DSLR για φωτογραφίες και βίντεο

Φαντάζομαι ότι μεγάλο πρόβλημα αποτελούν για τους επαγγελματίες οι ρυθμίσεις του Gamma που σίγουρα θα είναι σεταρισμένες για stop care κι όχι για video motion.

Για να τα δουμε κι αυτα φιλε Ηλια γιατι προσωπικα πιστευω οτι ουτε με εξοπλισμό (τρίποδα-κεφαλές) θα πετυχεις αξιοπρεπες παναρισμα αν δεν σε βοηθα ο φωτοφραχτης...

Δεν το έχω ψάξει αυτο αλλά νομίζω (φαντάζομαι) οτι το πρόβλημα του φωτοφράκτη θα λύνεται με φιρμγουερ απντέϊτ.

Καθήστε βρε παιδιά, θέλετε να πείτε πως ανοιγοκλείνει 30 φορές το δευτερόλεπτο του κλείστρο???

Μα με 6 λεπτά λήψης έχεις πιάσει τα 10.000 ανοιγοκλεισίματα έτσι!

ΣΤα 90 λεπτά έχεις πιάσει τον αριθμό των εγγυημένων ενεργοποιήσεων του κλείστρου της 5D!

Re: Απάντηση: DSLR για φωτογραφίες και βίντεο

Φαντάζομαι ότι μεγάλο πρόβλημα αποτελούν για τους επαγγελματίες οι ρυθμίσεις του Gamma που σίγουρα θα είναι σεταρισμένες για stop care κι όχι για video motion.

Η ολη κατάσταση με τα χρώματα στην 5DII είναι έξω απο τα επαγγελματικά στάνταρ. Το βάθος χρώματος είναι 8bit ανα κανάλι και με chroma subsampling 4:2:0, ΒΤ706 colorspace (με μια μικρή επιφύλαξη το τελευταίο). Προδιαγραφές τελικού προιόντος δηλαδή (ΒluRay π.χ.) χωρίς καθόλου headroom. Ετσι και τους βγούν off τα χρώματα (στους επαγγελματίες αναφέρομαι) κατα τη λήψη ......

Headroom δεν δίνει το a/d του αισθητήρα που είναι όχι 8 αλλά 14bit/κανάλι?

Ε οχι και ανα κανάλι. Μονοχρωματικά είναι μέχρι και το Raw (σε photo mode) τα πίξελ. Μετα το demosaic έχουμε χρώμα. (σσ αυτό απο σένα το έμαθα)-bye-

Αφού το εξαγόμενο αρχείο έχει τις δεδομενες προδιαγραφές, αυτό είναι που μετράει για αυτον που θα κάνει επεξεργασία-μονταζ-χρωματικές διορθώσεις. Δεν εξάγεται raw αρχείο. Τα 14bit του a/d δεν ειναι προσπελάσιμα.

Καθήστε βρε παιδιά, θέλετε να πείτε πως ανοιγοκλείνει 30 φορές το δευτερόλεπτο του κλείστρο???

ΣΤα 90 λεπτά έχεις πιάσει τον αριθμό των εγγυημένων ενεργοποιήσεων του κλείστρου της 5D!

κολπο των σχιστοματηδων ειναι για να τα κονομησουν απο την αλλαγη καμμενων σενσορων

:flipout:

Εγραψα και παραπάνω οτι δεν το έχω ψάξει για να είμαι σίγουρος αλλά νομίζω οτι ο φωτοφράκτης είναι virtual. Ουσιαστικά όπως το αντιλαμβάνομαι είναι το reset (άδειασμα) του αισθητήρα και η επανενεργοποίησή του ώστε να δεχθεί τα νέα δεδομένα. Η διαδικασία είναι αντίστοιχη με αυτή που μας δίνει εικόνα στο liveview μονο που ή εικόνα είναι σε μεγαλύτερη ανάλυση.

Σίγουρα δεν ενεργοποιείται ο κανονικός φωτοφράκτης, διότι η μηχανήε πιτρέπει την ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ λήψη βίντεο και φωτογραφίας. Το βίντεο ξεκινά μέσω του set και η φωτογραφί απατώντας κανονικά το κουμπί του κλείστρου.

Ε οχι και ανα κανάλι. Μονοχρωματικά είναι μέχρι και το Raw (σε photo mode) τα πίξελ. Μετα το demosaic έχουμε χρώμα. (σσ αυτό απο σένα το έμαθα)-bye-

Αφού το εξαγόμενο αρχείο έχει τις δεδομενες προδιαγραφές, αυτό είναι που μετράει για αυτον που θα κάνει επεξεργασία-μονταζ-χρωματικές διορθώσεις. Δεν εξάγεται raw αρχείο. Τα 14bit του a/d δεν ειναι προσπελάσιμα.

Ανά κανάλι είναι τα 14bit, αφού ασχέτως του Bayer κάθε φωτοστοιχείο αναγνωρίζει 2^14 διαβαθμίσεις φωτεινότητας, και αντιστοιχίζεται κατόπιν σε δεδομένο χρώμα

Μου φάνηκε λίγο περίεργο που η Canon έβγαλε την συγκεκριμένη μηχανή με δυνατότητα video και όχι την 1000d ή την 450d , που είναι πιο consumer...
Όπως επίσης η Panasonic που έβγαλε την G1 χωρίς , και στο καπάκι την G (?) με video dedicated button , ενώ το νέο φορμά προσφέρεται ιδιαίτερα. Μήπως τρέχαν να προλάβουν κάτι (κάποιους) εκτός από την Photochina ?
Πάντως , σαν ερασιτέχνης που τραβάω όμως φωτογραφίες και για επαγγελματικούς λόγους, θέλω ποιότητα και είμαι και βραδινός (φωτογραφικά) τύπος , τα νέα είναι πολύ καλά! Η ποιότητα του video δεν με απασχολεί ιδιαίτερα , και εξάλλου η διάρκεια τους για να μην τρώμε μνήμη και για να μην γινόμαστε βαρετοί , είναι πολύ μικρή