DVD RECORDER:UPSCALING 1080P-ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ 160GB-USB

Απάντηση: Re: Απάντηση: DVD RECORDER:UPSCALING 1080P-ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ 160GB-USB

Tι λες για αυτο SAMSUNG BD-P1400 http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1053930 .Το βρισκω 260ε.Δεν μπορω να δωσω αρκετα παραπανω.Μεχρι το πολυ 300ε

Το θέμα με αυτά είναι ότι πρέπει να ψάχνεις για δισκάκια blu ray, δεν κυκλοφορούν και τόσα πολλά (και μάλιστα με υπότιτλους στα ελληνικά). Και κατά δεύτερο δεν ξέρω για ποιο λόγο να κάνεις δεύτερες μετατροπές από mkv σε φορμά τέτοιο που να παίζει σε blu ray. Προσωπικά πιστεύω ότι αν έχεις ένα σχετικά δυνατό pc και μια καλή κάρτα γραφικών δεν έχεις κανένα πρόβλημα να παίξεις τα mkv, και με πάρα πολύ καλή ποιότητα μάλιστα. Αυτό κάνω κι εγώ με αυτά πάντως...

Σε μικροτερες ιντσες μπορει καποιος να διακρινει τη διαφορα πιστευεις (στην πρεπουσα αποσταση για τις ιντσες )? Πχ σε μια 32..

Ευχαριστω για την απαντηση..

υ.γ ..τωρα ειδα και το ποστ του dion..

Το μόνο σίγουρο ότι το μικρότερο μέγεθος οθόνης ευνοεί την θέαση πηγών χαμηλότερης ποιότητας. Δεν φαίνονται τόσο εύκολα τα προβλήματά τους, σε σχέση με το τι φαίνεται σε μεγαλύτερες οθόνες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: DVD RECORDER:UPSCALING 1080P-ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ 160GB-USB

Διαφωνώ και στο "ίσως" και στο "μικρή"! Εξαρτάται όπως έγραψα και πριν από την πηγή και το player...

Edit. Εξάλλου τα dvd που κάνουν upscaling είναι και ένας από τους λόγους που (στην Αμερική τουλάχιστον) δεν υπάρχει μεγάλη αύξηση πωλήσεων των blu ray, όπως αναμενόταν μετά το τέλος του πολέμου με το HD DVD. Οι περισσότεροι καλύπτονται από την ποιότητα που δίνουν...

Στην Αμερικη εχουν hidef εδω και κατι χρονια σε ολα τα τηλεοπτικα-δορυφορικα τους καναλια και οι πωλησεις σε blyray εχουν σιγουρα ανεβει τον τελευταιο καιρο.
Ειτε σε 40(tv) - ειτε σε 100(προβολι) η διαφορα μιας ταινιας dvd με upscale(1080p) σε σχεση με την ιδια ταινια χωρις upscale ειναι ελαχιστη. Ειδικα αν βαλεις να δεις bluray ή mkv τοτε μιλαμε για μερα-νυχτα.

Re: Απάντηση: DVD RECORDER:UPSCALING 1080P-ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ 160GB-USB

Αν δε μπορεις να πας πανω απο 300 τοτε μια χαρα ειναι το samsung(μια χαρα ειναι ετσι κι αλλιως!)....Μηπως ομως με τα ιδια χρηματα μπορεις να βελτιωσεις το pc σου? (τα mkv ειναι πολυ μεγαλη υποθεση!)
Συνθεση του pc μου : Eπεξεργαστης Intel core 2 duo E6750 στα 2,66GHz,mobo:AsusP5k,καρτα γραφικων : Sparkle calibre 8800gt 512mb , Μνημη:Crusial ballistix 2 gb sta 800.Πως το βλεπεις? Το samsung δεν παιζει mkv αρχεια?

Last edited:

Συνθεση του pc μου : Eπεξεργαστης Intel core 2 duo E6750 στα 2,66GHz,mobo:Asus5k,καρτα γραφικων : Sparkle calibre 8800gt 512mb , Μνημη:Crusial ballistix 2 gb sta 800.Πως το βλεπεις? Το samsung δεν παιζει mkv αρχεια?

Σχετικα οκ εισαι! Ισως μια ati που τα πηγαινει καλυτερα στο θεμα "αναπαραγωγη ταινιας". (η 8800gt ειναι μια χαρα για gaming).

Δεν ξέρω τι βλέπεις εκεί, εδώ πάντως βλέπω μεγάλη διαφορά ανάμεσα από τη έξοδο scart (σε RGB) και την HDMI σε 1080p στο ίδιο dvd. Υποθέτω κιόλας ότι και η τηλεόραση κάνει upscaling στην είσοδο scart, αλλά μάλλον δεν είναι της ίδιας ποιότητας με αυτή που κάνει το dvd player.

ΥΓ. Όχι και σχετικά οκ! Τι πρέπει να έχει δηλαδή για να είναι τελείως οκ!? Εδώ έχω επεξεργαστή Ε8400 και μία κάρτα γραφικών X1950 pro, και θεωρώ ότι παίζει πάρα πολύ καλά (ασχέτως ότι η κάρτα δεν υποστηρίζει την επιτάχυνστη βίντεο που υποστηρίζουν νεώτερες).

Σχετικα οκ εισαι! Ισως μια ati που τα πηγαινει καλυτερα στο θεμα "αναπαραγωγη ταινιας". (η 8800gt ειναι μια χαρα για gaming).
Kαταρχην σε ευχαριστω για τις απαντησεις.Εχω την εξης απορια: Eιμαι μελος του greek-tracker οπου ανεβαζουν ταινιες blue-ray.Την ταινια Step.Up.2.The.Streets.2008.720p.BluRay.DTS.x264-HDxT.mkv4.37 GB στο samsung bdp1400 αν την αντιγραψω οπως ειναι σε dvd θα το παιξει η' χρειαζεται να την φταιξω με το convertxtodvd για να την διαβασει?

Δεν ξέρω τι βλέπεις εκεί, εδώ πάντως βλέπω μεγάλη διαφορά ανάμεσα από τη έξοδο scart (σε RGB) και την HDMI σε 1080p στο ίδιο dvd. Υποθέτω κιόλας ότι και η τηλεόραση κάνει upscaling στην είσοδο scart, αλλά μάλλον δεν είναι της ίδιας ποιότητας με αυτή που κάνει το dvd player.

ΥΓ. Όχι και σχετικά οκ! Τι πρέπει να έχει δηλαδή για να είναι τελείως οκ!? Εδώ έχω επεξεργαστή Ε8400 και μία κάρτα γραφικών X1950 pro, και θεωρώ ότι παίζει πάρα πολύ καλά (ασχέτως ότι η κάρτα δεν υποστηρίζει την επιτάχυνστη βίντεο που υποστηρίζουν νεώτερες).

Λογικο ειναι να βλεπεις διαφορες αφου συγκρινεις scart με hdmi.

(mkv 1080p με το συστημα που εχει το παιδι θα εχει πολλες διακοπες στη κινηση...εισαι σιγουρος οτι παιζεις mkv 1080p με το συστημα που εχεις?)

Τι θέλεις να συγκρίνω; Αφού αυτό λέω, ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να παίζεις το dvd χωρίς upscaling (ή έστω με το συνήθως υποτυπώδες που κάνουν μόνες τους οι τηλεοράσεις) με το upscaling που κάνει ένα καλό dvd player.

Kαταρχην σε ευχαριστω για τις απαντησεις.Εχω την εξης απορια: Eιμαι μελος του greek-tracker οπου ανεβαζουν ταινιες blue-ray.Την ταινια Step.Up.2.The.Streets.2008.720p.BluRay.DTS.x264-HDxT.mkv4.37 GB στο samsung bdp1400 αν την αντιγραψω οπως ειναι σε dvd θα το παιξει η' χρειαζεται να την φταιξω με το convertxtodvd για να την διαβασει?

Απλά θα την χαλάσεις αν κάνεις τέτοια μετατροπή. Από ταινία HD θα την μετατρέψεις σε DVD που είναι απλής ανάλυσης. Τα DVD (ως format, όχι τα δισκάκια ως υλικό) δεν υποστηρίζουν HD αναλύσεις.
Και κατά δεύτερον, τα blu ray players δεν παίζουν mkv.

Απλά θα την χαλάσεις αν κάνεις τέτοια μετατροπή. Από ταινία HD θα την μετατρέψεις σε DVD που είναι απλής ανάλυσης. Τα DVD (ως format, όχι τα δισκάκια ως υλικό) δεν υποστηρίζουν HD αναλύσεις.
Και κατά δεύτερον, τα blu ray players δεν παίζουν mkv.
Πως θα την κανω να παιξει στο blue ray?

(mkv 1080p με το συστημα που εχει το παιδι θα εχει πολλες διακοπες στη κινηση...εισαι σιγουρος οτι παιζεις mkv 1080p με το συστημα που εχεις?)

Λες να μην ξέρω τι βλέπω; Κατά τη γνώμη σου τι χρειάζεται δηλαδή, τετραπύρηνο στα 4GHz και GTX280?

Τι θέλεις να συγκρίνω; Αφού αυτό λέω, ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να παίζεις το dvd χωρίς upscaling (ή έστω με το συνήθως υποτυπώδες που κάνουν μόνες τους οι τηλεοράσεις) με το upscaling που κάνει ένα καλό dvd player.

Εσυ ειπες οτι παιζεις dvd χωρις upscale μεσω scart και dvd με upscale μεσω hdmi.....Σου απαντησα οτι ειναι λογικοτατο να βλεπεις διαφορες...Εγω εκανα συγκριση μεταξυ upscale και "οχι upscale" αλλα παντα μεσω hdmi.

Λες να μην ξέρω τι βλέπω; Κατά τη γνώμη σου τι χρειάζεται δηλαδή, τετραπύρηνο στα 4GHz και GTX280?

Το μονο που του προτεινα ηταν οτι ισως χρειαζοταν μια καρτα της ati που τα πηγαινουν καλυτερα σε θεμα "αναπαραγωγη ταινιας". (μη συνεχισεις με το ιδιο υφος--κουβεντα κανουμε)

Παιδια ηρεμα.Δεν υπαρχει λογος να τσακωνεστε.Ο καθενας εχει την αποψη του.Μπορειτε να μου απαντησετε στο ερωτημα μου Πως θα την κανω να παιξει στο blue ray την ταινια που ειναι σε mkv αρχειο?

Εσυ ειπες οτι παιζεις dvd χωρις upscale μεσω scart και dvd με upscale μεσω hdmi.....Σου απαντησα οτι ειναι λογικοτατο να βλεπεις διαφορες...Εγω εκανα συγκριση μεταξυ upscale και "οχι upscale" αλλα παντα μεσω hdmi.

Sorry, αλλά δεν κατάλαβα καλά τι λες. Η σύγκριση θα γίνει μέσω scart και hdmi (αλλά αν το θέλεις και έτσι, ακόμα και στις αναλύσεις που δίνει το ίδιο το hdmi υπάρχει διαφορά). Αλλιώς τι συγκρίνουμε; Δηλαδή αν το dvd player δεν έχει upscaler, ούτε έξοδο hdmi, δεν θα έχουμε σαφέστατα χειρότερη ποιότητα;

Η ταινια μια χαρα μετατρεπετε με το mkv2vob και παιζει στο ps3 (hd εννοειται),αλλιως τη βλεπεις κατευθειαν απο το pc.

To να μετατρεψεις μια ταινια mkv με το mkv2vob και μετα να την αντιγραψεις με απλο copy σε ενα dvd(συνηθως dual-layer) εννοειται οτι δεν αλλαζει η αναλυση της!

Απάντηση: Re: DVD RECORDER:UPSCALING 1080P-ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ 160GB-USB

Παιδια ηρεμα.Δεν υπαρχει λογος να τσακωνεστε.Ο καθενας εχει την αποψη του.Μπορειτε να μου απαντησετε στο ερωτημα μου Πως θα την κανω να παιξει στο blue ray την ταινια που ειναι σε mkv αρχειο?

Δεν ξέρω ακριβώς για blu ray player γενικότερα. Νομίζω ότι τουλάχιστον για να παίζουν σε play station 3 ή xbox 360 τα κάνουν μετατροπή σε mp4 ή κάτι τέτοιο. Αλλά και πάλι δεν το λέω με σιγουριά, άλλος φίλος θα ξέρει καλύτερα.

ΥΓ. Δεν τσακωνόμαστε! Απλά διαφωνούμε σε κάποιο σημείο!

σου εγραψα παραπανω! αλλα μονο για ps3 ειναι αυτη η "δουλεια".

(αν θελεις να σου πω ακριβως τις ρυθμισεις του mkv2vob στειλε μου pm γιατι εδω δεν ειναι ο καταληλος χωρος)