DT880 600Ohm vs HD600

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,789
Αθήνα
Ποιό από τα δύο ζευγάρια θα προτιμούσατε;
Εχω διαβάσει πως το 880/600Ω είναι το πιο ουδέτερο απο όλες τις εκδόσεις των εν λόγω ακουστικών αλλά δεν έχω ακούσει ποτέ καμία!
Τα 600 τα έχω ακούσει σχετικά λίγο στην έκθεση αλλά με απολύτως κορυφαία συνοδά (Auralic) και μπορώ να πω πως μάλλον μου άρεσαν πιο πολύ από τα 650 που τα έχω ακούσει πιο πολύ σε διάφορα σεταπ!!
Αυτή την στιγμή υπάρχουν και τα δυο ζευγάρια στον κυρ Θωμά σε πολύ καλές τιμές οι οποίες με βάζουν σε πειρασμό!

Το σετάκι iDSD/iCAN Nano θα με βάλει σε μπελάδες έχω να πω...

Έχεις διαβάσει το παλιό άρθρο στο innerfidelity φαντάζομαι... http://www.innerfidelity.com/conten...-dt-880-250-ohm-and-dt-880-600-ohm-headphones

Και για τα δύο ακουστικά θες δυνατό και καλό ενισχυτή...

Μου φαίνονται πολύ λίγα τα 150mW στα 32Ohm που έχει το iCan Nano...

Και για τα δύο αυτά ακουστικά που ενδιαφέρεσαι θες δυνατό Desktop ενισχυτή για να απολαύσεις τα μέγιστα...

Συμφωνώ απόλυτα! Η ΠΟΛΥ δυνατή (δηλαδή όχι οριακή, αλλά με αποθέματα) και ποιοτική ενίσχυση είναι απαραίτητη.

Τότε (εάν θα πάρεις έναν ενισχυτή αργότερα) είναι θέμα ηχητικής ταυτότητας...

Τα 880 (όπως και τα Τ1) εμένα μου φαίνονται πολύ ζωηρά (έμφαση στα πρίμα) για τα γούστα μου... τα HD600 για μένα ανώτερα (αλλά για κάποιους έχουν και αυτά σαν τα HD650 ένα "veil" αλλά σε μικρότερο βαθμό...).

Χμμ μάλιστα!
Ευχαριστώ Χρήστο!
Τα 600 στο κορυφαίο σεταπ που τα άκουσα βέβαια, δεν μου έδωσαν την αίσθηση του veil που τα 650 μου είχαν δώσει από την πρώτη στιγμή που τα είχα ακούσει σε εσένα αλλά και στο σπίτι που είχα ένα ζευγάρι δανεικό για κάποιο καιρό..

Κρίμα που δεν έχω πια τα HD650, να τα ακούγαμε επάνω στον Mjolnir... έχω την αίσθηση ότι θα παίζανε καλά...

Τα 600 τα έχεις ξανακούσει σε άλλο hiend σύστημα, ή λες για τότε στην έκθεση που παίζανε με το τα Auralic, που τα ακούσαμε παρέα?

Κρίμα που δεν έχω πια τα HD650, να τα ακούγαμε επάνω στον Mjolnir... έχω την αίσθηση ότι θα παίζανε καλά...

Τα 600 τα έχεις ξανακούσει σε άλλο hiend σύστημα, ή λες για τότε στην έκθεση που παίζανε με το τα Auralic, που τα ακούσαμε παρέα?

Ναι όντως κρίμα... Είμαι σίγουρος πως θα σκίζανε!! Άλλωστε έχουν την φήμη πώς είναι από τα πιο upscaleable ακουστικά!!

Ναι για την έκθεση λέω με τα Auralic... Μου άρεσαν πάρα πολύ!!
Και αυτή την στιγμή ο Τομαν τα έχει σε σούπερ τιμή. Άσχετα που εγώ τώρα δεν έχω μια χα χα χα

Σας τα δανείζω εγώ (ασημοκαλωδιομένα, τερματισμένα μάλιστα σε 4-πινο XLR ή TRS, διαλέξτε). :)

Αν δεν ακούσετε καλύτερα ακουστικά, είναι πολύ καλά. Αν τα ακούσετε όμως μετά από ένα... ΗΕ-6, εχμμ....

Είναι σαφώς "χρωματισμένα" (τα 650), με στερεοφωνική εικόνα που θυμίζει Audeze.

ΑΠΑΙΤΟΥΝ στοιβαρή, σοβαρή ενίσχυση (όπως όλα τα ακουστικά) για να πάρετε το καλύτερο.

Πιστεύω ότι τα 600 μπορεί να αρέσουν σε περισσότερους. Τα έχω ακούσει σε σύστημα του Β. Καινούριου, με λαμπάτη ενίσχυση, και μου άρεσαν πολύ.

Σας τα δανείζω εγώ (ασημοκαλωδιομένα, τερματισμένα μάλιστα σε 4-πινο XLR ή TRS, διαλέξτε). :)

Αν δεν ακούσετε καλύτερα ακουστικά, είναι πολύ καλά. Αν τα ακούσετε όμως μετά από ένα... ΗΕ-6, εχμμ....

Είναι σαφώς "χρωματισμένα" (τα 650), με στερεοφωνική εικόνα που θυμίζει Audeze.

ΑΠΑΙΤΟΥΝ στοιβαρή, σοβαρή ενίσχυση (όπως όλα τα ακουστικά) για να πάρετε το καλύτερο.

Πιστεύω ότι τα 600 μπορεί να αρέσουν σε περισσότερους. Τα έχω ακούσει σε σύστημα του Β. Καινούριου, με λαμπάτη ενίσχυση, και μου άρεσαν πολύ.

Ευχαριστούμε!!! Τα 650 εννοείς;
Πολύ θα ήθελα να ακούσω τι ψάρια πιάνει ο μικρούλης μου με αυτά!!
Όταν επιστρέψω Αθήνα να σου στείλω π.μ. να το κανονίσουμε;;
Και αν είναι τα πάω και από τον Χρήστο... Οπότε θα χρειαστούν και τα δύο βύσματα..

Ε, καλά τώρα μην συγκρίνουμε ανόμοια!!
Εννοείται πως σε σχέση με τα 6άρια θα είναι μέρα με τη νύχτα...

Τα sennheiser HD600 παραμενουν πολυ καλα ακουστικα,μεχρι και σημερα.Με καταλληλα μηχανηματα παιζουν πολυ ωραια και μουσικα.

Υπαρχει η περιπτωση,οπως εχει γραφτει ηδη αρκετες φορες,αν δεν οδηγηθουν καλα,ή αν σε καποιους αρεσει ο αρκετα ζωηρος ηχητικος χαρακτηρας,να θεωρηθουν λιγο "βαρετα".

Δε συμμεριζομαι πολυ αυτη την αποψη,αν και δεν εχω και τη μεγαλη εμπειρια που εχουν πολλα παιδια εδω,με ακριβα και εξαιρετικα συστηματα.

Για τα beyerdynamic θυμαμαι εχω διαβασει και γω οτι η συγκεκριμενη εκδοση ειναι η πιο ισορροπημενη,αλλα δεν εχω αποψη δυστυχως.Οπως εχει προαναφερθει,θα ειναι λιγο πιο ζωηρα υψηλα.

Παντως για τα HD600,θα χρειαστει καλης ποιοτητας ενισχυση και πηγη,για να μην ακουστουν αδιαφορα,με ελλειψη ενεργειας και πολυ φλατ.

Και εγώ περιμένω να τα ακούσουμε balanced στον mjolnir...

Ποιοί στη χάρη σας. Σας έχω βάλει στο κουτί adapter 4-pin > TRS (μεγάλο), adapter TRS (μεγάλο) > TRS (μικρό), adapter speaker terminal TRS(!). Το καλώδιο των ακουστικών είναι τερματισμένο σε 4-pin XLR. Ο Μιχάλης μπορεί να τα συνδέσει οπουδήποτε.

έχοντας συμβιώσει επί μακρόν τόσο με τα 650 όσο και με τα 600 που έχω τώρα, προτιμώ τα τελευταία. Πέραν της ενίσχυσης (παίζω με MF XCAN V3) αυτό που θεωρώ ότι χρειάζονται είναι μια καλή πηγή, που τα απογειώνει (δυστυχώς δεν έχω αξιωθεί ακόμα να πάρω κάτι αξιόλογο σε πηγή).