DVICO TViX HD M-6500A

Παντως το Tvixie αν και απλο ομολογω οτι ειναι φοβερα τα αποτελεσματα του.Σου δινει την αισθηση οτι εισαι στο DVD CLUB για να διαλεξεις ταινια!!

Είναι μόνο για την έκδοση 6500 ή μπορούμε να το βάλουμε κι εμείς που έχουμε το 4100?

Re: Απάντηση: DVICO TViX HD M-6500A

Ας έβαζαν WiFi, ξέρω 'γω;!:ernaehrung004:

Αφού όμως έβαλαν που έβαλαν hardware για σύνδεση δικτύου σε αυτό το μοντέλο, τί θα τους κόστιζε πια να ήταν κατηγορίας 1GB;!

Απλώς, ξεστοκάρουν τα low budget προϊόντα τους και έπειτα, όταν έχουν βγάλει τα κέρδη τους προχωράνε σε κάτι πιό "σύγχρονο", που ήδη έτρεχε στην γραμμή παραγωγής...μόνο που τότε το "σύγχρονο" θα είναι πάλι 5 βήματα πιό πίσω...αλλά η "βιομηχανία του χρήματος" δεν σκέφτεται με την απλή λογική σου, αλλά με την λογική του εύκολου και σταθερού κέρδους...και μόνον!
Τα λέμε,
Γιάννης

Εγώ στο δικό μου έχω περάσει τις παρακάτω ρυθμίσεις (έχω ένα router Linksys):

Στο πεδίο "Static IP address" του tvix
TVIX IP: 172.025.001.070
Subnet Mask: 255.255.000.000
Gateway: 172.025.254.254
DNS Server: 172.025.000.001

Στο πεδίο "Tvix Network Info" μου δείχνει τα εξής:
Tvix IP: 172.025.1.70
Subnet Mask: 255.255.0.0
DNS Server: 172.025.000.001

Στο πεδίο "Network Disk" (αφού έχω επιλέξει το NFS) έχω βάλει: 172.025.001.001 (Server IP)

Και, τέλος, στις ιδιότητες της Σύνδεσης Δικτύου (στον υπολογιστή) έχω βάλει:

IP: 172.25.1.1
S.M.: 255.255.0.0
D.G.: 172.25.254.254
P. DNS Server: 172.25.0.1

-bye-

Λοιπόν, αυτά είναι σωστά και λογικά...με ανάλογο τρόπο παραμετροποίησα και το δικό μου ενσύρματο δίκτυο...δουλεύει άψογα!
Αλλά πάπαλα στο ασύρματο....έχω τον προβλεπόμενο εξοπλισμό που προτείνει το εγχειρίδιο (τυχαία έχω το ίδιο μοντέλο της Linksys) και έχω χρησιμοποιήσει μέχρι 64 encryption, όπως γράφει το εγχειρίδο....πάπαλα....δεν επικοινωνεί με τον IP Server ασύρματα, όσο και να το χαϊδεψα, όσο και να το παρακάλεσα...έχεις πετύχει ασύρματη σύνδεση? (εσύ ή κάποιος άλλος που διαβάζει το post), αν ναί...δώσε βήμα-προς-βήμα οδηγίες που το πέτυχες (πες μου και παραμετροποίηση του ίδιου του ασύρματου δικτύου σου για να δω μήπως από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα επικοινωνίας) αλλά μην μου επαναλαμβάνεις αυτά που λέει το εγχειρίδιο, please...τα έμαθα σχεδόν απ' έξω...
Φιλικά,
Γιάννης

Last edited:

Πάντως η μετατροπή από srt σε sub τα χαλάει τα γράμματα πολύ. Στα .srt η γραμματοσειρά είναι Arial Narrow, Bold, 22 (τα οποία φαίνονται πολύ ωραία στην ταινία).
Αν τα αφήσω όμως έτσι το αποτέλεσμα στο sub βγαίνει χάλια. Πάρα πολύ μεγάλα, θολά και με "σκαλοπατάκια" γράμματα.

Από την εμπειρία σας ποιά γραμματοσειρά και τι επιλογές να διαλέξω από το Subtitle Creator ούτως ώστε το αποτέλεσμα στα γράμματα στο sub να είναι πιό κοντά σε αυτό του srt;

Τάσο,
να σε ρωτήσω κάτι πιό απλό? πώς θα μπορούσα να βρω το subtitle creator? το διαθέτεις? και έπειτα θα ψάξω και το θέμα με το σετάρισμα της γραμματοσειράς...λοιπόν?
Γιάννης

έκανα copy τα εξής αρχεία:

c:\windows\fonts\ariag.ttf (arial greek)
c:\windows\fonts\ariagb.ttf (arial greek bold)
c:\windows\fonts\ariagbi.ttf (arial greek bold italic)
c:\windows\fonts\ariagi.ttf (arial greek italic)

κατευθείαν απο τα windows sto root του δίσκου του 6500. (είτε μέσω LAN είτε μέσω USB)

μετά με το τηλεκοντρόλ πάω πάνω στο αρχείο και το επιλέγω με το (ok /play)

οπότε όποιο font διαλέξω εμφανίζεται σαν το κεντρικό font του συστήματος του tvix στο setup.

