dslr τέλος γιά μένα μάλλον...

Καλά, την 590 δεν την λέμε ακριβώς compact-compact ούτε βεβαίως τσέπης.

Τσέπης παντελονιού παραλαγής ίσως..

αν εξαιρέσεις την μπαταρία, (και πάλι) έχει μικρότερο όγκο από την ΤΖ7

Μικρή είναι πάλι. Πιο μικρή από τις κόμπακτ που υπήρχαν πχ το 2004 ή 2005. Για τσέπη μπουφάν μια χαρούλα είναι, ή και κάπως πιο ευρύχωρη σακακιού ίσως. Το βάθος λόγω του γκριπ και των μπαταριών είναι το μόνο πρόβλημά της. Όμως δεν πρέπει να έχει ένα ελάχιστο μέγεθος η μηχανή, για όποιον έχει συνηθίσει να κρατά τη μηχανή κατά τον παραδοσιακό τρόπο;

Μικρή είναι πάλι. Πιο μικρή από τις κόμπακτ που υπήρχαν πχ το 2004 ή 2005. Για τσέπη μπουφάν μια χαρούλα είναι, ή και κάπως πιο ευρύχωρη σακακιού ίσως. Το βάθος λόγω του γκριπ και των μπαταριών είναι το μόνο πρόβλημά της.

Όμως δεν πρέπει να έχει ένα ελάχιστο μέγεθος η μηχανή, για όποιον έχει συνηθίσει να κρατά τη μηχανή κατά τον παραδοσιακό τρόπο;

Για το δεύτερο συμφωνώ. Για το πρώτο πάσο...............

Εγώ πάντως, και μόνο για την ευκαιρία να παίξω με το CHDK (και φυσικά λόγω της χώμα τιμής της) τη σκέφτομαι... Βέβαια τι θα ακούσω πάλι.... αλλά ανάμεσα στα τόσα, πού θα το καταλάβει? Βέβαια πώς θα πάω στο αλντι της πυλαίας είναι ένα θεματάκι :flipout:

Αυτό ακριβώς, είναι περίεργο το σχήμα της και δεν μπαίνει εύκολα σε τσέπη εκτός και αν είναι μεγάλη.

αν βάζεις το κινητό σου στην τσέπη τότε είναι μεγάλη.

Εγώ δεν το βάζω ποτέ.
Αλλά σε μιά τσέπη μπουφάν μπαίνει άνετα.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι χρήσιμο είναι ενα απλούστατο εικονοσκόπιο... (μάλλον μπορείτε...)-bye-

Εγώ πάντως, και μόνο για την ευκαιρία να παίξω με το CHDK (και φυσικά λόγω της χώμα τιμής της) τη σκέφτομαι... Βέβαια τι θα ακούσω πάλι.... αλλά ανάμεσα στα τόσα, πού θα το καταλάβει? Βέβαια πώς θα πάω στο αλντι της πυλαίας είναι ένα θεματάκι :flipout:

θα πας και από το χόντος δίπλα είναι...:grinning-smiley-043

(πάντως αν και αν πές μου τι κατάφερες με το τσκντκ...)-bye-

Supersonic, δέ ρίχνεις μιά ματιά και σ' αυτή;
http://www.dpreview.com/reviews/Q408enthusiastgroup/page5.asp

Δέν βγήκε και η πρώτη σούπερ-ντούπερ @#$%άουα μηχανούλα, κάνει όμως όλ' αυτά που ζητάς (και ζητώ) με κάποιους συμβιβασμούς, προκειμένου να βρίσκεται μονίμως στη ζώνη του παντελονιού (βλ. φορητότητα διαρκώς, με ρυθμίσεις που συνηθίσαμε οι ντιεσελεράδες να χρησιμοποιούμε) .

Last edited:
Γρηγόρη ευχαριστώ, αλλά εάν είναι να πάρω 28άρη....ας το ξεχάσω.

Είπαμε lx ή pen.

αλλιώς καλή κι η παναγιώταινα.

Καλά.
Όταν την πάρω, θα σας βάλω λήψεις ημέρας.

Όπως και νά' χει, σε κάθε μηχανή, μικρή ή μεγάλη, υπάρχει θέμα συμβιβασμών. Τί θυσιάζεις για να έχεις αυτά που θέλεις.
Και δέ νομίζω οτι η Ρ6000 είναι τόσο άχρηστη σε όλα. Υποκειμενική μου άποψη.

Μακάρι να βγεί D300 φορητή, τσέπης, με φακό 10-500 f/2.
Μέχρι τότε όμως, θα συμβιβαστώ κι εγώ.

Last edited:
Απάντηση: Re: dslr τέλος γιά μένα μάλλον...

Γρηγόρη ευχαριστώ, αλλά εάν είναι να πάρω 28άρη....ας το ξεχάσω.

Είπαμε lx ή pen.

αλλιώς καλή κι η παναγιώταινα.

Οι superzoom της Nikon και της Sigma που έχω, με πραγματικό εύρος 18-200mm, παρέχουν γωνία θέασης αντίστοιχη με 27-300mm, σε σχέση με το FF format 35mm.
Τα 28mm συνεπώς, ήτοι ένα μόλις mm πάνω απ' τα 27, με δυνατότητα να βρίσκονται συνεχώς αναρτημένα στη ζώνη του παντελονιού μου και χρησιμοποιήσιμα πάντα σε πρώτη ζήτηση, απο μένα δέν είναι απορριπτέα.

Άλλωστε, οι γωνίες που εγώ συνήθως χρησιμοποιώ, βρίσκονται μέσα στο εύρος 28-112mm μ' έμφαση προς τα λιγότερα mm μέν, σπάνια όμως κάτω απ' τα πραγματικά 20mm, ήτοι 30mm σε crop factor.
[Αυτά συμβαίνουν μέχρι στιγμής. Όταν έρθει κι η ώρα του 14-24... πολύ πιθανόν ν' αναπροσαρμόσω τις απόψεις μου].

Εφόσον όμως τα δικά σου "θέλω" είναι διαφορετικά κι έξω απ' το πραγματικό (35mm) εύρος 28-112mm, συμφωνώ μαζί σου.

Last edited:
μα και γω στον 17-40 έχω 27-64...

αν υποθέσω ότι θέλω να τον "ξεφορτωθώ" και να χάσω και την ποιότητά του και ό,τι σημαίνει μεγάλος σένσορας...να ξαναμείνω στα 28 ?

δε λέει...

Στο εύρος ζούμ δέν τίθεται αντικειμενικό θέμα.
Παίρνεις αυτό που εσύ χρησιμοποιείς ήδη, ή πιστεύεις πως θα σου χρειασθεί περισσότερο.

Αποφασίζεις έπειτα τί ακριβώς λειτουργίες / ευκολίες θέλεις να σου παρέχει η νέα σου μηχανή, καθώς κι αυτά που είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις προς χάρη της φορητότητας. Αμέσως, οι αρχικώς διαθέσιμες επιλογές σου περιορίζονται δραματικά.

Για μένα πχ, στα δυνατά σημεία της επιλογής μου συμπεριλαμβάνονται η φορητότητα, οι οικείες ρυθμίσεις / μενού, το εύρος 28-112 που χρησιμοποιώ και το optical viewfinder. Εσύ, έχεις άλλα κριτήρια εύρεσης δυνατών σημείων.

Όσο για την ποιότητα του μεγάλου σένσορα, θα συμφωνήσεις φαντάζομαι οτι... δέν την έχεις πάντα μαζί σου. Μάλλον βρίσκεται συνήθως στο σπίτι, μέσα στο φωτογραφικό σάκκο.

ΥΓ: Έχω και την S700. Μένει στο σπίτι λόγω έλλειψης optical viewfinder.

Last edited:
θα πας και από το χόντος δίπλα είναι...:grinning-smiley-043

(πάντως αν και αν πές μου τι κατάφερες με το τσκντκ...)-bye-

Αμ έπρεπε να σου έλεγα να μου πάρεις και εμένα μία, αλλά πού να ήξευρα... τζίφος. Τελείωσαν.