DVDrecorder με ενσωματωμένο δέκτη DVB-T

Re: Απάντηση: DVDrecorder με ενσωματωμένο δέκτη DVB-T

panosxgr said:
Φίλε plin, μήπως γνωρίζεις αν υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους σε DivX ταινίες?

Φίλε Πάνο, το βρίσκω δύσκολο αν κρίνω απο το 65 που δεν αναγνωρίζει, κι αυτός είναι ο μονός λόγος που δεν το έχω αγοράσει ακόμα.

Νικόλας

Πρώτες εντυπώσεις από το Pana EX85

Μόλις σήμερα (3-8-06) παρέλαβα το Panasonic DMR-EX85.

Πρώτα-πρώτα να επιβεβαιώσω ότι είναι συμβατό με την ERT digital αλλά και, βέβαια, με τα αναλογικά κανάλια.
Πρώτες εντυπώσεις:
- Εξαιρετικά αθόρυβη λειτουργία: κατά την λειτουργία της αντιγραφής από DVD-R στο σκληρό σε ταχύτητα x1, (και μετά από 45 λεπτά της ώρας συνεχούς αντιγραφής) ο θόρυβος από το Panasonic μόλις που ακούγεται με σβηστή την τηλεόραση και ανοιχτή την πόρτα του επίπλου από απόσταση 3 μέτρα.
- Οι πρώτη εντύπωση επιβεβαιώνει αυτό που αναφέρθηκε και σε προηγούμενο post σχετικά με την ποιότητα εγγραφής σε LP mode (4Ω/4.7GB). Φαίνεται πράγματι αρκετά καλή!
- Άσχημη πρόσοψη (τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα), η οποία είναι χειρότερη απ’ ότι φαίνεται στις φωτογραφίες. Ειδικά η υποδοχή για την κάρτα SD βγάζει μάτι!
- Η ποιότητα των ψηφιακών καναλιών μου φάνηκε καλύτερη απ’ ότι είχα συνηθίσει από την κάρτα K-world & την AverMedia Hybrid που έχω χρησιμοποιήσει στον υπολογιστή. Αλλά πάλι, μπορεί να με ξεγελά ότι τώρα πια τα βλέπω σε CRT τηλεόραση και όχι σε TFT οθόνη υπολογιστή.

Δεν έχω προλάβει να του βάλω να παίξει DivX με ελληνικούς υπότ. (δεν ξέρω καν αν έχω κανένα, αλλά πιθανότατα ο Nikolas_T έχει δίκιο).

Αυτά για τώρα, περισσότερα εν καιρώ…

Καλωριζικο φιλε plin και περιμενουμε περισσοτερα νεα. Μια ερωτηση μονο. Εχει εξοδο HDMI γιατι δεν θυμαμαι τωρα...?

Καλορίζικο.
Καλές εγγραφές.
Εσύ που πρέπει να το έχεις ψάξει, ποιες οι διαφορές του με το 75;

Καλορίζικο!!!

Καλημέρα!!!
Καλορίζικο plin!!!!
επιτέλους!!!!..μάθαμε ότι είναι συμβατό με την Ελλάδα!!!...ουφ!!!!:music-smiley-005:
και ναι Πάνο : έχει έξοδο HDMI και κάνει upscale στα 720p και 1080i!!!

:music-smiley-005:

Φίλε plin καλορίζικο και καλές θεάσεις-εγγραφές.

Έχω 2 ερωτήματα αναφορικα με τα Panasonic.

1) Θεωρώ οτι το DMR-EX85 είναι μια καταπληκτική πρόταση, δεν ξέρω όμως τι γίνεται σε περίπτωση βλάβης και υποστήριξης απο την ελληνική αντιπροσωπεία, αφού το μοντέλο δεν εισάγεται στην Ελλάδα.

2) Αυτο με τους υπότιτλους δεν το καταλαβαίνω, δεν υπάρχουμε δηλαδή σαν αγοραστικό κοινό εμείς στην Ελλάδα? Υπάρχει κάποιος τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα αυτό, ίσως με κάποιο mail?

Νικόλας

Απάντηση: Re: DVDrecorder με ενσωματωμένο δέκτη DVB-T

Φίλε Nikolas_T, ανέμενε review του DMR-EX85 (με sample pictures) την Κυριακή.

Για την εγγύηση έχουμε και λέμε:
1. Κανονικά ισχύει η πανευρωπαϊκή εγγύηση. Δεν γνωρίζω την πολιτική της Intertech γι' αυτό το θέμα αλλά γνωρίζω ότι πολλές φορές ένα τηλ. στη Γ. Γραμματεία Kαταναλωτή αλλάζει τη συμπεριφορά της αντ/πείας.
Υπάρχουν βέβαια αντ/πείες (όπως της Intersys) που σου φτιάχνουν το μηχάνημα αλλά σου "βγάζουν το λάδι" μέχρι τότε, ίσως για να σε τιμωρήσουν.
ΣΗΜ: Τα παραπάνω δεν τα ξέρω από πρώτο χέρι αλλά από συζητήσεις με ανθρώπους του χώρου, οπότε τα αναφέρω με επιφύλαξη.
2. Η αγορά από Γερμανία ήταν ένα ρίσκο που πήρα, καθότι βιαζόμουν να αγοράσω ένα DVDrecorder

Για τους υπότιτλους τώρα, ειλικρινά δε ξέρω... έτσι κι' αλλιώς το εν λόγω μηχάνημα ίσως δεν εισαχθεί ποτέ κανονικά στη χώρα μας.
BTW ειδικά οι υπότιτλοι DivX δε με πολυενδιαφέρουν εμένα προσωπικά.

Φίλε plin σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου, εύχομαι να το χαρείς και θα περιμένω την Κυριακή για νεότερα.:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Νικόλας

Για όποιον (όπως ο Nikolas_T) ενδιαφέρεται για DVDrecorder με ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη ας κοιτάξει και το :
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=1602

Τα SONY έχουν συνήθως πολύ καλή ποιότητα εγγραφής λόγω μετατροπέα 12bit/108MHz

Εντυπώσεις από το Panasonic DMR-EX85/75 (Long)

Συγνώμη για το μεγάλο του post και για το off topic, αλλά πιστεύω ότι είναι καλύτερα από το να ανοιξω καινούγιο thread:
Πρώτα μερικές παρατηρήσεις:
Α. Το μόνο άλλο DVD recorder που έχω χρησιμοποιήσει ήταν ένα παλιό Samsung DVD-R100E, το οποίο ήταν η πρώτη προσπάθεια της Samsung στο χώρο. Δεν είχε σκληρό δίσκο, ενώ η ποιότητά του ήταν «πτωχή μεν, αλλά τίμια» (για το κόστος του).
Β. Η τηλεόρασή μου είναι μια παλιά Panasonic TX-21S4, 21’ αγορασμένη προ 8ετίας. Η συνήθης απόσταση θέασης είναι πάνω από 3 μέτρα. (προγραμματίζω αγορά μιας TV τουλάχιστον 32’ LCD από το 2007). Στην εποχή της ήταν μια τηλεόραση μέσης ποιότητας. Έχει είσοδο RGB scart. Η τηλεόραση έχει πολλές ώρες στην πλάτη της και άρα η CRΤ οθόνη της έχει «πέσει» αρκετά.
Από τα παραπάνω είναι σαφές ότι δεν έχω ακόμα τη δυνατότητα να αξιολογήσω τις πλήρεις δυνατότητες (ή τις ατέλειες) του εν λόγω recorder.

Στο θέμα μας τώρα: εντυπώσεις από το Panasonic DMR-EX85 μετά τις 10 πρώτες ημέρες χρήσης:
1. Χωρίς να επαναλάβω αυτά που έγραψα σε προηγούμενο post, απλά αναφέρω ότι είναι ιδιαίτερα αθόρυβο στη λειτουργία του. Επίσης δεν έχει όμορφη πρόσοψη (την χαλάει η υποδοχή για κάρτα SD).
2. Η λειτουργία του σαν player είναι απροβλημάτιστη εκτός από το γεγονός (όπως έχει αναφερθεί και από τον johnyosfp στο http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=116&page=4 ) ότι ΔΕΝ υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους σε DivX. Βρήκα ένα δισκάκι DivX με ελληνικούς υπότιτλους (.SUB) και τους έδειχνε λάθος (λάθος font).
3. Δυστυχώς, όπως καταλάβατε από τα παραπάνω, δε μπόρεσα να κάνω δοκιμές της εξόδου HDMI και του upsampling σε 720p/1080i.
4. Υποστηρίζει αναπαραγωγή με ταχύτητα x1.3 (μόνο όμως από το σκληρό και από DVD-RAM), κάτι που είναι πολύ βολικό μερικές φορές.
5. Ο χρόνος εναλλαγής των καναλιών είναι γύρω στο 1,3 sec.
6. Την αναπαραγωγή DVD-A και εικόνων από κάρτα τύπου SD δεν είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω. Επίσης δεν δοκίμασα εγγραφή από DV in.
7. Σαν recorder τώρα. Σύμφωνα με την Panasonic μια από τις καινοτομίες της σειράς DIGA είναι ότι διατηρεί υψηλή ανάλυση σε ταχύτητα εγγραφής LP. Για να διαπιστώσω την ποιότητα εγγραφής σε αυτήν, αλλά και στις άλλες ταχύτητες, έκανα το εξής test: Έγραψα ένα σχετικά σύντομο chapter από το τελευταίο DVD του LOR (extended edition) το οποίο έχει γρήγορες οπτικές εναλλαγές και σχετικά υψηλό bitrate-μέχρι 7.5MBps, και συγκεκριμένα το #53 “Victory at Minas Tirith” και το αντέγραψα στο σκληρό δίσκο του EX-85 με τις ταχύτητες XP, SP & LP. Μετά κάθισα και το είδα όσο μπορούσα πιο προσεκτικά και από απόσταση μισού μέτρου το αποτέλεσμα στην TVούλα μου, αλλά και σε ένα monitor LG TFT 19’ στον υπολογιστή.
H ποιότητα εγγραφής σε ταχύτητα XP είναι, όπως αναμενόταν, άψογη, ενώ σε SP είναι πολύ καλή. Συγκεκριμένα στην ταχύτητα XP δεν μπορούσα να διακρίνω διαφορές σε σχέση με το πρωτότυπο, ενώ σε SP υπήρχαν διαφορές (η εικόνα φαινόταν πιο τραχειά) αλλά όχι πολύ έντονες. Σε ταχύτητα LP η εικόνα δεν ήταν αποδεκτή για τα δικά μου γούστα.
Έχω επισυνάψει 3 photo για του λόγου το αληθές.
Επίσης έκανα και δοκιμές γράφοντας τηλεοπτικά προγράμματα με πολλές ή λίγες εναλλαγές. Εδώ με εξέπληξε ευχάριστα η ποιότητα εγγραφής σε LP, που φαίνεται να είναι αποδεκτή για εγγραφή τηλεοπτικών προγραμμάτων όπως ειδήσεις, ενημερωτικές εκπομπές –όχι όμως και ταινίες δράσης. Σε σχέση με το παλιό μου recorder η διαφορά σε αυτή την ταχύτητα είναι εμφανέστατη, άρα το DIGA engine και ιδιαίτερα το 2x LP Horizontal Resolution φαίνεται να δουλεύει. Γενικά οι διαφορές μεταξύ XP, SP & LP ήταν αρκετά μικρότερες στις τηλεοπτικές εγγραφές, και σε ορισμένες περιπτώσεις (που το πρόγραμμα είχε πολύ λίγες εναλλαγές) αμελητέες! Έχω επισυνάψει 2 photo από μια τέτοια περίπτωση.
8. Είναι κρίμα που δε υπάρχει η δυνατότητα της high speed αντιγραφής (χωρίς επανακωδικοποίηση) από DVD στο σκληρό δίσκο, παρά μόνο το ανάποδο. Πολύ θα ήθελα να αντιγράψω σαν image κάποια non copy-protected DVDs και να τα έχω στο σκληρό, όπως κάνουνε με τα HTPC.
9. Δυστυχώς όταν γράφεις τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ, γίνεται επανακωδικοποίηση. Δηλαδή (και το αναφέρω και σαν απάντηση της δικής μου απορίας η οποία εκφράστηκε στο αρχικό post του thread), η εγγραφή του «περίεργου» format της ψηφιακής ΕΡΤ επανακωδικοποιείται σύμφωνα με την επιλογή της ποιότητας εγγραφής XP, SP κτλ . Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο μειώνει την ποιότητα (ή αυξάνει το μέγεθος, για την ίδια ποιότητα) χωρίς λόγο. Πιθανόν, επίσης, η επανακωδικοποίηση να προκαλεί και κάποιες μικρές παραμορφώσεις ακόμα και στη ταχύτητα XP. Ίσως τα Pioneer τα οποία υποστηρίζουν την ¨περίεργη¨ ανάλυση της ΕΡΤ να πλεονεκτούν εδώ.
10. Υποστηρίζει εγγραφή x16 σε DVD+-R, x6 σε DVD-RW, x4 σε DVD+RW, x5 σε DVD-RAM, x4 σε DVD-R DL και x2.4 σε DVD+R DL.
11. Η εμμονή της Panasonic στη προώθηση του πανάκριβου και σπάνιου DVD-RAM είναι σπαστική! Δε μπορώ να καταλάβω γιατί επιμένει ακόμα να μη προσφέρει εγγραφή σε DVD-RW σε VR mode ή σε 16:9 format, παρά μόνο σε DVD-RAM. Μάλιστα, σύμφωνα με το manual δεν υποστηρίζεται ούτε καν η αναπαραγωγή του DVD-R (VR)! Ευτυχώς που υπάρχει και ο σκληρός δίσκος, οπότε δε μας χρειάζεται η εγγραφή σε VR mode σε DVD.
12. Σύμφωνα με το manual υποστηρίζεται η αναπαραγωγή mp3, JPEG, TIFF & DivX από DVD-R, CD, σκληρό και βέβαια DVD-RAM (μη τυχόν και δε το προωθήσουν…).
13. Θα προτιμούσα να είχε κάποιο είδος bookmark κατά την θέαση υλικού από το σκληρό δίσκο ή από DVD. Απομνημονεύει βέβαια το τελευταίο σημείο που πάτησες STOP αλλά η ύπαρξη πολλαπλών bookmark θα ήταν κάτι πολύ βολικό. Δεν γνωρίζω αν άλλα DVDrecorders το κάνουνε αυτό, αλλά το παλιό μου Samsung το έκανε και με είχε βολέψει πολύ.
14. Κάτι που μου φαίνεται ότι θα με ταλαιπωρήσει αρκετά είναι η έλλειψη κάποιας μορφής αρχειοθέτησης σαν τα directories/folders για τα αρχεία του σκληρού δίσκου. Όταν έχεις πάνω από 100 ώρες (σε SP) οπτικοακουστικό υλικό σε ένα μέσο είναι απαραίτητο να μπορείς να το καταχωρήσεις σε τομείς (directories/folders). Δυστυχώς το Panasonic δεν έχει τέτοια δυνατότητα. Δεν γνωρίζω αν άλλες μάρκες DVDrecorders την έχουν.
15. Ο χρόνος του Boot up είναι αρκετά γρήγορος περίπου 1’’ (ή 30’’ σε power save mode). Πάντως γενικά, θα προτιμούσα να ήταν κάπως αμεσότερο στις διάφορες λειτουργίες του (αν και είναι έτη φωτός ταχύτερο από το παλιό μου Samsung DVD-R100Ε).
16. Σαν editor έχει τα βασικά, χωρίς όμως να του λείπει και τίποτα ουσιαστικό. Αν και δεν αναφέρεται στα χαρακτηριστικά του, στη μέχρι τώρα χρήση του μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι frame accurate. Αν όντως είναι, πρόκειται για βασικό του πλεονέκτημα (το παλιό μου Samsung δεν ήταν, και αναγκαζόμουν να κάνω το editing στο PC. Φίλος μου είπε, ότι ούτε το κορυφαίο Sony RDR-HX1010 των 800+€ δεν είναι!)
17. Η εγγραφή Flexible recording σε DVD, η οποία προσαρμόζει ακριβώς το bit rate στο διαθέσιμο χώρο του DVD (αν και χωρίς να τον εκμεταλλεύεται πάντα 100%), είναι πολύ χρήσιμη και δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα.
18. Είναι αρκετά εύχρηστο στις λειτουργίες του, αλλά δεν λείπουν κάποια εργονομικά σφάλματα. Πρώτα-πρώτα το manual (στα αγγλικά) μου φάνηκε κάπως … κακομεταφρασμένο (από τα Γιαπωνέζικα άραγε;)!!!, και κάπως μπερδεμένο. Θα μπορούσε να ήταν πολύ καθαρότερο σε διάφορα σημεία του. Ευτυχώς, βρήκα στο internet το manual για την Αγγλική έκδοσή του DMR-EX85EB (η οποία προσοχή, δεν υποστηρίζει αναπαραγωγή DivX), και είναι πολύ καλύτερο! Επίσης οι λειτουργίες του μηχανήματος, κάποιες -λίγες- φορές, είναι λίγο μπερδεμένες, π.χ. για να αλλάξεις το κανάλι του ήχου πρέπει να πατήσεις άλλο κουμπί για –RW(VR) –RAM & HD και άλλο για DVD-V.
Πάντως, μου άρεσε αρκετά το τηλεκοντρόλ του.

Attachments

• LOR_XP.jpg
    LOR_XP.jpg
    127.8 KB · Views: 24
  • LOR_SP.jpg
    LOR_SP.jpg
    143.1 KB · Views: 10
  • LOR_EP.jpg
    LOR_EP.jpg
    145.6 KB · Views: 11
  • TV_XP.jpg
    TV_XP.jpg
    128.5 KB · Views: 17
  • TV_EP.jpg
    TV_EP.jpg
    139.2 KB · Views: 25
Ουπς.... Λάθος αρχείο στο TV_XP.

Το σωστό το επισυνάπτω εδώ.

Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι το 75 είναι ίδιο με το 85 (εκτός του μικρότερου δίσκου).

Attachments

• TV_XP.jpg
    TV_XP.jpg
    141.8 KB · Views: 17

ΑΝΤΩΝΗΣ Κ. said:
Ευχαριστούμε πολύ για την εκτεταμένη αναφορά!
Γνωρίζεις μήπως και αν γίνεται region free?
Όχι, αλλά συνήθως τα Panasonic γίνονται region free με ειδικό τηλεκοντρόλ.

Υπάρχει και αναμενόμενο μοντέλο της Sony με HDMI και DVB-T, το RDR-HXD860.

Γνωρίζει κανείς αν έχει κυκλοφορήσει (είναι προγραμματισμένο για Σεπτέμβριο) και, κυρίως, αν θα το φέρει η εδώ αντιπροσωπεία?

Ερώτηση...
Για να δούμε ψηφιακό κανάλι στη tv μας μέσω του dvd recorder όπως του panasonic DMR-EX85EB πρέπει η συσκευή να είναι στη θέση on; ή κάνει το σήμα pass through ακόμα και αν είναι στο standby;

Αντωνης Β said:
Ερώτηση...
Για να δούμε ψηφιακό κανάλι στη tv μας μέσω του dvd recorder όπως του panasonic DMR-EX85EB πρέπει η συσκευή να είναι στη θέση on; ή κάνει το σήμα pass through ακόμα και αν είναι στο standby;

Καμιά απάντηση....;

Συγνώμη Αντωνης Β για την καθυστέρηση:
Για να δούμε ψηφιακό κανάλι στη tv μας μέσω του dvd recorder όπως του panasonic DMR-EX85 πρέπει το recorder να είναι ανοικτό και ο δέκτης του συντονισμένος στο εν λόγω κανάλι. Δηλ. δεν μπορούμε να δούμε π.χ. Cine+ και να γράφουμε Sport+. Υπάρχουν βέβαια καινούργια recorders με διπλό ψηφιακό δέκτη τα οποία έχουν και αυτή τη δυνατότητα.

Last edited:
Thanks plin.

Απλά σκεφτόμουν αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το recorder σαν αποκωδικοποιητή. Δύσκολο όμως.