DVICO TViX HD M-6500A

Λυπάμαι που το (ξανα)λέω αλλά μάλλον ξαναγυρνάω στην αρχική 1.2.52

Σε τεστ που έκανα με .mkv 1080p 15GB (G.I. Joe) δυστυχώς και με το 1.3.137 και με την 1.3.168 μετά το πρώτο-δεύτερο λεπτό συνεχόμενα κολλήματα και κομμένος ο ήχος. Με την 1.2.52 ακριβώς στα ίδια σημεία που ξεκινάνε τα κολλήματα , τα περνάει ΤΖΑΜΙ. Υπ´όψιν μιλάω για streaming . Το τεστ έγινε με δύο ίδια μηχανάκια στο ίδιο δίκτυο με τα ίδια καλώδια, τις ίδιες ρυθμίσεις κλπ.

Απίστευτο μετά από δυό χρόνια να ψάχνουμε ακόμα firmware να παίξουμε σωστά mkv.....

Αν έχετε γρήγορη γραμμή , κατεβάστε το mkv (την 1080p έκδοση όμως) και κάντε κι εσείς δοκιμές.

Το info του αρχείου είναι αυτό:
NAME.................: G.I. Joe: The Rise of Cobra
GENRE................: Action | Adventure | Sci-Fi | Thriller
RATiNG...............: 6.0/10 21,589 votes
iMDB.................: http://www.imdb.com/title/tt1046173/

RELEASE DATE.........: 2009.10.??
ENCODE BY............: jaychu128

RUNTiME..............: 1:57:59
FiLE SiZE............: 14.49 GB
ViDEO CODEC..........: x264_L4.1 @ 16000 Kbps
AUDiO CODEC..........: English DTS 5.1 @ 1.5 Mbps
English Commentary Vorbis 2.0 @ 80 Kbps
FRAMERATE............: 23.976fps
RESOLUTiON...........: 1920 x 800
SUBTiTLES............: ENG .srt
SOURCE...............: 1080p Blu-ray AVC DTS-HD MA 5.1

Και με την τελευταία 1.4.25 τζίφος. Πάλι κολλήματα. Οποιος θέλει να δοκιμάσει ας κατεβάσει από εδώ όποια έκδοση του κάνει κέφι: http://dvdnews.free.fr/TViX/M-6500/

Δεν ξέρω αν παίζουν "παπάδες" οι νέες εκδόσεις, πάντως για mkv ανεξαρτήτου bitrate η 1.2.52 φαίνεται να είναι αξεπέραστη (αν δεν είχε και το Bug με το brightness-contrast, ούτε καν θα με ενδιέφερε να αλλάξω firmware).

Re: Απάντηση: DVICO TViX HD M-6500A

Καλημέρα σε όλους,

Εχω το 6500Α.

Εβαλα το καινούριο firmware 1.5.10.

Προσπαθώντας να αλλάξω το encoding των υποτίτλων σε ελληνικά το μηχάνημα rebootάρει κάθε φορά!!!!!

Οχι μόνο με τους ελληνικούς μα με κάθε αλλαγή υποτίτλων!!!! Είναι πλέον σπαστικό. Γύρισα στο 1.4.22 και πάλι.

Κάποιος άλλος είδε το ίδιο πρόβλημα;

Ευχαριτώ εκ των προτέρων,

Αnndy

Απάντηση: Re: Απάντηση: DVICO TViX HD M-6500A

Καλημέρα σε όλους,

Εχω το 6500Α.

Εβαλα το καινούριο firmware 1.5.10.

Προσπαθώντας να αλλάξω το encoding των υποτίτλων σε ελληνικά το μηχάνημα rebootάρει κάθε φορά!!!!!

Οχι μόνο με τους ελληνικούς μα με κάθε αλλαγή υποτίτλων!!!! Είναι πλέον σπαστικό. Γύρισα στο 1.4.22 και πάλι.

Κάποιος άλλος είδε το ίδιο πρόβλημα;

Ευχαριτώ εκ των προτέρων,

Αnndy

Εμένα μια χαρά έπαιζε τα ελληνικά. Υπάρχει και άλλος τρόπος που χρησιμοποιούμε χρόνια τώρα, με το να επιλέξεις ελληνική γραμματοσειρά π.χ. Arialg.ttf

Εγώ έπαθα άλλο κουφό στο 1.5.16: Δεν υπήρχαν τα εικονίδια πάνω-πάνω που επιλέγεις πηγή από εσωτερικό σκληρό ή δίκτυο ή usb . Αυτά ήταν εξαφανισμένα και έβλεπε by default μόνο τα περιεχόμενα του εσωτερικού δίσκου.

Να κάνω κι εγώ μια ''χαζή'' ερώτηση?
Για ποιο λόγο έχει στο κεντρικό menu τα εικονίδια video, audio, photo? αφού ότι και να επιλέξεις παίζουν όλα τα αρχεία?
Ένα χρόνο τώρα την είχα αυτή την απορία, μήπως υπάρχει κάτι που δεν ξέρω??????

Αν διαβασετε προσεκτικα το τι προσφερουν τα καινουρια fw θα σας λυθει η απορια.Πχ εαν φτιαξουμε ενα φακελο MOVIES και εκει μεσα τοποθετησουμε ολες μας τις ταινιες κανονικα σε ξεχωριστους υποφακελους πατωντας VIDEO θα πλοηγουμαστε απευθειας στο εσωτερικο του φακελου MOVIES και το αντιστοιχο συμβαινει αν φτιαξουμε εναν φακελο MUSIC.Επισεις αναλογα με το τι επιλεξαμε αλλαζει ο τροπος και το μεγεθος προβολης των εξωφυλλων που φτιαχνουμε με το TVIXIE.Στο φακελο με τις ταινιες πλεον τα αρχεια ως υπαρξη εξαφανιζονται και τη θεση τους παιρνουν 3 κουμπια (back-preview-play) τα οποια δεν κρυβουν καθολου τη θεα στην περιληψη της ταινιας.Επισης το preview δινει τη δυνατοτητα στους μερακληδες να κατεβασουν το trailer της ταινιας και να προσθεσουν στην αρχη του ονοματος του τη λεξη preview_...... οποτε πατωντας το βλεπουμε το trailer η οποιοδηποτε αλλο βιντεο εχουμε ονομασει ετσι.Να προσθεσω εδω οτι πλεον το μηχανημα παιζει 100% τα ριπαρισμενα non java bluray με πληρη λειτουργεια των original μενου του δισκου, τελεια εικονα και κινηση και bitsream hd ηχους και υπτιτλους presentation graphics (χαρμα οφθαλμων) σαν κανονικο bluray player (μερικα απο αυτα για οσους ενδιαφερονται ειναι το APOCALYPTO, THE ROCK, CELINE DION A NEW DAY LIVE IN LAS VEGAS και THE ISLAND το οποιο εχει και ελληνικους υποτιτλους).Παντως υστερει ακομα στην αναπαραγωγη BD.iso και συνισταται η μετατροπη τους σε rip.

Μια ερωτησουλα. Το τελευταίο διάστημα χανω το σημα καποιες στιγμες και εχω μαυρη εικονα μονο (ακομα και στο αρχικο μενου οχι μονο οταν παιζει). Το εχει αντιμετωπισει κανενας αυτο? Και αν ναι με ποιο τροπο το ελυσε αυτο το προβλημα?

Το έχω πάθει κι εγώ 2-3 φορές κι έκανα restart για να επανέλθει, αυτό το παθαίνω με την 1.3.95 πιο πριν δεν υπήρχε, επίσης από τότε που έκανα αναβάθμιση σ' αυτή τη version όταν ξεκινάει το video για 1-2 sec πρασινίζει όλη η οθόνη.

παιδια και σε μενα κανει ακριβως τα ιδια. εχω το firmware 1.3.168. καμια λυση?

Σημερα λεω να δοκιμασω την τελευταια εκδοση για να τσεκαρω αν εξακολουθει να υπαρχει το προβλημα. Αν δεν λυθει προβλεπω να ξαναπερναω την 1.2.52 και να πηγαινει στο παιδικο δωματιο.

Απάντηση: Re: DVICO TViX HD M-6500A

Αν διαβασετε προσεκτικα το τι προσφερουν τα καινουρια fw θα σας λυθει η απορια.Πχ εαν φτιαξουμε ενα φακελο MOVIES και εκει μεσα τοποθετησουμε ολες μας τις ταινιες κανονικα σε ξεχωριστους υποφακελους πατωντας VIDEO θα πλοηγουμαστε απευθειας στο εσωτερικο του φακελου MOVIES και το αντιστοιχο συμβαινει αν φτιαξουμε εναν φακελο MUSIC.Επισεις αναλογα με το τι επιλεξαμε αλλαζει ο τροπος και το μεγεθος προβολης των εξωφυλλων που φτιαχνουμε με το TVIXIE.Στο φακελο με τις ταινιες πλεον τα αρχεια ως υπαρξη εξαφανιζονται και τη θεση τους παιρνουν 3 κουμπια (back-preview-play) τα οποια δεν κρυβουν καθολου τη θεα στην περιληψη της ταινιας.Επισης το preview δινει τη δυνατοτητα στους μερακληδες να κατεβασουν το trailer της ταινιας και να προσθεσουν στην αρχη του ονοματος του τη λεξη preview_...... οποτε πατωντας το βλεπουμε το trailer η οποιοδηποτε αλλο βιντεο εχουμε ονομασει ετσι.Να προσθεσω εδω οτι πλεον το μηχανημα παιζει 100% τα ριπαρισμενα non java bluray με πληρη λειτουργεια των original μενου του δισκου, τελεια εικονα και κινηση και bitsream hd ηχους και υπτιτλους presentation graphics (χαρμα οφθαλμων) σαν κανονικο bluray player (μερικα απο αυτα για οσους ενδιαφερονται ειναι το APOCALYPTO, THE ROCK, CELINE DION A NEW DAY LIVE IN LAS VEGAS και THE ISLAND το οποιο εχει και ελληνικους υποτιτλους).Παντως υστερει ακομα στην αναπαραγωγη BD.iso και συνισταται η μετατροπη τους σε rip.

ήθελα να ξερα ποιός κάθεται να κάνει αυτή την δουλειά από την στιγμή που οι ταινίες μπανοβγαίνουν στους σκληρούς συνέχεια; videoclub θ' ανοίξουμε;
Αντί να δώσουν έμφαση στην ουσία , κάθονται και φτιάχνουν εικονιδιάκια να παίζουμε....

Πριν μισή ώρα έβαλα την 1.4.22
Ακόμη μια αποτυχία, δεν μπορώ να καταλάβω ηλίθιοι δουλεύουν το project? ειλικρινά το έχω σκυλομετανειώσει που δεν πήρα το popcorn.
Είχα την 1.3.95 και είχα κάποια συγκεκριμένα προβλήματα και είπα να το αναβαθμίσω μήπως και γλιτώσω, τελικά τι έγινε? δεν βλέπω στα αρχεία/φακέλους ελληνικά ότι και να κάνω.
Αφού δεν έβλεπα ελληνικά (αν και υποτίθεται ότι η version υποστηρίζει και ελληνικά και utf-8) πήγα και πάτησα την γραμματοσειρά που χρησιμοποιώ 1 χρόνο τώρα κι εκεί που περίμενα να τα δω όλα οκ, ΤΙΠΟΤΑ τα ίδια δεν άλλαξε τίποτα, πήγα στις ρυθμίσεις και στο fonts έχει την γραμματοσειρά μου, μάλιστα δεν αλλάζει και μετά από επανεκκίνηση.

Εσείς που έχετε την 1.4.22 έχετε το ίδιο πρόβλημα?

Γεια και χαρά παιδιά. Είμαι φρέσκος στο φόρουμ και έχω μια ερώτηση. Ξεκίνησα (όπως διάβασα και πολλοί πολλοί άλλοι) για μια έρευνα αγοράς για ένα Media player. Η αλήθεια αν και δεν είχα πολλές απαιτήσεις, έλεγα να αγοράσω τον κλασικό WD HD κλπ κλπ με 99 ευρώ και να τελειώνω. Μετά τι να δώ? υπάρχουν media player με TV Tuner?!?! ενθουσιάστηκα και λέω εδώ είμαστε! Ήμουν στο Τσάκ! να πάρω το Verbatim με 500GB. Μετά διαβάζω ότι θέλει σύνδεση με PC για να παίξει mkv αρχεία. Και έτσι δεν έγινε η αγορά. Με αυτά και με αυτά και μετά απο πολλές ώρες αναζήτησης και έρευνας αποφάσισα και κατέληξα στην εταιρεία με το μοντέλο TViX HD M-6500A . αλλά δεν είχε pvr. Για να μην κουράζω αποφάσισα να αγοράσω το 6620 ή το 6640 που είναι ουσιαστικά το 6600 με ενσωματωμένο το PVR. Αλλά το βρήκα μόνο στην Αμερική με τιμή γύρω στα 360 (που είναι super!). Έχει κανείς γνώμη για το συγκεκριμένο μοντέλο? Θα αναγνωρίζει τους Ελληνικούς υπότιτλούς (έστω με μετατροπή σε sub) ?. Δεν με νοιάζει που είναι αρκετά ακριβότερο απο τους άλλους media players, αρκεί να με ικανοποιήσει απροβλημάτιστα. Βλέπω οτι έχουν γίνει 900 post για το μοντέλο 6500 αλλά δεν είδα καμιά αναφορά για το 6620 ή 6640. Ευχαριστώ για το χρόνο σας και καλώς σας βρήκα!:BDGBDGB53: