Dune [2021]

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    55
Αν κανουν το πρωτο βιβλιο του Frank Herbert μια ταινια οπως ο Λυντς και δεν το σπασουν στα δυο (γιατι και ο Λυντς αλλα γυρισε και αλλα ειδε στο πανι...) ειναι λιγα ακομα : :Banane0:

"Hunting Harkonnens" 2002
The Butlerian Jihad 2002
"Whipping Mek" 2003
The Machine Crusade 2003
"The Faces of a Martyr" 2004
The Battle of Corrin 2004
Sisterhood of Dune 2012
Mentats of Dune 2014
"Red Plague" 2016
Navigators of Dune 2016
House Atreides 1999
House Harkonnen 2000
House Corrino 2001
Paul of Dune (Parts II, IV, VI) 2008
"Wedding Silk" 2011
The Winds of Dune (Part II) 2009
Dune 1965
"Whisper of Caladan Seas" 2001
"The Waters of Kanly" 2017
Paul of Dune (Parts I, III, V, VII) 2008
The Winds of Dune (Part IV) 2009
"The Road to Dune" 1985
Dune Messiah 1969
The Winds of Dune (Parts I, III, V) 2009
Children of Dune 1976
God Emperor of Dune 1981
Heretics of Dune 1984
Chapterhouse: Dune 1985
"Sea Child" 2006
"Treasure in the Sand" 2006
Hunters of Dune 2006
Sandworms of Dune 2007

Kosh o Hebert πεθανε το 86. Αρα τα περισσοτερα βιβλια της λιστας καταλαβαινουμε οτι δεν ειναι βιβλια της Σαγκα του, αλλα μια συνεχιση απο ευκαιριακηδες με αδεια του γιου του. "Πολλα τα λεφτα Αρη" ισως σκεφτηκαν.
Ο Κυκλος του Dune περιεχει 6 βιβλια.

Παντως να πω και την δικη μου αποψη, ετυχε πριν χρονια να δανιστω καποιους αλλους τομους απο τον πρωτο και δεν...τα καταφερα.
Δεν κερδισαν το ενδιαφερον μου οσο το πρωτο. Οπου οτι ειχε να ειπωθει ειπωθηκε ΙΜΟ.

Πηρα (δανιστηκα παλι απο τη βιβλιοθηκη) Τα παιδια του Dune σε φιλμ, σειρα....Flop !
Το σταματησα μετα απο 20 λεπτα.

Απάντηση: Re: Dune (2020)

Προφανως. Σε αυτο το βιβλιο πανω γυριστηκε.

Το λινκ που εβαλες ειναι απο την τηλεοπτικη μεταφορα του Dune ομως του 2000. Με οπερατερ τον Βιτοριο Στοραρο.

Τα παιδια του Dune
βγηκε το 2003.

Eλα μου ντε ...

Ποιο απο τα δυο ειδα ? :hmmmm2:

Αν κανουν το πρωτο βιβλιο του Frank Herbert μια ταινια οπως ο Λυντς και δεν το σπασουν στα δυο (γιατι και ο Λυντς αλλα γυρισε και αλλα ειδε στο πανι...) ειναι λιγα ακομα : :Banane0:

Dune 2020 :

It is the first of a planned two-part adaptation of the 1965 novel of the same name by Frank Herbert,
and will cover roughly the first half of the book.

https://en.wikipedia.org/wiki/Dune_(2020_film)

Kosh o Hebert πεθανε το 86. Αρα τα περισσοτερα βιβλια της λιστας καταλαβαινουμε οτι δεν ειναι βιβλια της Σαγκα του, αλλα μια συνεχιση απο ευκαιριακηδες με αδεια του γιου του.

Οχι δεν προκειται για αυτο που λες.

Τα περισσοτερα που εχω διαβασει εγω ειναι του ιδιου του γιου του (Brian) που τα εχει γραψει μαζι με τον Kevin Anderson

Kαι εχουν συνεχισει επαξια το εργο του Frank σε σημειο ανατριχιαστικο.

Εχω διαβασει και εχω 7 απο τα δικα τους βιβλια (χωρια τα 5 του Frank Herbert) και ηταν ολα τους ανταξια του εργου του πατερα του.

Eλα μου ντε ...

Ποιο απο τα δυο ειδα ? :hmmmm2:

Οποιο και να ειδες δεν βλεποταν. Μαπα ηταν και τα δυο.

Dune 2020 :

It is the first of a planned two-part adaptation of the 1965 novel of the same name by Frank Herbert,
and will cover roughly the first half of the book.

https://en.wikipedia.org/wiki/Dune_(2020_film)

Εμ δεν γινεται αλλιως. Η θα εβγαζαν μια 3ωρη ή 4ωρη ταινια που χωραει η αφηγηση ενος τετοιου βιβλιου ή θα εσφαζαν στο γονατο το στορυ σε 2 ωρες οπως εκαναν με τον Λυντς.

Αν ειναι ετσι οπως φανταστηκα λοιπον χαλαρα αυτη η μπορει να αποτελεσει το αριστουργημα της σκηνοθετικης ζωης του Βιλνεβ.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Dune (2020)

Οποιο και να ειδες δεν βλεποταν. Μαπα ηταν και τα δυο.

Οχι τοσο μαπα ....
H επαφη του Paul με τους Fremen ... πολυ πιο βαθμιαια, εξιστορητικη, ικανοποιητικη.
Βεβαια, στην νουβελα του 1984 ΔΕΝ χωρoυσαν ολα αυτα (ακομα και στην 3ωρη special edition η extended cut).
Γιαυτο ειναι ΜUST (οχι οτι ιδρωνει κανα αυτι) να γινει ΤΡΙΩΡΗ τουλαχιστον η τωρινη απαπειρα.
Εγω θα ελεγα ... :flute: ....

Αλλα αφηστε ποσο θα ελεγα εγω ! :rolleyes: .... oυτε 5 ωρες δεν μου φτανουν :proud:

εμενα μαρεσε πολυ το φιλμ του λιντς, δεν νομιζω να το ξεπερασει ο ντενις.

Bαζουμε κανα στοιχηματακι (για το αν θα ειναι καλυτερη η χειροτερη η προσπαθεια) ?

Να αποκτησει νοημα η αναμονη (και προσδοκιες) μας ....

Οριζομαι ταμιας :proud: ... 10 ευρω ελαχιστη συμμετοχη (χωρις πλαφον για τους μερακληδες)

Tην εποχη που βγηκε (1984) .... οποιος δεν ψηφιζε πανω απο 7.5 .... θα ηταν εμπαθης !
Βεβαια ... ΔΕΝ υπηρχε IMDb (τοτε) .... η αν υπηρχε, καποιος να με ενημερωσει.
Δηλαδη ΠΟΥ αλλου ειδε αυτα που εξιστορουσε η ταινια ?
Σε ποια αλλη ταινια ?

οι καλθτερες ταινιες στο ΙΜΔΒ ειναι αυτες που ειναι αναμεσα στο 6.5 και 7.5:)
αυτο το βιντατζ μπαροκ design που ειχε ο λιντς δεν ξερω αν θα μπορεσει να το κανει ο ντενις.
επισης το bladerunner 2049 δεν ειμαι συγουρος αν μαρεσε τελικα...

To Imdb βγήκε 17 Οκτωβρίου 1990 ..

Αλλά μέχρι να το μάθει ο κόσμος..
Οπότε σίγουρα ψήφισαν κάμποσο αργότερα..

Δεν θυμάμαι και τι γραμμή είχαμε εμείς τότε.. :p

9600 - 14000 - 32000 Kbps ??? :p
Κάπου τα έχω ακόμη τα Modem.. (USR κτλ..) δεν πετάω τίποτα !! :laugh:

εμενα μαρεσε πολυ το φιλμ του λιντς, δεν νομιζω να το ξεπερασει ο ντενις.

+1

Νομιζω οτι το φιλμ του Λυντς δεν ξεπερνιεται γιατι δημιουργησε μια αισθητικη κατηγορια απο μονος του.

Σαν τον Μαιτρ στην υψηλη ραπτικη την ζωγραφικη η την γλυπτκη, που μια δημιουργια του ειναι αναγωρισημη παντου και μοναδικη.

Φιλμ με διαστημοπλοια, εξωγηινους, αρχιτεκτονικες, ερημους η φανταστικα δαση, θα δουμε πολλα (και διαφορα). Dune ομως του Λυντς μονο ενα.

Aκομη και σημερα ...
ο κοσμος αναγνωριζει ΟΤΙ εχει σχεση με διαστημα ως Science Fiction
και οτι ΔΕΝ εχει σχεση με διαστημα .... ως Μυθο (η παραμυθι) οπως
το LOTR (καλη ωρα).

Αντε να δω ποσες δεκαετιες πρεπει να περασουν για να ΜΗΝ συνεχισει
να εντασσεται το Dune .... στο Science Fiction.

To Imdb βγήκε 17 Οκτωβρίου 1990 ..

Αλλά μέχρι να το μάθει ο κόσμος..
Οπότε σίγουρα ψήφισαν κάμποσο αργότερα..

Δεν θυμάμαι και τι γραμμή είχαμε εμείς τότε.. :p

9600 - 14000 - 32000 Kbps ??? :p
Κάπου τα έχω ακόμη τα Modem.. (USR κτλ..) δεν πετάω τίποτα !! :laugh:

Μα βρε Ακη,
τι συναισθημα να προκαλεσει στον 17αρη του 2000 η του 2010, μια ταινια γυρισμενη το 1984 ?
Πρεπει να εισαι 17αρης (τουλαχιστον) το 1984, για να σου αφησει ενα ικανοποιητικο αποτυπωμα.
Ειναι αδυνατον η συναρπαγη των εφφε, να ανγοηθει .... μονο και μονο χαριν του σεναριου/ιδεας.
ΟΧΙ σε τετοιες ταινιες.

