DVICO & Popcorn: Ελληνικοί εξωτερικοί υπότιτλοι

Status
Not open for further replies.
Μόνο που θα περιμένεις να βγει το επόμενο firmware και σ' αυτό, διότι δεν έχεις ήχο στην τηλεόραση μέσω hdmi από κωδικοποίηση DTS (τα 8 στα 10 mkv έχουν DTS).
Έχεις τον τρόπο σου να με... "προσγειώνεις" πάντως!:bigcry:

Re: Απάντηση: DVICO & Popcorn: Ελληνικοί εξωτερικοί υπότιτλοι

Γενικά είναι αναμφισβήτητα σχετικά σοβαρό πρόβλημα για τους περισσότερους Έλληνες, ειδικά αν δεν είναι και πολύ εξοικειωμένοι στη χρήση υπολογιστών.
Αλλά και γενικότερα είναι... "σπαστική ή όλη διαδικασία αν πρέπει να την επαναλάβεις κάτι χιλιάδες φορές. Στην απλούστερη περίπτωση είναι ανασταλτικός παράγοντας είτε στο να αποφασίσεις στα γρήγορα να δεις μια ταινία είτε και στην γενικότερη αγορά του μηχανήματος.

Κατά τ' άλλα όμως, το μηχανάκι αυτό θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα επί του παρόντος.
Γι αυτό θα επιμείνω στην άποψη που εξέφρασα και πριν, στο να τους στέλνουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι σχετικά emails που να τους επισημαίνουμε κάπως, τη σημαντικότητα της σωστής υποστήριξης από το firmware τους και των Ελληνικών srts.

Κάτω από αυτό το πνεύμα, πριν λίγο έστειλα το ακόλουθο κείμενο στιν DViCO:
Hi from Greece!

I would like to share with you my excitement for the product TViX HD M-6500A and I am having serious thoughts to buy it BUT I realized that it does not support external subtitle "srt" files for Greek language character sets.
This feature is really needed because Greek is the only language that we use in my country when we watch a foreign movie.

Is there any chance to "fix" this issue soon?
Unfortunately in other case I will have to look for a similar product that supports Greek "srt" subs.

Thanks in advance!
Ελπίζω να ανταποκριθούν σύντομα γιατί... δεν κρατιέμαι για αγορά!!!

Μόλις έστειλα κι εγώ το e-mail γιατα ελληνικά. Άντε να δούμε, αυξάνεστε και πληθύνεστε. Μπράβο σου που το σκέφτηκες κι έκανες την αρχή φίλε CosmosKGR

Ναι αυτό ήθελα να πω!
Δεν διεκδικώ εύσημα πρωτιάς για αυτή μου την κίνηση μιας και ήδη την είχαν κάνει κι άλλοι και κάποιοι το έχουν αναφέρει αλλού όπως κι ο Τάσος άλλωστε.

Εγώ απλώς το επισημαίνω ξανά και ίσως το "ζορίζω" και λίγο παραπάνω (με κίνδυνο να φανώ και κουραστικός) ώστε να μπορέσει να γίνει κάτι τελικά για το καλό όλων μας.

Ούτε εμένα μου έχουν απαντήσει ακόμα αλλά ίσως είναι λίγο νωρίς.
Πάντως αν θυμάμαι καλά σε κάποιο άλλο μέλος του είχαν απαντήσει ότι τους είναι γνωστό σα θέμα και ότι σε μελλοντική αναβάθμιση θα το υποστηρίξουν όπως πρέπει.
Φυσικά το θέμα είναι πόσο μελλοντική θα είναι και αν, αυτή η ριμάδα η αναβάθμιση τους!

Λάθος μου παιδιά, δεν το θυμόμουν το συγκεκριμένο Post, αλλά και πάλι μεγαλύτερη σημασία είναι να γίνουμε πολλοί αυτοί που θα στείλουμε το e-mailώστε να "ταρακουνηθούν" λίγο οι κύριοι της DVICO. Όπως και να το κάνουμε, πρόκειται για μία υπόθεση ενός λεπτού και δεν κοστίζει τίποτε άλλο.....

Εμένα πάλι βρε παιδιά γιατί δεν με πειράζει αυτή η διαδικασία που κάνω με τον Subtitle Creator για να μετατρέψω σε sub/idx τους υπότιτλους για το DVICO? 5 δευτερόλεπτα υπόθεση είναι έτσι κι αλλιώς.

Οσο για τα + και - του κάθε μηχανήματος, δεν πρέπει να είμαστε και αχάριστοι. Οταν οι υπόλοιποι βλέπουν ακόμα απλά DVD κι εμείς απολαμβάνουμε εικόνα HD, να μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας :grinning-smiley-043

Κατ' αρχήν θα πρότεινα (τελείως καλοπροαίρετα), για το καλό του thread και κατ' επέκταση δικό μας, να παραμείνουμε εστιασμένοι εδώ, σε θέματα γύρω από τους υπότιτλους για αυτά τα μηχανάκια. Το ποιο είναι καλύτερο από το άλλο σε άλλα ζητήματα θεωρώ ότι είναι άλλο σοβαρότατο θέμα.

Ούτε εμένα θα με πείραζε να πρέπει να μετατρέψω έτσι, που και που κάνα αρχείο υποτίτλων. Το έχω κάνει πάρα πολλές φορές (με άλλο εύκολο πάλι τρόπο) για ένα iZak που έχω.
Απλά θα ήθελα να το αποφεύγω δεδομένου ότι θα πρέπει να το κάνω για αρκετές εκατοντάδες έργων που ήδη έχω. Βάλε κι αυτά που θα αποχτώ στην πορεία... Δε λέει!

Re: Απάντηση: DVICO & Popcorn: Ελληνικοί εξωτερικοί υπότιτλοι

Εμένα πάλι βρε παιδιά γιατί δεν με πειράζει αυτή η διαδικασία που κάνω με τον Subtitle Creator για να μετατρέψω σε sub/idx τους υπότιτλους για το DVICO? 5 δευτερόλεπτα υπόθεση είναι έτσι κι αλλιώς.

Οσο για τα + και - του κάθε μηχανήματος, δεν πρέπει να είμαστε και αχάριστοι. Οταν οι υπόλοιποι βλέπουν ακόμα απλά DVD κι εμείς απολαμβάνουμε εικόνα HD, να μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας :grinning-smiley-043

Εννοείται ότι το γεγονός πως το TVIX δεν αναγνωρίζει ελληνικούς υπότιτλους σε srt δεν πρέπει από μόνο του να αποτελεί λόγο αποτροπής από την αγορά του. Δικαιολογία δίνω μόνο σε όσους δε γνωρίζουν χειρισμό Η/Υ. Γιατί όντως πρόκειται για μία πολύ σύντομη διαδικασία, με την οποία όμως μπορούμε να απολαμβάνουμε εικόνα κατά πολύ ανώτερη από αυτή που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα........... :award:

Status
Not open for further replies.