DVD Recorder SAMSUNG HR773-/HR-775/HR-777

Απο χθές, έχω και εγω το HR773,Ελληνικής εισαγωγής, άρα πρόβλημα με Ελληνικό menu δεν υπάρχει.
Το μηχάνημα βασικά εκτός των εγγραφών .το αγόρασα και γιά άλλους λόγους, όπως γιά παράδειγμα εγγραφή προσωπικών μουσικών αρχείων απο degital recorder.
Παράλληλα έγιναν και όλες οι απαραίτητες συνδέσεις του με τον προενισχυτή και τον προβολέα, μέσω hdmiκαι φυσικά σύνδεση με κεραία tv...
Ηχητικά και απο εγγραφές στον σκληρό, άκουσα πολύ ωραία πράγματα...εικόνα στον προβολέα δεν μπόρεσα να κρίνω καλά μιά και είχα συνεχώς ανοιχτά τα φώα δωματίου κατά τις συνδέσεις και δεν μου έμεινε χρόνος γιά σωστή θέαση...

Με γειά!
Αναμένουμε τώρα με πολύ ενδιαφέρον και τις εντυπώσεις σου για την HDMI σύνδεσή του και το upscale (μέσα στις δυνατότητες ενός DVD φυσικά),αφού όλα τα μέλη που το κατέχουν και έχουν γράψει εδώ,το έχουν συνδέσει με SCART σε CRT τηλεοράσεις όπου τα αποτελέσματα με RGB σήμα είναι αρκετά καλά.
Ότι άλλο ανακαλύψεις καλοδεχούμενο...-bye-

Απάντηση: Re: DVD Recorder SAMSUNG HR773-/HR-775/HR-777

Με γειά!
Αναμένουμε τώρα με πολύ ενδιαφέρον και τις εντυπώσεις σου για την HDMI σύνδεσή του και το upscale (μέσα στις δυνατότητες ενός DVD φυσικά),αφού όλα τα μέλη που το κατέχουν και έχουν γράψει εδώ,το έχουν συνδέσει με SCART σε CRT τηλεοράσεις όπου τα αποτελέσματα με RGB σήμα είναι αρκετά καλά.
Ότι άλλο ανακαλύψεις καλοδεχούμενο...-bye-

Σε ευχαριστώ πολύ...πάντως με μιά γρήγορη ματιά μέσω hdmi κλείδωσε κανονικά τόσο με τον προενισχυτή όσο και με τον προβολέα.Γιά τον κύριο λόγο που το θέλω μου έχει λύσει τα χέρια!!!

εχει δοκιμασει κανενας να αντιγραψει σε στικακι usb μια ταινια απο το σκληρο του recorder? νομιζω δεν δινει τετοια επιλογη

Last edited:
Tελικά το πρόβλημα που είχα στην αντιγραφή από το σκληρό του HR775 σε DVD δεν λύθηκε. Μάλιστα επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να έχω γεμίσει το σκληρό του και να μην μπορώ να τον αδειάσω!

Επικοινώνησα με service (είναι στην εγγύηση των δύο ετών) και θα τον παραδώσω μετά τις γιορτές. Από την περιγραφή της βλάβης πιθανολογούν πρόβλημα με το drive.

Θα ενημερώσω μετά τις γιορτές όταν θα έχω νέα.

:ernaehrung004:

Tελικά το πρόβλημα που είχα στην αντιγραφή από το σκληρό του HR775 σε DVD δεν λύθηκε. Μάλιστα επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να έχω γεμίσει το σκληρό του και να μην μπορώ να τον αδειάσω!

Επικοινώνησα με service (είναι στην εγγύηση των δύο ετών) και θα τον παραδώσω μετά τις γιορτές. Από την περιγραφή της βλάβης πιθανολογούν πρόβλημα με το drive.

Θα ενημερώσω μετά τις γιορτές όταν θα έχω νέα.

:ernaehrung004:

Σίγουρα υπάρχει πρόβλημα...εγω ευτυχώς δεν το έχω αντιμετωπίσει ακόμη με το ίδιο μηχάνημα....περιμένουμε νέα σου.

Επέτειος...

20 μήνες HR-773 σήμερα και όλα λειτουργούν όπως την πρώτη μέρα.
Χρήση:60% usb-flash/HD playing,20% DVD playing and 20% DVD-HDD recording.

;)

Εγώ αντίθετα αδερφέ έχω τα ίδια προβλήματα...

Πήγα στο "συνεργείο" έγινε fw update και του αλλάξαν driver και τώρα δεν παίζει κάποια DVD της disney (original) ενώ το θέμα της εγραφής σε DVD παραμένει...

Μου είπαν να το ξαναπάω αυτή τη φορά με τα δισκάκια που δεν παίζει και κάποια άγραφα για δοκιμή, όπως τους είχα προτείνει και την πρώτη φορά(!), αλλά τότε δεν είχαν δεχτεί γιατί θα έκαναν τα δικά τους τεστ...

ΤσΠ θα το ξαναπάω σύντομα και θα ενημερώσω...

-bye-

Re: DVD Recorder SAMSUNG HR773

Αυτό το κάνει μόνο στις εγγραφές του σκληρού και στα Divx. Στα DVD το resume λειτουργεί κανονικότατα (τουλάχιστον σε αυτό που πήρα στον πατέρα μου. Για Sony 780 πήγαινα, αλλά αργούσε πολύ και κατέληξα στο Sammy).

Θα το χαρακτήριζα αρκετά απλό, κατάλληλο για μεγάλες ηλικίες. Η ποιότητα εγγραφής του είναι ικανοποιητική (όχι άριστη), σαν player τα πάει πολύ καλά σε θέμα ευελιξίας (πολύ βολική η λειτουργία juke box, όπου μπορείς να μεταφέρεις mp3 και Divx από την usb στο σκληρό, κάνει και δικιά του μετατροπή από Audio-CD σε mp3, υποστηρίζει και ελληνικούς υπότιτλους στα Divx), σε θέμα ποιότητας, από SCART είναι άψογο, την HDMI δεν την έχω δοκιμάσει (ο father έχει CRT).

Τα βασικότερα αρνητικά είναι ένα μπάσο βούισμα που κάνει ο ανεμιστήρας του (όχι και τόσο ενοχλητικό πάντως, κάτι αναφορές μερικών ότι δεν μπορούσαν να ακούσουν τον ήχο της ταινίας είναι εντελώς υπερβολικές) και οι εντελώς βασικές δυνατότητες επεξεργασίας των εγγραφών του (θυσιάστηκαν για χάρη της απλότητας).

Προσφάτως, το δανείστηκα από τον πατέρα μου, με την ελπίδα της εξόδου 576i από την HDMI, για κάτι δοκιμές που ήθελα να κάνω με κάτι πατερνάκια.

Τελικώς, από 576p ξεκινάει, όπου διαπίστωσα πως από την HDMI του, είναι δυστυχώς μετριότατο σαν player. Για κάποιον περίεργο λόγο, η απόκριση χρωματικότητας μειώνεται με την ανάλυση (την καλύτερη θα την πάρετε με 1080p), ενώ άπαντα τα δισκάκια DVD αποπλέκονται σε video deinterlacing mode, με αποτέλεσμα οι κινηματογραφικές ταινίες να δείχνουν αρκετά χειρότερες από την πραγματική ποιότητα εικόνας τους...

Dalanik σου εύχομαι να λύσεις το πρόβλημα σύντομα.
Αφού θα τα πας εκεί πιστεύω ότι κάτι καλύτερο θα γίνει.
Παρεμπιπτόντως το driver του DVD στο άλλαξαν δωρεάν μέσα στην εγγύηση?
Επίσης θα μπορούσες να αναφέρεις τη μάρκα εγγράψιμων δίσκων που δεν αναγνωρίζει,έτσι ώστε να μη "μπλέξουμε" με αυτούς?

JL? Εννοείς ότι όσο αυξάνεται η ανάλυση από 576π σε 1080π βελτιώνεται η χρωματική απόκριση?Με σύνδεση συνιστωσών τι γίνεται στις 576?
Αυτό πάντως σημαίνει ότι την καλύτερη εικόνα από το player την έχουμε από SCART με RGB σήμα σε συμβατικές TV και σε σήματα 1080π από την HDMI για τις σύγχρονες σωστά?
Εννοώ μέσα στις δυνατότητες του συγκεκριμένου μηχανήματος,φυσικά :)

Ναι το Drive το άλλαξαν μέσα στην εγγύηση - χωρίς κόστος.

