενη σε καλη τιμη. Αν παρεις και ενα φακο Ταμρον 17-50/2.8 ή ενα 50/1.8 (100 ευρω) εισαι πολυ καλα για μεσα στο σπιτι.

Κοίτα και κατά Olympus μεριά μια Ε520 (έχει και stabilzer στο σώμα ), θα σε βολέψει ακόμη και οι κιτ φακοί κάνουν καλή δουλίτσα!!

αν αντεχεις οικονομικα για 450d τοτε σιγουρα ειναι καλυτερη στο λεω και αυτο εκ πειρας , παντως την βρισκεις την 1000αρα γυρω στα 350 ευρω εγω τοσο την ειχα παρει εκθεσιακο κοματι απο τον κοτσοβολο πριν 1,5 χρονο , ψαξτο και θα βρεις παρεμφερης τιμη

Πρωτα απο ολα να μην αγοράσεις από το Πλαισιο ή οποιοδήποτε καταστημα δεν ειδικεύεται στα φωτογραφικά. Πηγαινε μια βολτα στο κεντρο της Αθηνας με τα λεφτα στο χερι κανε ενα λογικό διακριτικο παζαρι και θα βρεις αυτό που θέλεις σιγουρα.

Προσωπικά δεν θα αγοραζα καμμια απο τις 2 μηχανες που κοιταζεις με το budget αυτό. Η Canon ειναι τελειως πλαστικουρα, η Nikon εχει μετρια αποδοση απο ISO 800 και πανω.

Η επιλογες μου θα ηταν με σειρα προτεραιοτητας

1) Μεταχειρισμενη με λιγα κλικς Nikon D90 + 18-55 VR.
2) Pentax K-X με το φακο του κιτ (καινουργια)
3) Μεταχειρισμενη Canon D450 ή d500 με 18-55 IS
4) Οlympus E520 + 14-42 φακος + 40-150 (καλυτερο value for money)

Ευχαριστώ όλους τους φίλους για τις απαντήσεις,με βοηθάτε πάρα πολύ.Μεταχειρισμένες κοιτάω σε ιδιώτες απο αγγελίες η υπάρχουν και φωτ.καταστήματα με μεταχειρισμένα;

Πρωτα απο ολα να μην αγοράσεις από το Πλαισιο ή οποιοδήποτε καταστημα δεν ειδικεύεται στα φωτογραφικά. Πηγαινε μια βολτα στο κεντρο της Αθηνας με τα λεφτα στο χερι κανε ενα λογικό διακριτικο παζαρι και θα βρεις αυτό που θέλεις σιγουρα.

Προσωπικά δεν θα αγοραζα καμμια απο τις 2 μηχανες που κοιταζεις με το budget αυτό. Η Canon ειναι τελειως πλαστικουρα, η Nikon εχει μετρια αποδοση απο ISO 800 και πανω.

+1000

Γιώργο,
Την Οlympus E520 + 14-42 φακος + 40-150 την έχω χωρίς να μπορώ να πω ότι ξέρω πολλά την θεωρώ αρκετά τίμια πρόταση!:ernaehrung004:

Πολύ καλή η λίστα των "τεσσάρων" επιλογών. Να προσθέσω ότι αν σκοπεύει κανείς να φτιάξει σύστημα, δηλαδή να αγοράσει περισσότερους από 1-2 φακούς, η περίπτωση Olympus γίνεται ακόμα πιο συμφέρουσα, και επίσης οι φακοί παίζουν (με αντάπτορα) και στα m4/3 σώματα με πλήρη λειτουργικότητα...

Και πάλι ευχαριστώ. Βέβαια το πακέτο Οlympus E520 + 14-42 φακος + 40-150 φαίνεται πως άρεσε σε πολλούς αφού τα μαγαζιά που το έχουν είναι out of stock.

Και πάλι ευχαριστώ. Βέβαια το πακέτο Οlympus E520 + 14-42 φακος + 40-150 φαίνεται πως άρεσε σε πολλούς αφού τα μαγαζιά που το έχουν είναι out of stock.

Κάτι βρέθηκε τουλάχιστον διαδικτυακά,οπότε προχωράω για Olympus!

Διευκρινιστικά, η πρόταση 2 είναι αυτή ?

http://www.e-professionalphoto.gr/pentax-k-x-kit-da-18-55mm-black.html

Aυτη ειναι.Ειναι παρα πολυ καλη για την κατηγορια , πιστευω η καλυτερη.
Αν ακολουθησεις την προταση του Geoha κατα προτιμηση με την σειρα που τις εβαλε δεν θα κανεις λαθος οτι και να διαλεξεις αρκει να πεφτει και η τιμη αναλογα εννοειται.
Αλλα τι βλεπουν τα φτωχα ματακια μου ;; Η Κ-χ πηγε 579 μονο το σωμα και 599 με τον κιτ στον Κατερελο .... 110 ευρω πανω απο εχθες ...λετε να φταιει η περαιωση;;

Aυτη ειναι.Ειναι παρα πολυ καλη για την κατηγορια , πιστευω η καλυτερη.
Αν ακολουθησεις την προταση του Geoha κατα προτιμηση με την σειρα που τις εβαλε δεν θα κανεις λαθος οτι και να διαλεξεις αρκει να πεφτει και η τιμη αναλογα εννοειται.
Αλλα τι βλεπουν τα φτωχα ματακια μου ;; Η Κ-χ πηγε 579 μονο το σωμα και 599 με τον κιτ στον Κατερελο .... 110 ευρω πανω απο εχθες ...λετε να φταιει η περαιωση;;

http://galaiosphoto.gr/product_info.php?products_id=917

Το ιδιιο και σε Παπαδακη

Πρεπει να ειναι λάθος οι τιμες στον Κατερέλο..

Καλησπέρα, μεταξύ λοιπόν Pentax και Olympus δηλ των προτάσεων 2 και 4 του Geoha τι θα με συμβουλεύατε?Που υπερτερεί η μία έναντι της άλλης ?
Ευχαριστώ
Νίκος