Dune HD TV-101 & HD TV-301

Καλησπέρα, από υπότιτλους πως τα πάει; Εχει δυνατότητα να υπάρχει περιθώριο ανάμεσα στις γραμμές και γραμματοσειρές με μεγάλα fonts και "παχιά" γράμματα;

οσο αφορα το μεγεθος ρυθμιζονται....εαν θυμαμαι μεχρι 4-5 φορες μεγενθυση..

οσο αφορα το μεγεθος ρυθμιζονται....εαν θυμαμαι μεχρι 4-5 φορες μεγενθυση..

A οκ, φαντάζομαι θα μπορείς και να ρυθμίσεις τη θέση τους στην οθόνη. Γραμματοσειρές διαφορετικές έχει;

Επειδή αγόρασα πρόσφατα το Dune Smart B1 που μάλλον έχει αντίστοιχο firmware, το μόνο πράγμα που δεν με ικανοποίησε είναι οι υπότιτλοι.
Έχει μόνο 5 έτοιμα μεγέθη (small έως xx-large) που μπορείς να διαλέξεις, από τα οποία βλέπονται μόνο τα 2 μεγαλύτερα (τα αλλα 3 είναι μικρά έως μικροσκοπικά).
Πιστεύω ότι εάν κάνουμε δημοσκόπηση όλοι χρησιμοποιούν το x- large γιατί το τελευταίο μέγεθος είναι τεράστιο και δεν χωράνε οι υπότιτλοι σε 2 σειρές.
Επίσης δεν μπορείς να διαλέξεις γραμματοσειρά.
Τουλάχιστον στα Popcorn μπορείς να διαλέξεις ακριβώς το μέγεθος, πχ 24,25,26,27,28 κλπ οπότε βρίσκεις ακριβώς το μέγεθος που σου αρέσει.
Και στα δύο επιλέγεις κατακόρυφη θέση με ακρίβεια pixel.

Last edited:
Mωλις το περασα και μου κολλαει το συμπαν,μηπως φταιει η ρυθμιση της εικονας?το μενου αλλαζει κανονικα αλλα οταν παω να δω απο ενα δυκτιακο δισκο παιζει για μερικα δευτερολεπτα και μετα κολλαει

Απάντηση: Re: Dune HD TV-101 & HD TV-301

Πέρασα το fw 2151 όπως έδειχνε η αναβάθμιση από το μενού και ολα οκ στο 301.
Εκείνο που θέλω να ρωτήσω τους κατόχους είναι την εικόνα την έχουν ρυθμισμένη στο AUTO ή στο 1080p 23,9 ? που είναι καλύτερα ?

Re: Απάντηση: Re: Dune HD TV-101 & HD TV-301

Πέρασα το fw 2151 όπως έδειχνε η αναβάθμιση από το μενού και ολα οκ στο 301.
Εκείνο που θέλω να ρωτήσω τους κατόχους είναι την εικόνα την έχουν ρυθμισμένη στο AUTO ή στο 1080p 23,9 ? που είναι καλύτερα ?

στο 101 που εχω ...την εχω ρυθμισει στο 1080p/60Hz.... βαση αυτης της παρουσιασης..----->http://fractalbit.gr/dune-hd-tv-101w/

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dune HD TV-101 & HD TV-301

Αυτός λέει

"Το GUI του είναι όμορφο, και πολύ γρήγορο στην πλοήγηση (όταν σεταρίστηκε να έχει έξοδο μόνιμα 1080p/23.976Hz, για κάποιον άγνωστο λόγο η πλοήγηση στα μενού έγινε αρκετά πιο αργή, επανήλθε η σβελτάδα της όμως όταν γύρισα σε έξοδο στα 1080p/60Hz "

Αυτό το είδα και γω χτες ότι εγινε πιο αργή αλλά είδα επίσης ότι αμα το βάλεις στο AUTO τότε υποτίθεται ότι αυτό επιλέγει να παίξει αναλογα με το video , αλλά σε διάφορα που το δοκίμασα εδειχνε στην info window οτι παιζει σε 480p :blink::blink::blink:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dune HD TV-101 & HD TV-301

Απλά παιδιά να θυμάστε ότι όταν είχα κάνει την παρουσίαση, ήταν με πολύ παλιότερο φιρμ από ότι έχετε εσείς πια... (και εγώ το έχω δώσει το μηχανάκι εδώ και καιρό οπότε δεν μπορώ να το τεστάρω με τα νεότερα φιρμ). Πάντως ναι, θυμάμαι τότε ότι όταν έδινα και στα μενού 23.976 ήταν λες και τα είχα σε αργή κίνηση... Μονο στα μενού όμως.

Επειδή είμαι πολύ κοντά στο να το αγοράσω, έχει κανείς δοκιμάσει να τρέξει είτε remux mkv (από blu-ray) είτε "βαριά" αρχεία (πχ avengers, lotr, hunger games) από usb;

Μετά από προτροπή του Vadergr (αν δεν κάνω λάθος) πήρα το 301. ΟΚ, πίνω νερό στο όνομά του παιδιού και του μηχανήματος. Είδε το gigabit LAN με τη μία, τα παίζει όλα και συμφέρει! Πέρασε και το τελευταίο firmware και πετάει. Μια ερώτηση μόνο στους πιο μύστες. Υπάρχει επιλογή να αλλάξω το μέγεθος των υποτίτλων; Σαν να είναι λίγο μικροί...Ευχαριστώ!

Μετά από προτροπή του Vadergr (αν δεν κάνω λάθος) πήρα το 301. ΟΚ, πίνω νερό στο όνομά του παιδιού και του μηχανήματος. Είδε το gigabit LAN με τη μία, τα παίζει όλα και συμφέρει! Πέρασε και το τελευταίο firmware και πετάει. Μια ερώτηση μόνο στους πιο μύστες. Υπάρχει επιλογή να αλλάξω το μέγεθος των υποτίτλων; Σαν να είναι λίγο μικροί...Ευχαριστώ!

Xαιρομαι που ανταποκρίνεται στις προσδοκιες σου !
Φυσικα και αλλαζει το μέγεθος.Το remote σου δεν εχει επιλογη subtitles?Δεν θυμαμαι αν τα 101/301 εχουν διαφορετικο απο τα smart.Σιγουρα ομως υπάρχει η επιλογη.Υπομονη και ψαξτο λιγο θα το βρεις!

Είχες δίκιο, λίγο η βιασύνη λίγο ο ενθουσιασμός και δεν το είδα την πρώτη φορά. Thx again!

Καλημερα σε ολους.Χρηστο,σε ρωταω σε αυτο το νημα,αν παρω το 301 θα παιζει απροβληματιστα τα παντα μεσω δυκτυου ''Στα καλά ομως και σε δυσκολές σκηνές , δεν θα αποδώσει όπως πρέπει.Πχ terminator salvation, avatar κτλ.''.Το ερωτημα γινεται γιατι θελω να αγορασω ενα synology Nas.Περιμενω με ενδιαφερον την απαντηση σου.

Ναι ...
Τα smart b1/h1/prime3 επαιζαν αψεγάδιαστα τα πάντα απο το δικτυο μου. Είτε ηταν απο τον server (pc) είτε απο τα synology 207+/212j ...
Φυσικα θα έχεις cat6 καλώδια παντου και gigabit switch (αν δεν ειναι το ρουτερ σου)

Last edited: