DVD-Audio software ... τι κυκλοφορει ?

Φυσικα και μπερδευομαι γιατι δεν χρειαστηκε ποτε μεχρι τωρα να γραψω 24bit/96Khz ηχο.

Τα αρχεια ηχου που εχω φτανουν τα 1.2 Gb. Κανενα CD δεν τα χωραει. Επρεπε να μαθω πως
γινεται η εγγραφη στο DVD. Kαι οπως εγραψα, χυμα αντιγραφη ισδυναμει με backup δισκακι
OXI με DVD-Audio. Ομως ουτε το DVD-Audio ειναι αυτο που χρειαζομαι γιατι απλα ΔΕΝ θα
παιζει παντου. Θα παιζει ΜΟΝΟ σε αναλογο δισκοπαικτικο μηχανημα (??!!)

Ομως, γραψε τι ειναι αυτο το MLP (δεν ειμαι γκουρου).
Γραψε και γιατι πρεπει να βρω δισκακι που να παιζει DTS 96/24 (μπορω, και που ?).

Σύμφωνα με τα μηχανήματα που έχεις από δίσκο DVD μπορείς να έχεις έως δύο κανάλια ήχου 96/24.

Τα μηχανήματα που έχεις μπορούν να αναπαράγουν 96/24 σε 5.1 από δίσκο DVD όπως ας πούμε το A night at the opera των queen. Το συγκεκριμένο είχε κυκλοφορήσει σε δίσκο DVD-Audio και DVD-Video. Και στις δύο περιπτώσεις το DTS 96/24 που υπάρχει και στους δύο δίσκους αναπαράγεται από οποιοδήποτε δισκοπαικτικό, απλά στην πρώτη περίπτωση έχεις και την επιλογή να ακούσεις το περιεχόμενο σε MLP, εφ' όσον έχεις το ανάλογο δισκοπαικτικό.

Να σου δώσω άλλο παράδειγμα.
όλοι οι δίσκοι DVD-Audio αναπαράγονται από όλα τα δισκοπαικτικά. Το ποιο περιεχόμενο θα σου είναι προσβάσιμο, εξαρτάται από το δισκοπαικτικό. Με το MLP έχεις 5.1 PCM 96/24 ή 2.0 PCM 192/24.

Χρειάζεσαι για να λύσεις το θέμα, ένα universal player, και καθώς αυτά δεν υπάρχουν σήμερα, θα χρειαστείς ένα Blu-Ray που θα μπορεί να αναπαράγει και DVD-Audio και SACD (με την ευκαιρία).

Εγώ για τα DVD-Audio και SACD έχω ένα παλιό Universal DVD player.

Last edited:
Λοιπον,
ολες οι λυσεις (software) που προτεινατε δουλευουν αψογα.
Το κακο προεκυψε αλλου : στην μετατροπη απο flac σε wav,
το αρχειο wav "κραταει" τα 96 Khz αλλα χανει τα 24-bit !!
Γινεται 96/16 :icon15:

Το προγραμματα που χρησιμοποιησα για τις μετατροπες ηταν :
1) Αdobe Audition v1.5
2) ΝCH Switch Sound Converter v4.6

Για μετατροπή από flac σε wav δοκίμασε το πρωτότυπο, flac front end

frontend-screen1.png

Απάντηση: Re: DVD-Audio software ... τι κυκλοφορει ?

Λοιπον,
ολες οι λυσεις (software) που προτεινατε δουλευουν αψογα.
Το κακο προεκυψε αλλου : στην μετατροπη απο flac σε wav,
το αρχειο wav "κραταει" τα 96 Khz αλλα χανει τα 24-bit !!
Γινεται 96/16 :icon15:

Το foobar επίσης τα μετατρέπει σωστά.

Απάντηση: Re: DVD-Audio software ... τι κυκλοφορει ?

Παιδες,
το default encoding level (5) εχει νοημα μονο για το ... encoding !
Oχι για το decoding σε WAV ..... ετσι δεν ειναι ?

Αν δεν κάνω λάθος το encoding level στα flac, πρακτικά έχει να κάνει με το μέγεθος του αρχείου και συνεπώς τη συμπίεση. Δηλ 0 encoding->μικρή συμπίεση (μεγάλο αρχείο), 10 encoding->μεγάλη συμπίεση (μικρό αρχείο). Η ποιότητα του ήχου είναι ίδια, μόνο ο επεξεργαστής δουλεύει περισσότερο στην αποσυμπίεση του αρχείου όσο αυξάνει η συμπίεση του αρχείου.

Σωστά τα έγραψε ο ικα1961, αναφέρεται μόνο στην κωδικοποίηση - από wav σε flac - και οι διαφορές ποιοτικά είναι οριακές, έτσι κι' αλλιώς. Αναρωτιέμαι όμως αν έγινε η μετατροπή από flac σε wav όπως τη ήθελες, γιατί δεν αναφέρεσαι καθόλου σ' αυτό.

Ετοιμη την βρηκα (την κωδικοποιηση). Δεν την εκανα εγω.

Ομως προεκυψαν και αλλα (του γαμου δυσκολα) >

1) Στον VLC player (στο PC), το DVD-Video με τα 24αρια WAV
διαβαζεται (δηλαδη ακουγεται) με κενα, ενω στο Samsung κανονικα, χωρις κενα.

2) Δεν διεκρινα καμια διαφορα (στο Samsung) αναμεσα στον ηχο των αρχειων 24-bit
και αυτων που ηταν 16-bit. Ακομα και με ακουστικα. Που σημαινει οτι το τσιπακι
κανει downsampling τα αρχεια των 24-bit ????

Last edited:
Για το 1 δεν έχω απάντηση, πλην ότι και σε μένα σε ταινίες το VLC ανταποκρινόταν σε εντολές - π.χ. λίγο μπρος - με καθυστέρηση και το απεγκατέστησα.
Για το 2, υπάρχει το ενδεχόμενο τα 24 bit να είναι upsamling από 16 bit, οπότε λογικά δεν ακούς διαφορές.

Δεν πειραζει.

Το Foobar παιζει κανονικα τα φλακακια.

Yστεροπληκτρον :
Παντως, ακομα και στο Foobar, τα 24αρια ακουγονται ξερα, σπαρτιατικα, σαν απο ραδιοφωνακι.
Μολις βαλω τα 16αρια, αλλος ηχος, πλουσιος και γεματος. Δυστυχως, αυτο μονο ενα πραγμα μπορει να σημαινει :icon15:

Last edited:
Παιδες,
το default encoding level (5) εχει νοημα μονο για το ... encoding !
Oχι για το decoding σε WAV ..... ετσι δεν ειναι ?

Γενικά το μικρότερο level σε ευρεία χρήση είναι το 8
Οι διαφορές μεγέθους από εκεί και πάνω είναι πολύ μικρές