Dune HD Base 3.0 / Απορίες

Sanvean

AVClub Enthusiast
30 March 2010
971
Athens
Καλησπέρα σε όλους -bye-,

Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός Dune HD Base 3.0.
Επειδή σχεδιάζω να το χρησιμοποιήσω ως πηγή σε δικάναλο σύστημα (με dac), άνοιξα το νήμα εδώ κι όχι στην κατηγορία home cinema.

Οι απορίες που έχω είναι οι εξής:

Γνωρίζει κάποιος αν το μηχάνημα κάνει θόρυβο;
Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ ένα appletv το οποίο κάνει ένα ελαφρύ θόρυβο αλλά όχι στο σημείο να γίνεται ιδιαίτερα ενοχλητικό.
Ρώτησα χθες ένα πωλητή του Dune και μου απάντησε ότι κάνει κάποιο θόρυβο ο δίσκος του, σε αντίθεση με το BD Prime που είναι αθόρυβο.
Επίσης ψάχνοντας ξένα φόρουμ, ανακάλυψα έναν κάτοχο ο οποίος παραπονιόταν για θόρυβο του ανεμιστήρα στο εσωτερικό της συσκευής.
Αυτό μου έκανε εντύπωση διότι σε review διάβασα ότι οι θέσεις των ανεμιστήρων είναι κενές και είναι θέμα επιλογής του κατόχου να τοποθετήσει ή όχι.

Επίσης δεν μπορώ να βρω φωτογραφίες ή βίντεο με την οθόνη της αναπαραγωγής ήχου, και αναρωτιέμαι αν υποστηρίζει την προβολή album artwork.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων... και να σημειώσω ότι δέχομαι και άλλες προτάσεις για multimedia player της ίδιας κατηγορίας τιμής (έως 300 ευρώ).

To Prime που έχω είναι αθόρυβο. Μόνο ο οδηγός bluray κάνει θορύβους ανάγνωσης, αλλά υποθέτω δεν είναι ο σκοπός σου να παίζεις δισκάκια με το Dune. Διάβασα ότι το Prime είναι αυτό που κάνει θόρυβο από το ανεμιστηράκι που έχει μέσα.

Για μουσική θα κοιτούσα στη θέση σου κάτι με οθόνη αφής, όπως το Logitech Squeezebox Touch.

Προσωπικά περιμένω το Opera Consonance D-Linear 7 που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Πληροφορήθηκα ότι καθυστέρησε η κυκλοφορία του για να τοποθετηθεί εσωτερικά dac ώστε να λειτουργεί ως ανεξάρτητη συσκευή.

http://www.opera-consonance.com/products/digital/D-linear7.htm

Last edited:
To Prime που έχω είναι αθόρυβο. Μόνο ο οδηγός bluray κάνει θορύβους ανάγνωσης, αλλά υποθέτω δεν είναι ο σκοπός σου να παίζεις δισκάκια με το Dune. Διάβασα ότι το Prime είναι αυτό που κάνει θόρυβο από το ανεμιστηράκι που έχει μέσα.

Για μουσική θα κοιτούσα στη θέση σου κάτι με οθόνη αφής, όπως το Logitech Squeezebox Touch.

Προσωπικά περιμένω το Opera Consonance D-Linear 7 που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Πληροφορήθηκα ότι καθυστέρησε η κυκλοφορία του για να τοποθετηθεί εσωτερικά dac ώστε να λειτουργεί ως ανεξάρτητη συσκευή.

http://www.opera-consonance.com/products/digital/D-linear7.htm

Ντάνκε Γιάννη...

Το Prime όμως είναι εκτός ενδιαφέροντος.
Με ενδιαφέρει κάτι με...
1) HD (καλύτερα εσωτερικό),
2) LAN ή WLAN,
3) interface της προκοπής (επιθυμητή η υποστήριξη album art),
4) σύνδεση με τεφάου ή (ακόμα καλύτερα) οθόνη δική του (που να διακρίνεται όμως από 2.5μ απόσταση),
5) τηλεχειρισμό,
6) οπτική έξοδο (coaxial επιθυμητό)
και φυσικά...
7) όσο πιο αθόρυβο γίνεται.

Άν υπήρχε κάτι και με εσωτερικό dac, και το όλο πακέτο να κυμαινόταν στα 600-700 ευρώ θα ήταν όνειρο (Ένα Dune με Dacmagic λόγου χάρη!).
Νομίζω ότι η πιο κοντινή με αυτά τα χαρακτηριστικά συσκευή είναι το Olive, το οποίο όμως έχει τη διπλάσια (ίσως και παραπάνω) τιμή...
κι από εκεί και ύστερα (dac-less) το HD Base 3, με μόνες απορίες το θόρυβο και τα album covers.

Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμώ streaming, λόγω θορύβου του υπολογιστή.

Το appletv από την άλλη την κάνει τη δουλειά, αλλά πάσχει από κάποιες ασθένειες... πχ:
1. Στιγμιαίες διακοπές του ήχου κατά την αναπαραγωγή μουσικής (όταν αναβαθμιστεί από τη v2.3.1 στην 3.x έκδοση),
2. Ερωτήσεις (σε ενοχλητικό βαθμό) για αναβάθμιση λογισμικού, και κίνδυνος κατά λάθος αποδοχής που οδηγεί κατευθείαν στην "ασθένεια" (1) με συνέπεια τη χρήση factory restore και το "περίμενε" για κανα τριήμερο μέχρι να περάσει όλα τα αρχεία από την αρχή στον δίσκο του,
3. Rotation της οθόνης κάθε 30' το οποίο δεν ρυθμίζεται στο μενού (γλίτωσα την επιληπτική κρίση βάζοντας το screensaver να πέφτει σχετικά γρήγορα),
4. Ελαφρύς θόρυβος (υπάρχουν και χειρότερα βέβαια, αλλά πριν από αυτά με απασχολούσε εκείνος του appletv).

Last edited:
Σχετικά με τα squeezebox που λες...

το duet με το σούπερ-βολικό τηλεχειριστήριο φαίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον, αλλά δεν βλέπω να έχει ούτε μια usb είσοδο για σύνδεση με εξωτερικό δίσκο...
duet.jpg

το touch από την άλλη έχει μία. Δεν ξέρω όμως αν αυτή η οθόνη θα είναι ευδιάκριτη στα 2.5μ...
touch.jpg

Φαντάζομαι βέβαια ότι αυτές οι συσκευές πρέπει να είναι τελείως αθόρυβες, κι ότι (στην περίπτωση του touch) η παρουσία θορύβου (ή όχι) θα εξαρτάται από τον εξωτερικό δίσκο...

Στο touch μπορείς να χρησιμοποιήσεις sd κάρτα μνήμης. Θέλεις να έχεις όλη τη συλλογή σου άμεσα προσβάσιμη;

Τότε θα πρέπει να ερευνήσεις και την παράμετρο της ταχύτητας του media player στη φόρτωση μεγάλου όγκου δεδομένων.

Επίσης αν σου επιτρέπει να ψάξεις άλλο κομμάτι ενώ παίζει το προηγούμενο.

Πήγα το Σάββατο στο Saturn για το HD Base. Τελικά ούτε Dune είχαν, ούτε και κάτι άλλο παρόμοιο.
Για να μην πάει χαμένο το τρίαθλο μέχρι το Αμβούργο, άκουσα στον όροφο με τα ηχεία τα FS249 της Elac. Πολύ αξιόλογα για τα 4 σχεδόν χιλιάρικα που ζητάνε.
Μου έκανε επίσης εντύπωση (για πολυφαγείο) και η διαμόρφωση των δυο βασικών χώρων ακροάσεων (υπήρχε και τρίτος με αμερικανιές μόνο).

Περί multimedia player τώρα... χαιρετίσματα.

Μάλλον θα κοιτάξω και σε mediamarkt κι αν δεν βρω, είτε θα παίξω τζόγο Dune, είτε θα πάω για καινούργιο appletv.

Θα συνδέσω 1ΤΒ εξωτερικό σκληρό με flac 16/44 και 24/96 στο Dune απόψε και θα σου γράψω εντυπώσεις.

Παρήγγειλα και δεύτερο Dune prime προχτές για το υπνοδωμάτιο.

Last edited:
Ωραίος Τζο, ευχαριστώ.

Θα περιμένω εντυπώσεις...

Καλορίζικο και το καινούργιο Dune.

Εντάξει, υπάρχει και η επιλογή Mark ALL και μετά PLAY, οπότε γίνεται η αναπαραγωγή όλων των κομματιών το ένα μετά το άλλο.

Αλλά και πάλι δεν είναι δυνατή η πλοήγηση σε άλλους φακέλους ενώ παίζει ένα κομμάτι.

δεν λέει τζο. θα μείνω στην τελευταία επιλογή με το atv και το wolfson.