DVB-T2

O βασικός κανόνας και συμβουλή για όποιον πάρει τωρα τηλεόραση για το σαλόνι του ή το καθιστικό του είναι να έχει ανάλυση 4Κ , έχουν γίνει πιο προσιτές οι τιμές τους ενω οι πιο πολλές εχουν τεχνολογία HDR που κανει upscale στην οποια εικόνα δινει το κανάλι. Σχεδόν όλες οι 4Κ εχουν τεχνολογία DVB-T2/HEVC αλλα χρειαζεται κι εδω προσοχη μην εχουν ξεφυγει μερικές.
Αυτες οι τηλεορασεις οι 4Κ τωρα βγαινουν από 40'' και πάνω και λόγω κόστους αλλά και μεγέθους δεν συνίστανται για κρεβατοκάμαρα.
Οπότε για τηλεόραση δωματίου ειναι καλή μια 32άρα και μπορει κάποιος με λίγο ψαξιμο να βρει σήμερα σε τεχνολογία DVB-T2/HEVC ακόμα κι αν είναι HD ready κι όχι FHD.

Last edited:
Η LG είναι πάντα μπροστά σε θέμα tuner αφού εδώ και λίγα χρόνια οι περισσότερες τηλεοράσεις της είναι με DVB-T2 δέκτη, και φυσικά έχουν και πολύ καλό ευαίσθητο tuner..(Οι παλιές φυσικά όχι με HEVC αλλα με mpeg4)
Η δικιά μου LG (4K) τηλεόραση που αγόρασα πέρυσι (2016 μοντέλο), είναι DVB-C, DVB-S2, DVB-T2 / H.265 - HEVC, και ήδη λειτουργεί σε HEVC κωδικοποίηση αφού έχω συνδέσει την δορυφορική κεραία στην τηλεόραση και βλέπω αρκετά f-t-a κανάλια 4K με κωδικοποίηση HEVC..

Σχεδόν όλες οι 4Κ εχουν τεχνολογία DVB-T2/HEVC αλλα χρειαζεται κι εδω προσοχη μην εχουν ξεφυγει μερικές.
Ναι έτσι ακριβώς είναι. Σχεδόν όλες οι καινούργιες 4K τηλεοράσεις (ειδικά απο τις γνωστές εταιρείες σίγουρα) είναι πλέον όλες με DVB-T2/HEVC, οπότε μην αγοράζετε τηλεοράσεις FULL HD, αλλα μόνο 4K.

Last edited by a moderator:
Πριν μία εβδομάδα αγόρασα την παρακάτω στα 139 για στενό συγγενή μου:
http://www.plaisio.gr/thleoraseis/tv/tileoraseis/Turbo-X-TV-32-TXV-3250D.htm
Εκ των υστέρων, τους ρώτησα μέσω e-mail εάν υποστηρίζει HEVC (H.265).
Και η απάντηση που πήρα:
"Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο δέκτης DVB-T2 εξ ορισμού υποστηρίζει τη κωδικοποίηση HEVC."
1) Αυτό που μου απαντούν είναι λανθασμένο;
2) Υπάρχει περίπτωση η εν λόγω τηλεόραση να υποστηρίζει όντως HEVC;

Re: Απάντηση: DVB-T2

Πριν μία εβδομάδα αγόρασα την παρακάτω στα 139 για στενό συγγενή μου:
http://www.plaisio.gr/thleoraseis/tv/tileoraseis/Turbo-X-TV-32-TXV-3250D.htm
Εκ των υστέρων, τους ρώτησα μέσω e-mail εάν υποστηρίζει HEVC (H.265).
Και η απάντηση που πήρα:
"Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο δέκτης DVB-T2 εξ ορισμού υποστηρίζει τη κωδικοποίηση HEVC."

1) Αυτό που μου απαντούν είναι λανθασμένο;

2) Υπάρχει περίπτωση η εν λόγω τηλεόραση να υποστηρίζει όντως HEVC;

1) Ναι, γιατί το πρότυπο ψηφιακής εκπομπής (π.χ. DVB-T2) είναι άσχετο από το πρότυπο συμπίεσης (π.χ. HEVC).

2) Στα τεχνικά χρακτηριστικά δεν αναφέρεται τίποτα για HEVC (H.265), οπότε είναι πιθανόν να υποστηρίζεται μόνο το MPEG-4.

Η συζήτηση για το DVB-T2

Σταδιακά, και μετά την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, θα υπάρξουν αλλαγές και στον τρόπο μετάδοσης σήματος και θα ξεκινήσει η συζήτηση για το DVB-T2, με ορίζοντα το 2022 για τις όποιες αλλαγές χρειαστούν.

http://www.typologies.gr/i-syzitisi-gia-to-dvb-t2/

Γι' αυτό, φροντίστε όποια νέα τηλεόραση ή επίγειο δέκτη αγοράζετε, να έχει προδιαγραφές DVB-T2 και HEVC.

Re: Απάντηση: DVB-T2

Υπάρχουν Full HD τηλεοράσεις με DVB-T2/HEVC?

οι sony android TV απο το 2015 είναι DVBT2 με HEVC. Και οι FULLHD και οι 4Κ. Εγώ έχω την 55w805C (FullHD). Για τις απλές δεν ξέρω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: DVB-T2

πήγα να πάρω σονυ 2017 μοντέλο και δεν ειχε Τ2(oxi android),και αναγκάστηκα να πάω σε samsung.
καλά ειναι να βλέπετε τα χαρακτηριστικά του κάθε μοντέλου.

Καλημέρα, παιδιά.

Μια ερώτηση θέλω να κάνω, που μπορεί να έχει ήδη απανατηθεί (δεν πρόλαβα να διαβάσω όλο το νήμα λόγω έλλειψης χρόνου) - οπότε ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά: έχω μια παλιά τηλεόραση (Samsung του 2007), η οποία λειτουργεί με εξωτερικό αποκωδικοποιητή DVB-T. Είναι συμβατή με καινούργιους αποκωδικοποιητές DVB-T2/HEVC;

Ευχαριστώ πολύ!

Δεν τίθεται θέμα συμβατότητας, όπως έχεις τώρα εξωτερικό αποκ/τη έτσι θα δουλέψει και ο καινούργιος...

Sent from taptalk

Re: Μη λήψη σε dvb-t2 (rtsh Albania)

Μια ερωτηση ... γιατι εχω υποψιες ...

Τι γινεται αν ο δεκτης δεν υποστηριζει qam 256 και η εκπομπη ειναι σε qam 256?

πχ
o legend hd 5 & 6 και οι 2 ειναι dvb t2 ... αλλα λενε στα τεχνικα χαρακτηριστικα οτι ειναι μονο qam 32 & 64 ... τα Αλβανικα dvb t2 βγαινουν σε qam 256 ...

Γιατι παροτι εχω δεκτη dvb t2 hevc υπαρχει περιπτωση να μην εχουν modulation qam 256 ... δεν βρισκω πληροφοριες πανω σε αυτο απο τους κατασκευαστες για τα ariva t265 & proton t265 ...

Το συμπτωμα ειναι, οτι ενω ερχεται σημα dvb t2 (οταν ερχεται) ο ενας δειχνει ποιοτητα, αλλα σε scan χανεται η ποιοτητα παει στο 0% ...
ο αλλος δειχνει επισης οτι πιανει σημα, αλλα δεν δειχνει απο την αρχη ποιοτητα, οποτε δεν βγαζει καναλια κανενας ... μπορει να φταιει αυτο με το qam στο modulation? και να κανει αυτο το συμπτωμα που συμβαινει? ... γιατι αν ναι θελει μεγαλη προσοχη και θα την πατησουν πολλοι

Απάντηση: Μη λήψη σε dvb-t2 (rtsh Albania)

Υπαρχει περιπτωση ενας DVB-T2 δεκτης να μην υποστηριζει 256-qam???Νομιζα οτι θα ηταν αυτονοητο εφοσον υποστηριζει dvb-t2 να υποστηριζει και 256-qam.Δηλαδι τωρα οσοι αγοραζουν καινουριες τηλεορασεις με dvb-t2 πρεπει εκτος απ'το hevc-h.265, με το οποιο προβλεπεται να γινεται τεραστιο μπαχαλο, να τσεκαρουν και αν υποστηριζει 256-qam?H digea σε τι διαμορφωση θα εκπεμψει?