DVD σε MKV

antid0t

Senior Member
17 January 2007
546
Αθηνα
Καλησπερα σε ολους,

Μιας και απεκτησα νεο HTPC, αποφασισα να περασω τα DVD μου σε MKV format, ωστε να τα εχω παντα διαθεσιμα.

Ελα ομως που εδω και μια εβδομαδα δεν μπορω να βγαλω ακρη πως να τα μετατρεψω σε MKV!

Αυτο που θελω ειναι ενα container που να περιεχει ταινια (Η264), ηχο (Dolby, DTS ή και MP3 δικαναλο) και υποτιτλους.

Υπαρχει ΕΝΑ προγραμμα που να τα κανει ολα αυτα?
Τσαμπα ή και με πληρωμη, να τελειωνουμε. Βρηκα πολλα tutorials με διεστραμμενο αριθμο software και settings και mux/demux και αλλα τετοια.

Σιγουρα δεν ειναι τοοοοοσο δυσκολο! :guitarist:

ευχαριστω!

α! και το autoGK που κατεβασα στο laptop μου, με γεμισε με φιλτρα και applications, οποτε και φοβαμαι να το βαλω στο HTPC μου - μη μπερδευτει (ξερουμε ολοι τι συμβαινει με τα codecs...).

Ασε που σκαει και παραθυρακι DOS και διαφορα αλλα...αλλα νταλον!

ΥΓ>> Λειτουργικο VISTA home premium

Last edited:
το avimux-gui κάνει τα παντα εφοσον όμως το πρωτογενες υλικο ειναι
avi container, δηλαδη σου αλλαζει container απο avi to mkv και βαζεις -βγαζεις ηχο και υποτιτλους.

Ευχαριστω Νικο F,

Το δοκιμασα και λειτουργει - εφ'οσον εχεις ολα τα κομματια ετοιμα (ξεχωριστο ηχο, ξεχωριστο video χωρις ηχο, κλπ).

το θεμα ειναι απο ενα DVD πρεπει να κανω πρωτα extract ολα τα τμηματα (αλλο software) και μετα να τα συνθεσω σε MKV. Ολα αυτα δεν τα κανει ενα software?

Ολα εκεινα τα mkv που "καποιοι" κατεβαζουν πως φτιαχνονται?

επειδη τωρα με το hd υλικο δεν δινω σημασια στα dvd οι γνωσεις μου
περιοριζονται σε αυτα που εγραψα.
Αν δεν βρεις απαντηση εδω τότε σιγουρα στο greektvsubs.gr θα την βρεις ...

:grandpa:kalispera!!!tha ithela na mou pite pos mporo na valo ipotitlous se tenia mkv gia na ti valo sto mkv2vob gia metatropi oste na mporesi na peksi sto ps3 :grandpa:

ωχ...καταλαβα... το αφηνω καλυτερα, μεχρι να εμφανιστει το προγραμματακι που ολοι περιμεναμε!

Δες εδώ http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=12379

Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά στο 3ο πόστ λέει ότι δέχεται σαν input αρχεία .vob οπότε λογικά θα παίζει..

Το κακό είναι ότι δέχεται .vob αρχεία, αλλά το καθένα χωριστά, όχι σαν συνέχεια. Εγώ χτες έκανα τη μετατροπή dvd σε mkv με τα προγράμματα dvdshrink και mkvmerge: πρώτα περνάς την ταινία με το dvdshrink στο σκληρό, βάζοντας, όμως στις επιλογές του προγράμματος να μη σπαέι την ταινία σε πολλά vob, αλλά μόνο σε ένα. Στη συνέχεια πετάς το vob που βγαίνει στο mkvmerge και το mkv αρχείο σου είναι έτοιμο. Υπότιτλους βρίσκεις χωριστούς σε srt. Υπόψη ότι εγώ δοκίμασα μόνο την ταινία, όχι μενού κλπ. Βλέποντας μετά διαδοχικά mkv και dvd στην τηλεόραση, δεν είδα καμία διαφορά. Ελπίζω να βοήθησα.

Ευχαριστω παιδια, να δω τι γινεται.... εχω κανει Install - uninstall το συμπαν στο laptop μου και οπου ναναι δε θα δουλευει τιποτα!!!