Dual cs 508 κεφαλή

dimitris1

New member
7 May 2013
13
Καλησπέρα σε όλους. Ξεθαψα το Dual cs 508 του πατέρα μου και με έκπληξη διαπίστωσα πως λειτουργεί άψογα. Το μοναδικό πρόβλημα είναι η κεφαλή που θέλει αλλαγή. Θα παρακαλουσα εαν γνωρίζει κάποιος ποια μοντέλα κεφαλων υποστηρίζει το συγκεκριμένο πικάπ και που μπορώ να βρω; Ευχαριστώ προκαταβολικά..

Κανονικες κεφαλες παιρνει. Αν δωσεις ενα budget που εχεις σκοπο να διαθέσεις μπορουμε να κανουμε προτασεις.

Δεν θα ήθελα να υπερβαίνει τα 50 ευρώ. Έτσι κι αλλιώς το υπόλοιπο σύστημα αποτελείται από ενισχυτή luxman και ηχεία boss 301 που από ότι καταλαβαίνω δεν είναι και ο ορισμός του hi-fi. Υπάρχει κάτι σε αυτά τα χρήματα;

"Accepts all 1/2" mount". Δηλαδή πρέπει να πάρω αντάπτορα ώστε να μπορώ να βάλω όποια κεφαλή θέλω πιο σύγχρονη; Δεν υπάρχει αυτή που φόραγε από την Dual ώστε να μην μπλεκω με αντάπτορες άρα και επιπλέον κόστος ;

Kανενα ανταπτορα, οι κανονικές, κοινες κεφαλές ειναι 1/2". Παίρνεις οτι θες

Το 508 έχει βραχίονα ULM και -αν δεν κάνω λάθος- νομίζω το headshell είναι αυτό με τη μονή βίδα. Λογικά ο αντάπτορας για να βάλεις ότι κεφαλή θες πρέπει να είναι ήδη πάνω στο headshell... μπορείς να βγάλεις φωτογραφία της κεφαλής/headshell?

Διαμαντη, πρεπει να εχει 2 βιδες κανονικα απο κατω. Ας το τσεκάρει ο ιδιοκτήτης

Καλησπέρα σε όλους. Ξεθαψα το Dual cs 508 του πατέρα μου και με έκπληξη διαπίστωσα πως λειτουργεί άψογα. Το μοναδικό πρόβλημα είναι η κεφαλή που θέλει αλλαγή. Θα παρακαλουσα εαν γνωρίζει κάποιος ποια μοντέλα κεφαλων υποστηρίζει το συγκεκριμένο πικάπ και που μπορώ να βρω; Ευχαριστώ προκαταβολικά..

Η κεφαλη λογικα πρεπει να ειναι καποια ortofon LM/OM.Αν το προβλημα ειναι μονον η βελονα,τοτε παρε μια βελονα της ΟΜ10 η ΟΜ5Ε και θα εισαι ενταξει.Κοιταξε αν ο ιμαντας ειναι σε καλη κατασταση,λιγο λαδι στο πηγαδι και ολα ετοιμα.

Καλησπέρα σε όλους. Ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη. Η κεφαλή όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που επισυνάπτω είναι με μονή βίδα. Επικοινώνησα με ακουστική κρήτης και μου κοστολογούν 70 ευρώ την μετατροπή για να παίρνει τις καινούργιες κεφαλές. Άν σε αυτό προσθέσουμε και 50 ευρώ για μια κεφαλή τότε η επισκευή είναι μάλλον ασύμφορη. Υπάρχει άλλος τρόπος πιο οικονομικός ή αγοράζω κάποιο (αξιοπρεπές) πικαπ γύρω στα 200 ευρώ (http://www.skroutz.gr/s/4187784/Pro-Ject-Elemental.html) ;

Attachments

• DSCF1329.jpg
    DSCF1329.jpg
    91.3 KB · Views: 77
  • DSCF1330.jpg
    DSCF1330.jpg
    77.3 KB · Views: 77
  • DSCF1331.jpg
    DSCF1331.jpg
    78.1 KB · Views: 77
  • DSCF1332.jpg
    DSCF1332.jpg
    81.4 KB · Views: 77
  • DSCF1333.jpg
    DSCF1333.jpg
    84.4 KB · Views: 77
Αυτο ειναι το ανταλλακτικό της κεφαλης σου. Αρα ναι (εφόσον το πρόβλημα ειναι στην βελόνα)