DVD Decrypter. Το χρησιμοποιεί ακόμα κανένας;

Καλησπέρα σε όλους

Έχω την τελευταία έκδοση του συγκεκριμένου "εργαλείου", που ως γνωστόν απετέλεσε πριν μερικά χρόνια την απόλυτη λύση για την αποκρυπτογράφηση και αποθήκευση ταινιών (και όχι μόνο) σε DVD. Είναι η έκδοση 3.5.4.0.

Την είχα εγκατεστημένη ως τώρα σε προηγούμενους υπολογιστές με XP και Vista, αλλά ποτέ σε Win7. Την εγκατέστησα πριν μόλις 3-4 ώρες στο τελευταίο μου PC, με Win7 64-bit. Δοκίμασα να δω αν δουλεύει, βάζοντας τυχαία ένα δισκάκι από το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ (το δισκάκι "LA MALA EDUCATION - Κακή Εκπαίδευση" του Αλμοδοβάρ) και βάζοντας το πρόγραμμα να μου το αποκρυπτογραφήσει (και να το αποθηκεύσει φυσικά σε κάποιο από τους σκληρούς του PC).

Ενώ στα προηγούμενα PC το πρόγραμμα δούλευε καλά και τελείωνε ένα δισκάκι σχετικά γρήγορα (π.χ. 10-20 λεπτά, ανάλογα με το δίσκο, τη διάρκεια του κλπ.), εδώ βλέπω να καθυστερεί υπερβολικά, χωρίς να έχει βρει ως τώρα κανένα error στην ανάγνωση του δίσκου.

Περιληπτικά, η σύνθεση του υπολογιστή μου είναι η εξής:

Μητρική: Gigabyte GA-EP35C-DS3R rev. 2.1
Επεξεργαστής: Intel Core 2 Quad Q6700 (2.66 GHz)
Σκληρός Συστήματος: Kingston SSD NOW 64 GB
Σκληροί Αποθήκευσης: 3 x Western Digital 1TB WD10EADS
RAM: Kingston 4 x 1GB DIMMs KHX8500D2/1G-1066MHz DDR2
Οπτικός Οδηγός: LG SuperMulti Blue CH10 BD-ROM/DVD-R/RW
Γραφικά: ATI Radeon HD5770

Μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφω και βρίσκομαι στο 99% της αποκρυπτογράφησης, έχω ξεπεράσει τις 3 ώρες και μάλλον θα φτάσω κοντά στις 3 ώρες και 15 λεπτά και ίσως το ξεπεράσω κι όλας.

Τί μπορεί να συμβαίνει;

Υ.Γ.:
Να διευκρινήσω ότι η κατάσταση του δίσκου δεν ήταν και τόσο καλή, αλλά τον καθάρισα και τον σκούπισα προσεκτικά και, όπως είπα πιο πάνω, δεν έχει ως τώρα εντοπιστεί κανένα error κατά την ανάγνωση. Οι δίσκοι της αποθήκευσης είναι σχεδόν άδειοι και οι τρεις, ενώ ο SSD του συστήματος είναι κατά περίπου 60% γεμάτος.
-

Last edited:
Κοιταξε το DVDrom (RW) που εχεις.
Μου εχει τυχει ενα DVDRW που εγραφε κανονι, καλυτερα απο καθε αλλο, αλλά ηταν μαπα σαν διαβαστηρι.
Ενω διαβαζε κανονικα δεν μπορουσε να τρεξει σωστα ενα live-CD, το οποιο το ιδιο το ειχε γραψει. Σε ολα τα αλλα DVRW που εχω επαιζε κανονικα αυτο το δισκακι.

Οποτε αφου ειναι και γρατζουνισμενο μαλλον η δοκιμη δεν ειναι και η καλυτερη. Δες με ενα αλλο δισκακι.

Κατι αλλο που θα μπορουσε να επηρεασει ειναι σε τι mode λειτουργει το DVDRW.
Αν ειναι σε ATA33 (ή καλυτερο) ή αν ειναι σε PIO mode.
Δεν ξερω για τα 7 αλλά ακομα και τα XP αν διαπιστωσουν προβλημα επικοινωνιας επανειλημενως με το DVDRW τοτε ριχνουν την λειτουργια σε PIO mode.
Και φυσικα για να ειναι σε ATA33 (ή καλυτερο) θα πρεπει να εχεις εγκαταστησει τους drivers του ελεγκτη.
Αφου οι νεες μητρικες εχουν ξεχωριστο ελεγκτη IDE.
Εκτος και αν το DVDRW σου ειναι SATA, οποτε δεν ισχυουν τα παραπανω (πλην του driver).

Α, εννοειται πως εχεις το jumper στην σωστη θεση (master/slave/cable select) και αντιστοιχα εχεις τοποθετησει την συσκευη στο καλωδιο (master-> ακρη καλωδιοταινιας, slave-> μεση αλλά να υπαρχει και master συσκευη επανω, cable select-> αντιστοιχα με τα δυο πρωτα αναλογα αν εχεις αλλη συσκευη ή οχι).

Τελευταια φορά που χρησιμοποιησα καποιο τετοιο προγραμμα ηταν το AnyDVD HD.

Last edited:
Οπτικός Οδηγός και driver

Κοιταξε το DVDrom (RW) που εχεις.
..........
Εκτος και αν το DVDRW σου ειναι SATA, οποτε δεν ισχυουν τα παραπανω (πλην του driver).
...........

Είναι SATA. Υπήρχε ένα συνοδευτικό προγραμματάκι με τον οδηγό, που όταν το ενεργοποιείς, ανιχνεύει αν υπάρχει νεότερος driver και τον εγκαθιστά αυτόματα, οπότε θεωρώ ότι και με τον driver δεν πρέπει να υφίσταται ζήτημα.

Το μόνο που μένει είναι μια δοκιμή με κανονικό δισκάκι, όπως λες, ώστε να δω αν πράγματι έφταιγε το εν λόγω της αρχικής δοκιμής, λόγω γρατζουνιών.

Από ότι πάντως αντιλαμβάνομαι από τις απαντήσεις σας, δεν βλέπετε να τίθεται θέμα λειτουργικού ή θέμα hardware. Σωστά;
-

Last edited:
To υπολοιπο hardware που εχεις οχι μονο φτανει και περισσευει 10 φορες αλλα δεν παιζει και ρολο σε conflict.
Σε θεμα software και πιθανης ασυμβατοτητας με τα 7 δεν νομιζω παλι. Μιας και ειτε θα κρασαρε, ειτε δεν θα ανοιγε καθολου. Αφου δουλευει απλα κατι γινεται με το προγραμμα, τον οπτικο οδηγο και το δισκακι.