DTS κτλ απο pc σε ραδιοενισχυτη

orionas9

Established Member
15 March 2013
212
Λάρισα
Καθοτι ψιλοασχετος στα θεματα ηχου ειπα να απευθυνθω στους ειδικους!
Εχω ενα pc με καρτα ηχου την Sound Blaster Creative X-Fi SB0460 http://www.creative.com/oem/resources/SoundCards/SB046x.pdf και καρτα γραφικων την ΑΤΙ RADEON HD4670 που υποστηριζει μεταφορα ηχου μεσω HDMI.
Θελω να συνδεσω ενα απο τα δυο με ραδιοενισχυτη για να απολαμβανω τις ταινιες μου αρχειου mkv που εχουν ενσωματωμένο ηχο τα συνηθη format οπως DTS , Dolby Suround , Dolby Pro Logic II , Dolby TrueHD ή DTS-HD .
Ηχεια εχω 5 phlips απο το προηγουμενο home theatre που ειχα και ενα υπογουφερ creative , ολα χαμηλων επιδοσεων αλλα καποια στιγμη θα τα αντικαταστησω παιρνοντας αλλα καλυτερα(θα βολευτω με αυτα προς το παρων).
Ο ραδιοενισχυτης που εχω βαλει στο ματι ειναι ο pioneer vsx-322 http://www.pioneer.eu/eur/products/42/98/405/VSX-322-K/page.html.
1ον μπορω με αυτα τα ''εργαλεια'' που αναφερω να τα καταφερω?(αν οχι ολα τα format που προανεφερα εστω καποια απο αυτα?)
2ον να χρησιμοποιησω την καρτα ηχου ή την γραφικων γι'αυτη τη δουλεια?
3ον εκει κατω απο τα 200 ευρω μπορω να βρω κατι καλυτερο σε ραδιοενισχυτη?αξιζει ο συγκεκριμένος?
4ον για αυτο το συνολο ποια τα οικονομικοτερα αξιοπρεπή ηχεια μου προτεινετε ?
Ευχαριστω εκ των προτερων!!!

Kαλως ηρθες .
Θα σου απαντησω μονο στο σκελος του ενισχυτη και συνδεσμολογιας.
Ναι ο συγκεκριμενος που επελεξες κανει την αποκωδικοποιηση ολων των φορμα ηχου, οποτε μιας και εχει hdmi in, θα παρεις ηχο/εικονα απο την καρτα γραφικων. Θα συνδεσεις στην εξοδο hdmi της καρτας γραφικων ενα καλωδιο στον ενισχυτη.
Υστερα, απο αυτον το σημα θα παει απο την εξοδο hdmi που εχει, στην τηλεοραση. Παραλληλα ομως θα κανει την αποκωδικοποιηση του ηχου και ολα οκ.

Οσον αφορα ταη χεια ή αλλο ενισχυτη, πιστευω θα σε βοηθησουν οι υπολοιποι. -bye-

H απλούστερη λύση είναι να συνδέσεις την HDMI της ΑΤΙ στον ενισχυτή και τον ενισχυτή στην τηλεόραση. Έτσι θα κάνει ο ενισχυτής αποκωδικοποίηση ήχου και θα στέλνει την εικόνα στην τηλεόραση.

Το μόνο πρόβλημα είναι τα TrueHD και DTS-HD. Με αυτά θα πρέπει να γίνεται αποκωδικοποίηση στον υπολογιστή και να στέλνει η ΑΤΙ πολυκάναλο PCM στον ενισχυτή.

Για την επιλογή ενισχυτή\ηχείων, καλύτερα να ρωτήσεις σε αυτή την κατηγορία.

Σε ευχαριστω παρα πολυ για την αμεση απαντηση!!:SFGSFGSF:
Ελπιζω και στην πραξη να ειναι ετσι απλα οπως τα λες !
Περιμενω και τους υπολοιπους λοιπον ! :grinning-smiley-043

H απλούστερη λύση είναι να συνδέσεις την HDMI της ΑΤΙ στον ενισχυτή και τον ενισχυτή στην τηλεόραση. Έτσι θα κάνει ο ενισχυτής αποκωδικοποίηση ήχου και θα στέλνει την εικόνα στην τηλεόραση.

Το μόνο πρόβλημα είναι τα TrueHD και DTS-HD. Με αυτά θα πρέπει να γίνεται αποκωδικοποίηση στον υπολογιστή και να στέλνει η ΑΤΙ πολυκάναλο PCM στον ενισχυτή.

