DSLR να αντεχει στον καιρό ???

Απάντηση: Re: DSLR να αντεχει στον καιρό ???

Γρηγορη, ευχαριστω αν και με τρομαξες... για το σωμα του φακου δεν το σκεφτηκα οτι μπορει να εχει προβλημα. Παντως και ζουμ χρησιμοποιησηα...

Θα δοκιμασω το απογευμα να δω τι θα γινει...

-Το σώμα του φακού είναι αυτό που οι περισσότεροι δέν σκέφτονται.
-Έπαθα, έπραξα κι έμαθα.
-Η ως άνω περιγραφείσα απο μένα μέθοδος, είναι η τακτική με τις μικρότερες απώλειες, μέχρι τελοσπάντων να πάει κάποιος φακός στο σέρβις για καθαρισμό.
-Δέν χρειάζεται να τρομάζεις. Προς στιγμήν τρόμαξες διότι δέν ήξερες μάλλον ή δέν πιθανολογούσες τις συνέπειες των όποιων ενεργειών σου στην παραλία.
Παραλία όμως, σημαίνει πολλά. Μεταξύ όλων (των πολλών) κι αυτό που διαπίστωσες.

-Μάθημα πρώτον λοιπόν: Στην παραλία, εφόσον θέλουμε ικανή σε ισχύ μηχανή, παίρνουμε τα μέτρα μας, γνωρίζοντας εκ των προτέρων τί κάνουμε, γιατί το κάνουμε κι άν αξίζει στο κάτω-κάτω ρε αδερφέ το ρίσκο να μας χαλάσει (αναστρέψιμα ή όχι) , να μας την "απαλλοτριώσουν" κλπ.

Καλή η όποια σημερινή σειρά αναμνηστικών φωτογραφιών της οικογένειας που δέν επαναλαμβάνονται αύριο αλλά....

Ά! Ναί! το ξέχασα!
Ένας φακός σου χρειάζεται. Χρησιμοποιείς αυτόν που ταιριάζει πιότερο στα εστιακά μήκη που δουλεύεις, ή παίρνεις κάποιον γενικής χρήσης.
Στην παραλία δέν αλλάζουμε φακούς. Οι υδρατμοί (φυσική υγρασία) που ενίοτε υπάρχουν στην ατμόσφαιρα... [τελείτσες].

(Γιά φαντάσου... τσάντα με πλήρες σέτ φακών... χαρά που θα κάνει ο όποιος άρπαξ...
Αλήθεια, πού κάνεις μπάνιο; )

... αποσιωπητικά απο μένα πλέον, προς ελευθέραν τροφήν σκέψης περι των οιωνδήποτε, αναμενομένων ή όχι, γνωστών και προσμετρηθεισών ή όχι, συνεπειών.

Last edited:
Επειδή η παραλία είναι 50 μέτρα από το εξοχικό των γονιών μου, αμα λάχει μπαίνω και με τη μηχανή μέσα (σηκωμένη ψηλά). Δεν πρέπει να την πολυπρόσεχες Ηλία για να σου πάθει τέτοια.

Εμ, γιαυτό την πήρα την Nikonos... Σκονες, νερά κλπ δεν θα με νοιάζουν. θα την παίρνω παραλία χωρίς δεύτερη σκέψη.

Αφού αποφασίσω τί θα κάνω με τα O rings της πρώτα...

Tι εννοεις τι θα κανεις ?

Θα αγορασεις ενα σετ και θα ερθεις να στα βαλω.

Και μετα το τεστ της λεκανης.

Να ρθώ, αλλα πότε? Ανεβαίνω πάλι Θεσσαλονίκη αύριο και με το που γυρνάω φέυγω επιτέλους για διακοπές... Εϊναι δύσκολο να τα βάλω μόνος?

Δυστυχώς δίνω την Πέμπτη το πρωί τα γραπτά και την δευτέρα τα προφορικά της τελευταίας Παθολογίας και αν βρώ χρόνο και για να κοιμηθώ θα είναι ευτύχημα...
Εκτός αν ξεκλέψω λίγο χρόνο το μεσημεράκι μετά την εξέταση αλλά ακόμα δεν έχουν έρθει και τα O rings απο το Αμέρικα. Δεν φαντάζομαι να έχει ο Κογχυλάκης ε?

Εχω το "κακο" συνηθειο να πηγαινω παραλια κατα τις 8 το πρωι και να φευγω κατα τις 8 το βραδυ... ετσι 3 μερες τωρα που ειχα ρεπο, ειχα και τη τσαντα με τη μηχανη διπλα στην καρεκλα... φακο δεν αλλαξα αλλα ακομα και μεσα στην τσαντα, ο μικρος που ειχα (χωρις καπακι ομως) μαζεψε υγρασια και εγινε οπως εγινε... αντιθετα το γυαλι αυτου που ειχα φορεμενο, δεν επαθε κατι τετοιο... ισως φταιει η τσαντα (κρατει υγρασια??)...

