DVD και Blu-Ray

Φαντάσου, το πολέμησε τόσο, που το επαγγελματικό authoring των δίσκων BluRay, γίνεται μόνο σε windows... :flipout: :flipout: :flipout:

Απάντηση: Re: DVD και Blu-Ray

.Την τελευταία φορά που διάβασα το HDDVD ήταν της Toshiba και όχι της Microsoft οπότε ποιός ο λόγος να υποστηρίξει μόνο το ένα και όχι το άλλο?Τι είχε η Toshiba που δεν έχει η Sony.

Βρε νταλκά που εχει ο κοσμος να υποστηρίξει η microsft την sony..
Αυτό θα μας σωσει…
Εγω βλεπω πως ολοι οι οπαδοί της sony βλεπετε εχθρους τους ανταγωνιστές της και οσους δεν συμμερίζονται τα προιοντα της ...
Αληθεια… είναι έννοια πολεμου η διαφορετική στρατηγική ή η μη υποστήριξη των θέσεων της sony ;
Ελεος ..
Σιγα μην μετα το τελος του HDDVD πηγαινε η Microsoft εξω από την πορτα της sony να βαλουν γκαζακια ως αντίποινα ( όχι τι λεω αυτό θα ηταν πραγματικος πολεμος)
Βρε φιλε δεν υποστηρίζουν ολες οι εταιρίες του κοσμου την sony και φυσικα δεν θεωρουνται πολέμιοι της …
Είναι φανερο πως αυτή φαγουρα περι πολεμου εναντιον της sony προέρχεται από οπαδους της ( που ποτε δεν καταλαβα γιατι να είναι καποιος οπαδος για τα συμφέροντα μιας εταιρείας) και από την κακη λυσα που υπαρχει προς την Microsoft παλι ανεξήγητα για την δικη μου λογικη…

Ξερεις ποσες ακόμα εταιρείες δεν εχουν περάσει στην δημιουργία προϊόντων που να εχουν σχεση με το format;
Κατά την λογικη σου και αυτοί είναι πολέμιοι..
Δηλαδη η Universal η Paramount η DreamWorks και τα αλλα stuntio που δεν υποστήριξαν στην αρχη το bluray ηταν και αυτοι πολέμιοι;
Μα τι λεμε τωρα;;
Ε
Το σύμπαν δεν συνομώτησε εναντίον του blu ray.Αλλά η Microsoft ως μία παγκόσμια επιχείρηση θέλει να έχει πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο.Και θα κάνει τα πάντα γι αυτό.
Ενώ η Σονυ όχι..
Μηπως ξεχνας ποσες φορες τα τελευταια 30 χρονια πηγαινε κοντρα σε ότι εβγαινε μονο και μονο για να περάσει το δικο της …
Την κατηγόρησε ποτε κανει για πολέμια των παντων;;
Και εν πάση περιπτώσει για να μη χασουμε και αυτό που εχουμε , τι εκανε η Microsoft τα τελευταία δυο χρονια για να εμποδίσει την ανάπτυξη του BD ( εκτος από την μη προσθηκη του στα w7 αν μιλαμε σοβαρα)
Α και πες μας και ποιοι αλλοι είναι ακομα πολέμιοι της Sony μαζι με την Microsoft και με ποιο τρόπο;

Και επιτέλους γιατι η Amoisonic δεν βγαζει bluray;

Πρώτον για να μην παρεξηγούμαι.Δεν είμαι κανένας οπαδός της Sony.Δεν έχω να κερδίσω τίποτα ούτε να χάσω από αυτή.Και φυσικά δεν είμαι ο τύπος που αγοράζει μόνο Sony για να το παίξω οπαδός της.Πάντα μου αρέσει να πέρνω ότι με συμφέρει και αυτή την στιγμή εκτός από Sony έχω και μηχανήματα της Yamaha,Toshiba,Onkyo κλπ κλπ.(Μέχρι και xbox είχα κάποια περίοδο για να δείτε ότι δεν είμαι κατά της Microsoft).Ποτέ δεν ήμουν οπαδός και ποτέ δεν πρόκειται να γίνω.Αυτά που λέω τα λέω βάση όλων αυτών που βλέπω ότι γίνονται και σαν σκεπτόμενος άνθρωπος βγάζω τα συμπερασματά μου.

Λυπάμε που βλέπεις ότι θέλεις στα λεγομενά μου φίλε Ανδρέα.Έκανες quote την τελευταία παράγραφο κόβοντας το μέρος που λέω και το τονίζω...Και η Sony πιθανώς το ίδιο να έκανε.Αυτό όμως δεν ανερεί το τι κάνει αυτή την στιγμή τώρα η Microsoft.

Για τις Universal,Paramount και Dreamworks εγώ βλέπω να βγάζουν blu ray...Η Microsoft που είναι?οέο?Μην λέμε βλεκείες τώρα.Επαναλαμβάνω.Εδώ η ίδια η Toshiba ανακοίνωσε blu ray players.Όταν μιλάμε για πόλεμο εταιριών δεν είπαμε ότι θα βγάλουν τα κουμπούρια και θα βαράνε ο ένας τον άλλο.Υπάρχουν σχέδια και στρατηγικές που ακολουθάει η κάθε εταιρία προς όφελος της αναπτυξής της.

Τι έκανε η Microsoft για να εμποδίσει το blu ray????Που είσαι όλον αυτό τον καιρό...Απλά υποστήριζε το HDDVD(και καλά έκανε έως ένα σημείο)...σθεναρά θα έλεγα.Όταν αυτό μας άφησε χρόνους τα HD δισκάκια θα σκέφτηκε ήταν παλιά τεχνολογία οπότε είπε τώρα ας υποστηρίξουμε τα digital downloads που είναι το μέλλον και έχοντας μία γερή βάση μέσω του xbox live θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει.Το blu ray ούτε καν το σκέφτηκε.Γιατί άραγε???...επίσης μη υποστήριξη στα windows λες και είναι τίποτα τρομερό για εκείνη να το υποστηρίξει...α ναι ξέχασα αυτό το έχω ήδη αναφέρει.

Και η Sony έχει κάνει πάρα πολλά λάθη.Δεν είναι καμία άγια εταιρία.Έχει κάνει πολλά στο παρελθόν προσπαθόντας να προωθήσει τα δικά της προϊόντα.Και ούτε καν που με νοιάζει αν ποτέ θα βγάλει η Microsoft blu ray addon.Μακάρι να κέρδιζα κάτι από αυτό αλλά δεν πρόκειται να κερδίσω τίποτα.Αλλά λέω τα πράγματα με το ονομά τους.Λέω τα πράγματα όπως είναι τώρα και όπως προσπαθούν να τα φέρουν.Όταν υπάρχουν 2 HD φορμάτ δίσκων και υποστηρίζεις το ένα,αν αυτό δεν πετύχει δεν είναι λογικό κάποια στιγμή τουλάχιστον να υποστηρίξεις το άλλο?Ειδικά όταν βλέπεις ότι αυτό αναπτύσσεται και δεν μένει στάσιμο?Αυτό τουλάχιστον βλέπω να κάνει τώρα η Toshiba και μπράβο της.Γιατί μου το γυρνάς και μου λες ότι αυτά δεν έχουν μέλλον???Τότε τι το υποστήριζες τόσο καιρό ρε μεγάλε?

Με αυτά που λέω δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν.Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπερασματά του.Αλλά είναι λυπηρό όταν είναι τόσο εμφανές η αδιαλαξία της υποστήριξης του blu ray από την Microsoft μερικοί απλά να μην το καταλαβαίνουν.

Παιδιά μην κολάτε στους ψιλοοπαδισμούς και στις έχθρες.Αυτά υπάρχουν κυρίως σε αυτούς που γυρνάνε στα forum και το μόνο που κάνουν είναι να λένε τι καλή που είναι η Sony ή τι καλή που είναι η Microsoft.Για μένα τουλάχιστον αυτά δεν έχουν θέση.

Για τις Universal,Paramount και Dreamworks εγώ βλέπω να βγάζουν blu ray...Η Microsoft που είναι?οέο?Μην λέμε βλεκείες τώρα.Επαναλαμβάνω.Εδώ η ίδια η Toshiba ανακοίνωσε blu ray players.Όταν μιλάμε για πόλεμο εταιριών δεν είπαμε ότι θα βγάλουν τα κουμπούρια και θα βαράνε ο ένας τον άλλο.Υπάρχουν σχέδια και στρατηγικές που ακολουθάει η κάθε εταιρία προς όφελος της αναπτυξής της.

Η MS και η κάθε MS θα υποστηρίξει το BluRay when it makes business sense.

Αυτό μάλλον δεν θα είναι σύντομα, αν κρίνουμε από την πορεία του φορμά μέχρι σήμερα.

Άλλωστε, μην υποτιμάτε την προσπάθεια (και άρα κόστος) για την σωστή υποστήριξή του. Εδώ υπάρχουν αυτή τη στιγμή συνολικά δύο (2) software media players όλα κι όλα που μπορούν να πουν ότι υποστηρίζουν σωστά BluRay. Από εξειδικευμένες εταιρείες και τα δυο.

Θυμάστε πόσα χρόνια είχαν περάσει μέχρι η MS να υποστηρίξει DVD playback στα Windows? Περίπου 5 χρόνια από την εισαγωγή του φορμά, το οποίο μάλιστα δεν ανταγωνισμό, ούτε είχε παιδικές ασθένειες, ενώ είχε τρομακτική εμπορική επιτυχία, και ήταν απείρως πιο απλό στην υποστήριξη από το BD.

Οπότε δεν κατηγορώ την MS που δεν έχει βάλει built in support για BD στα 7.

Παιδες απο την στιγμη που αναπτυχθηκαν ενα σωρος επιχειρηματα και ο αλλος δεν δεχεται κατι δεν εχει νοημα να προσπαθουμε ντε και καλα να πεισουμε καποιον.

Ολοι βγαζουμε τα συμπερασματα μας.

Αφαιρεθηκαν καποια μηνυματα που κουραζαν και αποπροσανατολιζαν τα προηγουμενα πολυ ενημερωτικα απο καθε πλευρα μηνυματα σας .

Last edited:
Φαντάσου, το πολέμησε τόσο, που το επαγγελματικό authoring των δίσκων BluRay, γίνεται μόνο σε windows... :flipout: :flipout: :flipout:

Είναι πολύ όμορφο τελικά να σε προλαβαίνουν οι εξελίξεις. Το Encore CS4 της Adobe, προσφέρει πλέον μία πρώτη επαγγελματική λύση για BluRay-authoring και σε mac... :D :D :D