Καθισα ειδα δυο φορες το Metropolis (την ασπρομαυρη και την εγχρωμη).
ΔΕΝ μπορει να μου αφησει αποτυπωμα γιατι τα εφφε εκεινης της εποχης χωλαινουν ΤΡΑΓΙΚΑ.
Οσο καλη διαθεση και αν εχω, οτι καλα λογια και αν εχω ακουσει .... δεν .... με τιποτα.

Το αυτο συμβαινει και με μια ταινια (φαντασιακη) του 1984 ... και εναν 18αρη ... το 2004.

Last edited by a moderator:
Καλά είναι ζήτημα πόσοι κάτω των 20 είδαν την ταινία, μπορούμε να πούμε.. :cool:

Δες την ανάλυση της βαθμολογίας βάση ηλικίας !! :laugh:
https://www.imdb.com/title/tt0087182/ratings?ref_=tt_ov_rt

Εγώ ούτε που θυμάμαι... πριν πόσαααα χρόνια μπορεί να είχα δει την ταινία στην τηλεόραση..

Όταν την ξαναείδα πρόσφατα από το BluRay..
σαφώς προσπάθησα να την δω με την "ματιά" εκείνης της εποχής..

Και δεν σου κρύβω.. και βασικά το είπα στο review
ότι σαν ένα μέτρο σύγκρισης (γενικά) έβαλα το Star Wars της εποχής αυτής! :cool:

Kαλα, κοιτα ...
οι ανω των 20 .... ακομα και τις ταινιες που
τους αφησαν αποτυπωμα (οταν ηταν 20αρηδες)
εχουν ΠΡΟΒΛΗΜΑ να τις ξαναδουν. Trust me ....

Μια ταινια (φαντασιακη) σου αφηνει αποτυπωμα
ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΔΑΗΣ ΕΙΣΑΙ. Που συνηθως παει με την ηλικια.

Αλλα ακομα και στα 54, γνωριζω οτι ο Βιλνεβ εχει στην διαθεση του
εργαλεια, ωστε να φροντισει να ΜΗΝ με κρατησει μονο με το στορυ.
Μεγαλη υποθεση ... ΠΟΛΥ μεγαλη υποθεση. Ολοι εχουν κανει προσφιλες σπορ
να αδιαφορουν για τα εφφε (σε αναλογες ταινιες) λες και ... χωρις αυτα ... θα καταπινονταν.

εγω ειμαι 39 και μια χαρα την εκτιμω την ταινια του λιντς , προτιμω να εχει καλο στορυ και ας ειναι τα εφε μετρια.
και καπια πιο παλια scifi τα προτιμω απο τα συγρχρονα πχ σολαρις/σταλκερ , 2001 , silent run , αλιεν , οn the silver globe , scifi του Piotr Szulkin (War of the worlds, end of the century)

Εγω τα εφφε ηδη δεν τα θεωρω μετρια.

Οι διαφανες volumetric πανοπλιες καποιων αγηματων, το μηχανημα που βαζαν μπροστα στο στομα για να στειλουν αυτα τα καταστροφικα κυματα ηχου, ακομα τα θυμαμαι και ανατριχιαζω...αμ το σκουλικι που εβγαινε απο την αμμο τεραστειο και τρανταζοταν το συμπαν... Μια χαρα ηταν τα εφε και κυριως πρωτογνωρα.

Το συγκινισηομτρο ανεβαινε στο κοκκινο.

Σημερα που να ανεβει...αντε στο Ροζ. Για μενα στο κοκκινο με το 2049 αλλα αυτο ειναι ολο.
Κατα τα τάλλα ειναι παραλαγες στο ιδιο θεμα. Γραμες ευθειες καμπυλες παραλληλες η συγκλινομενες με αναλογους φωτισμους και textures.
Δεν λεω καλα ειναι αλλα ηδη οταν επαιζα παιγνιδια (για να δω τι παιζουν οι νεοι και ι γονεις τους σπανε τις πορτες με τσεκουρια για να μπουν στο δωματιο) "τα ειχα δει ολα".

Το story ΔΕΝ προκειται να ειναι πρωτογνωρο. Οπως τοτε.
Γιατι τοτε ... ΚΑΝΕΙΣ δεν ειχε διαβασει Dune.
Η σχεδον κανεις ....

Τωρα, δυστυχως η ευτυχως, αλλου θα δοθει η βαρυτητα.
Οχι μονο στα εφφε ... αλλα στην ατμοσφαιρικοτητα.
Την αισθηση οτι βλεπεις κατι βασιλικο. Κατι επιτηδευμενο.
Μια διαστημικη κοινωνια βασισμενη σε γαλαζοαιματους.

Αυτο δεν πακεταρεται ευκολα προς διανομη και πωληση.
Γιατι εχουν παρει κεφαλι (τοσες δεκαετιες) οι οχλοκρατιες
στα αμετρητα δυστοπικα b-movies αλλα και block-busters.

Νομιζω μονο ενα προβαλε βασιλικους οικους ... το Jupiter Ascending.