DSLR / Mirrorless ή ……, ποιο είναι το μέλλον της φωτογραφικής αγοράς ?

Να πω επίσης για τους ενδιαφερόμενους, ότι οι νέοι οικονομικοί φακοί της canon για rf mount, έχουν παλιά stm motor, και στις δοκιμές μου Μ αυτούς δεν είδα κάποια αξιόλογη διαφορά στην εστίαση με τους παλιούς prime ef mount, όπως οι 2 παραπάνω φακοί

έχω δοκιμάσει στο παρελθόν τους περισσότερους οικονομικούς rf prime πχ τους 35mm 1.8 IS macro, 50 1.8, 16 2.8, 28 2.8 , 85 f2 macro και φυσικά τον 45mm 1.2 και είναι σχετικά αργοί στην εστίαση , και λίγο θορυβώδης.
Έχουν παλιά σχεδίαση όχι μόνο στα μοτέρ αλλά και στα οπτικά , τα μπροστινά κρύσταλλα κινούνται εξωτερικά και δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των νέων σωμάτων.

Στην r6 II που έχω είναι σαφώς πιο αργοί από τους καλούς rf φακούς , και είναι κι ένας ακόμα λόγος που δίνω την canon r6 II.

Αν θέλεις καλή εστίαση και αθόρυβη πρέπει να τα σκάσεις πολύ χοντρά πια....

Sent from my SM-F946B using Tapatalk

• Like
Reactions: cacau and kbouk
Για να ζωντανέψουμε και ένα παλιό νήμα που αφορούσε τις DSLR vs mirrorless έφερα τα τελευταία post εδώ.

Ο Γιάννης που έχει δοκιμάσει σχεδόν όλα τα συστήματα mirrorless και πλέον έκανε ένα βήμα πίσω αποκτώντας DSLR είναι ο πιο κατάλληλος να μας δείξει τις διαφορές, τα μειονεκτήματα - πλεονεκτήματα επικαιροποιημένα εν έτη 2026