Dune [2021]

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    55
Εντάξει. Τι να πεις. Εξαιρετική απόδοση. Κορυφαίο σε όλα σχεδόν. Φωτογραφία, αφήγηση, ροή, δράση, χαρακτήρες. Το μοναδικό μειονέκτημα για εμένα η δίχρονη αναμονή. Τίποτα άλλο. Καιρό είχε να με μαγέψει ταινία τόσο πολύ

ολα αυτά και τα Oscar δεν το βαλαν για υποψηφιοτητα καλύτερης σκηνοθεσιας

Εντάξει. Τι να πεις. Εξαιρετική απόδοση. Κορυφαίο σε όλα σχεδόν. Φωτογραφία, αφήγηση, ροή, δράση, χαρακτήρες. Το μοναδικό μειονέκτημα για εμένα η δίχρονη αναμονή. Τίποτα άλλο. Καιρό είχε να με μαγέψει ταινία τόσο πολύ
Αδερφέ η δράση και γενικά τα εφέ είναι ωραία τοποθετημένα και αναλογικά με την υπόθεση, η θα κάνω "κεφάλι ";;Δεν θέλω ταινία μόνο με μπαμ - μπουμ!!
Ρωτώ διότι για να το δω θα πρέπει να το αγοράσω το Blu Ray!! Δυστυχώς το video club της γειτονιάς δεν φέρνει πλέον καινούργιες.

Αδερφέ η δράση και γενικά τα εφέ είναι ωραία τοποθετημένα και αναλογικά με την υπόθεση, η θα κάνω "κεφάλι ";;Δεν θέλω ταινία μόνο με μπαμ - μπουμ!!
Ρωτώ διότι για να το δω θα πρέπει να το αγοράσω το Blu Ray!! Δυστυχώς το video club της γειτονιάς δεν φέρνει πλέον καινούργιες.

Για εμένα αξίζει. Είναι μια ωραία αφήγηση ιστορίας χωρίς αχρείαστα μπαμ, μπουμ τα οποία ένεκα ηλικίας (μάλλον) έχουν αρχίσει να με κουράζουν

Για εμένα αξίζει. Είναι μια ωραία αφήγηση ιστορίας χωρίς αχρείαστα μπαμ, μπουμ τα οποία ένεκα ηλικίας (μάλλον) έχουν αρχίσει να με κουράζουν
Μπράβο, αυτό θέλω κι΄ εγώ να είναι πρώτα ωραία ταινία, ε.. και εφόσον τη βλέπουμε στο home cinema ας έχει και το εφεδάκι του.

Ίσως λόγω imax να βγάλουν κάποια έκδοση με κάδρο 1:78 η 1:90.
Ελπίζω τουλάχιστον να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Marvel.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Γιατί, θα βγει και σε 1:78;

Σε πρωτη φαση οχι.

Ουτε το απλο bluray (1080p) ουτε το 4k (που δεν ειναι upscaled απο το 2k master αλλα κανονικο σκαναρισμα σε φουλ αναλυση)

Ισως μετα την κυκλοφορια και της δευτερης ταινιας να βγει μια τετοια εκδοση και με τις δυο ταινιες για τους πολυ απαιτητικους.

• Like
Reactions: koufos
Επειδή έχω χάσει επεισόδια, έβγαλε η marvel νέες εκδόσεις full IMAX?
Μέχρι τώρα αυτές μπορείς να βρεις στο ιντερνετ

Iron Man 2008
Captain America Civil War 2016
Doctor Strange 2016 Guardians of the Galaxy Vol 2 2017
Thor Ragnarok 2017
Black Panther 2018
Avengers Infinity War 2018
Avengers Endgame 2019
Ant Man and the Wasp 2018
Captain Marvel 2019
Black Widow 2021
Shang Chi and the Legend of the Ten Rings 2021
Eternals 2021

Αρχικα να πω οτι την ταινια του 1984 την ειχα βρει αρκετα μετρια ειχα δει την extended και οι ασυνδετες σκηνες σαν αχταρμας και η κακη υποκριτικη δεν καταφεραν να αναδειξουν αυτο το τρομερο επος των βιβλιων. Το νεo remake μου αρεσε παρα παρα πολυ. Ο μεγαλος Villeneuve καταφερνει οσο καλυτερα γινεται να αποτυπωσει αψογα την επικη διαδρομη που ειναι το Dune αυτο τον τεραστιο κοσμο τις πλεκτανες γενικως αυτο που κρυβετε μεσα στην απεραντη ερημο του Αρρακις. Αψογη επιλογη των ηθοποιων ακομα και ο Βαρωνος ο πιο ιδιαιτερος χαρακτηρας τον εκαναν σοκαριστικο γιατι στο αρχικο ηταν ενας clown. Το soundtrack ειναι απο τα πιο μεγαλειωδη που εχω ακουσει σε ταινια τετοιο δεσιμο με καποιες σεκανς τρομερο. Αξιολογες οι σκηνες μαχης κυριως τα εφε και οσο για τα σκουλικια νιωθεις ενα δεος μονο στο αντικρισμα οταν ερχονται. Το 3D το απολαυσα το ειδα σε 55αρα τηλεοραση απο το 1.5 μετρο πολυ πολυ βαθος σε καθε σκηνη καταλαβαινεις οτι οι ηθοποιοι ειναι μπροστα και πισω το background γενικα ξεδιπλωνετε ενας ολοκληρος κοσμος μπροστα σου. Δεν υπαρχουν πολλα πραγματα που ερχονται προς τα εξω μονο σε μια σκηνη ειναι σαν να ερχεται κατευθειαν προς τα πανω στον θεατη στο βαθος ομως ειναι αψογο σαν να υπαρχουν επιπεδα μπροστα πισω. Οποτε εχουμε μια ταινια με ιδιο σεναριο με αυτη του 1984 αλλα πολυ πιο δεμενη σωστα δομημενη μουσικαρα ηθοποιους που δενουν με τον χαρακτηρα γενικα μια μεγαλειωδες ταινια και δεν κρατιεμαι για το δευτερο μερος το 2023. 9/10 για την ταινια 8/10 για το 3D