Dune HD 2018 Media Player Lineup

Τα πλήρη μενού και τα extras των αυθεντικών blu ray.

Και μια τελευταια ερωτηση:2thumb22sup:

Οταν λεμε οτι αποκωδικοποιει / ειναι συμβατο με dolby atmos, αυτο σημαινει οτι ας πουμε το κανει και downmixing σε 5.1, οποτε το παιζουμε και σ εναν παλιοτερο ενισχυτη που παιζει μεχρι και dts-hd? 'Η απλώς ή θα το περασει οπως ειναι ή θα το κανει απλο stereo?

Ευχαριστω

- Bugfix: In "PLAYBACK_STOP" action, in rare cases,
"plugin_vod_series_ndx" and "plugin_tv_channel_id" parameters could
contain wrong information.

- Bugfix: When switching to playlist item N, the next item (N+1) was
actually wrongly used.

- Bugfix: In TV OSD, crash could occur in some specific cases when
trying to scroll through the list of TV channels.

Με αυτά ασχολούνται ακόμη με το απίστευτο λογισμικό τους και με ημερομηνία λήξης ,ενώ τρέχουν οι εξελίξεις στα player για αυτά που έρχονται ;

Το αναμενουμε lλγικα εντος της εβδομαδος..
ΔΕν θα εχει σημαντικες αλλαγες, το βαρβατο το περιμενουμε σε κανα δυο μηνες απο τωρα με πληρη επανασχεδιασμο του player και την προσθηκη menu.
Εγω γενικα προτιμω να τα περνω μεσω usb.
Παρελαβες τον αντικαταστατη?
Γενικα ακουγονται ακομα αρκετα προβληματα διαθεσημοτητας και η αιτια ειναι η realteck, πιστευεται οτι η παραγωγη θα αποκατασταθει σε κανεναν μηνα απο τωρα

Υ.Σ γελάει και ο κόσμος με τα Κινέζοι φασόν τουλάχιστον γραπτή εγγύηση έδιναν καλής λειτουργίας ;
Η θα έπρεπε να περιμένεις για να διορθώσουν το ένα για να χαλάσουν το άλλο ;

Αυτά παθαίνει όποιος βγάζει player εν έτη 2018 με ένα ήδη προβληματικό SoC άνω των 2 ετών. Το ότι είναι revision B δε λέει κάτι, τα προβλήματα τα κουβαλάει.
Κοστολογείς που κοστολογείς στο Θεό, βάλε καμιά (Intel ?) CPU της προκοπής με custom λειτουργικό/software.

Υ.Σ γελάει και ο κόσμος με τα Κινέζοι φασόν τουλάχιστον γραπτή εγγύηση έδιναν καλής λειτουργίας ;
Η θα έπρεπε να περιμένεις για να διορθώσουν το ένα για να χαλάσουν το άλλο ;

Αυτά παθαίνει όποιος βγάζει player εν έτη 2018 με ένα ήδη προβληματικό SoC άνω των 2 ετών. Το ότι είναι revision B δε λέει κάτι, τα προβλήματα τα κουβαλάει.
Κοστολογείς που κοστολογείς στο Θεό, βάλε καμιά (Intel ?) CPU της προκοπής με custom λειτουργικό/software.

Προς τι το bashing βρε παιδια? Σε ποια προβλήματα ακριβώς αναφέρεστε?

Κάτι χωρίς Meltdown και Spectre και λοιπά exploits υπάρχει; Έγραψα και αλλού ότι όλα τα μηδενίζεις. Δεν υπάρχει λόγος να μπαίνεις στα διάφορα θέματα για να το κάνεις αυτό όταν υπάρχουν άτομα που ενδιαφέρονται για τη συζήτηση. Κουράζει αρκετά.

Εγώ το έχω πάνω από μήνα. Ότι του έχω πετάξει το έχει παίξει χωρίς ‛μα&μου’ .. και atmos & dts:x και x265 10bit αρχεία και remux των 60-80GB (εκτός ίσως του Billy Lynn 59.9 Hrz που δεν δοκίμασα..)
Όλα τα παίζει κανονικά μέσω δικτύου χωρίς πρόβλημα.. Ότι έχει υποσχεθεί & δηλώσει η dune /μέχρι στιγμής/ γίνονται.. έν γνώση μου ήξερα ότι για αρχή δεν θα έχω εξωτερικούς *.srt & menu σε blue ray/uhd και θα τα πάρω με αναβάθμιση σε 2-3 μήνες..Μέχρι στιγμής είμαι εντός χρονοδιαγράμματος όποτε δεν παραπονιέμαι.. Έχω ένα player που παίζει -σχεδόν-ότι του βάζω και το κάνει καλά..χωρίς plug-ins, add-on, χωρίς αγοραστές εφαρμογές που δεν ξέρω ποσό καιρό θα υποστηρίζονται και ΑΝ θα υποστηρίζονται αρχεία & codecs και χωρίς να κάνω αλχημείες και χακαρισματα... To βάζω και παίζει..
Όπως παίζει πολύ καλά και το x9s (που έχει και σχεδόν 2χρονια) ανάπτυξης λογισμικού.. αυτό μάλιστα παίζει και μέσω zdmc και armos&dts:x...
Όπως πολύ καλά -εξαιρετικά- παίζει και το Apple TV4k με εξαιρετική εικόνα το οποίο μάλιστα τώρα που θα πάρει ATMOS επίσημα (μένει μόνο να δούμε πως θα γίνει και AN θα είναι πλήρης..) θα γίνει -ίσως- το καλύτερο multimedia stream player..
Προσέξτε, μιλάμε για 3 players τα όποια τώρα παίζουν! (τα έχω και τα 3)
Η άλλη σοβαρή λύση είναι ένα nuc το οποίο το στήνεις μια φορά (αν σου κάτσει καλά..) και δεν ξανασχολισε μετά..
Λύσεις δοκιμασμένες ( με μικρό θεματάκια) που παίζουν!
Σίγουρα όμως δεν είναι λύσεις ‛τραβεστι’ παιχνιδομηχανές τις οποίες τις μετατρέπεις σε players που παίζουν κάτι όποτε θέλουν και όπως θέλουν ...
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ αποφασίσει η εταιρία κατασκευής να ασχοληθεί σοβαρά και να του δώσει τέτοιες δυνατότητες μέσω επίσημου λογισμικού.. όλα τα υπόλοιπα είναι για να παιδευόμαστε...
Ευτυχώς ή δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση άυτη τη στιγμή...

Re: Απάντηση: Dune HD 2018 Media Player Lineup

Εγώ το έχω πάνω από μήνα. Ότι του έχω πετάξει το έχει παίξει χωρίς ‛μα&μου’ .. και atmos & dts:x και x265 10bit αρχεία και remux των 60-80GB (εκτός ίσως του Billy Lynn 59.9 Hrz που δεν δοκίμασα..)
Όλα τα παίζει κανονικά μέσω δικτύου χωρίς πρόβλημα.. Ότι έχει υποσχεθεί & δηλώσει η dune /μέχρι στιγμής/ γίνονται.. έν γνώση μου ήξερα ότι για αρχή δεν θα έχω εξωτερικούς *.srt & menu σε blue ray/uhd και θα τα πάρω με αναβάθμιση σε 2-3 μήνες..Μέχρι στιγμής είμαι εντός χρονοδιαγράμματος όποτε δεν παραπονιέμαι.. Έχω ένα player που παίζει -σχεδόν-ότι του βάζω και το κάνει καλά..χωρίς plug-ins, add-on, χωρίς αγοραστές εφαρμογές που δεν ξέρω ποσό καιρό θα υποστηρίζονται και ΑΝ θα υποστηρίζονται αρχεία & codecs και χωρίς να κάνω αλχημείες και χακαρισματα... To βάζω και παίζει..
Όπως παίζει πολύ καλά και το x9s (που έχει και σχεδόν 2χρονια) ανάπτυξης λογισμικού.. αυτό μάλιστα παίζει και μέσω zdmc και armos&dts:x...
Όπως πολύ καλά -εξαιρετικά- παίζει και το Apple TV4k με εξαιρετική εικόνα το οποίο μάλιστα τώρα που θα πάρει ATMOS επίσημα (μένει μόνο να δούμε πως θα γίνει και AN θα είναι πλήρης..) θα γίνει -ίσως- το καλύτερο multimedia stream player..
Προσέξτε, μιλάμε για 3 players τα όποια τώρα παίζουν! (τα έχω και τα 3)
Η άλλη σοβαρή λύση είναι ένα nuc το οποίο το στήνεις μια φορά (αν σου κάτσει καλά..) και δεν ξανασχολισε μετά..
Λύσεις δοκιμασμένες ( με μικρό θεματάκια) που παίζουν!
Σίγουρα όμως δεν είναι λύσεις ‛τραβεστι’ παιχνιδομηχανές τις οποίες τις μετατρέπεις σε players που παίζουν κάτι όποτε θέλουν και όπως θέλουν ...
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ αποφασίσει η εταιρία κατασκευής να ασχοληθεί σοβαρά και να του δώσει τέτοιες δυνατότητες μέσω επίσημου λογισμικού.. όλα τα υπόλοιπα είναι για να παιδευόμαστε...
Ευτυχώς ή δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση άυτη τη στιγμή...

