Dual Discs

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,573
Προχθες με την αγορα του τελευταιου αλμπουμ των Hooverphonic, No more sweet music, πηρα χαμπαρι ενα τυπο δισκου που εχει αρχισει τωρα τελευταια να γεμιζει τα ραφια....ειναι τα dual discs.

Δειτε δυο πληροφοριες και περισσοτερες στο αντιστοιχο σαιτ.....

http://www.dualdisc.com/

[FONT=verdana,helvetica,arial]
dualdisc.gif

Click Here for DualDisc licensing information

[/FONT][FONT=verdana,helvetica,arial]
dualdisc-small.gif
[/FONT][FONT=verdana,helvetica,arial]What Is A DualDisc?

DualDisc has both a CD player side and a DVD side, allowing artists to create in exciting new ways using audio, video and computer content - all on a single two-sided disc.

dualdisc-small.gif
[/FONT][FONT=verdana,helvetica,arial]What Is On A DualDisc?

One side is the full-length CD audio album. The other side offers DVD content. This may include enhanced album audio, 5.1 surround sound, music videos, artist interviews, behind-the-scenes footage, documentary films, photo galleries, lyrics, computer-ready digital song files, and Web links. It all depends on the artist.

dualdisc-small.gif
[/FONT][FONT=verdana,helvetica,arial]Do I Need New Equipment?

No (see below). However, to take full advantage of DualDiscs that feature surround sound music, you¹ll need a 5.1 channel surround system.

dualdisc-small.gif
[/FONT][FONT=verdana,helvetica,arial]What Is Enhanced Audio And Surround Sound?

The DVD side of the DualDisc offers superior audio. Many DualDiscs include surround sound mixes that have been specially created during the recording process. When listened to on a 5.1 channel surround system, the result is a rich, three-dimensional musical experience.

dualdisc-small.gif
[/FONT][FONT=verdana,helvetica,arial]Where Can I Play A DualDisc?

We recommend using the DVD side if you have a DVD player in order to enjoy the entire album in enhanced audio and the additional DVD features. The DVD side plays wherever a DVD plays - including many gaming consoles and computers. In a PC, the DVD side acts like a DVD-ROM on DualDiscs that include computer extras and Web links. The CD side plays on all but a limited number of CD and DVD models.

dualdisc-small.gif
[/FONT][FONT=verdana,helvetica,arial]How Can I Tell Which Side Is Which?

Each side is clearly marked for play on a CD or DVD player.

dual-image.gif

dualdisc-small.gif
[/FONT][FONT=verdana,helvetica,arial]What If I Put A DualDisc In My Player Upside-Down?

If you place the DVD side in a CD player, it will not play - just turn it over and re-insert.

dualdisc-small.gif
[/FONT][FONT=verdana,helvetica,arial]What DualDisc Titles Are Available?

Beginning in Fall 2004, a range of DualDisc titles will be available across a variety of genres, for both new and catalog releases. Check back here and at individual record label websites for specifics on titles and dates.
[/FONT]

Βασικα εχει χρονια το dual disc που κυκλοφορει απλα τωρα αρχισε να κυκλοφορει ευρεως. Εγω εχω 1 dual disc απο το 2000.

Ναι οντως, κι εμενα τωρα πεσανε στα χερια μου. Μαλλον αρχισαν να κυκλοφορουν πλεον στις σπεσιαλ εκδοσεις !!

Απλά να θυμίσω ότι η πλευρά που παίζει στο CD player δε λέγεται CD, αλλά non-DVD ή CD player, όπως το διαβάζω εδώ, γιατί δεν καλύπτει τις προδιαγραφες του CD. Εταιρίες όπως η Marantz έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για το μέσο και συστήνουν στους πελάτες τους να μην παίζουν την πλευρά αυτή στα CD player τους.

Δεν είναι και τόσο καινούργιο. Εχω πολλά τέτοια κυρίως προερχόμενα από dvd που από την μια μεριά έχουν τα τραγούδια π.χ. της συναυλίας σε cd μορφή. Απλά δεν ήξερα ότι λέγονται dual disks :grinning-smiley-043
Αλλοι πάλι βάζουν απλά, δύο ξεχωριστά δισκάκια.

Βασικα αποφασισανε να τα δωσουνε ονομα τωρα τελευταια. Κατα τα αλλα υπαρχουν εδω και πολυ καιρο.

Πολύ ενδιαφέρον αλλά νομίζω δεν θα κρατήσει και για πολύ αφού μάλλον το dvd θα περάσει σε όλες τις συσκευές. Eγώ αν κάποια στιγμή έπαιρνα πχ ένα micro συστηματάκι ήχου θα επέλεγα σίγουρα να υποστηρίζει dvd.

Ελα ρε Δημητρη, πετας κατι και τερμα. Για πες καμμια πληροφορια παραπανω καμμια λεπτομερεια.....

Ενα δισκάκι που απλά η μια πλευρά του είναι cd ήχου απλό δικάναλο και η άλλη πλευρά dvd. Το τι είναι η κάθε πλευρά το γράφει με μικρά γραμματάκια γύρω από την τρύπα.

Ελα ντε όμως; γιατί είναι επικίνδυνο; απλά αν θα το βάλεις κάτα λάθος την πλευρά του dvd σε cd player δεν θα παίξει τίποτα.

Τι φωνάζετε βρε σεις?Ορίστε εδώ είμαι να εξηγήσω..:damnyou:

Μίλησα για cd players και όχι για dvd players.

Αν έχετε χωριστό cd player,δοκιμάστε (για λίγο!!!!:speechless-smiley-0 )να παίξετε την cd πλευρά του Dual Disc.Εγώ το έκανα.

Μούγκρισε,γάβγισε το μοτερ και αφού πήρε μπρος άρχισε το..πήδημα.Μιλάμε όμως για γερό πήδημα (σαν τις Ρόδου).Πήδαγε στροφές αβέρτα σαν να το είχα βάλει στο "γρήγορο".Τελείωσε ορισμένα κομμάτια των 4.00 λεπτών σε 1.25..Ρεκορ !!!:award:

Μετά διάβασα προσεκτικά τις οδηγίες που περιέχονταν στο δισκάκι,οτι" είναι δυνατόν να υπάρξει ασυμβατότητα με πολλά cd players.." και κατόπιν συννενοήσεως με ειδικούς του χώρου έμαθα οτι σε κατασκευαστικό επίπεδο τα δισκάκια Dual Disc είναι ΠΑΧΥΤΕΡΑ (λίγο πιο χοντρά δηλαδή) απ τα κανονικά με αποτέλεσμα το απλό πλειερ να μη μπορεί να εστιάση σωστά την ακτίνα ανάγνωσης..

Αυτά εν ολίγοις.Τα Dual Discs είναι ΜΟΝΟ για dvd players.Από εκεί και ύστερα η ευθύνη δική σας..(κι όχι τίποτε άλλο ,αναγκάστηκα να αγοράσω και σε απλό τη Βίσση τρομάρα μου μετά απ αυτό που έπαθα..:slapface: :bang: )

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορεί να μας δώσει κάποιος "τεχνικός" η αντιπρόσωπος σε μηχανήματα cd player..:grinning-smiley-043

Last edited:
Δημήτρης Ιωάννου said:
Τι φωνάζετε βρε σεις?Ορίστε εδώ είμαι να εξηγήσω..:damnyou:

Μίλησα για cd players και όχι για dvd players.

Αν έχετε χωριστό cd player,δοκιμάστε (για λίγο!!!!:speechless-smiley-0 )να παίξετε την cd πλευρά του Dual Disc.Εγώ το έκανα.

Μούγκρισε,γάβγισε το μοτερ και αφού πήρε μπρος άρχισε το..πήδημα.Μιλάμε όμως για γερό πήδημα (σαν τις Ρόδου).Πήδαγε στροφές αβέρτα σαν να το είχα βάλει στο "γρήγορο".Τελείωσε ορισμένα κομμάτια των 4.00 λεπτών σε 1.25..Ρεκορ !!!:award:

Μετά διάβασα προσεκτικά τις οδηγίες που περιέχονταν στο δισκάκι,οτι" είναι δυνατόν να υπάρξει ασυμβατότητα με πολλά cd players.." και κατόπιν συννενοήσεως με ειδικούς του χώρου έμαθα οτι σε κατασκευαστικό επίπεδο τα δισκάκια Dual Disc είναι ΠΑΧΥΤΕΡΑ (λίγο πιο χοντρά δηλαδή) απ τα κανονικά με αποτέλεσμα το απλό πλειερ να μη μπορεί να εστιάση σωστά την ακτίνα ανάγνωσης..

Αυτά εν ολίγοις.Τα Dual Discs είναι ΜΟΝΟ για dvd players.Από εκεί και ύστερα η ευθύνη δική σας..(κι όχι τίποτε άλλο ,αναγκάστηκα να αγοράσω και σε απλό τη Βίσση τρομάρα μου μετά απ αυτό που έπαθα..:slapface: :bang: )

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορεί να μας δώσει κάποιος "τεχνικός" η αντιπρόσωπος σε μηχανήματα cd player..:grinning-smiley-043

εεεεε αφου αγορασες 2 φορες τη ΒΙΣΣΥ εισαι ανιατη περιπτωση ....... :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: