dvb s2 + streaming

Re: Απάντηση: dvb s2 + streaming

Περιπου 35 clients.
Δεν νομιζω να αποφευγω το multicast.

Να ρωτησω κατι που δεν εχω καταλαβει.
Οταν εχουμε ενα multiswich και ενα quatro lnb μπορουμε να δωσουμε σε πολλους ανεξαρτητους δεκτες ολη την μπαντα διχως περιορισμους??

@ce6at: Όντως για τη δουλειά που το θες είναι ΟΚ. Μπορείς να βάλεις και unicast (πχ με udpxy ή απ' ευθείας από το mumudvb - η latest version υποστηρίζει και http). Έτσι θα γλιτώσεις την ανάγκη εξοπλισμού multicast. Το θέμα είναι για πόσα clients μιλάμε στο ξενοδοχείο - πόσα δωμάτια δηλαδή.
Η 8πλη της Digital Devices είναι πολύ καλή κάρτα. Δουλεύει σε 3 modes. Το 1ο mode είναι 4 tuner και 4 tuner loop. Δηλαδή 1-2 θα πιάνουν το ίδιο τεταρτημόριο φάσματος του ίδιου δορυφόρου, το 3-4 επίσης κτλ. Το 2ο mode είναι με 4 καλώδια από ίδιο δορυφόρο, είτε quad είτε quattro. Σε αυτή τη περίπτωση έχεις ανεξάρτητα 8 tuners από τον ίδιο δορυφόρο. Και 3ο mode είναι με 1 καλώδιο μόνο και υποστήριξη από Unicable ή Unicable2 (JESS), έχεις 8 ανεξάρτητα tuner.

Απάντηση: Re: dvb s2 + streaming

Και η 8άρα κάρτα της tbs να υποθέσω ότι δουλεύει κάπως ανάλογα, ε;

Δε την έχω δουλέψει την 8πλη της TBS. Την 8πλη της Digital Devices την έχω δουλέψει. Της TBS από μια γρήγορη ματιά που είδα, υποστηρίζει μόνο τα modes 1 και 2, και το 2 μόνο με quatro, όχι με quad. Φυσικά αυτό είναι και θέμα driver, μπορεί αργότερα να υποστηρίζει και τα άλλα modes.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Περιπου 35 clients.
Δεν νομιζω να αποφευγω το multicast.

Να ρωτησω κατι που δεν εχω καταλαβει.
Οταν εχουμε ενα multiswich και ενα quatro lnb μπορουμε να δωσουμε σε πολλους ανεξαρτητους δεκτες ολη την μπαντα διχως περιορισμους??

Με 35 clients, αν η δικτυακή υποδομή είναι gigabit δε θα έχεις θέμα. Με 5-6 Mbps το κάθε κανάλι, το μέγιστο θα είναι 200 Mbps.

Με το multiswitch μπορείς να δώσεις σε τόσους όσες είναι οι έξοδοι του multiswitch. Αν πχ έχει 16 εξόδους, μπορείς σε 16. Διαφοροποίηση υπάρχει στα Unicable/Unicable2 multiswitches - αλλά θα πρέπει και οι δέκτες να υποστηρίζουν Unicable.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να συμπληρώσω εδώ πως δε θα πρέπει να αμελήσεις να ρίξεις και όλα τα επίγεια ψηφιακά στο δίκτυο. Με 2 4πλες DVB-T θα είσαι ΟΚ.

Να κανω μια μικρη επιστροφη στο αρχικο ποστ ωστε αν ενδιαφερεται κανεις αλλος να το στησει ετσι να εχει λιγες πληροφοριες. Tvheadend πανω σε Unraid 6.1.4 στηθηκε χωρις κανενα προβλημα, απλα με αντικατασταση των "κανονικων" αρχειων του unraid με αυτα της mediabuild ωστε να υπαρχουν οι drivers.

Πληροφοριες εδω
http://lime-technology.com/forum/index.php?topic=40705.0

απο συσκευες υποστηριζονται οσες υποστηριζονται απο το openelec,πληροφοριες http://www.linuxtv.org/wiki/index.php/DVB-S2_Devices

και επισης υποστηριζονται καρτες της TBS και πειραματικα της Digital devices.
Για να εχω το κεφαλι μου ησυχο και επειδη δεν ηθελα να ανεβω πολυ σε κοστος αγορασα ενα εξωτερικο dvbsky s960 (ωστε ακομα και το εγχειρημα δεν πετυχαινε, τουλαχιστον να το εβαζα πανω σε raspberry που τρεχει openelec).

Οι ρυθμισεις του tvheadend ειναι αρκετα απλες, απλα καλο ειναι να δει κανεις βιντεακι που τα εξηγει βημα βημα
π.χ. https://www.youtube.com/watch?v=2Y-E4sQSb94

Επισης να πω οτι διασυνδεση με plex δεν χρειαστηκε (αν και επιχειρηθηκε) διοτι υπαρχει εξαιρετικος client για ios αλλα και για android. Ο android client απαιτει και καποιο media player app, π.χ. vlc, mx player κτλπ, ενω αυτος για ios εχει ενσωματωμενο vlc. Τελος να πω οτι το tvheadend μπορει να κανει απο μονο του transcoding, οποτε μπορειτε να streamαρετε καναλια, ακομα και hd, ευκολα μεσω ιντερνετ (αν υπαρχει vdsl βεβαιως).

Το raspberry pi + openelec δουλευει αψογα σαν client, απλα (νομιζω) οτι πρεπει να αγοραστει license key για mpeg2 (για να δουμε SD καναλια). Κοστος χαμηλο απο το σαιτ του raspberry.

Recording γινεται απο ολους τους client και πεφτει το αρχειο μεσα στο unraid (εχω μια υποψια οτι το raspberry αποθηκευει τοπικα πανω στη συσκευη, αλλα δεν ειμαι σιγουρος).
Γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την συμπεριφορα του software και ισως στην πορεια αναβαθμισω το tuner μου σε κατι καλυτερο, αφου ειδα οτι η υποδομη δουλευει μια χαρα.

Να κανω και εγω ενα update για οσους ενδιαφερονται.

Μπορει καποιος να στησει ενα σερβερ με win7 και λογισμικο dvblogic.com και

να χρησιμοποιησει οποιαδηποτε καρτα dvb/dvbs που εχει bda dvrivers για win7 οσο παλια και αν ειναι.

Το κοστος της εφαρμογης δεν ειναι υψηλο. Μπορει και κανει stream ειτε σε multicast ειτε σε unicast

και τελευταια συνδεεται και με stalker και με LG Procentric σερβερ!!!

Σε σχεση με ενα επαγγελματικο ip headend ειναι πολυ ποιο οικονομιικη λυση.

Αυτη την στιγμη τρεχει σε ενα Dell t110 PC με τις παρακατω καρτες:

1x DD Max S8 (octo dvbs/s2)
1x TBS6905 (quad dvbs/s2)
1x Blackgold 3595 (dual dvbs/s2 & dual dvbt)
1x DD Max A8 (octo dvbt/t2)

και δινει ολα τα ψηφιακα και περιπου 50 δορυφορικα

σε δικτυο.