Φίλε μου θα σου θυμίσω το τι έκανε το ps3 πάντα για την εποχή του ,όταν πουλούσαν τα πανάκριβα player και δεν είναι λίγα που περάσανε απο τα χέρια μου .
Αν σε ικανοποιεί η ποιότητα της εικόνας που σου δίνει με αυτόν τον επεξεργαστή ειλικρινά θα γελάσω .
Μου συγκρίνεις το φασόν με το Xbox x που μπορεί να διαχειριστεί τα πάντα ακόμη και τα 12 bit ?
Το βράδυ θα πέσει πολύ γέλιο γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις ότι το hardware η το software αν δεν το έχεις δεν μπορείς να το καλύψεις με αλουμινένια σασί και καπάκια φούμαρα δηλαδή και εδώ .
Υπάρχει εγγύηση του φασόν σε περίπτωση προβλήματος η τρέχεις στην Κίνα ;
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το αλλάξεις με αυτά που έρχονται .

Κάτι χωρίς Meltdown και Spectre και λοιπά exploits υπάρχει; Έγραψα και αλλού ότι όλα τα μηδενίζεις. Δεν υπάρχει λόγος να μπαίνεις στα διάφορα θέματα για να το κάνεις αυτό όταν υπάρχουν άτομα που ενδιαφέρονται για τη συζήτηση. Κουράζει αρκετά.

Σε έχασα πραγματικά.. Μήπως μιλάς για άλλον;

Προς τι το bashing βρε παιδια? Σε ποια προβλήματα ακριβώς αναφέρεστε?
Banding πχ που έχει βουίξει ο τόπος.

Τελικά μάλλον δεν έχει νόημα η κουβέντα γιατί δεν καταλαβαινόμαστε ..
Όποτε το προσπερνώ..

Σε έχασα πραγματικά.. Μήπως μιλάς για άλλον;

Όχι, για εσένα λέω. Και στο θέμα του Mi Box τα ίδια έγραψες, τα επαναλαμβάνεις κι εδώ αλλά και στο θέμα των Zidoo. Οκ, δεν σου αρέσουν αυτά, σου αρέσουν τα NUC, υπάρχει λόγος να επαναλαμβάνεσαι συνεχώς;

To banding ισχύει μόνο σε UHD HDR ταινίες και με συγκεκριμένο χρωματικό βάθος. Πρόβλημα με banding σε HDR υπάρχει και σε NUC σε αντίστοιχες συγκεκριμένες συνθήκες όπως μπορείς να δεις εδώ. Επίσης για να έχεις HDR σε NUC πρέπει να τα σκάσεις αδρά.

Όχι, για εσένα λέω. Και στο θέμα του Mi Box τα ίδια έγραψες, τα επαναλαμβάνεις κι εδώ αλλά και στο θέμα των Zidoo. Οκ, δεν σου αρέσουν αυτά, σου αρέσουν τα NUC, υπάρχει λόγος να επαναλαμβάνεσαι συνεχώς;

To banding ισχύει μόνο σε UHD HDR ταινίες και με συγκεκριμένο χρωματικό βάθος. Πρόβλημα με banding σε HDR υπάρχει και σε NUC σε αντίστοιχες συγκεκριμένες συνθήκες όπως μπορείς να δεις εδώ. Επίσης για να έχεις HDR σε NUC πρέπει να τα σκάσεις αδρά.

