Φυσικα και μπερδευομαι γιατι δεν χρειαστηκε ποτε μεχρι τωρα να γραψω 24bit/96Khz ηχο.
Τα αρχεια ηχου που εχω φτανουν τα 1.2 Gb. Κανενα CD δεν τα χωραει. Επρεπε να μαθω πως
γινεται η εγγραφη στο DVD. Kαι οπως εγραψα, χυμα αντιγραφη ισδυναμει με backup δισκακι
OXI με DVD-Audio. Ομως ουτε το DVD-Audio ειναι αυτο που χρειαζομαι γιατι απλα ΔΕΝ θα
παιζει παντου. Θα παιζει ΜΟΝΟ σε αναλογο δισκοπαικτικο μηχανημα (??!!)
Ομως, γραψε τι ειναι αυτο το MLP (δεν ειμαι γκουρου).
Γραψε και γιατι πρεπει να βρω δισκακι που να παιζει DTS 96/24 (μπορω, και που ?).
Σύμφωνα με τα μηχανήματα που έχεις από δίσκο DVD μπορείς να έχεις έως δύο κανάλια ήχου 96/24.
Τα μηχανήματα που έχεις μπορούν να αναπαράγουν 96/24 σε 5.1 από δίσκο DVD όπως ας πούμε το A night at the opera των queen. Το συγκεκριμένο είχε κυκλοφορήσει σε δίσκο DVD-Audio και DVD-Video. Και στις δύο περιπτώσεις το DTS 96/24 που υπάρχει και στους δύο δίσκους αναπαράγεται από οποιοδήποτε δισκοπαικτικό, απλά στην πρώτη περίπτωση έχεις και την επιλογή να ακούσεις το περιεχόμενο σε MLP, εφ' όσον έχεις το ανάλογο δισκοπαικτικό.
Να σου δώσω άλλο παράδειγμα.
όλοι οι δίσκοι DVD-Audio αναπαράγονται από όλα τα δισκοπαικτικά. Το ποιο περιεχόμενο θα σου είναι προσβάσιμο, εξαρτάται από το δισκοπαικτικό. Με το MLP έχεις 5.1 PCM 96/24 ή 2.0 PCM 192/24.
Χρειάζεσαι για να λύσεις το θέμα, ένα universal player, και καθώς αυτά δεν υπάρχουν σήμερα, θα χρειαστείς ένα Blu-Ray που θα μπορεί να αναπαράγει και DVD-Audio και SACD (με την ευκαιρία).
Εγώ για τα DVD-Audio και SACD έχω ένα παλιό Universal DVD player.
Last edited: