DUEVEL vs AUDIO PHISIC

Τα AUDIO PHISIC δεν τα πάνε καλά με τα αυτιά του Έλληνα και γι'αυτό φεύγουν δύσκολα σαν μεταχειρισμένα.
Τώρα αν ταιριάζουν στα αυτιά του Γερμανού είναι άλλο θέμα.

Eγω τα τελευταια χρονια εχω τα Α.Ρ.tempo μαζι με το Ι30 της primare σε ενα χωρο οχι πανω απο 14-15 τετραγωνικα.Περσι που ηρθαν απο τον ορφεα για να μου εγκαταστησουν το νεο μου πικαπ μου ειπαν πως ποτε δε περιμεναν τα Α.Ρ. να παιζουν τοσο καλα σε εναν τετοιο χωρο.Να πω πως τουλαχιστον στη προηγουμενη γενια του θεωρω το tempo ποιο σωστο συχνοτικα απο το virgo και σιγουρα το scorpio.Kαι κατι τελευταιο.Αυdio Physic με naim και symphonic line δεν ειναι οτι καλυτερο.Primare ναι,Pathos ναι,Burmester δυο φορες ναι!

+1000 Τα AF επειδή είναι κάπως "αυστηρά" ταιριάζουν πολύ καλά με πιό ατμοσφαιρικά και μαλακά μηχανήματα με ικανή όμως παροχή ρεύματος εγώ θα σου πρότεινα να τα ακούσεις και με το σέτ πρό τελικού της USHER.

Τα AUDIO PHISIC δεν τα πάνε καλά με τα αυτιά του Έλληνα και γι'αυτό φεύγουν δύσκολα σαν μεταχειρισμένα.
Τώρα αν ταιριάζουν στα αυτιά του Γερμανού είναι άλλο θέμα.

Δεν το νομιζω αυτο αγαπητε. Ισα ισα που φευγουν πολυ ευκολα!

sorry για την καθυστερηση,απελπιστηκα... sorry για τα κεφαλαια,δεν γνωριζα... εχω ακουσει καποια ηχεια,οχι πολλα "ελειψη χρονου γαρ" κι εχω ψιλοκαταληξει σ' αυτα τα δυο. Kαποια προτεραιοτητα δινω στα virgo αλλα δεν ξερω πως θα κατσουν στο χωρο μου,διοτι ειναι υπο κλιση κι εχουν πλαινα bass.Δεν ξερω μηπως θελουν πολυ αερα γυρω τους,γι' αυτο και απευθυνθηκα σε σας για τη γνωμη σας..

Δημητρη εσυ τα ακουσες εσυ θα αποφασισεις. Οπως διαπιστωσες για 2 ζευγη ηχειων υπαρχουν 100 διαφορετικες αποψεις. Ο καθενας κρινει τι ειναι καλο με βαση τις προτιμησεις του κι οχι των αλλων, γι'αυτο και υπαρχει τετοια πληθωρα μηχανηματων. Διαφορετικα ολλοι μας θα ακουγαμε με τα ιδια ηχεια τον ιδιο ενισχυτη και την ιδια πηγη.
Η γνωμη μου τωρα για τα δυο αυτα ηχεια ειναι οτι το physic ειναι πιο συγκεκριμενο σε ολα του, πιο απαιτητικο σε ισχυ και χωρο αλλα με αριστη στερεοφωνικη εικονα και χαμηλο οταν στηθει σωστα. Γενικα θα σε κουρασει περισσοτερο στο στησιμο απο το bella luna το οποιο τα κανει ολα καλα και σχετικα ευκολα. Στον χωρο σου νομιζω οτι το δευτερο θα ακουστει καλυτερα.

Αν και τα Duevel τα λάτρεψα όταν τα άκουσα στην έκθεση σε συνδυασμό με λαμπάτα ενισχυτυκά της Unison.
Τα Audio Physic είναι απο τα καλύτερα πιό ουδέτερα, ισορροπημένα,εκτεταμένα,διάφανα,δυναμικά και με τα κατάλληλα συνοδά μουσικά ηχεία του πλανήτη με ήχο πολύ καλύτερο απο αυτόν που συνιστά η λιανική τους τιμή. Ειδικά τα Virgo τα λατρεύω και ας μην μου "κάθονται" ηχητικά με τον αγαπημένο μου ενισχυτή της Luxmann που έχω (γιαυτό και δεν τα προτίμησα).

Απο την Άλλη τα Duevel προάγουν την μουσικότητα και την ατμοσφαιρικότητα έρναντι της διαφάνειας και των δυναμικών χωρίς να υστερούν σε αυτούς τους τομείς βέβαια.
Δίνοντας προτεραιότητα στις πιό "υψηλές" αξίες του audio και με χαμηλή ευαισθησια μπορώντας να συνδυαστουν με χαμηλής ισχύος λαμπάτα ενισχυτικά τα Duevel είναι ικανά για ένα πιό εθιστικό και "κουρδισμένο" αποτέλεσμα και εγώ τα προτιμώ απο τα Τannoy σε ανάλογης φιλοσοφίας setup σαν πιό ισορροπημένα.

Απο την Άλλη τα Duevel προάγουν την μουσικότητα και την ατμοσφαιρικότητα έρναντι της διαφάνειας και των δυναμικών χωρίς να υστερούν σε αυτούς τους τομείς βέβαια.
Δίνοντας προτεραιότητα στις πιό "υψηλές" αξίες του audio και με χαμηλή ευαισθησια μπορώντας να συνδυαστουν με χαμηλής ισχύος λαμπάτα ενισχυτικά τα Duevel είναι ικανά για ένα πιό εθιστικό και "κουρδισμένο" αποτέλεσμα και εγώ τα προτιμώ απο τα Τannoy σε ανάλογης φιλοσοφίας setup σαν πιό ισορροπημένα.

