Dvd Recorder .Την Βοηθεια σας !!!

denial

Established Member
3 March 2008
149
Θελω να περασω οτι κασετα εχω σε dvd και ψαχνω ενα dvd recorder να το εχω να παιζω και τα dvd μου να εχει φυσικα hdmi και να ειναι ποιοτικο.(εκτος απο LG παρακαλω).
Φυσικα θα ηθελα να εχει σκληρο δισκο και αν δεν ζηταω πολλα να εχει και usb που να διαβαζει ελληνικους υποτιτλους srt.
Υπαρχει κατι στην αγορα αυτη τη στιγμη, που να μπορει καποιος να μου προτεινει για να κανω τη δουλεια μου ποιοτικα και χωρις προβληματα?

Ευχαριστω εκ των προτερων!!!!

Το Sony 980 ειναι καλη επιλογη πραγματικα εχει οτι θελω ΑΛΛΑ δεν εχει επιγειο ψηφιακο δεκτη.
http://www.sony.gr/product/dvd-recorder/rdr-hx980

Η TV μου εχει που θα παρω, αραγε θα το δινει στην εξοδο να μπορω να γραψω ή πρεπει να επιλεξω dvd-r με επιγειο ψηφιακο δεκτη αν θελω να γραψω στο μελλον απο τα ψηφιακα καναλια?

Πρέπει να κοιτάξεις στο Scart της τηλεόρασης αν αναφέρεται έξοδος σήματος,χωρίς να σημαίνει ότι θα υπάρχει συμβατότητα με το scart του recorder ή και να υπάρχει θα λειτουργεί σωστά και δεν θάχεις απώλειες.Πολλές τηλεοράσεις επίσης με έξοδο σήματος scart ,στα ψηφιακά δεν λειτουργεί αυτό.

Dvd-r με επιγειο ψηφιακο δεκτη δύσκολα θα βρείς στην Ελληνική αγορά και ακόμα είναι ακριβότεροι και στο εξωτερικό.

Υπάρχει και η άλλη επιλογή.Να πάρεις ενα φθηνό recorder από Ελλάδα και έναν εξωτερικό ψηφιακό δέκτη με έξοδο ήχου εικόνας RCA που συνδέοντας με το recorder θάχεις σίγουρα καλύτερη ποιότητα εγγραφής.Βέβαια βάζεις ένα κουτί παραπάνω και τηλεκοντρολ ,δίπλα στην τηλεόραση σου

Αν επιτρέπετε, γιατί δεν θελεις LG που υπάρχουν μοντέλα και με ψηφιακό δέκτη;;;;;;
Σε ρωτάω απλά γιατί....."φλερτάρω" έναν της LG και όλο το αναβάλω.
Σε παρακαλώ πες μου για να......ξέρω.
Η τηλεόραση μου έιναι LG πριν από 3 και πάνω χρόνια περίπου μοντέλο 37" και μέχρι τώρα έχω μείνει ικανοποιημένος....

Αντιγράφω από άλλο σημείο του forum :

Αγαπητοί φίλοι

η αγορά κάποιου dvd recorder είναι πια επιβεβλημένη, μια και το πλήθος των minidv κοντεύει τον τριψήφιο αριθμό.

Θα ήθελα τη γνώμη σας για την αγορά μιας συσκευής dvd recorder μέχρι 250 ευρώ για την εγγραφή των minidv σε dvd.

Οι απαιτήσεις μου είναι
1. εγγραφή σε chapter με βάση ημερομηνία-ώρα στην κασέτα
2. εγγραφή σε dual layer
μη απαραίτητα αλλά επιθυμητά χαρακτηριστικά
3. σκληρός δίσκος
4. HDMI
5. DVB-T

Έχω βρει δύο μέχρι τώρα, αλλά μπορεί να μου διαφεύγουν και άλλα γι' αυτό αν κάποιος γνωρίζει ας γράψει. Αυτά που έχω βρει είναι τα LG RHT-398H, SONY RDR HXD790 και Samsung HR 775 τα οποία ικανοποιούν όλους τους παραπάνω όρους.

Απάντηση: Re: Dvd Recorder .Την Βοηθεια σας !!!

Οι απαιτήσεις μου είναι
1. εγγραφή σε chapter με βάση ημερομηνία-ώρα στην κασέτα
2. εγγραφή σε dual layer
μη απαραίτητα αλλά επιθυμητά χαρακτηριστικά
3. σκληρός δίσκος
4. HDMI
5. DVB-T

Για τα 2-5 μια καλή λύση είναι το Philips 5570. Για το 1 δεν ξέρω να σου πω αν το κάνει. Θα σου πρότεινα τα 3,4 να τα βάλεις στα απαραίτητα.

Τελικα ακομα δεν εχω καταληξει ποιο ειναι το καταλληλο για μενα.
Για να μην σας κουραζω το βασικο που με ενδιαφερει ειναι να ειναι ποιοτικο και να μπορω να αντιγραψω χωρις κοπο και ποιοτικα (οσο ποιοτικη μπορει ν αιεναι μια κασετα) σε dvd οτι κασετα εχω.

Ειμαι αναμεσα στο Sony RDR-HX980 και στο Panasonic DMR-EH58EC-K.
Επειδη και η TV και το BR μου ειναι Sony ελεγα να παρω το Sony.Ομως ειναι καποιος που εχει ενα απο τα δυο ή εχει αποψη και για τα 2 για να μου πει ποιο ισως ειναι το ποιο ποιοτικο/ευκολο στη χρηση για να κανω τη δουλεια μου αναιμακτα?

Ευχαριστω εκ των προτερων!!!!

Έχω δει και τα δύο παραπάνω αλλά μόνο να παίζουν ... Μου άρεσε το SONY.

Δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει το SAMSUNG DVD HR.775, αλλά μιας και το έχω 5-6 μήνες είπα να postάρω …

=>Σαν DVD Player
- Έχει upscaling στα 1080p μέτριο προς καλό.
- Γενικά η εικόνα του είναι μέτρια προς καλή (τα χρώματα είναι ελαφρώς πιο «ξεβαμμένα» σε σχέση με τα SONY και PANASONIC)
- Αποκωδικοποιεί Dolby και DTS
- O χρόνος αναπαραγωγής από την εισαγωγή του δίσκου για original DVD είναι περίπου 15-20 sec και για copy DVD περίπου 20-30 sec. Αργός θα έλεγα …
- Ελαφρώς θορυβώδες ανεμιστήρας (σε ταινίες του Αγγελόπουλου γίνεται αισθητός …)

=> Σαν media Payer
- Παίζει CD-R/-RW, DVD-R/RW, DVD+R/RW, DVD RAM, DVD+R DL, DVD-R DL, SVCD
- Παίζει avi και divX, καθώς και αρχεία, JPEG, MPEG2 και MPEG4 (νομίζω ότι είδα και 1-2 ταινίες mp4). Δεν τα καταφέρνει με mkv (δεν νομίζω ότι τα παίζει)
- Παίζει mp3 και wma. Δεν έχω δοκιμάσει flack (δεν νομίζω ότι τα παίζει)
- Η είσοδος USB είναι ταχύτατη και αξιόπιστη. Έχω χρησιμοποιήσει διάφορα sticks έως 4GB και παίζουν άνετα, αλλά δεν ανταποκρίθηκε στους portable hard discs (i.e. παλαιός SeaGate 40 GB και νέος WD 500 GB).

=> Σαν εγγραφέας
- 'Eχει αστοχήσει αρκετές φορές κατά την εγγραφή σε DVD -R/RW, DVD+R/RW που χρησιμοποιώ (είναι πιθανόν να μην κάνω εγώ κάτι σωστά).
- Γράφει για πλάκα από TV στον σκληρό του (250GB / 400+ ώρες σε standard mode) αλλά λαμβάνει μόνο αναλογικό σήμα (όχι τα ψηφιακά της ΕΡΤ)
- Tο μενού διαχείρισης των εγγραφών είναι πολύ βολικό και γρήγορο.
- Editing και μοντάζ θαυμάσια. Μπορείς να δώσεις τίτλους στις εγγραφές σου και εύκολα να διαχωρίσεις, να διαγράψεις κομμάτι κ.α.. Αν είχε και combine mode θα ήταν άριστο.
- Δεν έχω δοκιμάσει εγγραφή από VHS player αλλά δεν βρίσκω το λόγο να μη γίνεται, αφού υπάρχει το κατάλληλο input connection με SCART (δες συνδέσεις παρακάτω)
- Α ναι! Γράφει και CD …μουσική!

=> Συνδέσεις
- 1 x HDMI output ( 19 pin HDMI Type A ) – rear
- 2 x SCART ( 21 PIN SCART ) – rear
- 1 x component video output ( RCA phono x 3 ) – rear
- 1 x SPDIF output ( TOS Link ) – rear
- 1 x SPDIF output ( RCA phono ) – rear
- 1 x composite video/audio output ( RCA phono x 3 ) – rear
- 1 x USB – front
- 1 x composite video/audio input ( RCA phono x 3 ) – front
- 1 x IEEE 1394 (FireWire/i.LINK) – front

O σκοπός της αγοράς του ήταν η αναπαραγωγή παιδικών ταινιών και αντιγραφή προγραμμάτων της τηλεόρασης. Έως τώρα είμαι ευχαριστημένος.
Επιπρόσθετα έχω περάσει μέσα του mp3 playlists και όποτε βαριέμαι τις αλλαγές CD ή έχω επισκέψεις παίζει ακατάπαυστα …

Παρεμπιπτόντως να αναφέρω Dalnik,ότι τον δικό μου εξωτερικό σκληρό LACIE 500GB τον αναγνωρίζει (έχω το HR-773,αλλά δεν έχει ιδιαίτερη διαφορά με το HR-775 πλην του μικρότερου σκληρού),ανοίγει φακέλους/υποφακέλους και φορτώνει τις ταινίες πάρα πολύ γρήγορα.
Ίσως να φταίει η διαμόρφωση των σκληρών σου που δε τους βλέπει.-bye-

Εφόσον το δικό σου παίζει έτσι θα είναι ...

Ο seagate που χρησιμοποιώ είναι ήδη 4 ετών (!) και είμαι μάλλον σκράπας στα hardware.
O WD 500 GB που δοκίμασα δεν ήταν δικός μου οπότε μπορεί να υπήρξε κάποιο άλλο πρόβλημα με το συγκεκριμένο αρχείο που δοκίμασα όσον αφορά την αναπαραγωγή.
Τα folders πάντως των δίσκων τα διάβαζε και στον seagate και στον WD.

Κάτι άλλο τώρα.
Έχεις γράψει τηλεοπτικό πρόγραμμα από τον HD σε DVD?
Αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα με όλους τους τύπους DVD (-R/RW, +R/RW) πού δοκίμασα. Συγκεκριμένα κατά το στάδιο οριστικοποίησης της εγγραφής, μερικές φορές (1 στις 5 περίπου) κολλάει στο 98%.
Ήδη έχω γράψει στον HD περί τα 180GB παιδικών προγραμμάτων (ξέρεις τώρα ... Bob, Dora, Kid Songs και δεν συμμαζεύεται ...), αν δεν τα μεταφέρω σε λίγο θα έχω πρόβλημα!

Επίσης μερικές εγγραφές DVD –R και +R, από original DVD (μέσω του DVD Shrink) δεν παίζουν στο SAMSUNG ΗR-775 ενώ τα ίδια DVD παίζουν εύκολα στο παλαιό DVD (Pioneer DV 656A).
‛Έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε σένα ή οποιονδήποτε άλλο?

Ψάχνω και εγώ ένα DVD Recorder. Έχω ψάξει αρκετά και δεν έχω βρει αυτό που θέλω. Όποιος μπορεί ας μου πει την γνώμη του. Τα χαρακτηριστικά που ψάχνω είναι:
- HDD τουλάχιστον 120GB
- Front USB
- Divx και MKV (οπωσδήποτε)
- Υποστήριξη ελληνικών υποτίτλων str σε avi και σε MKV
- Upscaling σε 1080p
- 2x Scart, 1x HDMI
- Εγγραφή σε DL DVD

Αν το SAMSUNG HR.775 μου έπαιζει και mkv θα το αγόραζα... Υπάρχει κάποιο άλλο DVD Recorder με αυτά τα χαρακτηριστικά;

Φίλε Dalanik είσαι σίγουρος οτι το SAMSUNG HR.775 δεν παίζει mkv?

Ψάχνω και εγώ ένα DVD Recorder. Έχω ψάξει αρκετά και δεν έχω βρει αυτό που θέλω. Όποιος μπορεί ας μου πει την γνώμη του. Τα χαρακτηριστικά που ψάχνω είναι:
- HDD τουλάχιστον 120GB
- Front USB
- Divx και MKV (οπωσδήποτε)
- Υποστήριξη ελληνικών υποτίτλων str σε avi και σε MKV
- Upscaling σε 1080p
- 2x Scart, 1x HDMI
- Εγγραφή σε DL DVD

Αν το SAMSUNG HR.775 μου έπαιζει και mkv θα το αγόραζα... Υπάρχει κάποιο άλλο DVD Recorder με αυτά τα χαρακτηριστικά;

Φίλε Dalanik είσαι σίγουρος οτι το SAMSUNG HR.775 δεν παίζει mkv?

MKV απο DVD recorder-player απλα ξεχασε το..δεν ειναι στις προδιαγραφες τους..

Εγω εχω το Philips 5570H...αριστο(τα κανει ολα..εκτος φυσικα του οτι δεν παιζει mkv αρχεια ..που ειναι και το φυσιολογικο)

Last edited:
Συμφωνώ με τον Babalek παραπάνω.
Κανένα επιτραπέζιο DVD Player ή Recorder δεν μπορεί να αναπαραγάγει mkv προς το παρόν...
Για όλα τα υπόλοιπα που ζητάς όμως υπάρχουν αρκετά μοντέλα από πολλές μάρκες που τα ικανοποιούν.

Maestro μου, δυστυχώς έτσι είναι.
Άλλωστε για σκέψου το λόγο που τόσοι πολλοί ενδιαφέρονται και παιδεύονται στα γειτονικά νήματα με θέμα τα media players (… ξέρω ο σκοπός των δύο πηγών δεν είναι ο ίδιος, αλλά θα έλυνε πολλά πρόβλημα έτσι δεν είναι?).

Δεν θα αργήσει πάντως η ώρα που κάποιο BD-R με Hard Disc απείρων GB, θα δέχεται να παίζει όλα τα video/audio/subtitle extensions που κυκλοφορούν σήμερα (πιθανόν και άλλα καλύτερα αύριο), με τα πάντα όλα από connections (USB 3.0 και HDMI 1.4 included) και φυσικά θα κοστίζει κανά 300άρι euro το πολύ, αφού θα είναι Κινέζικο…

Έως τότε πρέπει όλοι να βολευτούμε με ότι υπάρχει.
Άλλοι με DVD-P με USB, άλλοι με DVD-R με USB, άλλοι με media players και άλλοι με HTPC.

Οι καλύτεροι πάνε στο Video Club και τα δισκάδικα …

Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες και για τις φιλικές συμβουλές σας!!

Φίλε Dalanik, λίγο αισιόδοξο σε βρίσκω, από άποψη τιμής!! :) :)

Κανένα επιτραπέζιο DVD Player ή Recorder δεν μπορεί να αναπαραγάγει mkv προς το παρόν...

Για να καταλάβω, από τα διάφορα που διάβασε σε πολλά θέματα στο forum:

Αν θέλω να παίξω mkv αρχεία, πάμε σε Media Player (τύπου WesterDigital TV), για όλα τα άλλα, οποιοδήποτε DVD Recorder;

Επίσης, πως λέγεται η λειτουργία που όταν κάνει εγγραφή το recorder, δεν εγγράφει τις διαφημίσεις; Το έχουν όλα τα recorder by default;

Πολύ καλά το έχεις καταλάβει.
Μόνο κάποια τελευταία Blue-Ray players αρχίζουν να έχουν κάποια περιορισμένη δυνατότητα αναπαραγωγής mkv.
Δεν αποκλείεται όμως για λόγους ανταγωνισμού η δυνατότητα αυτή να περάσει σε λίγο καιρό και στα DVD Recorders.
Για να καταλάβεις τα Sony παρόλο που είναι πολύ καλά μηχανήματα δεν υποστήριζαν μέχρι και πριν 2 μήνες περίπου αναπαραγωγή divX από τη θύρα USB που διέθεταν παρά μόνο τώρα με την έλευση του τελευταίου μοντέλου,το οποίο προς το παρόν είναι κάπως ακριβό για την κατηγορία (~300 ).

Για το σύστημα που αναφέρεις νομίζω ότι πρέπει να έχει να κάνει με το VPS,χωρίς όμως να είμαι 100% σίγουρος.