dslr στα 500 ευρω m...

send! καλα, για καλυτερη dslr μιλαγαμε, εσυ με πας σε compact??? τοσο κακες σου φανηκαν οι φωτογραφιες μου???:argh:

Ο send σου ειπε κατι παρα πολυ σωστο. Πρεπει να το προσεξεις. Οι μικρες εχουν καποια πλεονεκτηματα σε βαθμο που να πιστευω οτι μπορουν να δωσουν αλλη ωθηση στην φωτογραφια σου. Τα μειονεκτηματα ειναι επισης γνωστα, αλλα οπως ειπε παλι ο send δεν πρεπι να τις υποτιμουμε.

ψαξε και θα δεις φωτογραφιες απο μικρες που δεν θα το πιστευεις.

Το εχουμε ξαναπει και θα το ξαναπουμε.

"the camera doesn't make a difference. All of them can record what you can see. BUT YOU HAVE TO SEE". Erneest Haas

Ενα αρνητικο που εχουν ομως οι κομπακτ ειναι και η υστερηση κλειστρου... δεν βοηθαει στη φωτογραφια δρομου.
Δεν ξερω πως τα παει η πανασονικ εδω... αν και νομιζω ο φιλος τεινει προς DSLR καθαρα.
Θα συμφωνησω, να μεινει για λιγο καιρο ακομα με την πενταξ...και το φακο που εχει, δεν θεωρω τη νικον D80 αναβαθμιση, ουτε την κανον 450...
Αναβαθμιση ειναι οι φακοι και απο τη στιγμη που "φοβαται" την πενταξ στο θεμα φακων, ας μεινει να δει τις αναγκες του λιγο ακομα και μετα κανει το αλμα...

Πολύ ακριβή σε σχέση με τις εισαγωγικές dslr. Αυτός θα είναι και ο λόγος που μάλλον δεν θα έχει μεγάλη διάδοση το micro 4/3.

Ναι θυμαμαι htan 700 κατι ευρω οταν βγηκε, ακομα εκει η τιμη της?
Παντως την ειχα πιασει σε ενα μαγαζη και ειναι πολυ μικρη σε σχεση με την δικη μου ε-410, αλλα ο LCD viewfinder δεν μου αρεσε αν και ειναι μεγαλος.
πρεπει να βγαλει και η olympus μεσα στο 2009 καπια μικρο4/3 παντως....

σας ευχαριστω ολους οσους ασχοληθηκαν με τις ανησυχιες μου...

η αγορα ενος φθηνου ζουμ φακου μαλλον ειναι και το πιθανοτερο επομενο βημα μου...

κραταω την k100d super μεχρι να την μαθω καλα κατ´αρχην και αγοραζω εναν φθηνο ζουμ για να μαθω ΕΜΕΝΑ κατα δευτερον...

τι λετε για αυτο το σεναριο??? και τι προτεινετε???

Μάλλον εμάς :)
Εγώ ξεκίνησα(και συνεχίζω) με μια Pentax K10D. Πήρα κανά δυό φακούς και συνέχισα να τραβάω γιατί αλλιώς δεν θα δω καμμιά βελτίωση.
Ανάλογα με τον τύπο που θα μείνεις να ασχοληθείς πειρισσότερο, θες και τον ανάλογο φακό. Ο "φθηνός" φακός για μένα ήταν και είναι μειονέκτημα.
Τραβάω αγώνες paintball, οπότε το σταθερό f και το ταχύ focus είναι απαραίτητα. Για αυτό το λόγο θα πάω αργότερα σε μια Nikon D700 ή την Canon 5D Mark II.
Και φυσικά, ούτε καν λόγος για compact που δεν πρόκειται να φτάσουν με τίποτα τις DSLR από οποιαδήποτε γωνιά κι αν το κοιτάξει κάποιος.