Τον καθαρισα σημερα οπως ειπε ο Γρηγορης και "ελπιζω" να μη γδαρθηκε τιποτε... απο μια προχειρη ματια μαλλον τη γλίτωσα (δε με πειραζει και πολυ βεβαια γιατι ειναι φτηνος).

Ωστοσο μου εκανε εντυπωση ποσο ευκολα "πιανουν" υγρασια... τα πλαστικα (ζουμ, φοκους) κολλουσαν και πηραν μια ασπριλα (εφυγε με λιγο καθαρισμα με νερο). Δεν ξερω τι γινεται στο εσωτερικο της μηχανης και τι συντηρηση θελει απο την υγρασια... μια κομπακτ που ειχα εδω και 2 καλοκαιρια παντως δεν παρουσιασε προβλημα (μεχρι στιγμης).

Εχω και κατι σακουλακια που "υποτιθεται" τραβανε την υγρασια αλλα μαλλον πιανουν χωρο στην τσαντα.

Να προσέχεις τα οπτικά σου και από μύκητες. Δεν είναι συνθήκες αυτές που περιγράφεις. Να τα αερίζεις καλά μετά.

Tι εννοεις τι θα κανεις ?

Θα αγορασεις ενα σετ και θα ερθεις να στα βαλω.

Και μετα το τεστ της λεκανης.

Τελικά έφυγα για Σίφνο με το που τελείωσα (πέρασα τις Παθολογίες!!!! :guitarist::guitarist::guitarist:) και δεν είχαν έρθει ακόμα τα Ο rings που είχα παραγγείλει.
Την πήρα μαζί όμως και τράβηξα ένα ρολλάκι Ektar θα δώσω σήμερα για εμφάνιση. Την βύθισα μέχρι και 1 μέτρο και συνεχίζει να δουλεύει πάντως....

Αν προλάβω και τα πάρω σήμερα θα ανεβάσω καμιά φωτογραφία (αν έχει βγεί καμία καλή...)

Ναθ, σε ευχαριστώ ειλικρινά για την προσφορά σου αλλα ήδη απο σήμερα ξαναφεύγω απο Αθήνα. Δεν θέλω να κάτσω παραπάνω απο όσο χρειάζεται κλεισμένος εδώ, έχω ανάγκη απο διακοπές...

Τα ανταλακτικά ήρθαν, και θα τα πάρω μαζί μου, ίσως δοκιμάσω να τα αλλάξω μόνος. Φαντάζομαι δεν μπορεί να είναι και πολύ δύσκολη διαδικασία...
Βγάζεις το παλιό, καθαρίζεις καλά την εσοχή που μπαίνουν και χαρτί, και μπατονέτες, αλλοίφεις με σιλικόνη το καινούργιο, και το τοποθετείς με προσοχή. Μετά κοιτάς να έχει μπει καλά και ομοιόμορφα στην θέση του.

Παραλείπω κάτι ή πρέπει να προσέξω κάτι άλλο?

Ναθ, σε ευχαριστώ ειλικρινά για την προσφορά σου αλλα ήδη απο σήμερα ξαναφεύγω απο Αθήνα. Δεν θέλω να κάτσω παραπάνω απο όσο χρειάζεται κλεισμένος εδώ, έχω ανάγκη απο διακοπές...

Τα ανταλακτικά ήρθαν, και θα τα πάρω μαζί μου, ίσως δοκιμάσω να τα αλλάξω μόνος. Φαντάζομαι δεν μπορεί να είναι και πολύ δύσκολη διαδικασία...
Βγάζεις το παλιό, καθαρίζεις καλά την εσοχή που μπαίνουν και χαρτί, και μπατονέτες, αλλοίφεις με σιλικόνη το καινούργιο, και το τοποθετείς με προσοχή. Μετά κοιτάς να έχει μπει καλά και ομοιόμορφα στην θέση του.

Παραλείπω κάτι ή πρέπει να προσέξω κάτι άλλο?

Σιλικονη θα βαλεις μονο στα o- rings , οχι και στην εσοχη γιατι θα ξεχειλισει και θα γεμισεις σιλικονες.

Αφου εχεις βεβαιωθει οτι εχεις πεντακαθαρα χερια πιασε τα o-rings και με λιγη σιλικονη στον δεικτη και στον αντιχειρα αρχισε να περνας ολη την τσιμουχα.

Προσοχη οταν το βαλεις στην εσοχη να μην εχει κανενα σκουπιδακι .Αυτο ειναι το επικινδυνο .

Αν μπορεις να κανεις και ενα τεστ λεκανης δεν θαταν ασχημα.

Θα κοιτάξω να την δοκιμάσω πρώτα σίγουρα σε μία λεκανίτσα να δώ αν παίρνει νερό μέσα. Σε ευχαριστώ πολύ Ναθ!

Θα έχω περιοδική επαφή με το Ιντερνετ, αλλα καλού κακού... Καλό καλοκαίρι!