Είναι μόνο για την έκδοση 6500 ή μπορούμε να το βάλουμε κι εμείς που έχουμε το 4100?
Ας έβαζαν WiFi, ξέρω 'γω;!:ernaehrung004:
Αφού όμως έβαλαν που έβαλαν hardware για σύνδεση δικτύου σε αυτό το μοντέλο, τί θα τους κόστιζε πια να ήταν κατηγορίας 1GB;!
Εγώ στο δικό μου έχω περάσει τις παρακάτω ρυθμίσεις (έχω ένα router Linksys):
Στο πεδίο "Static IP address" του tvix
TVIX IP: 172.025.001.070
Subnet Mask: 255.255.000.000
Gateway: 172.025.254.254
DNS Server: 172.025.000.001
Στο πεδίο "Tvix Network Info" μου δείχνει τα εξής:
Tvix IP: 172.025.1.70
Subnet Mask: 255.255.0.0
DNS Server: 172.025.000.001
Στο πεδίο "Network Disk" (αφού έχω επιλέξει το NFS) έχω βάλει: 172.025.001.001 (Server IP)
Και, τέλος, στις ιδιότητες της Σύνδεσης Δικτύου (στον υπολογιστή) έχω βάλει:
IP: 172.25.1.1
S.M.: 255.255.0.0
D.G.: 172.25.254.254
P. DNS Server: 172.25.0.1
![]()
Πάντως η μετατροπή από srt σε sub τα χαλάει τα γράμματα πολύ. Στα .srt η γραμματοσειρά είναι Arial Narrow, Bold, 22 (τα οποία φαίνονται πολύ ωραία στην ταινία).
Αν τα αφήσω όμως έτσι το αποτέλεσμα στο sub βγαίνει χάλια. Πάρα πολύ μεγάλα, θολά και με "σκαλοπατάκια" γράμματα.
Από την εμπειρία σας ποιά γραμματοσειρά και τι επιλογές να διαλέξω από το Subtitle Creator ούτως ώστε το αποτέλεσμα στα γράμματα στο sub να είναι πιό κοντά σε αυτό του srt;
έκανα copy τα εξής αρχεία:
c:\windows\fonts\ariag.ttf (arial greek)
c:\windows\fonts\ariagb.ttf (arial greek bold)
c:\windows\fonts\ariagbi.ttf (arial greek bold italic)
c:\windows\fonts\ariagi.ttf (arial greek italic)
κατευθείαν απο τα windows sto root του δίσκου του 6500. (είτε μέσω LAN είτε μέσω USB)
μετά με το τηλεκοντρόλ πάω πάνω στο αρχείο και το επιλέγω με το (ok /play)
οπότε όποιο font διαλέξω εμφανίζεται σαν το κεντρικό font του συστήματος του tvix στο setup.
έτσι δουλεύουν τα ελληνικά .str και .idx κανονικότατα.
αν δε βρείτε τα arial greek στα fonts των windows κατεβάστε τα με ένα απλό google search ή καντε μου pm να σας τα στείλω.
η όλη διαδικασία περιγράφεται και στα FAQ/Q&A του tvix
http://www.tvix.co.kr/eng/faq/Default.aspx?act=RD&id=167&pg=0&CATID=10&SCATID=18
δώσε ένα mail....
Φιλοι μου γειά σας.
Απευθύνομαι στον σύντροφο Κ.Τάσο Οικονόμου που έγραψε
Originally Posted byΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
Επιβεβαιώνω κι εγώ ότι το μηχανάκι παίζει ΑΝΕΤΑ τα 1080p mkv μέσω 100άρη δικτύου!!
Συγκεκριμένα είχα mkv σε εξωτερικό σκληρό στο PC με USB σύνδεση (mybook 500GB) και μέσω δικτύου περίπου 30 μέτρα το tvix τα έπαιζε απροβλημάτιστα και μάλιστα σε Samba (low) επιλογή. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ακόμα και σε fast forward 32X δεν κόλλησε πουθενα!!! Βέβαια το δίκτυο ήταν ελέυθερο, ούτε κατέβαζα τίποτα από το Internet ούτε τίποτα.
Καλά δεν το συζητάω για mp3 και aac.....αέρα...
Θα ήθελα να ρωτήσω κ.Οικονόμου εαν το mybook που διαθέτεται μπορεί να ενωθεί με θύρα usb σε υπολογιστή για να φυλάξει τις ταινίες μας και να λειτουργεί σαν server me to tvix 500. Εαν οχι με την usb θύρα με το ethernet πόσο γρήγορο είναι? Δηλαδή για μια ταινία των 4.3 gb αργεί να την στείλη και να φυλαχτή στο σκληρο και των δύο μηχανημάτων ( ΗΤPC & TVIX)Εχω HTPC στο σαλόνι μου και λογαριάζω να κοτσάρω στη κρεββατοκάμαρα μου ένα TVIX για την τηλεόραση μου. Σας ερωτώ αφου ενδιαφέρομε να αγοράσω και τα δύο.
Σας ευχαριστώ πολύ.:grandpa:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.