Dvi to HDMI adaptor

bros400pgm

AVClub Enthusiast
Καλημερα.

Πιστευετε οτι ενας τετοιος ανταπτορας θα κανει δουλεια?
http://cgi.ebay.co.uk/Gold-DVI-I-Fe...ryZ41993QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Εχω ηδη ενα καλωδιο dvi-d και μεχρι να βαλω και δευτερο καναλι με τα απαραιτητα καλωδια, ελεγα να χρησιμοποιησω κατι τετοιο.
Το θεμα ειναι επισης αν θα δουλευει σωστα και αν θα περναει σωστα σηματα 1080p/24fps

Εξαρτάται την ποιότητα του καλώδιου που έχεις και τα μέτρα. Υπόψιν ότι το DVI δεν περνάει ήχο. Τι ακριβώς θα συνδέσεις; π.χ. PC με τηλεόραση;

Την ποιοτητα και τα μετρα ομολογω δεν καταλαβαινω τι σχεση εχουν, αφου ηδη ο παλιος προβολεας παιζει με αυτο το καλωδιο μια χαρα (ασε που ειναι καλο καλωδιο).
Θα συνδεσω dvd με προβολεα.Υπαρχει ηδη το dvi, ενω τα νεα προβολικα εχουν hdmi θυρα.

Οπως λεει και ο Δημητρής pin 2 pin ειναι οποτε δεν επηρεάζουν.

Βεβαια κατασκευαστές όπως η Supra δεν εγγυώνται για περιπτωσεις πολλών μέτρων και μεγάλων αναλυσεων.

Στην πράξη όμως δεν εχω δει ποτε να παίζει πρόβλημα.

Μαλλον για τους τυπους το γράφουν.

Κατα 99% θα εισαι ΟΚ.

Ebay και στα ανταπτοράκια των 30 Ευρώ; Έλεος ρε παιδιά.

Και στο πλησιέστερο κατάστημα ηλεκτρονικών να πας, θα βρεις με 10-40 .

Απάντηση: Re: Dvi to HDMI adaptor

Ebay και στα ανταπτοράκια των 30 Ευρώ; Έλεος ρε παιδιά.

Και στο πλησιέστερο κατάστημα ηλεκτρονικών να πας, θα βρεις με 10-40 .

Ναι φιλε μου, ενδεικτικα εβαλα μια αγγελια απο ebay (για την περιγραφη του τι θελω κυριως). Ηθελα επισης να δειξω οτι εγω θελω το ανταπτορακι να ειναι dvi θυληκο και hdmi αρσενικο.

Δυστυχως στην Πατρα δυσκολα τα πραγματα για τετοια περιεργα πραγματακια.
Αν καποιος γνωριζει κατι για Πατρα, ή για μαγαζι που στελνει αντικαταβολη παρακαλω να μου πει.

Re: Απάντηση: Dvi to HDMI adaptor

Οποιαδήποτε μηχανική σύνδεση προκαλεί απώλεια σήματος. Μίλησες για 1080ρ γι'αυτό ρώτησα για μήκος καλωδίου. Αν μου έλεγες για 15-20μ μπορεί ή χρήση αντάπτορα να σου δημιουργήσει πρόβλημα. Ακόμα και στην Πάτρα αν πας σε κατάστημα με Ηι-FI ή Ηλεκτρονικά είδη κάτι θα βρεις.

Την ποιοτητα και τα μετρα ομολογω δεν καταλαβαινω τι σχεση εχουν, αφου ηδη ο παλιος προβολεας παιζει με αυτο το καλωδιο μια χαρα (ασε που ειναι καλο καλωδιο).
Θα συνδεσω dvd με προβολεα.Υπαρχει ηδη το dvi, ενω τα νεα προβολικα εχουν hdmi θυρα.

θεωρητικα φυσικα υπαρχουν απωλειες.

Γι αυτο και οι εταιριες γραφουν οσα προανεφερα.

Στην πραξη απλως, απο την εμπειρια μου, συνηθως (οχι παντα) δεν επηρεαζουν καταστασεις σαν αυτες που συζηταμε.

Τεσπα για να μην μπλεκεσαι: Κανεις δεν μπορει να σου δωσει 100% σγουρη απαντηση. Δοκιμαζεις και βλεπεις.

Re: Απάντηση: Dvi to HDMI adaptor

Συμφωνώ, με καλώδια και adaptors δεν υπάρχει σίγουρο. Εγώ αγόρασα έναν από DVI male - HDMI - female με 8Ευρώ από την Στουρνάρη και έπαιξε τέλεια όταν από κατάστημα Hi-Fi μου δίναν το σουπερ-ντουπερ με επίχρυσα και λοιπά με 35 Ευρώ. Έχω κάνει και ένα post για καλώδια και συνοδά για ψηφιακό σήμα αλλά δεν είδα να συγκινείται κανείς. Μάλλον μας έχουν μάθει να τα σκάμε ακόμα και εκεί που δεν χρειάζεται!!!

θεωρητικα φυσικα υπαρχουν απωλειες.

Γι αυτο και οι εταιριες γραφουν οσα προανεφερα.

Στην πραξη απλως, απο την εμπειρια μου, συνηθως (οχι παντα) δεν επηρεαζουν καταστασεις σαν αυτες που συζηταμε.

Τεσπα για να μην μπλεκεσαι: Κανεις δεν μπορει να σου δωσει 100% σγουρη απαντηση. Δοκιμαζεις και βλεπεις.

Εψαξα ολα τα μαγαζια στην σαντορινη(οχι οτι ειναι κ πολλα!!)κ δεν εχουν adaptor.....
εχετε να προτεινετε κανα ιντερνετικο μαγαζι για αγορα?(μην καταληξω στο ebay για ανταπτορα..)
Το μονο που βρηκα ηταν το mysystems με 38ευρω!!!Νομιζω οτι ειναι πολλα.......
Υ.Γ Το πλαισο που πηρα το καλωδιο,δεν ειχε!!

παρελαβα τον antaptora dvi-hdmi αλλα ειναι dvi-d single link.....
Θα υπαρχει προβλημα?H εξοδος της καρτας ειναι dvi-i dual link....
Το καλυτερο ειναι να το δοκιμασω αλλα αν το ανοιξω φοβαμαι μηπως δεν μπορω να το επιστρεψω.....

ειμαι γκαντεμης.....
Μολις πηρα το καλωδιο που ειχα παραγγειλει απο πλαισιο κ μου ηρθε dvi-hdmi αντι για hdmi-hdmi....Αντε παλι επιστροφες.......

Υ.Γ Συν οτι με χρεωσαν μεταφορικα ενω η παραγγελια ηταν πανω απο 45 ευρω(20 λεπτα στα τηλεφωνα για να βγαλω ακρη...)

Last edited: