DVD-R ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!

etien

AVClub Addicted Member
9 November 2007
1,565
U R G E N T - U R G E N T

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΑΜΕΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Χρειαζομαι ενα dvd recorder (αποφασισα με σληρο) με hdmi ωστε να κανω πιπ/παπ με την Samsung μου. Ειχα αποφασισει για το Samsung DVD-HR753 (160 σκληρος) με 206 ευρο απο το Αποθεμα. Ομως ειδα στο φυλλαδιο το Κωτσοβολου προσφορα το Sony RDR-HX650 (επισης 160 σκληρος) στα 199 ευρω.

Και ρωταω, ποιο ειναι "καλυτερη" αγορα?

Το Sony απο οτι καταλαβα δεν εχει αποκωδικοποιητη dobly digital & dts, αυτο σημαινει οτι δεν μπορει να "γραψει" στον σκληρο ή στα δισκακια αυτη την ποιοτητα ηχου?

Και τα 2 θα δινουν ηχο στην τηλεοραση μεσω του hdmi στο τηλεοπτικο σημα?

Κανουν και τα 2 αναβαθμιση σε 720p, 1080i? Διοτι το Sony (νομιζω) λεει αναβαθμιση σε 1080p μονο.

Παρακαλω ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!

Γειά σου etien(Στέφανε;),
Απαντώ στα επείγοντα:
1. Η κωδικοποίηση dolby & dts χρησιμεύουν μόνο γιά αναπαραγωγή ταινιών του εμπορίου και δεν έχουν σχέση με την εγγραφή. Όλα τα μηχανήματα γράφουν σε dolby 2.0 (stereo)!
2. Ναί η σύνδεση HDMI δίνει και ηχητικό σήμα ταυτόχρονα και μάλιστα ψηφιακό dolby/dts αν βέβαια η TV μπορεί να το αποκωδικοποιήσει(χλωμό!).
3. Αποκλείεται ένα DVD-R να δίνει σήμα μόνο 1080p και όχι όλα τα κατώτερα!
Αυτά γενικά, γιά την επιλογή μεταξύ των δύο ας πεί κάποιος άλλος!
Γιώργος

Eυχαριστω φιλε Γιωργο για την απαντηση σου.

Ελπιζω καποιο μελος να εχει και αποψη για το ποιο μηχανημα ειναι ανωτερο.

Στεφανος (που το καταλαβες βρε θηριο?-bye-)

Για κανε μια αναζητηση στο φορουμ. Αν σε ενδιαφερουν και divx με ελληνικούς υπότιτλους καποια Sony (δεν θυμάμαι μοντελα) έβγαζαν πολύ μικρούς υποτιτλους, σύμφωνα με όσα διαβασα. Τα συγκεκριμένα μοντελα δεν μπορω να τα κρινω, εγω όμως έχω άλλο μοντελο Samsung DVD-R 160GB και οι γονείς μου αλλο μοντελο Sony DVD-R και μπορω να σου πω ότι...αν ειχαμε κάνει το αντίθετο η μάνα μου δεν θα κατάφερνε ποτε να γραψει τίποτε! (Εννοώ ότι το Sony ειναι πολύ ευκολότερο στον χειρισμό απο το Samsung που έχω, αν αυτό παίζει καποιο ρόλο και αν βεβαια ισχύει σε όλα τα μοντέλα...)