DSLR για αρχάριους

Καλησπέρα, μεταξύ λοιπόν Pentax και Olympus δηλ των προτάσεων 2 και 4 του Geoha τι θα με συμβουλεύατε?Που υπερτερεί η μία έναντι της άλλης ?
Ευχαριστώ
Νίκος

Η pentax είναι φρέσκο μοντέλο, καλύτερη σε θέματα θορύβου, άρα καταλληλότερη για νυχτερινά με φυσικό φωτισμό, και έχει βίντεο, οι φακοί της γενικά ποιοτικοί. Η Olympus είναι στην αγορά 2 χρόνια περίπου, αλλά κατά τα άλλα είναι πολύ καλή μηχανή, και μπορεί να αποτελέσει την βάση ενός εξελίξιμου συστήματος σε πολύ συμφέρουσες τιμές - όλοι οι φακοί της μπαίνουν με adapter και σε σώματα m4/3, διατηρώντας πλήρη λειτουργικότητα, το οποίο σημαίνει ότι αγοράζοντας αργότερα ας πούμε μια EP-1 (σημερινή τιμή 450 με τον κιτ φακό), έχεις και compactοειδή με φακούς κ.λ.π.

Για περισσοτερες δυνατοτητες σαν σωμα και καλυτερη συμπεριφορα στα σκοτεινα χωρις φλας εννοειται , Πενταξ .
Η Ολυμπους ειναι η πιο τιμια αγορα για αυτα που προσφερει,πολυ χαμηλη τιμη με 2 φακους (462 ευρω ...αλλα αμφιβαλλω αν την βρισκεις σε λιγο),πολυ καλο JPEG με ωραια χρωματα απο την μηχανη και καλους φακους στο κιτ.

Σαν μηχανες σαφως ανωτερη η Πενταξ , που επισης ειναι μακραν οτι καλυτερο για μενα στα 500 ευρω ~.

@Geoha ελπιζω να ειναι τυπογραφικο και οχι καποια επικειμενη αυξηση ..λογικοτερο το τυπογραφικο φυσικα αφου οι υπολοιποι την εχουν οσο και πριν.

Για περισσοτερες δυνατοτητες σαν σωμα και καλυτερη συμπεριφορα στα σκοτεινα χωρις φλας εννοειται , Πενταξ .
Η Ολυμπους ειναι η πιο τιμια αγορα για αυτα που προσφερει,πολυ χαμηλη τιμη με 2 φακους (462 ευρω ...αλλα αμφιβαλλω αν την βρισκεις σε λιγο),πολυ καλο JPEG με ωραια χρωματα απο την μηχανη και καλους φακους στο κιτ.

Σαν μηχανες σαφως ανωτερη η Πενταξ , που επισης ειναι μακραν οτι καλυτερο για μενα στα 500 ευρω ~.

@Geoha ελπιζω να ειναι τυπογραφικο και οχι καποια επικειμενη αυξηση ..λογικοτερο το τυπογραφικο φυσικα αφου οι υπολοιποι την εχουν οσο και πριν.

συμφωνώ με τον stgeo. Δυστυχώς η OLYMPUS που μας έδινε πολύ καλές μηχανές σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές στην Ελλάδα, ανακοίνωσε επίσημα, ότι σταματά την εξέλιξη των φακών για το σύστημα 4/3 και θα συγκεντρωθεί μόνο στο σύστημα M (icro) 4/3. Άρα PENTAX για μηχανή SLR.

http://galaiosphoto.gr/product_info.php?products_id=917

Το ιδιιο και σε Παπαδακη

Πρεπει να ειναι λάθος οι τιμες στον Κατερέλο..