Αδικείσαι παιδί μου!!!!!!
Με τέτοια περιγραφή πρέπει να πας για ριβιούερ!!!!! :flipout::flipout: :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043
Greetings και καλή σου μέρα φίλε.

θΕΝΞ η αλήθεια είναι οτι έχω μια μικρή προυπηρεσία..
Άν και φαίνεται οτι τα έχω διαβάσει τα περιοδικάκια μου στην ζωή μου,αν και το έκανα το λαθάκι μου εννοούσα "υψηλής ευαισθησίας"

Last edited:
Ημουν σιγουρος εκ των προτερων Γιαννη πως θα υπηρχαν πολλες αποψεις.Αυτο ειναι και το σωστο αλλωστε,περαν καποιων σταθερων οι οποιες ειναι αναμφισβητητες.Το target του ερωτηματος που εθεσα,ειναι να τοποθετηθουν καποιοι γνωστες του αντικειμενου,πιο εμπειροι απο εμενα,ουτως ωστε να μαθω καποιες λεπτομερειες τις οποιες μπορει να και να αγνοω.Αυτο θα με βοηθησει να εμβαθυνω σε καποια πραγματα με τα οποια διαφορετικα δεν θα ασχολουμουν.

Οπως ειδες φιλε Δημήτρη...ολοι εχουμε μια αποψη
Καλύτερα να φτιάξουμε καμία τουρμπίνα

Πιστευω στο χωρο σου οτι θα ακουσεις λίγο πιο τονισμένες τις υψηλές συχνότητες από οτι ακουσες
Ομως δεν θα αλλάξει η γενική εικόνα που θέλει το ΑΡ πιο συγκεκριμένο με πιο τονισμένα ακρα και το ΒL πιο ατμοσφαιρικό με πιο προβολικές μεσαίες.

Τελικα,μετα απο αρκετες ακροασεις και των δυο και μεγαλο προβληματισμο,επελεξα τα Bella Luna.Σας ευχαριστω για την βοηθεια..

Λοιπόν... ΝΑ ΕΝΑΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30W και κάτω από 3000 eurinia) ΠΟΥ ΘΑ ΔΑΜΑΣΕΙ ΤΟ BELA LUNA και κόβω τις φλέβες μου θα παίζει Μητροπολίτες.

http://www.positive-feedback.com/Issue24/almarro_318B.htm

Coupled with its enormous power swings and extraordinary way with dynamics, the Almarro A318B produced bass that was out of all proportion to its size and power rating. There was a solidity and power to the A318B's portrayal of deep bass that was utterly astonishing. I have never heard the synthesizer and sequencer sounds on "Ants in Me Room" from Radio Massacre International's Solid States CD (Northern Echo NE012) rendered with such power and authority. Likewise, the bass pedal work on "Firth of Fifth" from Genesis' Selling England by the Pound (Atlantic 82675-2) was as powerful and extended as I've ever heard. And the best part was that there was no accompanying overhang or bloat, and no emphasis in the mid or upper bass. Was this effect entirely natural? Perhaps not. Did I care? Not even a bit.

Μιλάμε με 10 χιλιάρικα total ΕΣΚΙΣΕΣ. Τον ενισχυτή τον είχα ακούσει σε μια έκθεση και έπαθα πλάκα κανονική με το drive του σε 88db ηχείο. Άλλοι με 10 χιλιάρικα έχουν αγοράσει ΑΗΔΙΕΣ. (Εγώ βέβαια έχω δώσει μόνον 10 χιλιάρικα για καλώδια και ρεύματα axaxaxax αυτό ίσως θεωρείται αηδία.)

Μην ξεχνάς από ότι διάβασα πως οι 6c33 αν μείνουν 'ξεμπιάζωτες' (~νέος όρος) τις πρώτες ώρες όπου driftάρουν, μεταμορφώνουν τον Χατζηδάκι σε Σωτηρία Μπέλου μέσα σε 600-700 ώρες. Επίσης, στον ενισχυτή θα βάζεις μόνον εσύ χέρι αλλιώς κάνει... ΜΠΙΙΙΙΙΙΖ.

Last edited:
Γεια σας. Επειδη ειμαι κατοχος των spark με το ring radiator τουιτερ και του sl rg9 mkiii και τα εχω ακουσει στο χωρο μου με διαφορα καλωδια εχω να σας πω οτι κατα την γνωμη μου οτι τα ηχεια τα θαβουν τα καλωδια της nordost. Ευτυχως το ανακαλυψα νωρις και τα πεταξα (τα nordost).

Γεια σας. Επειδη ειμαι κατοχος των spark με το ring radiator τουιτερ και του sl rg9 mkiii και τα εχω ακουσει στο χωρο μου με διαφορα καλωδια εχω να σας πω οτι κατα την γνωμη μου οτι τα ηχεια τα θαβουν τα καλωδια της nordost. Ευτυχως το ανακαλυψα νωρις και τα πεταξα (τα nordost).
Tι nordost ειχες και με τι καλωδια τα αλλαξες?Εχω ξαναπει πως sl και ap δεν ειναι οτι καλυτερο αλλα οι αποψεις διαφερουν.

Interconect spm reference-red dawn-blue heaven-heimdal. Hχειων spm-red dawn. Xειροτερη αποδοση με τα heimdal. Μεχρι που καποιος φιλος μου εφερε να ακουσω τα nexus biwire gold 3000. Αποτελεσμα: Πηρε τα spm και κρατησα τα nexus. Ξεχασα να πω οτι ειχα δοκιμασει και διαφορα του VDH.