Για μένα, ψάξε για ένα φακό πρώτα και μετά θα καταλάβεις και μόνος σου αν το σώμα δεν σε βοηθάει ή σε κρατάει πίσω. Από εκεί και πέρα, είναι ακόμη πιο μεγάλη ιστορία :)

Για μένα μετά τον φακό κιτ η επόμενη αγορά πρέπει να είναι ένας 50αρης. Είναι ο πιό απλός να βρείς και να μάθεις, και με την πιό εντυπωσιακή αλλαγή σε σχέση με τον κιτ.
Θεωρώ οτι δεν πρέπει να λείπει απο την συλλογή κανενός. Προσωπικά αν και χρησιμοποιώ διάφορους ανάλογα με το τί χρειάζομαι κάθε φορά, ο 50αρης είναι αυτός που φοράω στην μηχανή πιό συχνα απο όλους... Μακρόν ο πιό βολικός και γενικής χρήσης φακός, ακόμα και με το πρόβλημα του κροπαρίσματος...

Για μένα μετά τον φακό κιτ η επόμενη αγορά πρέπει να είναι ένας 50αρης. Είναι ο πιό απλός να βρείς και να μάθεις, και με την πιό εντυπωσιακή αλλαγή σε σχέση με τον κιτ.
Θεωρώ οτι δεν πρέπει να λείπει απο την συλλογή κανενός. Προσωπικά αν και χρησιμοποιώ διάφορους ανάλογα με το τί χρειάζομαι κάθε φορά, ο 50αρης είναι αυτός που φοράω στην μηχανή πιό συχνα απο όλους... Μακρόν ο πιό βολικός και γενικής χρήσης φακός, ακόμα και με το πρόβλημα του κροπαρίσματος...

Ε καλα ο 50αρης κλασσικος και αριστος και κυριος οι καινουργιοι 50αρηδες σκετα αστερια .

εμάς ρωτάς ή τους φακούς;

:flipout::flipout::flipout:

Καλό. Τώρα το είδα....

Συμφωνώ με τους παραπάνω καθώς ο 50άρης θα σε βοηθήσει να πειραματιστείς αρκετά εκτός των άλλων, και με τα πορτραίτα (άμεσα συνδεδεμένη με street photography).

Και είναι και ο πιο φθηνός (ο 1.8 βέβαια, όχι ο 1.4) για τέτοια χρήση.

I agree :)
Έχω 2 50άρηδες. Τον Miranda 50mm f2 της εποχής του Νώε και πλήρως χειροκίνητος(και τρομερός μπελάς μέχρι να τον μάθεις....) και τον Pentax 50mm f1.4 που τον λατρεύω!

Δυστυχώς λόγω μικρού σένσορα ο 50ρης δεν είναι αυτό που ήταν παλιά, όπου μπορούσες να έχεις και μόνο αυτόν σε μια μηχανή. Τώρα το κάδρο που δίνει είναι μάλλον ακατάλληλο για γενική φωτογραφία (75 με 80mm).

Γεγονός είναι βέβαια πως οι 50ρηδες είναι κατά κανόνα πιο απλές σχεδιάσεις που λίγο έχουν εξελιχθεί στο πέρασμα των χρόνων λόγω της ήδη υψηλής τους απόδοσης, όπως και ότι είναι αρκετά οικονομικοί και γρήγοροι.

Εάν μπορεί ο φίλος μας να βρει τον 50/1.4 της Πένταξ (στην τελευταία εκδοχή του) σίγουρα δεν θα απογοητευτεί (είναι και πιο οικονομικός από τους αντίστοιχους 50/1.4 άλλων εταιριών, κάτω από 250 ευρώ), αλλά εάν ήταν να επιλέξω ένα εστιακό μήκος να έχω στην ψηφιακή μου slr (με μικρό αισθητήτα) για φωτογραφία δρόμου, αυτό θα ήταν μάλλον τα 24mm, όπου έχουμε τουλάχιστον ένα ημιευρυγώνιο κάδρο (36mm αντιστοιχία) και καθαρά ευρυγώνια προοπτική.

αρα προτεινετε σταθερο 50αρη ή 24αρη...

ξεχναω δηλαδη το ζουμ??? αν θελω να φερω πιο κοντα ενα γεγονος π.χ. που συμβαινει στο αλλο πεζοδρομιο ή κατι αλλο, θα πρεπει να το ξεχασω, ετσι???

εκανα εναν κοπο πριν λιγο και ειδα οτι οι περισσοτερες φωτογραφιες μου ειναι στο 55 παντως... (στον 18-55 του κιτ)

thanx για το ενδιαφερον... πραγματικα...

Πανος...

αρα προτεινετε σταθερο 50αρη ή 24αρη...

ξεχναω δηλαδη το ζουμ??? αν θελω να φερω πιο κοντα ενα γεγονος π.χ. που συμβαινει στο αλλο πεζοδρομιο ή κατι αλλο, θα πρεπει να το ξεχασω, ετσι???

εκανα εναν κοπο πριν λιγο και ειδα οτι οι περισσοτερες φωτογραφιες μου ειναι στο 55 παντως... (στον 18-55 του κιτ)

thanx για το ενδιαφερον... πραγματικα...

Πανος...

Σου προτείνουμε σταθερούς γιατί είναι και πιο φωτεινοί. Ένας φωτεινός ζούμ (τέλε?) είναι πιο τσιμπιμένος.

Σου προτείνουμε σταθερούς γιατί είναι και πιο φωτεινοί. Ένας φωτεινός ζούμ (τέλε?) είναι πιο τσιμπιμένος.

Λάθος κάνεις. Μιλάμε για καινούργιους, φαντάζομαι.
Ξέρεις πόσο πάει ένας αυτόματης εστίασης 24/2.8?

Εγώ είμαι της άποψης πως θα πρέπει ο φίλος μας να πάρει έναν καλό στάνταρ ζουμ εντός των πλαισίων του προϋπολογισμού του, θα επέλεγα μεταξύ Pentax 16-45/4 και Tamron 17-50/2.8.

Αυτό που είπα για σταθερό είναι πως εάν έπρεπε να επιλέξω έναν σταθερό για φωτογραφία δρόμου με μηχανή με μικρό (APS) αισθητήρα, αυτός θα ήταν 24ρης.

Για το κάδρο έχεις δίκιο οτι είναι αρκετά μικρό στους μικρούς αισθητήρες, και για δρόμου δεν είναι αρκετό. Δεν είχα καταλάβει οτι ο φίλος τον θέλει μόνο για αυτό το είδος. Σε τέτοια περίπτωση χρειάζεται σίγουρα κάτι αρκετά πιό ευρυγώνιο. Αλλά η προοπτική μετά είναι αρκετά δεσμευτική για να έχεις μην έχεις εναλακτική, δλδ μόνο με έναν 24αρη και τίποτα άλλο.

Ένας ζούμ καλύτερος απο του κίτ σε συνδιασμό με έναν 50αρη 1,7 που είναι και φτηνός θα είναι η πιό ολοκληρομένο πακέτο πιστεύω. Την ταχύτητα του 1,7 πάντα βρίσκεται η στιγμή που την χρειάζεσαι κιας έχει και ζουμ που καλύπτει εκείνο το μήκος.

Οι 24αρηδες AF δεν είναι φθηνοί ούτε καν μεταχειρισμένοι. Τον 24αρη της Νικον που κυνηγούσα για λίγο καιρό έκλεινε κοντά στα 200Ε ενώ οι χειροκίνητοι της pentax κοντά στα 100+. Βεβαια κατα καιρούς μερικοί κλεινουν σε πολύ μικρότερες τιμές και αν είσαι τυχερός τον χτύπησες, αλλα θέλει υπομονή και πολύ ψάξιμο.