DVD Recorder Sony RDR-HX910 και λειτουργία με ψηφιακά κανάλια digea

• Φωτογραφική συνάντηση στην Αθήνα!

Αυτό το Σάββατο, στις δέκα το πρωϊ (10:00) στο Πάρκο Τρίτση. Λεπτομέρειες και συμμετοχές εδώ.

kg2k13

New member
3 April 2013
17
Είχα αγοράσει το συγκεκριμένο DVD-Recorder (Sony RDR-HX910 με 250GB σκληρό) το 2006.
Μετα την αλλαγή του σήματος σε ψηφιακό με την Digea, έχω σταματήσει να το χρησιμοποιώ, αφού δεν πιάνει τα ψηφιακά κανάλια. Θέλω να ρωτήσω εάν υπάρχει τρόπος για να πιάσει τα ψηφιακά κανάλια και να κάνει και εγγραφές ή εάν μου είναι πλέον άχρηστο; Μπορεί να συνδεθεί πάνω του ένας ψηφιακός αποκωδικοποιητής σε κάποιες από τις θύρες εισόδου που έχει (π.χ. scart ή Composite);
Επίσης θέλω να μάθω εάν μπορεί να συνδεθεί αποκωδικοποιητής του ΟΤΕ TV ή της Νοβα και να κάνει εγγραφές στο σκληρό του δίσκο ή όχι;
Ευχαριστώ

Tα ψηφιακά κανάλια από μόνο του δεν μπορεί να τα πιάσει, αλλά άχρηστο δεν είναι.
Και με αποκωδικοποιητή μπορείς να το συνδέσεις και με οτέ tv και με nova για τις εγγραφές σου.

ΜΠορείς να δώσει παραπάνω πληροφορίες; Ο δέκτης ΚΑΟΝ του ΟΤΕ πως θα πρέπει να συνδεθεί με το DVD-Rec; Συνδέω τυ θύρα Composite του δέκτη με τη θύρα Composite In του DVD-Rec; Θα επιτρέπει την εγγραφή προγράμματος του ΟΤΕ στον σκληρό δίσκο του DVD ή θα έχει καμία προστασία και θα βλέπω μαύρο; Αν μπορείς εξήγησε λίγο παραπάνω. Επίσης, εάν πάρω έναν αποκωδικοποιητή για digea και τον συνδέσω στο DVD θα παίζουν κανονικά τα ψηφιακά κανάλια και θα μπορώ να κάνω και εγγραφή τους;
Ευχαριστώ και ήμουν έτοιμος να το πετάξω.

Mέσω scart το έχω, αλλά ανάλογα θα δουλεύει και με composite, υποθέτω.
Συνδέεις το ένα scart στη tv και στη line tv του recorder και το δεύτερο scart στη line decoder του recorder και στο scart του ΚΑΟΝ.
Με το Sony γράφω τα πάντα, με ένα LG είχα προβλήματα, αλλά κάπως τα κατάφερνα, με ένα Panasonic δεν έγραφα με τίποτα τα προστατευμένα.
Και με τον αποκωδικοποιητή της digea, παρόμοια σύνδεση θα κάνεις, θα βλέπει τον αποκωδικοποιητή ως εξωτερική συσκευή.
Αν, παρόλα αυτά, σκοπεύεις να το πετάξεις, ενημέρωσέ με, γιατί το 950 που έχω βαράει διάλυση σιγά-σιγά και δεν θα το φτιάξω (το έχω φτιάξει μια φορά και πάλι καταρρέει).

Στο μπροστινό panel υπάρχει αναλογική σύνδεση που μπορείς απλά και εύκολα να συνδέσεις μια συσκευή μέσω rca.
Πίσω υπάρχουν δύο scart εκ των οποίων η μια είναι είσοδος για εξωτερικό αποκωδικοποιητή η βίντεο. Θα χρειαστείς τα ανάλογα καλώδια scart.
Έχω RDR-HX920 και υπάρχει δυνατότητα όπως και στο RDR-HX910 φαντάζομαι να συνδέσεις πρώτα στο recorder τον αποκωδικοποιητή μέσω scart και από την έξοδο του άλλου scart να στέλλεις εικόνα και ήχο στην tv ακόμα και με σβηστό το recorder. Αν επιλέξεις σαν έξοδο από το recorder τα τρία αναλογικά rca σε αυτή τι περίπτωση θα εικόνα και ήχο θα έχεις μόνο με το recorder αναμμένο.
Έτσι το recorder δεν βγαίνει άχρηστο παραμένει σε πλήρη λειτουργικότητα με πριν αλλά, τίθεται ένα θέμα κατά πόσο είναι χρήσιμο αφού ένας εξωτερικός αποκωδικοποιητής διαθέτη και pvr με μηδέν απόλυες όσον αφορά την ποιότητα εγγραφής.
Για εγγραφές από αναλογικές κάμερες εξακολουθεί να είναι ακόμα χρήσιμο για μεταφορά σε dvd.
Όσον αφορά τις προστασίες θα έχεις πρόβλημα όπου υπάρχει μόνο η αναλογική προστασία macrovision .

Με ανάλογο τρόπο μπορώ να συνδέσω και τον δέκτη ΚΑΟΝ του ΟΤΕ TV; Με τη θύρα Composite; Θα μπορώ να κάνω εγγραφή από τον ΟΤΕ TV στο σκληρό του SONY ή είναι προστατευμένο με Macrovision;
Βρήκα κάτι οδηγίες στο site τηε SOny για τις συνδεσμολογίες. Θα πρέπει να κάτσω να τα δοκιμάσω όλα. να δω τι δουλεύει και πως.
Πρώτα θα δοκιμάσω σύνδεση του ΚΑΟΝ με το DVD για να δω αν κάνει εγγραφή στο σκληρό.

Last edited:
Θρίαμβος. Σύνδεσα τη φέτα DVD Recorder με Scart στον δέκτη του ΟΤΕ και μπορώ να κάνω πλέον εγγραφές (μόνο σε ποιότητα SD) στο σκληρό δίσκο του Recorder.
Ευχαριστώ

TOO GOOD TO BE TRUE.
Σκατά παιδιά. Έκανα δοκιμές όλα τα κανάλια από τον ΟΤΕ TV και γράφει σχεδόν τα πάντα εκτός από τα ΟΤΕ Cinema και τα αθλητικά ΟΤΕ Sport. Προφανώς αυτά είναι προστατευμένα. Υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί η προστασία;

@jimitsis Πως γράφεις με το Sony τα προστατευμένα ΟΤΕ Sport;

Kανείς και τίποτα δεν αντιστέκεται στον jimitsis!:beatnik2:
Oρίστε ο αγώνας Μαιάμι-Σακραμέντο 141-129, που μόλις έδειξε το οτεsport3hd (έβαλα 1 λεπτό μόνο, γιατί βαριόμουνα).
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πέρα από την πλάκα, δεν ξέρω ακριβώς τι γίνεται.
Αυτό το macrovision πως λειτουργεί?
Άλλαξα μια φορά την κεφαλή ανάγνωσης, μήπως η άλλη που μου βάλανε δεν έχει macrovision?
Δοκίμασες να γράψεις πρώτα τα άλλα κανάλια που μπορείς και μετά να πας στα "προστατευμένα", μήπως έτσι μπερδεύεται το μηχάνημα?
Μήπως στο δικό μου ξέχασαν να βάλουν macrovision?
Aλλά και ένα LG που έχω, κάνοντας ζάπινγκ και γράφοντας ελεύθερα κανάλια, μετά γράφω και τα προστατευμένα, τις πιο πολλές φορές, τουλάχιστον.
Η πιο καλή λύση μου φαίνεται, είναι να πάρεις κάτι από αυτά που έβαλε ο Αντώνης.:2thumb22sup:

Απάντηση: Re: DVD Recorder Sony RDR-HX910 και λειτουργία με ψηφιακά κανάλια digea

;1056954569 said:
.............................................................
Αν, παρόλα αυτά, σκοπεύεις να το πετάξεις, ενημέρωσέ με, γιατί το 950 που έχω βαράει διάλυση σιγά-σιγά και δεν θα το φτιάξω (το έχω φτιάξει μια φορά και πάλι καταρρέει).

Με σκαρτ δοκιμασα και γραφει τα της Digea.
jimitsis εχω ενα σχεδον ολοκαινουργιο (ζητημα αν "εγραψε" 5 ωρες!) Panasonic eh 65 (κορυφαιο)

Last edited by a moderator:
Oρίστε ο αγώνας Μαιάμι-Σακραμέντο 141-129, που μόλις έδειξε το οτεsport3hd (έβαλα 1 λεπτό μόνο, γιατί βαριόμουνα).

Άλλαξα μια φορά την κεφαλή ανάγνωσης, μήπως η άλλη που μου βάλανε δεν έχει macrovision?
Δοκίμασες να γράψεις πρώτα τα άλλα κανάλια που μπορείς και μετά να πας στα "προστατευμένα", μήπως έτσι μπερδεύεται το μηχάνημα?
Aλλά και ένα LG που έχω, κάνοντας ζάπινγκ και γράφοντας ελεύθερα κανάλια, μετά γράφω και τα προστατευμένα, τις πιο πολλές φορές, τουλάχιστον.
Η πιο καλή λύση μου φαίνεται, είναι να πάρεις κάτι από αυτά που έβαλε ο Αντώνης.:2thumb22sup:

Ρε συ, πως το κάνει αυτό το Sony σου; Νόμιζα ότι θα μου πεις να πάρω κάποια από αυτές τις συσκευες. Δηλαδή κάνει εγγραφή κανονικά από ΟΤΕ Sport μόνο με τη σύνδεση με Scart; Εγώ δοκίμασα να γράψω καμιά δεκαρία κανάλια στη σειρά και μόλις προσπαθούσα ΟΤΕ Sport ή ΟΤΕ Cinema μου έβγαζε ένα μήνυμα ότι δεν είναι δυνατή η εγραφή για το συγκεκριμένο κανάλι. Που θα βγάλω άκρη τώρα με αυτές τις συσκευές από το Ιντερνετ; Σκατά...

Πέρα από την πλάκα θα ήταν καλό να μας πεις ποιος είναι ο δέκτης σου, και ιδιαίτερα αν είναι συμβατός με streaming

:grinning-smiley-043

Δεν ξέρω μήπως υπάρχει κάτι ανάλογο και στα ελληνικά μαγαζιά.
Ούτε εγώ δεν τα πάω καλά με τις αγορές από εξωτερικό, εν ανάγκη βάλε κανά γνωστό σου να το παραγγείλει.

Πέρα από την πλάκα θα ήταν καλό να μας πεις ποιος είναι ο δέκτης σου, και ιδιαίτερα αν είναι συμβατός με streaming

:grinning-smiley-043

Τί εννοείς με δέκτη και streaming?
Έγραψα με το κινητό βίντεο ενός λεπτού από τον αγώνα που έγραφε το recorder και το ανέβασα στο youtube.

Το πρόβλημα μου δεν είναι οι αγορές από το εξωτερικό αλλά το ποιο ακριβώς προϊόν να παραγγείλω. Το ένα λινκ από το amazon αναφέρει ότι δεν πωλείται πλέον ενώ το άλλο από το ebay δεμ πολυκατάλαβα τι ακριβώς είναι. Είναι ένα καλώδιο scart που έχει πάνω του "σπαστήρι" για το macrovision; Θα λειτουργεί με το δικό μου DVD-Rec;
Για αυτό θα ήθελα κάποιος που έχει λύσει αυτό το θέμα να μου προτείνει ακριβώς μια συσκευή και από που μπορώ να την πάρω στην Ελλάδα κατά προτίμηση.

Επειδή ξέρεις κάτι σερβεράδες προνόησαν να απαλλάξουν και το σήμα και από προστασίες.

Γίνονται αυτά και μου έκανε εντύπωση που είτε ο δέκτης σου, είτε το recorder είναι απαλλαγμένο από macrovision.

Oλως τυχαιως χτες εκανα και εγω δοκιμη με το RDR HX-510 και στα ΟΤΕ Cinema τζιφος η δουλεια.
Και σημερα βλεπω το θρεντ και μενα τα αποτελεσματα ηταν τα ιδια με τα παραπανω.

Moλις τελειωσα τις δοκιμες με το Panasonic eh65:
Μεσω σκαρτ απο OTEtv γραφονται ολα τα κωδικοποιημενα και Hd!!!

Last edited by a moderator:
Moλις τελειωσα τις δοκιμες με το Panasonic eh65:
Μεσω σκαρτ απο OTEtv γραφονται ολα τα κωδικοποιημενα και Hd!!!

ΛΑΘΟΣ!
Δεν γραφονται παντα, παρα μονον οταν θελει ο ΟΤΕ! Ξαναδοκιμασα αποψε επι ωρα και με σκαρτ και με composite, και, ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα Σινε και Σπορ κωδικοποιουνται και δεν εγγραφονται. Το μεσημερι που δοκιμασα Σινεμα 1 εγραφε (οπως και τα της Digea και τα υπολοιπα του μπουκετου). Απαγοητευση!

αφεντικο, απαραιτητο το quote, ετσι;