DVD Player γιά αναπαραγωγή CD

DELTA

AVClub Enthusiast
15 August 2008
1,154
Σπάτα
Ποιο DVD PLAYER μεχρι τα 500 € θεωρειτε οτι ειναι καλυτερο για αναπαραγωγη μουσικής ωστε να αποφυγουμε τις 2 συσκευες. Η δεν υπαρχει κατι τετοιο και πρεπει οπωσδηποτε να αγοραστει cd player?

Ποιο DVD PLAYER μεχρι τα 500 θεωρειτε οτι ειναι καλυτερο για αναπαραγωγη μουσικής ωστε να αποφυγουμε τις 2 συσκευες. Η δεν υπαρχει κατι τετοιο και πρεπει οπωσδηποτε να αγοραστει cd player?

Περίμενε να βγεί στην αγορά αυτό:
http://www.consumer.philips.com/c/blu-ray-dvd/bdp9500_12/prd/gr/

θα έρθει γύρω στα 400 και αναμένεται σύντομα. Δεν ξέρω πως ακούγεται αλλά είναι πολλά υποσχόμενο, λένε ότι έχει απίστευτη εικόνα και είναι ταχύτατο.

Φαίνεται να είναι δωράκι από την Philips...

Καλή Χρονιά-bye-

Με ενδιαφερει περισσοτερο ο ηχος απο την εικονα. Δηλαδη θελω ενα καλο cd που να παιζει και DVD. Απο τα κυκλοφορουντα δεν υπαρχει κατι τετοιο?

Δεν είπα ότι δεν έχει καλό ήχο, εξάλλου δεν το ξέρω δεν έχει βγει ακόμα, απλά ανέφερα ότι λένε πως έχει πολύ καλή εικόνα και είναι πολλά υποσχόμενο ηχητικά.

Για τον ήχο, το συγκεκριμένο έχει ξεχωριστά DAC της burr brown για κάθε κανάλι και διαφορετική τροφοδοσία ρεύματος.

Υπάρχουν Universal Players DVD + SACD, όπως
http://www.yamaha.com/yec/products/productdetail.html?CNTID=558368&CTID=5001800
http://www.odes.gr/index.php?page=s...ategory_id=119&option=com_virtuemart&Itemid=5

και αυτό
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=6&prID=296
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=53599

αλλά είναι ψιλο-ξεπερασμένα στο θέμα της εικόνας. Αν δεν σε ενδιαφέρει όμως...

Last edited:
Ενα Toshiba HD κάνει 45 ευρά στα πολυκαταστήματα κι έχει θαυμάσια εικόνα.Πάρε κι ένα ξεχωριστό σοβαρό cdp ν' ακούς καλά μουσική.

Καλή είναι η ρώσικη σαλάτα,αλλά μόνο σε σάντουϊτς μπαίνει...

Ενα Toshiba HD κάνει 45 ευρά στα πολυκαταστήματα κι έχει θαυμάσια εικόνα.Πάρε κι ένα ξεχωριστό σοβαρό cdp ν' ακούς καλά μουσική.

Καλή είναι η ρώσικη σαλάτα,αλλά μόνο σε σάντουϊτς μπαίνει...

+1. Ας μη μπλεκουμε τα συκα με τα μουσμουλα..

Πρότεινα τα συγκεκριμένα, γιατί ζήτησε μία συσκευή.

Αν μπορείς/θέλεις να πάρεις δύο συσκευές, τότε προτείνω αυτές:

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=36&prID=1104
http://www.homehifi.co.uk/products/Caiman.html

και μπορείς να παίξεις και από τον υπολογιστή σου αργότερα ή από εξωτερικό σκληρό ή να στείλεις ασύρματα μουσική σε κάποιο media player και μετά μέσω DAC στα ηχεία κτλ.

Καλή συνέχεια και Καλή Χρονιά.

καλή χρονιά παίδες! επειδή κι εγώ καλοβλέπω την αγορά ενός beresford Caiman το έχει "ακούσει" κάποιο παιδί από το forum? αν ναι τι εντυπώσεις αποκομίσατε? το ενδεχόμενο αγοράς του με ποιό dvd player θα μπορούσε να συνοδευτεί (κι όχι με blueray (είναι κομματάκι ακριβό για δεύτερο σύστημα το match) , κάποιο dvd δυνατό σαν transport και με το όσο το δυνατόν (αυτό ψάχνω καιρό) πιό "cd-player" προσέγγιση οθόνης (δηλαδή αν ήταν δυνατόν να τα γράφει ΟΛΑ στην οθόνη του και ΟΧΙ στην tv και κυρίως να είχε δυνατότητα ανάποδου χρόνου στο τηλεκοντρόλ) any ideas?

έχει ένας φίλος το dv-400 αν δεν κάνω λάθος γερή κατασκευή όπως όλα τα pioneer το θέμα είναι πως δε νομίζω οτι δείχνει ανάποδα χρόνο... πάντως έχω περιέργεια με ένα τέτοιο dvd και το caiman με το supa-dupa νέο wolfson του πάνω θα βγαίνει ήχος εφάμιλλος ποιού dedicated cd player περίπου.... γι αυτό ρωτάω αν έχετε ακούσει το caiman (που πρέπει να έχει κάνει άλματα σε σχέση με το πρώτο πρώτο του beresford που είχα ακούσει)...

Επαναφερω το θεμα με την παρακατω ερωτηση.
Dvd player (και) για μουσικη , με εισοδο usb που να διαβαζει ομως και σκληρους δισκους.(οχι μονο στικακια).
Ακουω δοκιμασμενες, η και αδοκιμαστες προτασεις.

Last edited:
Επαναφερω το θεμα με την παρακατω ερωτηση.
Dvd player (και) για μουσικη , με εισοδο usb που να διαβαζει ομως και σκληρους δισκους.(οχι μονο στικακια).
Ακουω δοκιμασμενες, η και αδοκιμαστες προτασεις.

Από την Πέμπτη το απόγευμα έχω αυτό που σου πρότεινα να περιμένεις να βγεί:
http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?ctn=BDP9500/12&scy=gr&slg=el

Το αγόρασα 405 από Public, αλλά μπορείς να το βρεις έως και 355 περίπου.

Μια λέξη μόνο: ΑΠΕΧΤΟ!!!

1) Εικόνα... δεν παίζεται! Απλά πράγματα και σαφή! Ο επεξεργαστής εικόνας που φοράει τον έχει η pioneer στο hi-end Blue-ray της με κόστος αρκετές φορές μεγαλύτερο.

2) Ήχος.... το Marantzάκι (CD5001) που είχα μέχρι πρώτηνος στο ράφι πήρε την άγουσα για πώληση σε τιμή.... πρόκληση , ειδικά διαμορφωμένη για περιόδους κρίσης. Δεν μπήκα καν στον κόπο να κάνω σύγκριση μεταξύ τους για να καταλήξω ποιό έχει καλύτερο ήχο.Η διαφορά ήταν προφανέστατη από τη στιγμή που πάτησα το play.

Δεν έχω συγκρίνει ακόμα USB vs disc, αλλά θα γίνει και αυτό οσονούπο. Παίζει όμως μόνο mp3 και .wma από την USB, αλλά πολύ πιθανό να βγεί κάποιο update στο μέλλον και για άλλα format.

Εδώ θα βρεις αρκετά πράγματα, κυρίως για την εικόνα του όμως.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=52405

Last edited:
Επίσης, θα σου πρότεινα να μην πας σε φτηνές λύσεις DVD. Έχω ένα τέτοιο της Pioneer.

Μέχρι να ανοίξει το player, να φορτώσεις το δισκάκι και να αρχίσεις να ακούς/δείς, έχεις ξημερώσει πραγματικά. Σου έχει σπάσει τα νεύρα και στο τέλος το παρατάς στην άκρη και το έχεις για να το ξεσκονίζεις.

Last edited:
"USB 2.0 Link υψηλής ταχύτητας για αναπαραγωγή βίντεο/μουσικής από μονάδα USB flash"
Αυτο λεει το φυλλαδιο του. Μπορεις να δεις αν διαβαζει και σκληρο δισκο εκτος απο usb flash?

συνήθως ο λόγος που δεν διαβάζουν σκληρούς δίσκους, δεν είναι το μέγεθος αλλά η διαμόρφωση (format). αν φορμάρεις ένα σκληρό σε fat32 θα τον βλέπει το player. βέβαια αν θυμάμαι καλά, το fat32 διαβάζει μέχρι ένα συγκεκριμένο μέγεθος αρχείο (περίπου 5gb αν δεν κάνω λάθος).
τώρα ως προς "το dvd που να παίζει καλά μουσική" έίναι λίγο αντιφατικό. έκαστος στο έιδος του.

συνήθως ο λόγος που δεν διαβάζουν σκληρούς δίσκους, δεν είναι το μέγεθος αλλά η διαμόρφωση (format). αν φορμάρεις ένα σκληρό σε fat32 θα τον βλέπει το player. βέβαια αν θυμάμαι καλά, το fat32 διαβάζει μέχρι ένα συγκεκριμένο μέγεθος αρχείο (περίπου 5gb αν δεν κάνω λάθος).
τώρα ως προς "το dvd που να παίζει καλά μουσική" έίναι λίγο αντιφατικό. έκαστος στο έιδος του.

4GB είναι το ανώτατο όριο ενος αρχείου στο FAT32. Από USB το Philips διαβάζει μόνο σε fat32 και αυτό για λόγους copyright των blue-ray (τα οποία είναι μεγαλύτερα συνήθως). Βεβαίως υπάρχουν προγράμματα που τα ενώνουν....

"USB 2.0 Link υψηλής ταχύτητας για αναπαραγωγή βίντεο/μουσικής από μονάδα USB flash"
Αυτο λεει το φυλλαδιο του. Μπορεις να δεις αν διαβαζει και σκληρο δισκο εκτος απο usb flash?

Λογικά πρέπει να διαβάζει σκληρούς από USB (στο manual λέει "USB device"). Δυστυχώς δεν έχω σκληρό φορμαρισμένο σε FAT για να το τσεκάρω. Ρώτα τα παιδιά στο llink που σου έδωσα, μπορεί να το έχει δοκιμάσει κάποιος.

Τα oppo δεν τα ξέρω. Γενικά δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με DVD ούτε τηλεόραση πολυ-βλέπω. Ένα DVD όμως το ήθελα γιατί αυτό που είχα ήταν της πλάκας και ψαχνόμουν γενικότερα και για μια καλύτερη πηγή. Οπότε έπεσα πάνω στο Philips...

Πάντως το έχω χαρεί πάρα πολύ φίλε μου. Για την εμφάνισή του, για τον ήχο του, για την εικόνα του, για την ταχύτητά του... για όλα του!

Σαν CD player, όταν το ανοίγεις είναι μερικά δευτερόλεπτα ποιο αργό από το marantz, αλλά αυτό ισχύει για όλα τα DVD της αγοράς. Για την ακρίβεια, το Marantz αν έχει CD μέσα, πατάς για να το ανοίξεις και σε 8 έως 11 δευτερόλεπτα αρχίζει να παίζει το πρώτο κομμάτι (ανάλογα και με το μέγεθος του CD, δοκίμασα 2 διαφορετικά). Το Philips, αν έχεις μέσα CD, πατάς το power και ξεκινάει να παίζει μόνο του από εκεί που είχε σταματήσει σε 17 δευτερόλεπτα, ανεξάρτητα από το μέγεθος του CD. Σε αλλαγή από κομμάτι σε κομμάτι έχουν την ίδια ταχύτητα.

Διάβασε το link που σου έδωσα, πρέπει να είναι η μεγαλύτερη συζήτηση που υπάρχει στο διαδύκτιο για το συγκεκριμένο player. Είναι κατατοπιστικότατο και λέει πολλά πράγματα και για την λειτουργία του.

Γενικά να ξέρεις, ότι κάποια blue-ray έχουν πρόβλημα με την ταχύτητά τους. Το συγκεκριμένο πρέπει να είναι από τα ποιο γρήγορα της αγοράς όχι μόνο σαν Blue-ray player, αλλά είναι ποιό γρήγορο και από πάρα πολλά απλά DVD-player. Παλιότερα ειδικά (πριν 2 χρόνια περίπου), υπήρχαν κάποια Blue-Ray (π.χ. της Sony) που μπορεί να έκαναν και ενάμιση λεπτό από τη στιγμή που πατούσες το power μέχρι να ανοίξει το tray! Πρόσεξέ το και αυτό.

Θα σου έλεγα να πάρεις κάτι που να είναι μέσα στην τεχνολογία και να το ευχαριστηθείς και για τη μουσικούλα σου και για τις ταινίες σου. Ας μην είναι πολλές δεν πειράζει, τουλάχιστον όταν βλέπεις να το ευχαριστιέσαι.

Ηχητικά, το Marantz έχει ένα θέμα με το χαμηλό του (είναι παραπάνω τονισμένο απ' όσο πρέπει κατά την γνώμη μου) και απ' ότι φαίνεται δεν ταιριάζει στο δικό μου σύστημα.

Το Philips επειδή δεν έχει τονισμένο χαμηλό, φαίνεται να έχει ποιο καθαρό ήχο και καλύτερη ανάλυση στις χαμηλές συχνότητες.

Επίσης, το marantz μου δίνει την εντύπωση ότι είναι ελαφρώς ποιό θολό. Υπάρχει ένα κομμάτι για παράδειγμα που έβαλα πριν λίγο και ακούω ποιο δυνατά τη φωνή της τραγουδίστριας στο Marantz και λιγότερο την άρπα και την κιθάρα, τα οποία υπάρχουν μεν αλλά στο περιθώριο, ακούγονται κάπως θολά δηλαδή. Στο Philips από την άλλη, επικρατεί περισσότερη ισορροπία με τα όργανα να ακούγονται ποιο καθαρά και δυνατά σε σχέση με την ένταση της φωνής της τραγουδίστριας.

Και πάλι σου λέω, ότι αυτές είναι δικές μου εκτιμήσεις και μπορεί να έχουν απόκλιση από αυτό που αρέσει σ' εσένα ή ταιριάζει στο σύστημά σου ή και από την πραγματικότητα.