dvd ή blue ray player για LCD TV?

Η απόσταση είναι στα 3 μέτρα, οπότε δεν θα έχω αισθητή διαφορά βλέποντας απλό dvd?
Περισσότερο θα βλέπεις τη διαφορά από το καλύτερο ενδεχωμένως transfer της ταινίας ενός Blu-Ray, παρά την ευκρίνεια από τέτοια απόσταση για 42". Μπορείς βέβαια πάντα να την μικραίνεις... :D

Ναι αλλά ένα popcornhour ή egreat μαζί με το σκληρό πάει στην τιμή του samsung 2500.
Δεν παίζει όμως ματρόσκες το Samsung... Θα μου πεις και τα NMT δεν παίζουν δισκάκια Blu-Ray... Oπότε:

Αν πιστεύεις πως θα ασχοληθείς με download και ματρόσκες, πάρε NMT και δες αν μπορείς να δοκιμάσεις το XDE-500 για να δεις τι διαφορά σου δίνει σε σχέση με το 963.

Αν θέλεις να μείνεις στην νόμιμη ευκολία (και πενία ποικιλίας προς το παρόν) των δίσκων και να έχεις εγγυημένη βελτίωση στα DVD, χτυπάς το Samsung.

Αν δεν πας σε HD, βρες από κάπου να δοκιμάσεις το XDE-500, για να δεις αν αξίζει τα 150 η διαφορά που θα σου δώσει σε σχέση με το 963.

Άρα με δεδομένα τα 3μέτρα απόσταση θέασης μια χαρά (?) είμαι και με το phillips.

Οι ταινίες που βλέπω είναι δυο την εβδομάδα κατά μέσο όρο. Δεν είναι το κόστος των 2 ευρώ για ενοικίαση από το club αλλά το ότι τα mkv βγαίνουν σχεδόν αμέσως με το παίξιμο των ταινιών στα σινεμά ενώ στα video club έρχονται αρκετά αργότερα.

Από την άλλη που να κατεβάζεις mkv όταν με 1024adsl θα θέλω 12-14 ώρες την ταινία.

Ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, το αφήνεις τα βράδια να κατεβάζει, δεν παθαίνει τίποτα... Το "νόμιμο" του ζητήματος είναι όμως... ;)

Το Philips το έχεις ξεκλειδώσει για να δίνει PAL Progressive από συνιστώσες;

Ναι το έκανα.

Progressive PAL hack Philips DVD 963SA
Hack for PAL p-scan using the supplied philips remote is:
1. "play" - 159
2. 22 20 23 00 - then press "play" for region 2 player
3. Screen flickers a sec
4. Enter the system - TV shape menu - now you have the new menu "PScan output" wich normally says 480P.
5. Change to unprocessed