DVICO TViX HD M-6500A

Απάντηση: Re: Απάντηση: DVICO TViX HD M-6500A

Επισης,αυτο που ειπα δεν ειναι οτι παιζει σκουρα (εννοειται οτι ρυθμισεις σε αντιθεση και σκοτεινοτητα εκανα - αληθεια ποιες νομιζετε οτι ειναι οι πιο αποδοτικες? ).Αυτο που ειπα ειναι οτι σε σκουρες σκηνες πιξελιαζει πολυ (σε σχεση με το ιδιο αρχειο σε laptop με συνδεση dvi to hdmi - τις δοκιμες τις εκανα με το αρχειο Prison Break S03E05 720p HDTV x264-CTU.mkv ιδιως στα πρωτα 2 λεπτα για οποιον ενδιαφερεται να το δοκιμασει) και το ενοχλητικοτερο οτι εμφανιζει τα "χιονια" που λεμε.

Το κατεβάζω και σου λέω.

Εστειλα και γω mail.Μολις λαβω απαντηση θα ενημερωσω.

Συνεχιζοντας τις δοκιμες ολη την ωρα,μολις ειδα πως παιζει το Beowulf_2007_720p_ESiR.ΑΨΟΓΑ!!!

Τι να πω!Ισως το αισχρο,της πλακας,βιαστικο κτλ encoding που κανει η καταραμενη CTU να επηρεαζει περισσοτερο το tvix.Σε αυτο καταληγω ως συμπερασμα.

Φίλε μου αυτό το αρχείο είναι ο ορισμός του "θορύβου". Σαφώς και φαίνεται περισσότερο το πιξέλιασμα στο tvix γιατί άλλο να το προβάλλεις στην οθόνη του υπολογιστή και άλλο σε 100+ ιντσες.
Εδώ ακόμα και στο pc σε Eizo 24" γίνεται χαμός στα σκοτεινά πλάνα. Οι τοίχοι μέσα στις φυλακές "κουνιούνται" από το "μυρμήγκιασμα". Φαίνεται ξεκάθαρα. Χάλια αρχείο και ας λέει 720p. Τολμώ να πω ότι σε ορισμένες σκηνές φαίνεται χειρότερα και από απλό dvd λόγω χάλιας συμπίεσης. Αυτά τα αρχεία είναι για να τα βλέπεις και να τα πετάς μετά.

Κατέβασε το mkv Batman Begins 1080p ή το There will be blood σε 1080p 13GB έκαστο και δες μέσα στο πηγάδι σκοτεινές σκηνές και πες μου αν φταίει το TviX.

(Ο "μανιακός" με τους υπότιτλους ξαναχτυπά!)

Παιδιά, όπως έχω ξαναπει και στο thred του PopCorn, καλό θα είναι όσ αφορά το πρόβλημα με τους Ελληνικούς υπότιτλους σε αρχεία .Srt, πέρα από τον τρόπο της μετατροπής τους σε .Sub (με χρήση κατάλληλου προγράμματος), να δοκιμάσετε και κάτι πιο απλό που έχω την υποψία ότι μπορεί και να πιάσει. Αν πιάσει σίγουρα θα είναι πιο απλό και πιο απροβλημάτιστο σαν αποτέλεσμα.

Ανοίξτε το .srt με έναν απλό text editor π.χ. το Notepad, και σώστε το αρχείο με ίδιο όνομα κάπου αλλά με encoding Unicode (αντί ANSI που είναι το default) και δοκιμάστε ξανά αν έτσι τους παίζει σωστά.
Θυμίζω ότι η επιλογή για το encoding βρίσκεται στο κάτω μέρος του παραθυράκι που ανοίγει καθώς επιλέγεις save as.

Ας το δοκιμάσει κάποιος, είναι πάρα πολύ απλό και αν πιάσει θα βολεύει περισσότερο.

Μόνο ας πει εδώ και αποτελέσματα!

Προσπαθώ να συνέλθω με την εικόνα του Patton. Είναι ταινία του 1970 και τύφλα να έχουν οι σημερινές παραγωγές. Ενα σας λέω: το 720p από τον SiNNERS είναι 8.3 GB !!

Παιδιά σας προτείνω όταν ανοίγετε το srt με το subtitle creator να πηγαίνετε format - change font και να το κάνετε regular (αντί bold) και μέγεθος 18 για να βγαίνουν ανθρώπινα τα γράμματα στο sub.
Αν θέλετε να αλλάξετε και γραμματοσειρά μπορείτε να βάλετε και Verdana. Δεν είναι άσχημο.

Εγω ρε παιδια, γιατι δεν μπορω να τα μετατρεψω? Κατεβαζω το αρχειο των υποτιτλων απο το HDBits, αλλα απλα μου βγαζει ενα αρχειο κειμενου. Το αποθηκευω ως txt και μετα το subtitle creator δεν το αναγνωριζει για να το μετατρεψω σε sub... Κανω καμια πατατα??

Τασο οσον αφορα τους υποτιτλους δεν εχω κατι να προτεινω γιατι δεν το εχω ψαξει.
Φιλε Λευτερη θα πρεπει αφου αποθηκευσης το αρχειο ως .txt πρωτα να το κανεις .srt και μετα με το subtitle creator να το μετατρεψεις σε .sub.

Δεν χρειαζεται προγραμμα.
Ας υποθεσουμε οτι εχεις αποθηκευση το αρχειο .txt στο σκληρο δισκο D, στο φακελο DOWNLOADS.Ανοιγουμε το φακελο D:\DOWNLOADS και πηγαινουμε στο TOOLS-->FOLDER OPTIONS και μετα επιλεγουμε το tub που λεει VIEW και ξετσεκαρουμε την επιλογη "HIDE EXTENSIONS FOR KNOWN FILE TYPES" και παταμε "APPLY" και "OK".Tωρα κανουμε rename στο .txt αρχειο και βλεπουμε οτι μεσα στην ονομασια του αρχειου στο τελος περιλαμβανεται η καταληξη .txt.
Μετονομαζουμε το .txt σε .srt και παταμε ok.
Μετα επαναλαμβανουμε τη προηγουμενη διαδικασια αλλα τωρα ΤΣΕΚΑΡΟΥΜΕ το "HIDE EXTENSIONS FOR KNOWN FILE TYPES" και τελειωσαμε.Το αρχειο μας ειναι .srt

Παιδιά sorry αν αλλάζω λίγο το θέμα αλλά μιας και βρίσκω μαζεμένους αρκετούς κατόχους tvix είπα να ξανακάνω μια προσπάθεια να λύσω την απορία μου ..
Τελικά το tvix παίζει τα ριπαρισμένα ts αρχεία από το stream των blu (χωρίς κάποια μετατροπή εννοώ) ή όχι ? Έχετε δοκιμάσει ? Γιατί εμένα ενώ μου παίζει τα συγκεκριμένα αρχεία που έχω κατεβάσει από το internet, στη δική μου προσπάθεια ριπαρίσματος (με το any dvd ) δεν το παίζει αλλά κλείνει και κάνει reboot
Κάποια ιδέα ?

Απάντηση: Re: DVICO TViX HD M-6500A

Παιδιά sorry αν αλλάζω λίγο το θέμα αλλά μιας και βρίσκω μαζεμένους αρκετούς κατόχους tvix είπα να ξανακάνω μια προσπάθεια να λύσω την απορία μου ..
Τελικά το tvix παίζει τα ριπαρισμένα ts αρχεία από το stream των blu (χωρίς κάποια μετατροπή εννοώ) ή όχι ? Έχετε δοκιμάσει ? Γιατί εμένα ενώ μου παίζει τα συγκεκριμένα αρχεία που έχω κατεβάσει από το internet, στη δική μου προσπάθεια ριπαρίσματος (με το any dvd ) δεν το παίζει αλλά κλείνει και κάνει reboot
Κάποια ιδέα ?

Δεν γνωρίζω. Εγώ βρίσκομαι στην πρώτη φάση ακόμα και ρωτάω εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=28960

Εχεις bluray drive και ριπάρεις δικά σου δισκάκια;

Πάνως αν έχει βρει κάποιος κάποιες ρυθμίσεις στο Subtitle creator που να εμφανίζονται τα γράμματα στο sub αρχείο όπως και στο srt , ας μας το πει.

Το κανω sub ακριβως οπως περιεγραψε ο φιλος ο Αρης και μου δημιουργει 2 αρχεια. Ενα .idx και ενα .sub. Τα αντιγραφω στον φακελο με την ταινια, αλλα και παλι δεν μου παιζουν οι υποτιτλοι... Το εκανα με ολα τα αρχεια που κατεβαζω ως txt. Κανενα δεν αναγνωριζει. Καποια ετοιμα srt αρχεια που κατεβαζω μου τα μετατρεπει παλι σε idx και sub και αυτα τα διαβαζει κανονικα. Το προβλημα λοιπον ειναι μονο στα txt που κατεβαζω. Ποιο ειναι το προβλημα βρε παιδια? Τα νευρα μου...

μετονόμασε τα αρχεία txt σε srt και μετά μετέτρεψέ τα σε sub και idx

Εγω παντως για το 4100 μόνο ετοιμα .srt αρχεία κατεβαζω και τα μετατρεπω επιτυχώς πάντα. Ομως...αυτά που μετατρεπω σε .sub+.idx subtitle με το subtitle creator δεν μπορω να τα επαναμετατρέψω σε .srt! Εχει κανεις λύση γι αυτό; Καποια αλλα ετοιμα .sub που βρισκω μετατρέπονται μιά χαρά σε .srt

Απάντηση: Re: DVICO TViX HD M-6500A

Εγω παντως για το 4100 μόνο ετοιμα .srt αρχεία κατεβαζω και τα μετατρεπω επιτυχώς πάντα. Ομως...αυτά που μετατρεπω σε .sub+.idx subtitle με το subtitle creator δεν μπορω να τα επαναμετατρέψω σε .srt! Εχει κανεις λύση γι αυτό; Καποια αλλα ετοιμα .sub που βρισκω μετατρέπονται μιά χαρά σε .srt

Αφού μένει και το .srt Δεν το σβήνει.