Για την επιλογή ενισχυτή\ηχείων, καλύτερα να ρωτήσεις σε αυτή την κατηγορία.
Σε ευχαριστω παρα πολυ κ σενα για την αμεση απαντηση!!:SFGSFGSF:
Τα TrueHD και DTS-HD πως θα τα κανω αποκωδικοποίηση στον υπολογιστή ? θα πρεπει να φερουν το συγκεκριμενο format τα αρχεια ταινιων mkv ?
θα πρεπει να χρησιμοποιησω συγκεκριμενο προγραμμα?

Δοκιμασμένη λύση, εδώ και χρόνια :smile:

Μπαίνεις σε δύσκολα μονοπάτια όμως. Διάβασε αυτό για να πάρεις μια ιδέα.

Αυτό ή βάζεις XBMC και ξενοιάζεις :smile:

Last edited:

!!!!!!! στο πρωτο μονοπατι που μου ''εδειξες'' παραλιγο να κρασαρω και γυρισα πισω !
στο δευτερο κατι παει να γινει αλλα θα ηθελα λιγο φως σε παρακαλω !
το XBMC ειναι προγραμμα σαν ενα media player υψηλων προδιαγραφων που μπορει και ρυθμιζει και στελνει απο το pc αποκωδικοποιημενα τα αρχεια mkv σε forma που ο ραδιοενισχυτης θα τα οδηγησει σε πραγματικο πχ DTS-ΗD ?
το OpenELEC ειναι κατι αντιστοιχο ? αν απλα εγκαταστησω αυτο και μονο -μου φαινεται ειναι πιο ευκολο-θα εχω ικανο media player εργαλειο για να ακουσω DTS-ΗD κτλ απο τον ραδιοενισχυτη μου ??????

Το XBMC είναι ολοκληρωμένο περιβάλλον διαχείρισης αρχείων εικόνας και ήχου, κάτι σαν το Windows Media Center αλλά με περισσότερες δυνατότητες. Τρέχει σε όλα τα δημοφιλή λειτουργικά συστήματα.

Το Openelec είναι ειναι πάλι XBMC αλλα τρέχει με βάση ένα απλό Linux. Αν το εγκαταστήσεις θα μετατρέψεις τον Η/Υ σε media player αλλα δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο.
Αυτές τις μέρες τρέχω Openelec απο εγκατάσταση σε USB stick χωρίς να πειράξω τα Windows που έχω στο σκληρό δίσκο.

Τι μπορεί να κάνει για τον ήχο τώρα.
Στα απλά φορμάτ ήχου (DTS, Dolby Digital, PCM κτλ) δεν υπάρχει πρόβλημα. Η ΑΤΙ μπορεί να τα στείλει αυτούσια στον ενισχυτή για αποκωδικοποίηση.
Αν η ταινία έχει ήχο DTS-MA, το πρόγραμμα στέλνει στον ενισχυτή απλό DTS.
Αν η ταινία έχει ήχο Dolby TrueHD, το XBMC το μετατρέπει σε στέρεο. Να πω την αλήθεια, τώρα μόλις το δοκίμασα και περίμενα οτι θα το μετατρέπει σε πολυκάναλο 5.1.

Απάντηση: Re: DTS κτλ απο pc σε ραδιοενισχυτη

απο θεμα εικονας ποιο πιστευεις κατα την γνωμη σου οτι ειναι καλυτερο?

Οποτε με Openelec σε ενα στικακι , την ati radeon hd και τον pioneer ραδιοενισχυτη που σκεφτομαι να αγορασω , καλυπτω format ηχου ταινιων mkv οπως DTS , Dolby Suround , Dolby Pro Logic II απλα οχι του επιπεδου TrueHD ή DTS-HD !
Σωστα ???????

απο θεμα εικονας ποιο πιστευεις κατα την γνωμη σου οτι ειναι καλυτερο?
Το ΧΒΜC είναι αυτό που είναι. Λίγα πράγματα μπορείς να βελτιώσεις στην εικόνα.

Ο MPC απο την άλλη, μπορεί να κάνει παπάδες αν ασχοληθείς.

Οποτε με Openelec σε ενα στικακι , την ati radeon hd και τον pioneer ραδιοενισχυτη που σκεφτομαι να αγορασω , καλυπτω format ηχου ταινιων mkv οπως DTS , Dolby Suround , Dolby Pro Logic II απλα οχι του επιπεδου TrueHD ή DTS-HD !
Σωστα ???????

Σωστά. Το πρόβλημα είναι η ΑΤΙ η οποία δεν μπορεί να στείλει TrueHD και DTS-HD. Αν μπορέσεις να πάρεις μια κάρτα της σειράς HD 5xxx ή 6xxx θα τα έχεις και αυτά. Ακόμα και η HD6450 των 35 ή η αντίστοιχη κάρτα της nVidia κάνει. Αν μάλιστα επιλέξεις το Openelec, η λύση nVidia είναι προτιμότερη.

Χιλια ευχαριστω !!!! :worshippy:
Κατι αρχιζω και καταλαβαινω !
Για τον ενισχυτη http://www.pioneer.eu/eur/products/42/98/405/VSX-322-K/page.html ξερει κανεις να μου πει αν ειναι καλη αγορα ή πρεπει να το ρωτησω σε αλλο thread ?
Παιδια εγινε η παραγγελια ! Δυστυχως δεν μπορουσα να περιμενω και Τριτη Τεταρτη θα δω απο πρωτο χερι αν ειναι καλος ραδιοενισχυτης ! Αν και με αυτα που διαβαζω 2 μερες τωρα εδω μεσα μαλλον οι γνωσεις μου δεν ειναι αρκετες για σωστα συμπερασματα !
Μια τελευταια ερωτηση μονο επειδη ψαχνω και δεν βρισκω στο φορουμ καποιο προσφατο thread για την δημιουργια OpenELEC στικακι , μπορει καποιος να μου πει οδηγιες ???? Ευχαριστω!!!!!!!!!

Οταν τελικα καταφερω να φτιαξω το στικακι , οταν θα το τοποθετω θα μετατρεπω το pc σε HTPC και οταν θα το βγαζω θα τρεχω κανονικα τα windows 7 που εχω , ετσι δεν ειναι ???

Δειτε εδω τι βρηκα!!!!ειναι στα γαλλικα αλλα εχει αγγλικους υποτιτλους!ειναι δυνατον να ειναι τοσο απλο????????
http://www.youtube.com/watch?v=IdwNgqaXojA

Last edited:
Οταν τελικα καταφερω να φτιαξω το στικακι , οταν θα το τοποθετω θα μετατρεπω το pc σε HTPC και οταν θα το βγαζω θα τρεχω κανονικα τα windows 7 που εχω , ετσι δεν ειναι ???

Δειτε εδω τι βρηκα!!!!ειναι στα γαλλικα αλλα εχει αγγλικους υποτιτλους!ειναι δυνατον να ειναι τοσο απλο????????
http://www.youtube.com/watch?v=IdwNgqaXojA

θα χρειαστείς 2 στικακια στο ένα θα κάνεις οτι έκανε ο τύπος στο βίντεο,το βάζεις στο pc μαζί με το δεύτερο θα κάνεις boot από αυτό που έφτιαξες και μετά θα κάνεις install στο δεύτερο

Χιλια ευχαριστω !!!! :worshippy:
Κατι αρχιζω και καταλαβαινω !
Για τον ενισχυτη http://www.pioneer.eu/eur/products/42/98/405/VSX-322-K/page.html ξερει κανεις να μου πει αν ειναι καλη αγορα ή πρεπει να το ρωτησω σε αλλο thread ?
Καλορίζικος και καλοάκουστος να είναι. Το μόνο που με προβληματίζει είναι η ισχύς του. Δεν ξέρω πόσα "γκάζια" χρειάζεσαι. Ίσως και αν σου έδινε και μία HDMI στην πρόσοψη να σε διευκόλυνε περισσότερο. Κατά τ' άλλα, θα έχεις όλα τα καλούδια που χρειάζεσαι για να ευχαριστηθείς τα διάφορα φορμά ήχου που κυκλοφορούν.

Ναι, τόσο απλό είναι. Για μένα το δυσκολότερο είναι να βρω δύο άδεια στικάκια :p

Ακόμα πιο απλή είναι η εγκατάσταση του XBMCbuntu, του "επίσημου" ΧΒΜC με Linux. Κατεβάζεις το Universal USB Installer, το ISO για AMD, επιλέγεις XBMCbuntu 12 απο τη λίστα και το πρόγραμμα φτιάχνει το στικάκι.

Καταλαβα...ελπιζω να τα καταφερω !
Οσο για αυτο που λεω , οταν θα τοποθετω το στικακι θα μετατρεπω το pc σε HTPC και οταν θα το βγαζω θα τρεχω κανονικα τα windows 7 που εχω , εχω καταλαβει σωστα ?

Σωστά.
Ή βάζεις το USB σαν πρώτη boot device στo BIOS, ή πατάς F11\F12 κατα την εκκίνηση για να διαλέξεις απο που θα φορτώσει λειτουργικό ο υπολογιστής.