DSLR σε scanner αεροδρομιου?

Tsakalos!

Supreme Member
8 December 2009
5,354
Samos!
Μια σημαντικη απορια.. σε δυο βδομαδες θα "πεταξω" και εχω την απορια αν κανει η οχι να περασει η 60d μου πακετο με την βαλιτσουλα της και τον εξτρα φακο-μπαταρια-καρτες απτο μηχανημα με τις ακτινες Χ... Εχει καποιος εμπειρια επι τουτου?

Θα σου ζητήσουν, αφού περάσει από τις "ακτίνες", να την ανοίξεις να τη δουν και -πιθανά- να βγάλεις το φακό και το καπάκι του. Μ@λ@κισμένη έρευνα άνευ λόγου και αιτίας...

Μια σημαντικη απορια.. σε δυο βδομαδες θα "πεταξω" και εχω την απορια αν κανει η οχι να περασει η 60d μου πακετο με την βαλιτσουλα της και τον εξτρα φακο-μπαταρια-καρτες απτο μηχανημα με τις ακτινες Χ... Εχει καποιος εμπειρια επι τουτου?

Κανενα θεμα περνας χωρις αγχος και δεν θα εξετασουν τιποτα παραπανω, οτι εχουν να το δουν θα το δουν στην οθονη.

αλλες φορες περναω αερα και αλλες φορες μου ανοιγουν την τσαντα και με βαζουν να ανοιγω καπακι μηχανης,και καπακια φακων ενα προς ενα
τι να πω,εχω υποπτη φατσα?

Μαλιστα.. Φανταζομαι το να την χωσω στην βαλιτσα ειναι επικυνδηνο ε;
Νταξ, εγω φοβομουν μη παθει κατι με τις ακτινες.. Ειδομεν!

Κανενα θεμα περνας χωρις αγχος και δεν θα εξετασουν τιποτα παραπανω, οτι εχουν να το δουν θα το δουν στην οθονη.

Κάνω περισσότερα από 20 ταξίδια το χρόνο εκτός Ελλάδας λόγω επαγγέλματος και πάντα και παντού ζητάνε να τη βγάλω από την τσάντα, στο 90% των περιπτώσεων να ανοίξω καπάκι και να βγάλω το φακό από το σώμα

Ως πρώην screener Σίφη, θα σου πω.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσει από τις ακτίνες η μηχανή σου. Είτε τη βάλεις σε βαλίτσα στο check in για να πάει στο cargo, είτε την πάρεις μαζί σου στην καμπίνα.
Εάν την πάρεις μαζί σου στην καμπίνα και την έχεις στη βαλίτσα, θα σου ζητήσουν να την ανοίξεις. Μπορούν να την ξαναπεράσουν και μόνη της, να κάνουν έλεγχο για εκρηκτικά, μέχρι και να σου ζητήσουν να τους δείξεις ότι λειτουργεί ως μηχανή. Μέχρι εκεί όμως.

Το μηχάνημα είναι ακτινοσκοπικό. Δείχνει τα αντικείμενα ανάλογα τον ατομικό τους αριθμό, και αναλόγως πυκνότητας το υλικό δείχνει σκούρο ή ανοιχτόχρωμο. Ο φακός στο μηχάνημα επειδή είναι χοντρό κρύσταλο φαίνεται έως και μαύρος. Τα στοιχεία του δηλαδή φαίνονται μαύρα. Δεν τα περνάνε οι ακτίνες.
Δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα. Πάρα πολύς κόσμος έχει φωτογραφικές μηχανές όταν ταξιδεύει. Δεν μπορείς να αρνηθείς να περάσει η μηχανή από τις ακτίνες όμως εφ' όσον θέλεις να την πάρεις μαζί σου στο αεροπλάνο.

Ο screener εκεί είναι απλά ένας υπάλληλος που ακολουθεί τον κανονισμό. Δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Είναι υποχρεωμένος να περάσει το μηχάνημα από τις ακτίνες, γιατί αν δεν το κάνει, ο supervisor θα του κάνει αναφορά. Επίσης, όλα αυτά καταγράφονται από κάμερες για λόγους ασφαλείας. Υποτίθεται πως ότι μπαίνει σε ελεγχόμενο χώρο, είναι ασφαλές και αυτό κοιτάνε, τίποτε άλλο.

Οχι δε εχω σκοπο να αρνηθω.. Αλοιμονο.. Απλα υσηχασα που εμαθα οτι δε θα εχει καποιο προβλημα.. Τον φακο ας μου ζητησουν να τον βγαλω δε με νοιαζει!.. Και φωτογραφια τους βγαζω αμα λαχει!
Thanks παιδια!