Δεν είναι λάθος ...Πήγα απο το μαγαζί στο Περιστέρι και μου είπαν 590κάτι ευρώ για την Pentax Κ-Χ.Είναι λέει η νέα τιμή απο την εταιρεία.Μα ρε παιδιά τους λέω έτσι και έτσι ,490 είχε .Ναι...τόσο είχε,μα περιμένετε μισό λεπτό μου λένε να ρωτήσουμε αν μπορεί να γίνει η παλιά τιμη για το κομμάτι αυτό το αφεντικό.Γυρναει ο υπάλληλος απο μέσα μετα απο συνομιλία με το αφεντικό(μάλλον) μου λέει¨"για το κομμάτι αυτό μπορούμε να σας κάνουμε τιμή 490 ευρώ". Επείδή είχε μόνο άσπρη αλλά και ήθελα να το ψάξω και στο κέντρο δεν την πήρα.Οι υπάλληλοι φιλικοί και εξυπηρετικοί πάντως.

Νίκος

Υποθετω πως κανεις δεν θα αγορασει την K-r στα 750 , δεν βλεπω να ειναι και καμμια αναβαθμιση της προκοπης , οσο υπαρχει η Κ-χ στα 490 .Δεν πειραζει αν δεν την βρεις στα 490 μην αγορασεις κατα την γνωμη μου γιατι πιστευω οτι συντομα θα την βρισκεις με 400 . Αν παλι οχι θα εχεις την ικανοποιηση οτι δεν τσιμπησες σαπια δολωματα.

Αυτή η προσφορά αξίζει?

Δεν ειναι κακη η τιμη αλλα 1) καλυτερα να αποφυγεις φορτιστη και μπαταριες αμφιβολου ποιοτητας και 2) βαλε και τα μεταφορικα.
Καλυτερη λυση ειναι αυτη http://galaiosphoto.gr/product_info.php?products_id=917 για μενα , αν ισχυει η τιμη ,και ταυτοχρονα στηριζουμε δικα μας παιδια που το αξιζουν απ'οτι εχω δει.

Από μια μικρή έρευνα αγοράς μέσω internet μάλλον καταλήγω κι εγώ στην Κ-Χ για να μπω στο θέμα σαν αρχάριος που είμαι. Από τιμή δεν έχω βρει κάτι φθηνότερο από αυτό. Τι λέτε?

Από μια μικρή έρευνα αγοράς μέσω internet μάλλον καταλήγω κι εγώ στην Κ-Χ για να μπω στο θέμα σαν αρχάριος που είμαι. Από τιμή δεν έχω βρει κάτι φθηνότερο από αυτό. Τι λέτε?

Ειναι απο Ιαπωνια αρα σοβαρος ο κινδυνος να περασει απο τελωνειο αφου το ποσο υπερβαινει τα 100$.

edit
369 ευρω απο την αλλη .... ειναι μεγαλη η διαφορα δεν ξερω.

Last edited:
Δεν το γλυτώνω με τίποτα δηλαδή το τελωνείο. Οπότε θα μου έρθει μία η άλλη.

Ειναι απο Ιαπωνια αρα σοβαρος ο κινδυνος να περασει απο τελωνειο αφου το ποσο υπερβαινει τα 100$.

edit
369 ευρω απο την αλλη .... ειναι μεγαλη η διαφορα δεν ξερω.
404 ευρώ (μαζί με μεταφορικά)

Με τιποτα .
Γιατι αν περασει τελωνειο , μαλλον θα βγει αρκετα πανω απο 489 και το κυριοτερο , παντα υπαρχει η περιπτωση να εχει προβλημα η μηχανη η ο φακος που σημαινει πως θα πρεπει να πληρωσεις μεταφορικα για Ιαπωνια , που δεν θα ειναι τα φθηνοτερα , εκτος και αν δεν σε ενδιαφερει αν χαθει στον δρομο.
Επισης αγνωστο ποτε θα επιστρεψει , αν επισκευαστει σωστα , η πρεπει να την ξαναστειλεις , (υπερβολη ? εχει συμβει σε εμας αρα δεν ειναι απιθανο).
Χρειαζεται κατι αλλο ?? Μακρια !