dvds σε avi ή κατι αντιστοιχο και το αναποδο

abarth

Established Member
6 March 2007
161
Thessaloniki/Greece
καλημερα
εχω πολλα dvds (κυριως παιδικα απο τα παιδια μου) και θελω να τα μετατρεψω σε avi ή αλλο φορματ ωστε να πιανουν λιγο χωρο, μετα να τα ξαναβαλω σε dvd ωστε να παιζουν σε οποιοδηποτε dvd player (οχι divx δλδ) ΑΛΛΑ:
1.θελω να χωρανε 3-4-5 βιντεακια (50-70 λεπτων το καθενα) σε ενα dvd
2.θελω να εχει το καθε βιντεακι καλη εικονα. Με το ImTooDVDRipper δεν εχω εντυπωσιαστει με την εικονα ενω ειναι πολυ πολυ ευχρηστο
3.θελω να μπορω να ενσωματωσω απο το dvd τους υποτιτλους χωρις να χρησιμοποιω εξτρα προγραμμα ή εστω να δημιουργει αρχειο srt/sub ...
4.θελω φυσικα να επιλεγω γλωσσα πριν το ripping
5.και με καποιο αλλο λογικα προγραμμα να βαζω ολα τα αρχεια σε ενα dvd που να παιζει ενας κλασσικος dvd player .... Δεν ξερω αν το vcd μπορει να ειναι VDVD :) ή κατι αντιστοιχο .....

Οποιες ιδεες ευπροσδεκτες :)...

Το (2) με ενδιαφερει πολυ :)

καλημερα
εχω πολλα dvds (κυριως παιδικα απο τα παιδια μου) και θελω να τα μετατρεψω σε avi ή αλλο φορματ ωστε να πιανουν λιγο χωρο, μετα να τα ξαναβαλω σε dvd ωστε να παιζουν σε οποιοδηποτε dvd player (οχι divx δλδ) ΑΛΛΑ:
1.θελω να χωρανε 3-4-5 βιντεακια (50-70 λεπτων το καθενα) σε ενα dvd
2.θελω να εχει το καθε βιντεακι καλη εικονα. Με το ImTooDVDRipper δεν εχω εντυπωσιαστει με την εικονα ενω ειναι πολυ πολυ ευχρηστο
3.θελω να μπορω να ενσωματωσω απο το dvd τους υποτιτλους χωρις να χρησιμοποιω εξτρα προγραμμα ή εστω να δημιουργει αρχειο srt/sub ...
4.θελω φυσικα να επιλεγω γλωσσα πριν το ripping
5.και με καποιο αλλο λογικα προγραμμα να βαζω ολα τα αρχεια σε ενα dvd που να παιζει ενας κλασσικος dvd player .... Δεν ξερω αν το vcd μπορει να ειναι VDVD :) ή κατι αντιστοιχο .....

Οποιες ιδεες ευπροσδεκτες :)...

Το (2) με ενδιαφερει πολυ :)

Χαίρε φίλε Abarth. Ξεκινάμε...

1. Χωράνε και 5 και 6 και 7 βιντεάκια σε ένα dvd και με πολύ καλή εικόνα.
2. Βάζεις την ταινία στο σκληρό είτε με copy paste αν είναι ξεκλείδωτο το δισκάκι, είτε με το DVD shrink ή το DVD decrypter σε περίπτωση που είναι κλειδωμένο. Μετά πας εδώ:http://www.rita.lt/ και ακολουθείς τους οδηγούς μετατροπής κατεβάζοντας το AutoGK. Το πρόγραμμα αυτό θα σου μετατρέψει το dvd, που έχεις αποθηκεύσει στο σκληρό, σε avi-divx. Αφού θέλεις καλή εικόνα επέλεξε μια ανάλυση 640χ480 με υψηλό bitrate χρησιμοποιώντας dvix ή xvid codec. Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις τον πρώτο που είναι συμβατός με όλα σχεδόν τα players. Εύχομαι να έχεις τουλάχιστον διπύρηνο επεξεργαστή διότι οι μετατροπές τέτοιου είδους είναι ό,τι πιο δύσκολο για τους επεξεργαστές. Η διαδικασία μπορεί να κρατήσει αρκετές ώρες.
3. Δεν γνωρίζω πως γίνεται αυτό που λές, πάντως αν έχεις αρχείο srt. υποτίτλων μπορείς να τους ενσωματώσεις στο καινούργιο avi αρχείο που θα δημιουργηθεί με το πρόγραμμα avisub. Το πρόγραμμα αυτό ενσωματώνει τον υπότιτλο σαν εικόνα και όχι σαν ξεχωριστό αρχείο και έτσι ξεγελά το 99% των players που δεν αναπαράγουν για χ,ψ,ζ λόγους την ελληνική γραμματοσειρά όταν είναι σε ξεχωριστό αρχείο.
4. Νομίζω, μπορείς...
5. Τα αρχεία τα ''καις'' με το Nero επιλέγοντας την iso μορφή. Και το vcd μετατρέπεται σε ό,τι θέλεις. Μέσα στο link που σου έδωσα θα βρεις πολλούς οδηγούς.

Καλή επιτυχία........-bye--bye-