Dual CS 460-EV Αναβάθμιση

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dual CS 460-EV Αναβάθμιση

Χμμμ!! Ακριβούτσικο..... Εννοούσα κάτι αρκετά πιο οικονομικό και να μπορώ να το βρω από κάποιο μαγαζί εντός Ελλάδος, κατά προτίμηση όχι ιντρνετικό.
Ευχαριστώ πάντως, αλλά νομίζω πως με αυτά τα λεφτά δε παίρνω και ένα από τα οικονομικά πλυντήρια;

Μπορείς να αγοράσεις ένα φθηνό χειροκίνητο πλυντήριο και να κάνεις πολύ καλή δουλειά, καλύτερη από αυτά τα υγρά παραπάνω.
http://www.3345rpm.gr/προϊόν/κnosti-disco-antistat-generation-ii-πλυντήριο-δίσκων-βινυλίου/
Με αυτό θα είσαι μια χαρά.
Σίγουρα το αυτόματο πλυντήριο είναι καλύτερη λύση, αλλά είναι κατά πολύ ακριβότερο.
Για χρόνια καθάριζα τους δίσκους μου με το παραπάνω χειροκίνητο, την 1η του έκδοση, μέχρι που μου έκαναν δώρο ένα αυτόματο okki nokki.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης, χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω, γιατί πραγματικά μπορεί το καλώδιο που άλλαξες τώρα να παίζει καλά, με 25 ευρώ αγόραζες αυτό : http://www.3345rpm.gr/προϊόν/kalodio-pikap-inakustik-phono-cable-rca/
όπου το έχω ακούσει σε ένα project πικάπ φίλου μου και είχε πραγματικά μεγάλη διαφορά, από το απλό εργοστασιακό καλώδιο, ίδιο με αυτό που είχες.
:a0210:

Re: Απάντηση: Dual CS 460-EV Αναβάθμιση

Μπορείς να αγοράσεις ένα φθηνό χειροκίνητο πλυντήριο και να κάνεις πολύ καλή δουλειά, καλύτερη από αυτά τα υγρά παραπάνω.
http://www.3345rpm.gr/προϊόν/κnosti-disco-antistat-generation-ii-πλυντήριο-δίσκων-βινυλίου/
Με αυτό θα είσαι μια χαρά.
Σίγουρα το αυτόματο πλυντήριο είναι καλύτερη λύση, αλλά είναι κατά πολύ ακριβότερο.
Για χρόνια καθάριζα τους δίσκους μου με το παραπάνω χειροκίνητο, την 1η του έκδοση, μέχρι που μου έκαναν δώρο ένα αυτόματο okki nokki.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης, χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω, γιατί πραγματικά μπορεί το καλώδιο που άλλαξες τώρα να παίζει καλά, με 25 ευρώ αγόραζες αυτό : http://www.3345rpm.gr/προϊόν/kalodio-pikap-inakustik-phono-cable-rca/
όπου το έχω ακούσει σε ένα project πικάπ φίλου μου και είχε πραγματικά μεγάλη διαφορά, από το απλό εργοστασιακό καλώδιο, ίδιο με αυτό που είχες.
:a0210:
Καλησπέρα.
Όσο αφορά το καλώδιο, δε με στενοχωρείς διότι έχω καταλάβει εδώ και μέρες ότι δε το χειρίστηκα σωστά και θα μπορούσα να έχω καλύτερο αποτέλεσμα. Αφού όμως τουλάχιστον με το δεύτερο παίζει και ακούγεται πολύ όμορφα, ας πάει στην ευχή το κάθε μάθημα , πάθημα, ευτυχώς το κόστος δεν ήταν ακριβό.....
Τώρα για το πλυντήριο άρχισα να ενδιαφέρομαι, αν και τσούζει η τιμή, βάσει αυτού που είχα στο νου μου, αλλά είναι βλέπεις καμιά 250αρια οι δίσκοι μου και όλοι όπως έχω πει από 25 έως και 35 ετών. Οι περισσότεροι δε από αυτούς, πολυαγαπημένοι και θα ήθελα να τους << φροντίσω >> 'όπως πρέπει και κατά συνέπεια και τη βελόνα.
Τι λέτε και για το παρακάτω που μπορώ να το πάρω από φυσικό μαγαζί, βλέπεις δε μου αρέσουν τα << ιντερνετικά ψώνια >>http://www.odes.gr/shop/hi-fi/picku...lyntirio-diskon/pro-ject-spin-clean-timi.html .
Εκτός και αν μπορώ να βρω κάπου να αγοράσω αυτό που λέτε, από μαγαζί που μπορώ να πάω εγώ να το πάρω;

+1 για το spin clean. Το έχω πολύ καιρό και έχει αποτέλεσμα.
Θα ακούσεις διαφορά.

Ναι τα έχω δει ( το ίδιο site που μου είπες και παραπάνω δε είναι; ) και μάλλον θα προχωρήσω σε αγορά για κάποιο από αυτό από εβδομάδα.
Ευχαριστώ!

Ίσως λίγο εκτός θέματος αλλά μια και συζητήθηκε δώστε μου τα φώτα σας . Θα ήθελα κάποια στιγμή , περισσότερο για την χαρά του DIY , να κάνω και στο δικό μου Thorens 170 μία ανακαλωδίωση . Σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να μπλέξω με ακριβά και εξωτικά καλώδια αλλά με βλέπω να καταλήγω στην λύση καλωδίου μικροφώνου . Σε πολλά sites προτείνεται αρκετά στην λογική ότι εφόσον κάνει για τόσο μίκρα σήματα δεν θα έχει πρόβλημα με τα 4 mV σε ΜΜ. Στο δικό μου έχει ένα πλακετάκι γέφυρα που καταλήγουν τα 4 της κεφαλής και μία γείωση που δεν ξέρω απο που έρχεται αλλά φαντάζομαι γειώνει τον βραχίωνα . Στο ίδιο πλακετάκι καταλήγουν απο τα RCA ψύχα και μπλεντάζ και μια γείωση που λογικά είναι αυτή βγαίνει πάει στην γείωση του phonο.

Μία λογική είναι να μην μπλέξω καθόλου με τον βραχίωνα και απλά να κολλήσω καινούριο καλώδιο στις αναχωρήσεις (αριστερά) . Η άλλη και πιο σωστή είναι να ρίξω καλώδιο μονοκόμματο από την κεφαλή μέχρι και ένα μέτρο έξω και τερματισμός σε RCA. Τι σόι καλώδιο πρέπει να ψάξω τώρα . Μικροφώνου με δύο ζέυγη και μία εξωτερική θωράκιση (στις γειώσεις θα βάλω ρετάλι) ? Ιντερκονέκτ με ψύχα και μπλένταζ σαν αυτά της φωτό δηλαδή μέσα από πικάπ να βγαίνουν δύο καλώδιο με δικιά του εξωτερική μόνωση το καθένα ? Δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι θα βρω τόσο λεπτούς αγωγούς για μικρόφωνο σαν τους υπάρχοντες . Αν είναι μερικά AWG παραπάνω θα βαρύνει πολύ ο βραχίωνας ? Λογικά για να περάσουν υπάρχει χώρος . Κάποια άλλη πρόταση/ιδέα για καλώδιο ?

Επίσης Αθήνα μπορώ να βρώ σετάκι τους ακροδέκτες για την κεφαλή ? Κατα προτίμηση κολλητούς γιατι να αγοράσω και ειδική πένσα για μια φορά που θα ασχοληθώ δεν νομίζω . Εκτός και τα πατήσω με ότι βρω απαλά.

Ευχαριστώ

Attachments

• IMG_20160531_185945309[1].jpg
    IMG_20160531_185945309[1].jpg
    110.5 KB · Views: 52
Απάντηση: Re: Dual CS 460-EV Αναβάθμιση

Μία λογική είναι να μην μπλέξω καθόλου με τον βραχίωνα και απλά να κολλήσω καινούριο καλώδιο στις αναχωρήσεις (αριστερά) .

Ευχαριστώ

Αυτο να κανεις και μην ασχοληθεις με τα εσωτερικα του βραχιονα,ουτε με τους ακροδεκτες της κεφαλης.

Re: Απάντηση: Re: Dual CS 460-EV Αναβάθμιση

Αυτο να κανεις και μην ασχοληθεις με τα εσωτερικα του βραχιονα,ουτε με τους ακροδεκτες της κεφαλης.

θεωρείς πώς είναι πολύ δύσκολο ? Θέλει κάποια τρομέρη εξειδίκευση ? Λογικά με τα παλία θα ψάρευα τα καινούρια προσπαθώντας να κρατήσω όσο το δυνατόν περισσότερο τα μήκη ίσα .Τι ζημιά μπορώ να πάθω μια και δεν έχω σκοπό να λύσω τον βραχίονα αλλά μόνο να ψαρέψω τα νέα καλώδια . Ο βραχίονας άλλωστε δεν είναι και τπτ πολύπλοκο να μην μου δίνει πρόσβαση .

Δεν ειμαι σιγουρος αν δινει ευκολη προσβαση,οποτε σιγουρεψου αν θα δοκιμασεις.Ξερω οτι δεν ειναι τοσο δυσκολο αλλα σιγουρεψου.
Και το μαυρο της γειωσης,μαλλον απο μεσα στον βραχιονα θα βγαινει.
Πιο σημαντικο ομως ειναι τα καλωδιακια εκεινα να ειναι πολυ ευκαμπτα.Αυτο ειναι πιο σημαντικο απο δυσκαμπτα "καλυτερα" καλωδια.