Dune Smart & Dune Max media players

Απάντηση: Re: Dune Smart & Dune Max media players

Γνωρίζει κάποιος αν στο Dune Smart, μπορεί να μετακινηθεί η εικόνα πάνω ή κάτω σε ταινίες 2,35:1?
Δηλαδή κάτι αντίστοιχο που κάνει ο mpc και άλλοι players σε HTPC.

Δεν γινεται αυτο νομίζω σε κανένα media player...

Κριμα

Γίνεται κανονικά στα PCH από αυτά που φορούσαν 8635 (Α110) και πέρα, μιά από τις ωραίες λειτουργίες που έχουν και όχι μόνο για κάδρο 2.35:1 !

Το ιδιο μπορει να πετύχει κάποιος και με lens shift στον προβολεα, να κατεβάσει δηλαδη την εικονα για να μην εχει μαύρη μπάρα κατω... Ομως μετα ο υποτιτλος ειναι πανω στην εικονα.

Το ιδιο μπορει να πετύχει κάποιος και με lens shift στον προβολεα, να κατεβάσει δηλαδη την εικονα για να μην εχει μαύρη μπάρα κατω... Ομως μετα ο υποτιτλος ειναι πανω στην εικονα.

Ξέχνα το... Άλλο πράγμα είναι αυτό.

Μάλλον δεν κατάλαβα καλα τι θέλει να κάνει ο φίλος.. Αν θέλεις ενημέρωσε.

Ο Αλέξης θέλει χωρίς να πειράξει τον προβολέα (lens shift) να κατεβάσει την εικόνα, δηλαδή μέσα στο ήδη υπάρχον κάδρο.
Σ´ αυτή τη περίπτωση εξαφανίζεται η κάτω μπάρα αλλά μεγαλώνει η μαύρη μπάρα στην πάνω πλευρά, γίνεται διπλάσια, και μασκάρεις μόνο το πάνω σημείο.

Μάλλον δεν κατάλαβα καλα τι θέλει να κάνει ο φίλος.. Αν θέλεις ενημέρωσε.

Αυτό θέλει να κάνει ο Αλέξης, αλλά στα Dune δεν γίνεται...όπως έγραψα και πιο πάνω στα PCH γίνεται κανονικά :music-smiley-005: και βοηθάει αν έχει κάποιος προβολέα όπως είπε ο Μπάμπης. Γίνεται και σε οποιοδήποτε μηχανάκι φοράει PCH firmware :Banane0:

Εδώ η εικόνα όπως είναι κανονικά...

Πατάμε το πλήκτρο Zoom στο χειριστήριο και πάμε στην επιλογή Start Panning

Με τα βελάκια πάνω-κάτω στο χειριστήριο μπορούμε πλέον να πάμε την εικόνα πάνω ή κάτω κατά βούληση.

Ελπίζω να βοήθησα. :ernaehrung004:

Μωρέ βοήθησες αλλά για βοήθα και λίγο ακόμα... :D
Τι είναι το PCH Firmware; :chinscratch:

Απάντηση: Re: Dune Smart & Dune Max media players

PopCorn Hour based firmware μηχανήματα, όπως πχ τα E-great...ή ακόμα καλύτερα τα ίδια τα μηχανάκια της Syabas τα Popcorn Hour.

Re: Απάντηση: Re: Dune Smart & Dune Max media players

PopCorn Hour based firmware μηχανήματα, όπως πχ τα E-great...ή ακόμα καλύτερα τα ίδια τα μηχανάκια της Syabas τα Popcorn Hour.

Α, μάλιστα... :a0210: Τα ξέρω τα PopCorn αλλά δεν έτυχε να έχω κάποιο μέχρι τώρα.

Popcorn έχω.. τι κερδίζω αν το κάνω απο το popcorn αντί με το ηλεκτρικό lens shift του προβολεα; (άμα δεν εχει ηλεκτρικό lens shift ο προβολεας οκ, κατανοητό.. ειναι λίγο παίδεμα το manual lens shift)

Last edited:
Popcorn έχω.. τι κερδίζω αν το κάνω απο το popcorn αντί με το ηλεκτρικό lens shift του προβολεα; (άμα δεν εχει ηλεκτρικό lens shift ο προβολεας οκ, κατανοητό.. ειναι λίγο παίδεμα το manual lens shift)

Πρόσεξε το post με τις εικόνες του MadPax και θα καταλάβεις. Η εικόνα μετακινείται πάμω κάτω αλλά πάντα μέσα στα πλάισια τος οθόνης.
Αν χρησιμοποιήσεις το lens shift θα κατέβει η εικόνα σου αλλά η μαύρη μπάρα θα βγεί έξω απ´ τα όρια της οθόνης.

Πρόσεξε το post με τις εικόνες του MadPax και θα καταλάβεις. Η εικόνα μετακινείται πάμω κάτω αλλά πάντα μέσα στα πλάισια τος οθόνης.
Αν χρησιμοποιήσεις το lens shift θα κατέβει η εικόνα σου αλλά η μαύρη μπάρα θα βγεί έξω απ´ τα όρια της οθόνης.
Ναι την διαφορα την καταλαβαίνω, αλλα ποιος ο λόγος να ΜΗΝ βγει η μαύρη μπάρα απο τα όρια της οθόνης;

Ναι την διαφορα την καταλαβαίνω, αλλα ποιος ο λόγος να ΜΗΝ βγει η μαύρη μπάρα απο τα όρια της οθόνης;

Δεν ειναι καθόλου όμορφο...ειναι σαν να έχεις κομμάτι της εικόνας εκτός πανιου...

Η φωτογραφία είναι από το Dune base 3D. Δεν είναι πολύ καλή γιατί βαριόμουν να κάνω συσκότιση.

Αλλά το νόημα το πιάνετε :ernaehrung004:

flight.JPG