Δεν έχω θέμα αφού το μηχάνημα προοριζόταν εξαρχής για τις ταινίες και τα προγράμματα που γράφουμε για τον μικρό.

Δεν εχω ασχοληθεί παρά ελάχιστα μαζί του, κυρίως για να σβήνω όσα βαρέθηκε ο πιτσιρικάς ώστε να έχω πάντα διαθέσιμο χώρο στο δίσκο για νέες εγραφές. H λειτουργία JukeBox για τα mp3 έχει εδώ και καιρό περάσει στο Μedia Player HDX-1000 οπότε και από εκεί εκτός είναι.

Το άρχικό πρόβλημα το είχα τελικά με σχεδόν όλα τα εγγράψιμα και επανεγράψιμα... TDK DVD +R, Μemorex (νομίζω -R) και Verbatim (νομίζω +R)και ΤDK DVD -RW. Μετά από 5-10 εγραφές, αν θυμάμαι καλά, σταμάτησε να γράφει σε δισκάκια παντός τύπου. Αλλά έπαιζε τα πάντα! Δε νομίζω ότι έφταιγαν τα δισκάκια... Το μηχάνημα έχει το πρόβλημα.

Τώρα, μετά το service, παίζει και πάλι τα πάντα από εγράψιμα-επανεγράψιμα αλλά δεν παίζει ορισμένα Original!!! πχ το Club του Μίκυ, τoν δεινόσαυρο Αλανταρ και μερικά ακόμη, τα οπόία παίζουν αβίαστα τόσο σε ένα παλιό Pioneer 656, όσο και στο Οppo BD83 και στο PC...

Προφανώς έπεσα στο κομάτι.

Να συμπληρώσω σε όσα έγραψε ο Γιάννης (JL) ότι η χρωματικά απόδοση δεν είναι καλή γενικώς, όχι μόνο σε χαμηλή ανάλυση, συγκρίνοντας το όχι με το Oppo (θα ήταν άδικο) αλλά και με το Pioneer τόσο με σύνδεση Scart όσο και Component.

Για τα λεφτά του βέβαια και εφόσον λειτουργεί σωστά είναι μια χαρά και προφανώς εκπληρώνει το σκοπό χρήσης του.

JL? Εννοείς ότι όσο αυξάνεται η ανάλυση από 576π σε 1080π βελτιώνεται η χρωματική απόκριση?

Nαι, αν και ακόμα και στα 1080p απέχει από το άριστο...

Με σύνδεση συνιστωσών τι γίνεται στις 576?

Με σύνδεση συνιστωσών, δεν ασχολήθηκα καθόλου, αλλά απ' ό,τι λέει ο Νίκος, φαίνεται να ισχύει το ίδιο...

Αυτό πάντως σημαίνει ότι την καλύτερη εικόνα από το player την έχουμε από SCART με RGB σήμα σε συμβατικές TV και σε σήματα 1080π από την HDMI για τις σύγχρονες σωστά?
Εννοώ μέσα στις δυνατότητες του συγκεκριμένου μηχανήματος,φυσικά :)

Σε CRT τηλεόραση, μέσω SCART RGB δίνει ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα, αλλά μέσω HDMI, ως player, θα σου κρύψει ένα μεγάλο μέρος της ποιότητας εικόνας που υπάρχει στους δίσκους σου...

Και εγω συμφωνω οτι εχει απαραδεκτη εικονα ως HDMI η σκαρτ DVD player.
Eχει πολυ χειροτερη εικονα απο ενα Sony dvd player χωρις HDMI.
Στο tuner τα παει καλυτερα, οπως και στην επεξεργασια σηματος bypass απο δορυφορικο δεκτη SD.

Για το scart δε θα συμφωνήσω φίλε skysound.

Mε γειά η τηλεόραση από όσο κατάλαβα...(HDMI) :)

Εχω το SAMSUNG HR773 και οταν αντιγράφω πχ μια ταινία σε dvd δεν παίζει πουθένα παραμόνο στο ίδιο το dvd, αυτό απ' οτι μου είπε η samsung το έχει κάνει για να έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα, υπάρχει κάποιος τρόπος να πέρασω αυτές τις εγγραφές στον υπολογιστή μου έστω με κάποιον αλλον τρόπο, ή να σπάσω αυτή την προστασία του dvd, αν ξέρει κάποιος ας με βοηθήσει!!