Έγραψα εγώ για Meltdown και Spectre και δεν το θυμάμαι;

Τελευταία φορά που τσέκαρα πάντως έχουμε δημοκρατία και έχω δικαίωμα της γνώμης. Αν δεν σου αρέσει απλά το προσπερνάς. Αν είσαι φαν συγκεκριμένων media players καλά κάνεις. Για μένα δεν είναι ποδοσφαιρική ομάδα. Σκάω λεφτά, έχω άποψη και καλό θα ήταν να ενημερώνεται και ο κόσμος για τις δυνατότητες ή μην κάποιων εξ' αυτών.

Banding πχ που έχει βουίξει ο τόπος.

γνωρίζεις κάποιο άλλο πρόβλημα, που δεν έχει ήδη αναφερθεί;
εκτος αυτά που περιμένουμε να λυθούν με firmware update οπως external srt και full bluray/UHD menu.

Το banding ομως στα realtek διορθώνεται, απλα με χειροκίνητη ρυθμιση. Ασε που δεν το θεωρω και εντονο.
Δες και τι άλλα σου προσφέρει ενα Zidoo/Dune.

1. Περναει αριστα 3D/24p
  2. Auto frame rate switching
  3. Auto resolution switching
  4. HD Audio passthrough ολων τον codec ηχου χωρις μα και μου
  5. Αναπαραγωγή απο δικτυο ακομα και των πιο δυσκολων HEVC
  6. Παιζουν BD/UHD menu
  7. Ολα σε ενα user interface/πρόγραμμα. Οχι σε αυτό παίζει hw στο άλλο όχι, στο ένα HD Audio στο άλλο οχι, στο άλλο 4Κ στο άλλο όχι.
  8. Movie wall.
  9. Ευχρηστία.

Και ολα αυτά ξεκινώντας απο τα ~80-100 (Zidoo X8/X9s). Σκέψου επίσης πόσα χρήματα χρειαζόσουν για να τα έχεις ολα αυτά πριν λίγο καιρό σε άλλες λύσεις. Ακόμα και σήμερα για mini htpc θέλεις τουλάχιστον 500 που να έχει παρόμοια απόκριση. Με αυτά στο μυαλό, το bug του banding είναι πταίσμα. Με την εγγύηση τι πρόβλημα υπάρχει? Τα Zidoo τα (μοσχο)πουλάει το Amazon και τα Dune απο επίσημους retailers μονο. Όποιος αγοράζει απο Κινα το κανει με δική του ευθύνη και προφανώς με κέρδος το σημαντικά μικρότερο κόστος κτήσης. Πόσα ποστ έχεις διαβάσει με ελαττωματικά κομμάτια? Για ψάξε να δεις τι γινεται πχ με τα NUC...

Σε upscaling όντως δεν κάνουν τίποτα σοβαρό, αλλά δεν μπορείς να ευαγγελιζεσαι HDMI2.1/8K και σια, και να έχεις σαν βασικό προτέρημα τo DVD/SD upscale και να ψάχνεις να δεις αν σηκώνει το bitrate του αρχείου σου, αν θα το κοπιάρεις σε usb, αν θα σου παίξει DTS:X και σε ποιο πρόγραμμα απο τα τρία διαθέσιμα. Ε, οσο να ναι δεν ταιριάζουν.

Και εγω εχω σπίτι κυριλέ HTPC με αλουμινένιο κουτί, i5, GTX1050 και καλοστημένο κιόλας. Αλλα μόνο η σκέψη να σηκωθώ να πατήσω το κουμπί και να μπω windows με ποντίκι/combo, με πεθαίνει! :p

ΥΓ1. Τι θα συμβεί σήμερα το βράδυ επιτέλους? Πείτε μας!
ΥΓ2. Πήρα φορα και πρακτικά αναφέρομαι και στον φίλτατο MakisM! ;)

Last edited: