DTS Brings NEO:X™ 11.1 Surround Sound

kblachos

Μέλος Σωματείου
18 February 2009
17,139
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Ξεχάστε τα 5.1 / 7.1 ακόμη και το 9.1 setup των ηχείων σας. Η dts παρουσίασε στο Las Vegas το νέο format dts NEO:X 11.1 καναλιών που περιλαμβάνει εκτός απ' τα εμπρός ηχεία ύψους (Front Height) επιπλέον εμπρός ηχεία πλάτους (Front width)!!

theatersound.jpg

For an 11.1 configuration, height speakers would help convey effects of planes, thunder, rain, background music, etc., while width speakers would expand the front sound stage and enhance front-to-side actions, like cars moving across the screen or bullets zinging by, says DTS.

“Neo:X has been designed with great flexibility so people that have an existing 7.1 system can either add four new speakers or reconfigure their existing speakers to generate height playback,” says Skaaden. “For those planning their home theater, this is another option if they’re looking for the ultimate home audio experience.”

attachment.php

http://www.electronichouse.com/article/dts_theater_packs_an_11.1-channel_surround_sound

http://www.dts.com/Corporate/Press_Room/Press_Releases/2011/03/NEO_X_at_CeBIT.aspx

Attachments

• theatersound2.jpg
    theatersound2.jpg
    16.1 KB · Views: 132
έλεος!!! είναι αυτό το πράμα για οικιακή χρήση? και περα από το πρακτικό θέμα των καλωδίων κλπ, ποιός ολοκληρωμένος ενισχυτής μπορεί να σηκώσει 11 τελικά στάδια?
Μόνο σε dedicated χώρους με λύσεις προ-τελικών το βλέπω να υλοποιείται αυτό. Για το ηχητικό αποτέλεσμα πραγματικά δεν ξέρω αν τα αυτιά μας μπορούν να διαχωρίσουν τόσα πολλά διαφορετικά σημεία για τον ήχο, αλλά ποιός μπορεί να πει σίγουρα αν δεν το δοκιμάσει πρώτα?

Σε δουλειά να βρισκόμαστε........ Οι ταινίες παράγονται ως επί το πλείστον 5.1, σιγά σιγά κάποιες 7.1 και ούε καν για 9.1. Μέχρι τα 11 θα χουν καταργηθεί τα ηχεία!

Re: Απάντηση: DTS Brings NEO:X™ 11.1 Surround Sound

έλεος!!! είναι αυτό το πράμα για οικιακή χρήση? και περα από το πρακτικό θέμα των καλωδίων κλπ, ποιός ολοκληρωμένος ενισχυτής μπορεί να σηκώσει 11 τελικά στάδια?
Μόνο σε dedicated χώρους με λύσεις προ-τελικών το βλέπω να υλοποιείται αυτό. Για το ηχητικό αποτέλεσμα πραγματικά δεν ξέρω αν τα αυτιά μας μπορούν να διαχωρίσουν τόσα πολλά διαφορετικά σημεία για τον ήχο, αλλά ποιός μπορεί να πει σίγουρα αν δεν το δοκιμάσει πρώτα?

πολλοί.
Βάζουμε στοίχημα ότι σε 5 χρόνια θα έχουμε ολοκληρωμένους av 11Χ100 με 500 ευρώ?

Νομίζω ότι οτιδήποτε πέραν των 5+1 είναι υπερβολή. Δοκίμασα τα 2 επί πλέον surround κανάλια και οι διαφορές στην διαμόρφωση του ήχου ήταν από ελάχιστες έως μηδενικές, ανάλογα με την ταινία.

Στην πατρίδα μου την Κρήτη λένε μια παροιμία :

Είπαμε σου γριά να κλάνεις μα να μην το παρακάνεις !

Τι έχουμε εδώ; Front width και front height speakers. Γύρω γύρω ηχεία δηλαδή, αλλά θα μπορούσαν να έχουν δύο ακόμα στο κέντρο της οροφής για να συμπληρωθεί ο θόλος.

Τς, τς, μισές δουλειές.... :D

Βασίλη εγώ πήγα ακόμα παραπέρα..... κατάργησα και το 5.1, το βαρέθηκα ....

Και πάνω που έλεγα με τι να γεμίσω το σπίτι!!!
Τέλικα ναι, θα βάλω 11 ηχεία, 4 SUB για ομοιόμορφα μπάσα και έναν AV που καταναλώνει ένα - δύο κιλοβάτ έτσι για να έχουμε γκάζια και να μην πέσει και η αγαπημένη μας Δ.Ε.Η έξω!
Για να μην αναφέρω και τον μαγικό καναπέ - κρεβάτι - Sub, που όταν το βάζεις να παίζει δυνατά κάνει και μασάζ!