έτσι δουλεύουν τα ελληνικά .str και .idx κανονικότατα.

αν δε βρείτε τα arial greek στα fonts των windows κατεβάστε τα με ένα απλό google search ή καντε μου pm να σας τα στείλω.

η όλη διαδικασία περιγράφεται και στα FAQ/Q&A του tvix

http://www.tvix.co.kr/eng/faq/Default.aspx?act=RD&id=167&pg=0&CATID=10&SCATID=18

Λύκε,
μήπως θα μπορούσες να μου πεις πώς μπορώ να βρω τα αρχειάκια που περιγράφεις? ...please...
Γιάννης

Ο "Λύκος" σφράγισε οριστικά το θέμα των ελληνικών υπότιτλων...εύγε! και σε ευχαριστώ πολύ! Η πρότασή του καθιστά ανάξια λόγου την όποια προσπάθεια της εταιρείας για μελλοντικό upgrade του firmware για να συμπεριλάβει τα πολυπόθητα ελληνικά fonts...αυτό το έκανε ο "Λύκος" χωρίς αναμονή και παρακάλια...τελεία και παύλα!!!!!

Άψογος!!! Δείτε και μόνοι σας:

Originally Posted by whitewolf
έκανα copy τα εξής αρχεία:

c:\windows\fonts\ariag.ttf (arial greek)
c:\windows\fonts\ariagb.ttf (arial greek bold)
c:\windows\fonts\ariagbi.ttf (arial greek bold italic)
c:\windows\fonts\ariagi.ttf (arial greek italic)

κατευθείαν απο τα windows sto root του δίσκου του 6500. (είτε μέσω LAN είτε μέσω USB)

μετά με το τηλεκοντρόλ πάω πάνω στο αρχείο και το επιλέγω με το (ok /play)

οπότε όποιο font διαλέξω εμφανίζεται σαν το κεντρικό font του συστήματος του tvix στο setup.

έτσι δουλεύουν τα ελληνικά .str και .idx κανονικότατα.

αν δε βρείτε τα arial greek στα fonts των windows κατεβάστε τα με ένα απλό google search ή καντε μου pm να σας τα στείλω.

η όλη διαδικασία περιγράφεται και στα FAQ/Q&A του tvix

http://www.tvix.co.kr/eng/faq/Defaul...D=10&SCATID=18

ΞΕΚΛΕΙΔΩΜΑ ΚΟΡΕΑΤΙΚΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ

Για όσους έχουν τα κορεάτικα μοντέλα για δοκιμάστε να κάνετε αυτά που λέει ο Αυστραλός εδώ: http://www.mpcclub.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=18617

(αντιγράφω και το πost σε περίπτωση που σβήσουν το θέμα από το άλλο φόρουμ)

DVICO TViX M-6500a Korean language fix that works!!! Hi all

I bought my M6500-a from ebay in August. I'm in Australia so buying online is the only option. Anyway, the unit I bought was advertised as the international model with English language and the latest firmware (1.2.52). It arrived as advertised and everything went swimmingly until around 3 days ago when it suddenly locked itself into Korean. I'm at a loss to explain how it did that because I hadn't changed firmware - it was English one day and Korean the next. After reading the long thread about the Korean doemestic units being locked to Korean after firmware 1.1.44 I thought that was what happened. It still doesn't explain how it was working with 1.2.52 in English or why it reverted.

Needless to say, I was feeling a bit ripped off.

Luckily for me, the vendor is a decent guy and sent me the fix. While I may or may not have a Korean unit - it doesn't really matter as long as it is working as advertised. Anyway, I am now running the latest beta in English, so it definitely worked for me.

Here's what you do.
Update the Tvix with the firmware you wish to use. Menus will now be in Korean.
go to SETUP
go to MISC (do not pay attention to your TV screen because its KOREAN, look at your TViX screen it's ENGLISH )
on MISC go all the way down to the last selection
it should say LOAD FACTORY SETUP in your TViX screen
press OK then select YES
the TViX will reboot.
click OK once you see the remote picture on your TV screen
(do not panic because it is still in KOREAN)
go to EXIT and press OK then select NO
TURN OFF the TViX
when you TURN ON the TViX it will be in ENGLISH with the latest Firmware.

NOTE THE PART ABOUT THE TVIX SCREEN DISPLAYING ENGLISH WHILE NAVIGATING THE KOREAN MENUS.

Hope this works for those afflicted with Korean models

Ενας άλλος τρόπος για να ξεκλειδώσει είναι να περάσετε ένα custom firmware 1.2.52-3 το οποίο βασίζεται στην official 1.2.52 έκδοση
http://www.mpcclub.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=18309

Κατεβάζετε το firmware από εδώ:

http://www.binary-art.net/

Υ.Γ. Για να λέει ο Hi-Jack που είναι ο administrator του mpcclub "Halleluia..." μάλλον δουλεύει....

Υπενθυμίζω ότι το ξεκλείδωμα είναι απαραίτητο για να μπορεί να δεχτεί άλλα fonts (στην περίπτωσή μας το arialg.ttf) για να μπορεί να διαβάζει κατευθείαν ελληνικά srt χωρίς να χρειάζεται η μετατροπή σε sub.

Φιλοι μου γειά σας.
Απευθύνομαι στον σύντροφο Κ.Τάσο Οικονόμου που έγραψε

Originally Posted byΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
Επιβεβαιώνω κι εγώ ότι το μηχανάκι παίζει ΑΝΕΤΑ τα 1080p mkv μέσω 100άρη δικτύου!!
Συγκεκριμένα είχα mkv σε εξωτερικό σκληρό στο PC με USB σύνδεση (mybook 500GB) και μέσω δικτύου περίπου 30 μέτρα το tvix τα έπαιζε απροβλημάτιστα και μάλιστα σε Samba (low) επιλογή. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ακόμα και σε fast forward 32X δεν κόλλησε πουθενα!!! Βέβαια το δίκτυο ήταν ελέυθερο, ούτε κατέβαζα τίποτα από το Internet ούτε τίποτα.
Καλά δεν το συζητάω για mp3 και aac.....αέρα...

Θα ήθελα να ρωτήσω κ.Οικονόμου εαν το mybook που διαθέτεται μπορεί να ενωθεί με θύρα usb σε υπολογιστή για να φυλάξει τις ταινίες μας και να λειτουργεί σαν server me to tvix 500. Εαν οχι με την usb θύρα με το ethernet πόσο γρήγορο είναι? Δηλαδή για μια ταινία των 4.3 gb αργεί να την στείλη και να φυλαχτή στο σκληρο και των δύο μηχανημάτων ( ΗΤPC & TVIX)Εχω HTPC στο σαλόνι μου και λογαριάζω να κοτσάρω στη κρεββατοκάμαρα μου ένα TVIX για την τηλεόραση μου. Σας ερωτώ αφου ενδιαφέρομε να αγοράσω και τα δύο.
Σας ευχαριστώ πολύ.:grandpa:

Απάντηση: Re: DVICO TViX HD M-6500A

Φιλοι μου γειά σας.
Απευθύνομαι στον σύντροφο Κ.Τάσο Οικονόμου που έγραψε

Originally Posted byΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
Επιβεβαιώνω κι εγώ ότι το μηχανάκι παίζει ΑΝΕΤΑ τα 1080p mkv μέσω 100άρη δικτύου!!
Συγκεκριμένα είχα mkv σε εξωτερικό σκληρό στο PC με USB σύνδεση (mybook 500GB) και μέσω δικτύου περίπου 30 μέτρα το tvix τα έπαιζε απροβλημάτιστα και μάλιστα σε Samba (low) επιλογή. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ακόμα και σε fast forward 32X δεν κόλλησε πουθενα!!! Βέβαια το δίκτυο ήταν ελέυθερο, ούτε κατέβαζα τίποτα από το Internet ούτε τίποτα.
Καλά δεν το συζητάω για mp3 και aac.....αέρα...

Θα ήθελα να ρωτήσω κ.Οικονόμου εαν το mybook που διαθέτεται μπορεί να ενωθεί με θύρα usb σε υπολογιστή για να φυλάξει τις ταινίες μας και να λειτουργεί σαν server me to tvix 500. Εαν οχι με την usb θύρα με το ethernet πόσο γρήγορο είναι? Δηλαδή για μια ταινία των 4.3 gb αργεί να την στείλη και να φυλαχτή στο σκληρο και των δύο μηχανημάτων ( ΗΤPC & TVIX)Εχω HTPC στο σαλόνι μου και λογαριάζω να κοτσάρω στη κρεββατοκάμαρα μου ένα TVIX για την τηλεόραση μου. Σας ερωτώ αφου ενδιαφέρομε να αγοράσω και τα δύο.
Σας ευχαριστώ πολύ.:grandpa:

Το MyBook μπορεί να ενωθεί από την USB και σε PC και στο TVIX. Πρόβλημα ταχύτητας δεν υπάρχει κανένα.